- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcusa
addikt
válasz
szelesjanos #25199 üzenetére
Win7 alatt nálam is csinált most ilyet, én azt csináltam, hogy megnyitottam Start menüből a Számítógép-et, majd bal oldalt a számítógép-re jobb egér, ott Kezelés. Kiválasztod a lemezkezelést, és tudsz nevet adni a meghajtónak, és nálam az adatok is megvoltak utána
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném:
1, Adott egy 2TB-os WD Green, másoltam rá adatokat, kb 1,5TB-ot
2, Gép kikapcsolva, HDD kivesz, beraktam helyére egy másik 2TB-os WD Greent
3, az Új vinyó megformáz, szintén másolás rá kb 1,6TB
4, Gép kikapcs, az új vinyó kivesz, helyére berak a régi 2TB WD Green
5, Gép bakacsolás és a régi HDD-t csak a Lemezkezelőben látom, nincs hozzárendelve meghajtóbetűjel, és azt írja a win, hogy üres...Ilyenkor mi a teendő? Miként tudom előcsalogatni a rajta levő 1,5TB-ot?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
-
Funthomi
aktív tag
válasz
Silentfrog #25183 üzenetére
Helló!
Én is azt javaslom, h ne cseréld át az elektronikát. Én hasonló cipőben járok, nekem egy 160 GB-os Samsung vinyóm elektronikája ment tönkre (elméletileg), és most fogom lecserélni egy ugyanolyanra. Annak idején, amikor keresgettem ezzel kapcsolatban infókat, akkor azt olvastam, h óvatosan kell cserélni az elektronikát. Az a legjobb, ha minden adat egyezik, de ez sem oldja meg a problémát mindig.
Persze, ha nem félsz a kockázattól, akkor megteheted
Pár napon belül cserélve lesz az elektronika, remélem, h az megoldja az én problémám! -
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25192 üzenetére
Egy 80-as 120a-s hdd 3-4 ezer Ft-nál úgysem ér többet, akkor sem ha 100%-os lenne. Kivétel ha 2.5"-os.
De az árak viszonylagosak, garanciából visszajött a 1.5 Tb-os Seagate-em bontatlan, 7200-es, Sata II, 1 hónap gart adok rá. Erre 20-ért csóválják a fejüket vidéken, de 24 alatt nem lehet boltban kapni semmit. S azok is 320-asok. Azok így szoktak lenni, hogy megkérdezik máshol is, aztán amikor az 500asokat ajánlják 25ért és fölötte, akkor megint hívogatnak, hogy vinnék. Persze akkorra már híre hamva se lesz, tehát IJ. -
Silentfrog
veterán
Csak nem tudom igy eladni,mert kinek kell egy 17% hdd?
Olcsón vettem,de nem gondoltam,hogy ennyire rossz.
Nekem csak samu hdd-k voltak a gépembe és mind 100%-osak voltak.Jelenleg egy 1.5tb-os van az ssd mellett berakva majd 400 napot ment 7000 ujrainditással és hibátlan.
Ezzel a kis sz@rral befaragtam,,,, -
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25190 üzenetére
Egyik ismerősnek már sikerült a Hiren"s-sel nullázni a smartot. Másrészt attól, hogy szektorhibás a drive és tegyük fel 0%-os a kondíció, még működni fog a meghajtó, csak a Sentinel ajánlja a meghajtó cseréjét.
-
Silentfrog
veterán
Pár hozzászólással feljebb irták,hogy otthoni körülmények között nem lehet nullázni a smartot.
Most ráengedek egy Hdd regenerátort és telirom adattal,kiváncsi leszek,hogy javul e valamit. Bár egy bolgot nem értek,Ha a rossz szektorokat kizárják a játékból és az adatok áthelyezésre kerülnek tartalák területre .ergo ki van zárva abból,hogy adatot rakjak rá akkor miért döglik be a hdd,hisz semmi adat nem megy azokra a szektorokra. A fehibát,motorhibát az értem,hogy nem lehet szoftveresen javitani,de ezt miért nem? -
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25188 üzenetére
A szektorhibákat zárd ki, akár egy Hiren's CD progival is! Ott van valami olyan opció is amivel a Smartot nullázni lehet. (Csak saját felelősségre, bár ebben az esetben már bevállalható kockázat.) Aztán majd a tesztelés, használat során kiderül, hogy merre tovább.
-
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25185 üzenetére
Szerintem nem fog működni, a pozícionálás és a logikai / fizikai címeket máshogy érné el.
Ha csak szakmailag érdekel a dolog, el lehet vele szórakozni, de sok reményt ne fűzz hozzá! -
moonguru
őstag
válasz
Silentfrog #25183 üzenetére
Szia!
Most se csinálj!
-
Silentfrog
veterán
Üdvozletem!
Lenne egy Samsung merevlemezem ami működik de nagyon szektorhibás,nem sok ideje van neki, egy egy 80 gb-os/sp0812n/. Van egy másik ami meg 100%-os de elektonikai hibás,ez egy 120 gb-os Samu./Sp1203n/
Maga az elektronika az ugyan az a felfogatás, de a márete a mervlemeznek különböző.
A kérdés az lenne,hogy az ha kicserélem az elektronikát akkor működni fog e a merevlemez?
Ilyet még sosem csináltam.. -
liksoft
nagyúr
válasz
Thrawnad #25181 üzenetére
Hivatalosan sehogyan. A firmware része. Adatmentéses eszközökkel lehet, de attól a lecserélt szektorok nem javulnak meg, így a drive stabilitása romlik. A művelet speciális eszközt igényel, hasonló egy adatmentéshez, így ára is több mint egy új drive ára. (Már ha annak a típusnak vissza lett fejtve a SMART rendszere, és egyáltalán meg lehet vele oldani.)
-
Thrawnad
senior tag
Nem tudja valaki hogy ki lehet-e nullázni a smart-ot?
Valami oknál fogva 0 % kondíciót jelöl a gép a laptopom hdd-jére és a gép is csak F1 után indul el. Viszont semmi baja megy normálisan, és a felület teszt sem jelzett hibát. De idegel az állandó hibaüzenet. Viszont biosban nem lehet kikapcsolni.
Thrawnad -
crea1984
tag
Sziasztok!
Hitachi cinemastar vinyót lehet használni PC-ben? hozzájutottam egyhez, de sehogy sem tudok rá partíciót varázsolni, csak beltériben működnek?
-
kissadam22
tag
válasz
antivirtuoz #25178 üzenetére
Szia igen jó helyre kötöttem, de aztán megleltem a hiba okát. Szóval nem is lesz nagyobb az indexem. Köszi
-
antivirtuoz
tag
válasz
kissadam22 #25175 üzenetére
1.: a megfelelő alaplapi SATA csatlakozóra kötötted a merevlemezt?
2.: hiába SATA3-as egy HDD, annak a mozgó alkatrészek miatt a sebessége nem lesz nagyobb, mint egy SATA2-esé. Egy SATA3-as csatlakozóra SSD-t érdemes kötni. -
Murphistic
aktív tag
válasz
kissadam22 #25175 üzenetére
Nem kell aggódnod. A Windows élményindexe maximum 5,9 egy merevlemezre ( valaki írta, talán, hogy RAID-kötetre kapott magasabb számot ).
Szóval bármilyen gyors merevlemezt is szerelsz be a számítógépedbe, az 5,9-es élményindexet fog kapni. Ettől függetlenül persze gyorsabb az új lemez.
Egyébként a SATA3 átviteli sebessége sincs kihasználva, mert a merevlemezek a SATA2 elméleti határát sem érik el.Murphistic
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi #25174 üzenetére
Semmi, hülye voltam, ahogy már itt is írta valaki korábban hasonló problémára, csak betűjelet kellett neki adni.
-
kissadam22
tag
sziasztok kérdésem lenne
a régi winyómon volt egy bad sektor, és sata 2 500gb 16 mb 7200rpm volt itt az élmény index 5.8 lett
lecseréltem
wd sata 3 500gb 64mb 7200rpm itt az élm.index 5.9 lett pedig sata SATA 6GB/S kábelle van csatizva.
ALAPLAPOM( ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
MIÉRT LETT ILYEN AZ ERDMÉNY...
KÖSZI -
ígyvanferi
addikt
Mi a helyzet akkor, ha a Windows (win7 ultimate x64) újratelepítésénél az egyik winchesterről (nem amire a win települt), ami eddig két partícióra volt osztva, eltűnt az egyik? Egy 1 terás WD, most minden 931 GB-osnak látja. Az egyik (korábban E-vel jelölt) partíción lévő dolgok látszódnak is, de a többi cucc nem.
-
King Unique
titán
válasz
benxys13 #25172 üzenetére
Pontosan milyen My Passport,régi usb 2-es,v új usb3-as SE
,csak mert nekem is van usb3-as SE,eddig szerencsére nincs vele gond.
Lehet vmi selejtet fogtál ki,bár ha zsír újan vetted,akkor idegesítő ha az. Nem érte vmi fizikai hatás,leejtés stb, HD Sentinel,amíg gép felismerte állapotát milyennek mutatta? Kábele nem tört meg vhol (másikkal próbáltad),ill nem vírus szaladt rá és az sz@rozik?
Cinkes a dolog,mert ezeknél közvetlenül NYÁK-ra van usb csati integrálva,így másik rackbe sem tehető át,hátha csak "ház elektronikája" szállt el.
de majd a topic szakija megmondja a frankót biztos... -
benxys13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1 TB-os WD my passport essential külső winchesterem és sajnos 1 hete elkezdett elromlani. Eleinte csak belassult és lekapcsolódott. Majd az adataim is felismerhetetlenné váltak rajta és most már fel sem ismeri a gépem.
Mit tudok tenni? Az adataimat buktam adatmentő szakember nélkül? Így hogy fel sem ismeri a gép hogyan formatáljam? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 1,5 TB-os WD külső vinyóm, ami egyszer csak elfüstölt. Szétszedtem, kiszedtem a vinyót, ekkor láttam hogy ez ugyanolyan mint egy belső vinyó, csak van egy kis panel, ami átalakítja a csatlakozókat, na ezen a panelen füstölt el valami, ahol az áramot kapta.
Betettem a vinyót pc-be, megpörgeti, de nem ismeri fel.
Lehet valamit kezdeni még ezzel a vinyóval vagy ennyi volt?
-
Dragon27
senior tag
válasz
theiron320 #25169 üzenetére
Én amikor HDD-t választottam fontos volt hogy gyors és megbízható legyen ..
most másodlagosként használom Játékok , progik, és fontos adatok tárolására .Az SSD mellet tökéletes társ a 640 Caviar Black ..
de csak tárolásra Caviar Green választanák ... ezt azért érdemes megnézni vásárlás élőt [Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben ]
-
válasz
theiron320 #25167 üzenetére
A black gyors vinyó, drágább és lehet hogy nagyobb minőségi elvárásokkal készül
A Caviár Blue stopperolva 29 mp alatt tölti be a Win7- et nálam, az ikonok megjelenéséig, de ugye a black gyorsabb.
-
DcF1sh
csendes tag
Hi,
hdd master password -ot szeretnék eltávolítani !
Van pár hdd újak amiket sajna nem pc-be, hanem adatrögzítő eszközbe szántak (pl tv, dvd felvevő, media-box stb.)
Akinek van valami tapsztalata master password eltávolításában az kérem segítsen.
A hdd-n fontos adat nincs összesen mentek kb 3 órát. -
válasz
theiron320 #25162 üzenetére
Minden márkánál vannak hibás példányok.Kicsit szerencse is hogy milyet fog ki az ember.WD- re mostanában sok a panasz, gyanítható hogy valami nem kóser
-
zazahoho
őstag
Üdv
corsair f115 1 hónapos,egyik napról a másikra nem működik.Cserélgetve lettek a táp kábelek sata kábelek,másik gépben is volt.Indításkor sata 2 jmicron detecting felirat jelenik meg,de nem látja sem a bios sem az oprendszer. Feltételezem tönkrement, valaki találkozott hasonló hibával ezzel a típussal?Mert garanciában nem kérném még egyszer ezt. -
theiron320
aktív tag
Üdv.Nem találtam hdd-s topikot csak ezt.Szeretnék venni egy 1 terrás wd hardot (wd10easd).Most rákerestem itt a fórumon és elég sokan írták, hogy belassul minden baja van.Ez széria hiba ennél a tipusnál vagy mindenki ilyen rosszat fogott ki?
-
liksoft
nagyúr
válasz
attilafree #25155 üzenetére
XP fölött, 1TB fölött nem biztos, hogy ajánlott minden funkciója. Nem azt mondom, hogy rossz, de képes hibázni, és nincs rá magyarázat mikor és miért. Régebben a legjobb volt, csak van már jobb.
-
splinter
csendes tag
Tegnap bekapcsoltam a gépemet,bios nem ismerte fel a vinyót,ahogy felpörgött elkezdett kerregi meg kattogni,elötte pár órával szépen ment.ez egy hitachi desktstar sata2 500gigás vinyó,az egész életem rajta van...van még rá 2 hónap másik gépben sem megy szerintetek kicserélik még gariban illetve az adatokat le tudják róla menteni?köszi a válaszokat
-
attilafree
csendes tag
válasz
terencehill #25153 üzenetére
-
Dragon27
senior tag
válasz
terencehill #25153 üzenetére
EaseUS Partition Master Home Edition [9.1.1 Free Version]
-
válasz
terencehill #25151 üzenetére
Linux telepítőlemezzel elmész a partícionálásig, és avval le tudod szedni a nemkívánatos partíciókat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
archer99 #25148 üzenetére
A drive SMART rendszere CSAK írásteszt esetén tudja felülvizsgálni a hibás szektorokat. Az viszont adatvesztéssel jár, így előtte menteni kell. Ezt a tesztet futtattad? Ha igen, és hibát ad, akkor servo hiba is lehet, az viszont sokszor nem javítható, így garanciális. Csak nehéz végigvinni, ha a gyári tesztprogram nem ad hibakódot rá. Ugyanis a Sentinelt a gyártó nem fogadja el, csak a saját programját!
-
liksoft
nagyúr
válasz
fagylalt #25147 üzenetére
Ha a program összes dokumentációját átolvasod kiderül, valóban nem a valósat írja ki. Ugyanis ha egy hibát megszüntettél, és a drive már maradandó hibát könyvelt el miatta, akkor az "nullázható". Természetesen nem a drive-ban, hanem a figyelő programban.
De ez NEM újdonság.
-
fagylalt
senior tag
válasz
keke69 #25145 üzenetére
Hard Disk Sentinel 4.0 PRO verzióm van (tudtommal ez a legújabb)
liksoft: Csak úgy kíváncsiságból megbütyköltem a S.M.A.R.T. -ot és levettem a pipát (az engedélyezést) a Reallocated Sectors Count -ról és rogtön 70% lett a kondíciója.
ill. levettem még a Reallocated Event Count -ról is és 100% lett.Megjegyzés: szerintem nem a valósat írta ki
-
SlAy3r
tag
válasz
fagylalt #25139 üzenetére
Hali!
Ha nem elsődleges vinyó, akkor megpróbálhatod javítani is HDD Sentinellel..
Lemez menü -> Felület teszt -> Lemez területének újrainicializálása
valószínűleg javít rajta, a gyenge szektort stabilizálja és a kondíció is visszább fog állni ha nincs más probléma.Teljes adatvesztéssel jár!
De egy próbát megér..
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #25137 üzenetére
Akkor a táp adhat túláramot nekik és az nyírja ki? Giga superb460 as volt. A hőmérsékleteik viszonylag türhetőek voltak a seagate max 42 körül lehetett legnagyobb hőségbe se ment följebb 42 nél. A maxtor hddt mikor adtam még direkt adtam haveromnak egy kis ventit is mellé és azt mondta amíg ment a gép a maxtor 40 fok alatt volt bőven.
-
fagylalt
senior tag
válasz
liksoft #25138 üzenetére
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 1235 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében. -
kmisi99
addikt
Heló! Szerintetek mi lehet a bűnös? Adott volt egy kiváló állapotú 1,5 éves seagate hdd egyszer csak lefagyott a gép hétfőn és a hdd meghalt nem látta a bios más számítógép se látta se a biosa se semmilyen program. Áramot kapott a tányérok pörögtek. Na akkor adtam haveromnak egy pót kicsit hulladék maxtor hdd-t hogy akkor legyen már valami hdd je míg az új nem lesz meg. De az is bírt 2 napot majd random lefagyott és ugyan ez a jelenség igaz itt jobb a helyzet a bios hol látja hol nem nagyon nehezen a windows majdnem be tud jönni de lefagy. Igaz ez a maxtor ilyen élőhalott volt 21% kondícióval meg kattogni is elkezdett. Szerintetek valami nyírja ki a gépben a hdd ket vagy csak véletlen egybeesés volt hogy most adta meg magát a maxtor?
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy most kaptam egy Samsung HD160JJ típusú merevlemezt.
A Hard Disk Sentinel szerint:
Teljesítménye: 100%; Kondíció: 0%Az lenne a kérdésem, hogy telepíthetek-e rá adatokat vagy könnyen elveszhetnek(, mivel az utolsókat rúgja
) ?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Divi
-
archer99
csendes tag
Helló mindenkinek!
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a vinyó néha úgy csinál mintha "lefagyna".
Minden progi ami használja a hdd-t megfagy, a többi rendesen használható addig. Ez kb 30-50mp, aztán megy minden tovább mintha semmi sem történt volna. Ezt a jelenséget win7-en csak filmnézéssel tudja produkálni.Viszont win8on (még az első publikus release) kb 5 percenként elkezdett fagyogatni 5-6 másodpercekre. Az Release Preview óta viszont jóval ritkábban csinálta, csak 50% eséllyel nem tér vissza, csak a reset segít.
A smart adatok szerint teljesen átlagosak a paraméterei, semmilyen hibát nem ír, 100% a kondíció is. Valakinek valami ötlete, hogy mi baja lehet?
Köszönöm előre is!
-
Murphistic
aktív tag
válasz
terencehill #25128 üzenetére
Minden gond nélkül. SATA felület esetén a csatlakozók egyformák az asztali és a notebook meghajtóknál is. Legfeljebb a rögzítéssel lehet gond, de az se áthidalhatatlan.
Murphistic
-
terencehill
tag
valaki megtudja mondani hogy 2,5-s noti hdd -t asztaliba hogy tudom berakni, kell valami külön kábel hozzá? (most nincs előttem a gép azért kérdem)
asztali meg notebook is sata-s -
raulicio
senior tag
válasz
lostprophet #25126 üzenetére
igen csináltam teljes víruskeresést, de az nem talált semmit.
Köszi a torrent beállítást, de egyelőre az a kisebb probléma, mert jelenleg csak csökkentett módban tudom használni a hülye laptopom
-
-
raulicio
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan sajnálatos problémám, hogy valamilyen program (?) vagy nem tudom mi folyamatosan 100%-on pörgeti a HDD-t. CPU-t nem használ, az erőforráskezelőben nincs semmi különös, szinte csak win folyamatok futnak, mégis a terheltség 100% folyamatosan. Csökkentett módban (jelenleg is így írok) viszont a hiba megszűnik. Ezért gondolnám, hogy nem magával a HDD-vel van fizikai probléma.
Esetleg van valami ötletetek, hogy mit lehetne kezdeni ezzel?
utorrenttel volt olyan problémám, hogy egy bizonyos torrentnél szarakodott túlterheltséggel. Ennek utánaolvastam és valszeg az utorrent hibája. Ennek kapcsán tegnap feltettem egy HDD sentinelt, amivel nem volt gond ma reggelig, amikor is eleve hibával bootolt be a win és azóta van ez a túlterheltség. A sentinelt már leirtottam, de még mindig nem jó.
-
liksoft
nagyúr
válasz
douggutaby #25120 üzenetére
Ha dinamikus kötet, akkor csatlakoztatni kell. Esetleg "csak" a betűjelét felejtette el, akkor azt kell adni neki.
-
SlAy3r
tag
válasz
Üdv!
Nem lett törölve a partíció az IDE vinyóról?
Abban az esetben addig nem "látja" amíg nem partícionálod újra.PhoenixK által leírtakkal ez ki is derül, a lemezkezelővel pedig el is végezhető.
-
válasz
Első lépésként a lemezkezelőben nézném meg, hogy látja-e a lemezt (Start -> futtatás -> diskmgmt.msc). Ha ott látja, felismeri, akkor csak adni kell neki egy betűt: jobb klikk a partícióra majd meghajtóbetűjel hozzáadása (vagy ilyesmi, angol win előtt vagyok, itt "Change drive letter and paths")
Ha a lemezkezelőben nem látja, akkor az eszközkezelőben nézz szét...
-
douggutaby
tag
Sziasztok!
ASUS p5vd2-mx se alaplahoz eddig IDE HDD volt csatlakoztatva. Vettem hozzá egy SATA-s HDD-t is, így a régit backup-ra használnám.
Újrahúztam a windowst (Win 7 Pro). Bios, win telepítő látta mindkettőt. SATA HDD-re raktam a win-t. Bios látja mindkettőt viszont win már csak a SATA-st. Ez mitől lehet, mit tegyek ellene?Előre is köszi a segítséget
-
betyarr
veterán
üdv!
van egy 1 tb-s hitachim és miután kitisztítottam a házamat,majd bekapcsoltam a gépet egész egyszerűen önmagától átváltott dinamikus lemezzé és azt írta a lemezkezelőben hogy érvénytelen.természetesen nem is látszott a sajátgépben sem.getdataback-el sikerült leszedni róla a lényegesebb dolgokat,majd elkeztem próbálkozni és miután beállítottam alaplemezzé,újra működött.egyszer ezt már eljátszotta velem egy 1 tb-s wd is.ugyanígy történt akkor is,ház kipucol (természetesen óvatosan és kesztyűs kézzel csináltam akkor is és most is) gép bekapcs,és az 1 tb-s lemez nyista.lemezkezelőben úgyanúgy dinamikus és érvénytelen.anno visszaküldtem gariztatni és erre a hitára cserélték,pedig lehet azt is életre lehetett volna kelteni ha alaplemezzé átállítom.
a kérdésem az lenne,hogy vajon mitől történhet ilyen?nem szeretnék a jövőben is szívni,hátha meg lehet ezt valamivel előzni.
köszönöm a választ előre is! -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25110 üzenetére
Köszi! Az a gond, hogy XP-n sem megy készenlétibe. Írtad, hogy sok drivenál lehet módosítani a készenléti üzemmódba állás idejét. A WD Elements ilyen? Valamit csinálni kell, mert még meg is emeltem, hogy alulról is szellőzzön, (ugye ezt nem lehet oldalra fordítani?) de így is 48C°-os üresjáratban.
-
keke69
őstag
válasz
PhoenixK #25113 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat azt hittem már senki nem fog!
Az első lehetőség kizárva!
A második,azt hiszem ez a legvalószinűbb
A harmadikról meg fogalmam sincs!A lapom asus P8P67 Rev3
Van ezen a vinyón kívül még 2db benne ezeket nem tudom leválasztani az-az ezek nem látszódnak!
Mégegyszer köszi! -
liksoft
nagyúr
válasz
klambi #25106 üzenetére
Akkor esetleg a GDB-vel nem kéne mentést próbálni róla, mint vacakolni? Eddig valahogy nem jutott el hozzám az az info, hogy az adatok miatt harcolsz! Ugyanis azt máshogyan kell! Ezzel a mostanival kis eséllyel javíthatsz a helyzeteden, de inkább csak rontasz, és adataidat temeted.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25065 üzenetére
"de okozhatja az USB hídchip is" mi is ez a hibalehetőség?
Azt vettem észre, hogy XP-n megy a leállítás, de Win7-en nem. Olyan is volt, hogy leállítottam a gépet, a vinyó is leállt, majd újraindult.Feltettem a Gigabyte-tól a legfrissebb chipset drive-ot, de a régit jelzi, ha a vinyót eltávolítom, a tálcáról, sajátgépből eltűnik, de nem áll le, jelzi is a hibát.
-
zserbox
őstag
egy olyan kérdésem lenne hogy anno ide-sen volt telepítve egy hdd majd került mellé egy AHCI-s ssd így vmit mókoltam a hdd-vel hogy az is AHCI-be fusson és így minden bootnál lefut egy vmi.(az a baj hogy nem tudom már hogy oldottam meg anno)
és ezt szeretném kiküszöbölni mert most már a HDD is normálisan megy AHCI és nincs szükség erre a minden bootnál lefutó izéra. -
antivirtuoz
tag
válasz
King Unique #25101 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat! Telepítettem a HD Sentinelt, s bizony nincs jó állapotban a merevlemez. Szegény elég régi már. A magas árak ellenére ebből egy új HDD lesz - nagyon hamar.
-
pinnacle
nagyúr
Újraformáztam a WD programjával. A készenléti üzemmód még mindig nem működik, viszont a gyári beállítással, gyorsabb lett. Idáig ha jól emlékszem, 20MB/s volt a maximum.
-
King Unique
titán
válasz
antivirtuoz #25100 üzenetére
Ha át lett helyezve,akkor ott van egy kis bibi...gyenge,v hibás szektorok lehetnek vsz,de tartalék területen nem zavarnak sok vizet,ill.amíg újabb hibát nem jelez,nem lesznek újabb hibás szektorok,addig elvileg "elmegy",de azért biztos,ami biztos, fontos cuccokat le/át kéne menteni vhova,nehogy később meglepetés érjen.
Amúgy szerintem HD Sentinelt tedd fel,az bővebb,részletesebb tajékoztatást (részletes hibaleírás,kondíció %) ad.
azért nem én vagyok itt a szaki,csak mivel eddig más nem,ezért válaszoltam én,de majd kiigazítanak,ha kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged