- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztbeni
őstag
A merevlemez a gépemen két részre van osztva, és a C-n, elég kevés a tárhely. Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy több legyen a C-n, és a D-n kevesebb?
-
Mankó
veterán
válasz
#49553920 #25491 üzenetére
2. Azt nem állítja neked semmi vissza. Megy,d e kitudja meddig. Van aki évekig tudja gond nélkül még így is használni, másnál napokig se, Én nem vennék ilyen winyót a helyedben, mert halálra van ítélve.
Azért a winyóért bűn kiadni pénzt. Persze ha lehetne gariztatni, akkor meggondolandó. De az is pénz, az se biztos, hogy lehet, s ki tudja mikor ér vissza. Én nem adnék érte egy fityinget se.
Ha nincs pénz vegyél kisebbet, vagy részletre, de ne egy hibásra bízd a fontos adataidat! -
törölt tag
Hardverapron talaltam es filmek, jatekok, zenek, kepek tarolasara kellene. Alkalmas-e, vagy kidobott penz lenne?
-
bpx
őstag
válasz
#49553920 #25491 üzenetére
1. ez egy a HDSentinel program által számított százalékos érték a teljesítményre/kondícióra vonatkozóan
önmagában ezeknek a számoknak nem szabad hinni, mert lehet pl. azt szabályozni, hogy a SMART értékekből mit vegyen figyelembe és mit ne
pl. kikapcsolom a Reallocated Sector Count-ot, és hopp máris 100% kondíció
tehát legalább egy SMART riportot is mellékelni kellene2. szerintem nem, de majd valaki megcáfol ha ha mégis
3. vannak 3,5"-os külső hdd keretek is, saját tápellátással
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne nehany kerdesem
1.Olvasom hirdetesekben, hogy elado merevlemez 100/100 vagy 100/9 stb. A merevlemez allapotara utal ez rendben, de pontosan mit takar?
2.Vennek egy 100/9-es merevlemezt, akkor HDD Regenerator-al, vagy barmilyen mas programmal ki lehet-e javitani a hibat es visszaallitani 100/100 -ra?
3.Van egy merevlemez, akkor milyen hazba kellene ezt berakni, hogy kulso hdd kent szolgaljon.Milyen meret, alak, stb.?
Elore is koszonom.
-
pavesy
csendes tag
válasz
DarthSun #25485 üzenetére
WOW
az szép, bár valóban a hhd egyszerre visz mindent a halálba, de ha nincs bolygatva nincs gond, a lemezeknél akár blu-ray - 2-3 terránál már azért csinos kis lemez gyűjtemény jön össze, nem beszélve a cdről (bár azt adatmentésre már senki sem használ) ha véletlen keresel valamit és a 20. lemezen találod meg...
-
-
-
Dragon27
senior tag
Szerintetek archiválni a Filmeket,adatot a HDD-n mivel ha Blu-ray hasonló 2-3 TB eléréséhez azért kell pár lemez
Ha a merevlemezt telepakolom és elteszem a rajta tárolt adatok meddig maradnak megvagy napi használat mellet
Szerintetek Blu-ray vagy HDD ,., ? -
pavesy
csendes tag
értem, tehát akkor nem lehet semmit sem tenni? bár tényleg nem kódolta le , mert már úgy jött hozzám, hogy nem-e tudnák csinálni vele valamit, mert ez történt.. és utána ajánlottam fel neki, hogy megveszem 500 pénzért... a saját vinyóját meg minek kódolná le, ha még hozzám hozza, hogy nyissam ki...
-
Mankó
veterán
-
pavesy
csendes tag
Üdv! Hölgyek - Urak
Tehát a kérdés illetve a probléma a következő:
Van egy 20gigás ata 2.5"-os noti hdd-m (nem egy hatalmas vinyó, de a célnak megfelel) amit ha beteszek a gépbe, és bekapcsolom a laptopot, bootolásnál kér egy hdd kódot, amit nem tudok kinyitni, biosba be tudok lépni, de ott nincs beálítva "hdd security", tehát maga a vinyó van levédve..(gondolom)
Win telepítő lemeznél a telepítő nem látja a vinyót, a lekódolás miatt...A kérdés a következő: Lehetséges-e a kód eltakarítása a vinyóról, hogy használható legyen, és ha igen, akkor milyen módon?(asztali gépre rátudom kötni, mert van hozzá átalakítóm 2.5" ról 3.5" ra)
Szervízbe nem szeretném vinni, mert kb 3-4 ezret mondtak a feloldására, annyit meg nem ér az egész, de nekem mégis fontos lenne ez a merevlemez, hiszen netezésre tökéletesen elég.a srác akitől vettem a vinyót, (kemény 500ft) ezt használta a gépében előtte!
Elmondása szerint a vinyó úgy "kódolódott" le, hogy mikor kivette a gépéből a bios elemet, mert csinált egy cmos clear-t és utána visszatette, már nem indult a vinyón lévő rendszer, mert kódot kért bootolásnál
HA valaki tudna mondani valami használható infót, azt megköszönném!
-
Pazolini
senior tag
válasz
Pazolini #25475 üzenetére
plusz még egy sw-s program állna rendelkezésre...
-
Pazolini
senior tag
válasz
eneszter #25474 üzenetére
Sztem nem a legmegfelelőbb topikban vagy, de vmenyirre én is megfelelek neked:
- torrentkliens nyelvét beállíthatod
- beállítások>mappák [preferences>folders], s ott meghatározod az alapértelmezett letöltési mappát (külön fájltípusokra, mint "játékok", nem állítható be), ugyanítt azt is megadhatod, hogy mit tegyen a torrentfájlokkal (letöltés/betöltés/áthelyezés).
- használd súgóját, amit a beállítások/mappák felületről is elérsz. -
Pazolini
senior tag
Mielőtt belevágnék a szerelésbe, lenne pár kérdésem az urakhoz (á, hölgyek vannak itt
):
Cél: 4 belső merevlemez (3 sata, meg 1 pata) online ki-bekapcsolgatása, igény szerint.
(sw-es windowsos megoldás kontrollálhatatlan, idegesítő, önjáróan ki-bekapcsolós félmegoldás volt)
HW eszközök: 4 billenőkapcsoló (2 áramkörös, 3-6A-es), megfelelő saruk, összehúzódó kábelvédő, külső panelrész, amin kialakítom a kapcsolók helyeit, hosszabító kábelek, amiket elvágok;
SW eszközök: AHCI mód hotswaphez.Kérdések:
- legfontosabb: - nem károsíthatja-e a HDD-k elektronikáját a beavatkozás?
ha mehet dolog:
- jól tudom-e, hogy a piros, meg a sárga vezetékeket kell megszakítani a tápkábelen?
- nem fog-e bezavarni a patás lemez kikapcslása, ill. (figyelmetlenségből) visszakapcsolása a windows logikai lemezkezelőjébe, bootsorrendbe stb. [nyilván patát, hogy újra lássa, reboot kell minden esetben];
- másképp közelítve: - belső idés cuccot vhogy nem lehet hotswapolni? mondjuk külső panel segítségével (usb porton keresztül), mintha külső rackből figyelne??? A panelnak biztos kellene vmi táp, gondolom???Kösz a választ előre is!
-
eneszter
csendes tag
Hogy ne a C meghajtóba hanem a D be töltse le a játékokat...
-
eneszter
csendes tag
Sziasztok!
A kérésem hogy ha angol utorrentem van és nem értek semmit belönle.
És nem tudom beállítani hogy ne ameghajtóba töltse a játékokat hanem a
meghajtóba. Valaki tudna segíteni???
-
Mankó
veterán
válasz
kenesei1982 #25471 üzenetére
Lehet, hogy a dokkoló nem látja el megfelelő árammal. Tedd át a gépbe és úgy próbálgasd! Ha ott nem csinálja, akkor az előző feltevésem a helytálló.
-
hi,
vettem egy winyót a minap. Sentinel szerint 100/100, nem is ment sokat. Baja látszólag nincs, csak amikor bekapcsolom, akkor cicereg ütemesen. Kb másodpercenként 1-et. elvileg nincs rajta adatforgalom. Ha eltávolítom csak az áram marad rajta, akkor is csinálja. dokkolóban van.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! hátha találkoztatok már ilyennel:
összeraktam egy "új" gépet, de nem indul be a HDD (HD502HJ samsung), bekapcsolásnál csak kattog (és nem pörög fel nomálisan), majd abbahagyja és leáll. A bios nem is látja. Ha nincs rádugva a sata kábel akkor felpörög normálisan a vinyó, mintha minden ok volna.
Másik gépbe működik, másik táppal is próbáltam hátha az a kicsi de nem... -
flash-
veterán
sziasztok
laikusként kérdezem hogy ha van egy rossz hdd,amit ha elvinnék egy magán emberkéhez aki foglalkozik adat visszaállítással akkor nem elég a javítást fizetni?
úgyértem ő is csak úgy tudja visszaállitani az adatokat ha először megjavítja a hdd-t,ha meg már meg van javítva akkor bárki ki tud másolni róla adatot.jól gondolom?vagy házilag is vissza lehet állítani hddről úgy adatot hogy nem müködik a hdd ha beteszem egy pc-be de valamilyen módón mégis ki lehet róle menteni az adatokat?
-
artiny
őstag
Meglévő második patriciót meglehet nagyobbítani a telefonom microSD kártyáján (ext2 fajta )?
Link2SD vel szoktam a programokat átlinkelni a 2.dik patriciora de elfogyott a hely (500mb) ezért szertném bővíteni -
liksoft
nagyúr
A "valamit" az nem program, hanem "halvány lila gőzöm sincs az egészről" rövidebb megfogalmazása.
Tessék kideríteni mi történt, vagy vidd be egy kis boltba, ahol szerviz is van. Ott hamarabb tudnak segíteni. A valahol történt valamivel valahogyan a HDD-n és azóta valahogy más, nem orvosolható neten keresztül.
-
-
cashback
őstag
Köszönöm.
Kipróbáltam már régebben ezt a Regenerátor dolgot, de olyan "unikornis" szerű a dolog... a mesében létezik.
Szóval a javítással nem is akarok próbálkozni... ezért keresnék olyan programot (valaki régebben már írt valami hasonlót - akkor a nagyobb sebesség érdekében lett úgy particionálva a vinyó hogy csak a belső részét használja) ami a partició fizikai elhelyezését tudja módosítani.Vagy ha alapból particionálok... mondjuk 2részre... akkor az első kerül a belső részre, a második a külsőre? (vagy fordítva...)
Mert ez esetben akkor csinálok 3-at... leszedem az elejét és a végét... a közepe megmarad. -
Mankó
veterán
válasz
FireKeeper #25445 üzenetére
A Smartot is lehet nullázni valahogy, de a lényeg nem fog változni, csak szemre megnyugtatóbb a 100 %.
-
Mankó
veterán
válasz
FireKeeper #25439 üzenetére
Ingadozó tápellátás miatt, igen okozhat.
Példának okáért: volt nálam egy 7200-es 320as notiwinyó, amit egy külső táp nélküli rackbe próbáltam ki. A winyó 0 km-es volt, s kb. 4x indítottam el a rackben. Voltak anomáliák, a gép hol látta, hol nem, de ha bekötöttem belső satára, akkor hibátlaul működött.
Sentinel ezt az üzenetet adta: " A lemez felpörgése során előfordultak problémák 2 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység)."Konzekvencia: a 7200es winyóknak nagyobb az áram igénye, amit a táp nélküli rackek nem tudnak kiszolgálni. A 4x-i használat eredménye az lett, hogy a kondíció lement 94 %-ra.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Van egy 160Gb-os 2,5"-os HDD-m kéznél.
Viszont elég badsectoros szegényke... HDS szerint 100/0Esetleg megoldható olyan módon a particionálás, hogy a hibás szektorokat kizárjam és a még működő részt felhasználva használjam még egy darabig a vinyót? (olyan pendrive jellegű dologra kellene)
Ha igen... melyik programmal tudnám ezt elérni?
Előre is köszönöm.
CB
-
liksoft
nagyúr
válasz
hhhhkkkk #25437 üzenetére
Ütésálló HDD nem létezik. A fejszerelvény a parkoló rámpáról szerencsétlen rezonancia miatt is a felületre "ugorhat". Előlapi USB használata nagyon nem javallott (tiltott) az íratlan szabályok szerint.
Igaz, tápellátási gond is lehet, ami kábel is lehet. Az egy próbát mindenképp megér.
-
hhhhkkkk
csendes tag
válasz
liksoft #25436 üzenetére
Elvileg ez egy ütésálló vinyó, meg nem is nagyon volt szállítva, csak egyszer-kétszer, táskában becsomagolva. Csatlakoztatva 3 gépbe volt, egy PC előlapi USB-jébe, egy másikba hátul, meg egy laptopba oldalt. Neten rákeresve erre az "initio default controller"-re csak olyan tanácsokat találtam, hogy kábelcsere......
-
liksoft
nagyúr
válasz
hhhhkkkk #25435 üzenetére
Nekem az az érzésem, ha nem pörög fel, akkor a fejek megtapadhattak. Ez eséstől, rázástól (szatyor utaztatása, odaverése, stb...), vagyis mechanikus sokktól, rezonanciától lehet, vagy alacsony ingadozó tápellátásból (előlapi USB) is. Legutóbb hogyan lett szállítva, hol volt csatlakoztatva. Jó lenne tudni.
Ha tapadt, akkor az adatok mentését otthon nem célszerű megpróbálni. Sőt, rázni, ütögetni sem, mert az a fejszerelvény gyűrődését okozhatja.
-
hhhhkkkk
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy külső vinyóm, silicon power armor A10-es. Az a problémám vele, hogy nem ismeri fel a gép. Eddig szépen működött, most csak világít, de nem pörög fel, a gép észreveszi, de aztán kiírja, hogy az eszköz valószínűleg nem fog megfelelően működni...
Az eszközkezelőben is megjelenik, mint "initio combo device class" azon belül "initio default controller", amire ha rákattintok, azt írja, hogy az eszköz megfelelően működik. De a sajátgépben nem jelenik meg, víruskereső, total commander nem látja... vagyis nem tudom megnyitni. Se papírjai, se szoftvere nincsenek már meg.
Nem is a vinyó érdekel, hanem a rajta lévő adatok, amik pótolhatatlanok.
Mi lehet a probléma, és hogyan lehet orvosolni?
Köszönöm szépen! -
MeroM
senior tag
Üdv! Van egy olyan problémám, hogy kaptam egy 80 as sata winyot, elméletben van rajta egy rendszer és vmi külön programmal lekodolták! Win 7 nél másodlagosként nem tölt be a win, win xp telepítő meg nem ismeri fel magát a winyot amikor eljut a particiókezelőig! A bios látja!
Esetleg van valami program vagy valami amivel működésre lehet bírni?
Üdv: MeroM -
Mankó
veterán
A táp az megbízható kategória, a szünetmentes tápegységre van kötve a számítógép.
canadaa és RAMy:
Winyó gariztatás ügyébenblackvinyl kollégát keressétek! -
canadaa
tag
Az gondolom nem egy jó jel a HDD-nek, hogy a WD Data Lifeguard Quick Test-je nem fut le, egy olyan 5 sec után hibát dob.
"Quick Test on Drive 3 did not complete!
Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 Unknown Test
SMART self-test did not complete on drive 3"
HDD Sentinel szintén gyorsan megáll ön-teszt -nél, olvasó egység hibája miatt. -
Mankó
veterán
válasz
canadaa #25423 üzenetére
A HKC tápok nem a megbízhatóságukról híresek. Az hogy eddig elég volt a fesz a gépnek, az egy dolog. Használatkor veszítenek az alkatrészek a teljesítményükből, kondik, áramkörök fokozatosan használódnak el. Lehet, hogy adott ágon már nem ad le megfelelő áramerősséget vagy feszültséget. Akár minimális áramingadozás is okozhatja a problémádat.
Esetleg egy havertól kérhetnél egy megbízható tápot és azzal is kipróbálhatnád. BIOS reset is sok mindent megszokott oldani. -
Mankó
veterán
válasz
d.véderjoe #25422 üzenetére
Dugd rá asztali gépre, ha őgy is ez a hiba jelenség akkor kuka.
HDD típustól is függ, hogy meddig melegedhet, viszont a 48 fok már elég gázos. Keríts egy laptop alá tehető ventillátoros hűtést, akkor már jobbak lesznek a hőfokok is! -
Mankó
veterán
Áram ellátás okozhat ilyen hibákat. Tekintve, hogy a számítógépnek 209 V mindenképpen kell, ha ez nincs meg, vagy ingadozik az áram ellátás, akkor random újraindulások, különböző anomáliák jelentkeznek, amelyek simán odavághatnak a winyónak, akár rövidtávon is.
Első kanyarban haverodnak be kellene szereznie egy szünetmentes tápegységet és egy túlfesz védelemmel ellátott elosztót a későbbi hdd-k védelme érdekében.
A winyó nagy valószínűséggel kuka lesz. Ha még garis , akkor meg kell próbálni a gariztatást, vagy még esetleg a HDD regenerátort is megpróbálhatjátok. Próba szerencse alapon, de a gariztatás lenne az elsődleges. -
canadaa
tag
Mai nap fogom tesztelni egy sata set el (egy adapterről kapja az áramot, géphez pedig ATA/SATA to USB átalakítóval csatlakozik). Most épp USB ről és külső áramforrásról megy, pár órája már nem volt baja vele. Ha egy ideig még jó lesz, akkor megnézem úgy, hogy csak az áramot kapja az adapterről, sata csatlakozóval fogom az alaplaphoz kapcsolni, ha így is jó lesz, akkor majd fordítva is megnézem.
Abban az esetben, ha fesz. probléma van, nem igazán értem mi okozhatja, most cseréltem VGA-t egy HD7770 -re, előtte HD4850 volt (elméletileg fele annyit fogyaszt az új kártya, windowsban pedig még annál is kevesebbet) más nem változott a gépben.
Táp: HKC USP5565 565W
Alaplap: Gigabyte P55-US3L (Socket 1156)
CPU: Intel core i5 650 @ 3.20Ghz
RAM: 2x2GB DDR3
VGA: Sapphire HD7770 1Gb (6 pin kell neki)
HDD:
WD 500 GB (WD5000KS-00MNB0) SATA
WD 750 GB (WD7500AAKS-00RBA0) SATA
és a problémás WD 1.5 TB (WD15EADS-00P8B0)
Pioneer DVD-RW
egyéb PCI eszköz nincs a gépben, tuning sem volt.
Eddig elég volt a gépnek ennyi fesz. :/ -
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
adott egy hitachi 250gb-os HDD (laptopban volt)
meghalt, ami azt jelenti, hiába dugom rá a gépre nem csinál vele semmit...
csak kattog, a led pedig villog...
dobjam jó messzire? esetleg van valami orvosság?más: meddig melegedhet egy winyó, mert van nálam egy packard bell laptop és 48°C-os a hőmérséklete? amúgy elég szar a PB hűtése, mert a proci is izzik...
köszi
-
RAMy
aktív tag
Üdv!
Adott egy HDD, ami egyszer csak fogta magát és eltűnt róla a partíció. Azóta többször próbálkoztam formázással, újrapartícionálással (Win7 alatt), de sajnos ahogy Windows telepítésre kerülne a sor, menet közben eltűnik a vinyó, nem látja a gép. Ez változó, van, mikor már ki sem lehet választani, hogy milyen partícióra telepítse a rendszert. De bootolásnál meg biosban még látja.
2 gépben is próbáltam, mindegyikben ezt produkálta. (Újabb PC-k.)
Próbálkoztam a KillDisk nevű programmal, 3 órán át futott, aztán valami verifying errorral 46% körül megállt.Egyik haveromé a vinyó és ez már pár hónapon belül a második, ami meghalt neki. Elhozta hozzám, beüzemeltük, másoltunk rá és utána kezdődött a fent említett probléma. Nem tudom, annak mennyire lehet köze az elromláshoz, hogy rossz volt nála az áram már egy ideje, gyakran lecsapta a gépet.
Mit javasoltok, mit lehetne vele tenni? (Kukázás egyelőre nem opció.)
-
Mankó
veterán
válasz
maxika2004 #25417 üzenetére
Kölcsön táppal is kipróbálhatnád, illetve még az is lehet, hogy a lap nem ad elég feszt az usb-knek. Különben profilodba beírhatnád, hogy milyen géped van, így könnyebb lenne tanácsot is adni!
-
maxika2004
őstag
Külső táp nélküli, usb 2 re van dugva, próbáltam az összes csatin, nem megy...
egy másik gépen viszont igen !!!Nekem van egy WD passportom, szintén 500 gb os, az meg megy róla !
Igen gondolom, nekem is volt hasonló problémám de ott nem ment a vinyó sehol,
ez meg egyiken megy másikon nem.... usb- nek feszt - áramot bioszban nem ehet
állitani ? ilyesmire is gondoltam.... mert valami táp dologra saccolok ! -
djculture
félisten
válasz
FireKeeper #25414 üzenetére
Sentinelt le is lehet nullázni amúgy... De ha korrekt emberke ilyenre nem is gondolok.
-
Sidius
tag
Sziasztok! Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy 500-as WD RE4-esem, ami végtére egy komolyabb asztali hdd. Amim van hozzá az egy "gamer" laptop 2 winyóval. Valahogy össze kéne hozni a kettőt, de mivel csak jó alaposan le kéne tesztelnem a hddt nem szeretnék 10e ft körül dokkolót venni, helyette inkább erre gondoltam: SATA Hosszabbító . Az egyik winyómat lehúznám és annak a helyére a hosszabbító segítségével simán rákötném a nagy, asztali winyót. Kérdés az, hogy ez működhet-e? Tápegységre elég sok van ráhagyva, hogy meghajtsa, inkább az érdekelne, hogy ott belül van e elég árammennyiség egy ekkora alkatrész meghajtásához. Ha valakinek volt már ilyennel tapasztalata, vagy valaki biztos benne, hogy ez így működne az kérem szóljön
Köszi
-
Radnix
senior tag
Jelentem az elemcsere nem oldotta meg a hibat, de legalabb 1 lehetseges ok ki lett zarva
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #25392 üzenetére
más valakinek tipp, hogy ez mitől lehetett, lehet-e tenni valamit ellene, egyáltalán izguljak-e ezen?
-
Mankó
veterán
válasz
canadaa #25407 üzenetére
Itt is táp ellátásra gyanakodnék első körben.
USB-s rackem csinált ilyet egy 7200es winyóval, amikor olyanja volt leválasztotta, ha használatban volt akkor is, utána meg egyszer csak megint felcsatolta. Így derült ki, hogy a 7200-es winyók több feszt vesznek fel, mint az 5400esek, és a külső táp nélküli rack nem képes kiszolgálni a nagyobb áramigényű 7200es winyót. -
Mankó
veterán
válasz
maxika2004 #25406 üzenetére
Külső tápos, vagy anélküli? USB 3-ra vagy 2-re van dugva? Előlapi-ra vagy a hátsóra?
Összeférhetetlenség is lehet, bár ritkán olvasni ilyesmiről. Esetleg másik kábellel is megpróbálhatod, vagy Y kábellel is ajánlott.
Táp nélküliekre jellemző az általad leírt tünet. -
canadaa
tag
Hoy!
Egy elég idegesítő problémával szembesültem ma. Lenne egy WD 1.5TB SATA HDD-m. Aminek a legjobb szórakozása az, hogy minden ok nélkül leválasztja magát. Windows -ban, akár ha éppen semmilyen műveletet nem végzem rajta. Eddig egyszer fordult ez elő, de akkor csak átdugtam egy másik portba és utána ment. SMART szerint "GOOD" és olyan 7000 órát ment eddig.
Próbáltam másik SATA portot, másik kábelt (ilyen "kapcsos" vége van, tehát a kimozdulás esélytelen).
Előre is kösz a segítséget! -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Az alábiakban kérném segitségeteket:
Vett egyik ismerősöm egy LC-Power Mobilrack -et
[link]és egy WD5000bpvt 500 gb-os vinyót....
pc-USB - be bedugva csak kattog.....
másik pc-n kipróbálva megy rendesen tehát a vinyó- reck elvileg jó !Az én WD passport-om viszont simán megy a pc-n ugyanabban az USB- n
.... tehát elvileg az is jóGyakorlatilag meg mégsenemjó..
Lécci segitsetek hogy lehet orvosolni a problémát ..?
Elöre is köszi ! -
djculture
félisten
-
Mankó
veterán
válasz
Radnix #25401 üzenetére
A lap elemét illik is cserélni 3 évente. Elfelejtheti a beállításokat a gép, ha lemerül az elem, ebben az esetben viszont, minden indításnál be kellene állítani az értékeket -> reset és akkor, igen indul a gép. De azt nem említetted a hiba leírásánál, hogy ez a helyzet áll fenn.
Szerk.: Elem csere idejére vonatkozólag meg is előztek.
-
Radnix
senior tag
a tapkabelen levo 3 csatlakozo mindegyikevel produkalja a hibat, bar mind 3 ugyam azon vezeteken van. Az alaplap es a tap is 5 eves, az alaplap mar volt gariztatva, mert galiba volt vele, minden esetre elkepzelheto h 5 ev alatt cserelni kelljen az elemet? Minden esetre koszonom a valaszokat, hnap majd at kell vinnem egy ismerosomhoz kiprobalni h maga a merevlemez-e a ludas
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Opel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest