- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Doresz
üzenetére
Vagy meghalt, ezt ki tudnád deríteni közvetlen a notebookba visszatéve, vagy átalakítóval ha ATA, illetve simán bekötve egy gépbe ha SATA, vagy esetleg egy láb elengedett a rack USB csatijánál, ez gyakori hiba sajnos, és jelentkezhet így is. Vagyis belassul a gép, lemezkezelés ablak nem jön be, de azonnal bejön ha lehúzom USB-ről, stb.
-
-
válasz
ung.mario
üzenetére
Próbáld meg megigazítani, levenni-visszarakni a kábelokat, illetve ha van módod, kicserélni azokat, vagy másikra dugni a HDD-t. Most notebookban van?
Próbáltad ez esetben asztaliban?
Ez a rendszerlemez, vagy ez másodlagos? Ha másodlagos, a windows alatt tűnik el, vagy a bios sem látja áramtalanításig? -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Reméljük kontakt hiba volt, ha volt mit igazítani a kábelen akkor az okozhatott boot failure-t, viszont a c kontakt hibája nem okozhatja a d eltűnését.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tápnak elégnek kellene lennie, sentinel adatai viszont egyáltalán nem indolkolják az eltűnést.
Disk boot failure-t nem értem, d-ről bootolsz? AHogy kivettem, nem.
Próbáld meg megigzítani, esetleg felcserélni a hdd-k kábeljeit, kattogás vagy áramellátási hiba, vagy haldoklás. -
-
válasz
kabanka
üzenetére
Egy apró esélyed van. Kapcsold ki a SMART-ot a 80-as nélkül a biosban, előfordul hogy a SMART kiolvasásakor fagy le, de ha kikapcsolod, megy simán.
Ekkor, ha ez így van, 2 lehetőség van. Egyik, hogy még sokáig jó lesz a HDD, csak a SMART része valamiért kimúlt, volt egy ilyen 40-es Samsungom.
A másik lehetőség, hogy továbbmegy ugyan a gép, de lényegében kuka a vinyó, nem érdemes, és nem is lehet vele mit kezdeni.
HD Sentinellel nézd meg, hogy az mit mond rá, ha eljutsz odáig. -
-
-
válasz
easy...rider
üzenetére
Telepítsd fel a windowst Samsungra, tedd fel a HD Sentinelt, csatlakoztasd a Seagate-t is, és nézd meg mit mond rá a Sentinel, illetve hogy így megy-e a windows (nem a Seagate-ről!) rendesen.
-
Meg lehet csinálni valahogy ha egy HDD-n volt pár bad sector, azt úgy eltüntetni hogy a HD Sentinel ne írja ki?
Vagyis, ha veszek egy HDD-t, és a HD Sentinel szerint nincs bad sector, és gyenge sem, akkor megnyugodhatok hogy rendben van, vagy lehet hogy csak megokosították? -
-
-
HD Sentinellel korábban nézegettem a vinyómat, meg a hozzám kerülteket is.
Ma az alábbi eset állt elő: a Sentinel minden vinyóra, minden oprendszer alatt (98, XP, Vista) azt írja hogy a merevlemez állapota ismeretlen. Kondíció: ? Hőfok ugyanez.
Mindkét IDE csatornán, más kábellel is, egy vagy 2 vinyó tökmindegy.Szerintetek mi lehet az oka? SMART-ot nem tud kiolvasni nagyon úgy fest. De miért???
A BIOS-ban viszont nincs ilyen funkció, végignéztem, bus mastert meg a prefetch-et ki-be kapcsoltam az IDÉnél, semmi változás.
XP reinstall szűz vinyóra, ugyanaz.
Az alaplapom egy Abit AV8, ősrégen rossz rajta a SATA, viszont az IDE hibátlan elvileg. -
-
-
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Ritka probléma, de érdekes.
HP Netraisd SCSI vezérlő, 18 gb Quantum, XP formáz, partícionál, kártyát felismeri, fájlokat másol, aztán újraindul, és hiányzó ntloader, vagyis nem bootol a vinyóról. A vinyó IDE mellett hibátlan, a kártyán meg igen bonyolult a konfig a BIOSában, teszt is ok, de hibátlan szerintem, nincs boot-nem boot opció.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SATA, IDE (PATA) és SAS 3,5 HDD BAZÁR
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4845
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest