Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ribarszki
őstag
Akkor úgy tényleg nem egyértelmű. Amit én csináltam LG mosógépet, ott közvetlenül a kivett csavarok helye mellett, műanyag száron lógtak ezek a kupakok. Mint egy gyorskötözőn lennének. Úgy egyértelmű volt, hogy azt miért tették oda. De ha zacskóban van, úgy tényleg megtévesztő rajz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
bul07
nagyúr
válasz peppe79 #56581 üzenetére
Akkor lehet teljesen felesleges többet fizetnem a ráírt több súlyért
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Donki Hóte #56564 üzenetére
Annyi, hogy megnéztem élőben. Igazából ez és a többi mediamarkt-os is kicsit sz*rul van összerakva, nem futnak az élek pl. a borító lemez és az eleje találkozásánál. Talán az egyik AEG-nél oldalt a csavar vagy 30-40°-ban ferdén volt betekerve. (lehet, hogy Orion volt)
Összességében a Samsung egy közepes minőségre. A 50.000Ft-os kategóriában vannak pontosabb illesztések.A gombok kettesével egybe vannak, a tekerő jónak tűnt. Ami még van, hogy élőben sokkal kisebbnek tűnik, mint a GT285 SL, ami mondjuk egy 24-25 literes gép elvileg. Papíron 2,5-cmvel alacsonyabb, és 3cm-el keskenyebb, de élőben - lehet, hogy csak a nagy csarnok miatt - de kicsinek tűnik. Kicsi a tányér is, pedig elvileg még nagyobb is, mint a meglevő. Az 28cm, a Samsung meg aszem papíron 28,8. Talán a kék belső is egy kicsit csalóka, a meglevő fehér talán optikailag nagyít.
-
Milu_PH
csendes tag
Sziasztok!
Porszívó kell a házba
Leszűkítettem:Miele, az a kérdés, hogy C1,C2 vagy C3 legyen?
50-60-70 ahogy nézem árban. Főként kemény padló van 1 szőnyeg ami extra rövid szálú, 1 kanapé /Novalife szövet/.
Naponta megy a Xiaomi robotporszívó, e mellé kell /2 gyerek, kutya../Melyiket ajánljátok?
Köszi
-
st6969
őstag
-
lehella
senior tag
válasz peppe79 #56580 üzenetére
Megfelelő vagy leginkább egy szűkítőfejekre szükség lenne, van pár hely ahova csak úgy tudok beférni. Köszi az ajánlást, de sajnos ez a Xiaomi nem tetszik egyáltalán kinézetre Szem előtt lenne állandóan az előszobában.
Esetleg valamilyen porzsákos gép 30-40 körül? Kinézetre elég jó Sencorokat találtam, HEPA szűrősök. Igazából most is Sencorunk van, pár funkciója nem működik de a dolgát ellátja még, a szívóerő is rendben van vele.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
flegga92
senior tag
válasz Donki Hóte #56564 üzenetére
Samsung mikrók nagy többségét le lehet némítani. A leállító és indító gombot kell egyszerre nyomni. Legközelebb is némítható mikrót veszek, baromira idegesít mikor folyamatosan csipog, így semmi hangjelzés nincs.
-
peppe79
senior tag
Kamu! De ezt már többször említettem. Nekünk "papíron" 8 kg-os Siemens mosógépünk van. Abba jó esetben úgy 6,5 kg-nyi pamut ruhát lehet belegyömöszölni, de az már olyan mennyiség, hogy a mosás minőségének kárára megy. Ettől jellemzően 1kg-mal kevesebb ruhát szoktunk egyszerre mosni.
A kérdésedre válaszolva: az - elvileg - nagyobb kapacitású mosógép nem feltétlenül "erősebb". De ezt is említettem már korábban. Miele szinten biztosan nincs ilyen humbug, de ha lényeges szempont a töltőtömeg, akkor a kommersz gépeknél nagyon meg kell nézni, hogy mit veszel.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz lehella #56570 üzenetére
Ha nem nagy területről van szó, és a felület többnyire hidegburkolat vagy laminált padló, akkor még szerintem bevállalhatod a Xiaomit. Arra a 2nm szőnyegre meg legfeljebb használhatod a kis kárpittisztító fejet. Turbado-nál ingyenes a kiszállítás. Ha mégsem válna be, max. visszaküldöd.
Nekem is ilyen porszívóm van, egy Xiaomi robotot egészít ki. Persze nem mindenben tökéletes, erről írtam is a napokban. A motoros fejek rendben vannak, csak még szokni kell, hogy a brush fejet végig előre kell tolni, nem pedig előre-hátra, mint a "hagyományos" porszívófejet.
A gyári szűkítőfejekkel viszont nem igazán vagyok kibékülve. Pillanatnyilag van itthon robot, akkus állóporszívó, plusz egyelőre még megvan a régi vezetékes porszívónk is. A cél az lett volna, hogy ez utóbbit eladjuk; mert bár meg vagyunk vele elégedve, de a vezetékes használat miatt egyre ritkábban használjuk, és túl sok helyet foglal, rengeteg a kiegészítő hozzá. Viszont pont a hétvégi autó takarításnál szembesültem vele, hogy oda a kis Xiaomi akkus gyengécske, úgyhogy egyelőre patthelyzet van... -
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56576 üzenetére
A boltban megmondják+el kell olvasni az apróbetüst.Én se tettem.
-
cd930
aktív tag
válasz Viiktor1989 #56573 üzenetére
Mi kötöttünk +2 év biztosítást az Auchanban vett Gorenjére és pjen-hez hasonlóan 4,5 év múltán romlott el (annyira eldugult a lenti szűrője, hogy kikapcsolt a program indítása után nem sokkal és azt mondta, kész a program).
A teljes szétszedéses tisztításra azt mondta a szerelő, hogy náluk 40k lett volna, ha nincs rá garancia biztosítás. Nekünk nem volt önrész. Remélem jópár évig rendben fog működni.Most keresek hozzá olyan szűrőt, ami a fenti és a lenti közé rakható be. A plusz szűrő miatt várhatóan nem lesz annyira hatékony a gép (picit talán hosszabb lesz a program), de biztos meghosszabbítja az élettartamot.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56573 üzenetére
Az attól függ melyik biztosító áll a gari mögött.Van amelyik önrészt számol.A mi LG mosógépünknek,4,5 éves cserélni kellett az ajtó zárját.10% önrészt kellett fizetni,de flottul javították.Az MM nél nincs önrész,legalábbis ezt mondták.
-
Viiktor1989
aktív tag
Szárítógép vásárlásnál van értelme kötni a hivatalosan járó garancian túl kiterjesztett garanciát vagy minden mást,ami nem gyártói garancia? Köszönöm.
-
bul07
nagyúr
Azóta is nézegetem a mosógépeket és lenne egy kérdésem szerelőkhöz, gépeket belülről ismerőkhöz
Ugye "régen" 5Kg volt a megszokott töltet súly
(én főleg felültöltősöket nézegettem mindig így főleg ezekre értem)Most látni már 6->6.5->7Kg töltet súlyt is, de a méret nem igazán változott
Kérdés az hogy ezek a gépek belül is mások erősítettek, erősebb motor?
Vagy régi belső és csak nagyobb számot írnak a specifikációba hogy úgy látszódjon hogy fejlődöttUgye ez azért fontos mert mondjuk egy 5Kg tervezett gépnek hosszú távon nem igazán tesz jót a +1->1.5->2Kg terhelés, persze a 2évet simán bírja míg van garancia de ugye nem 2évre vennék gépet
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
lehella
senior tag
Többség kemény padló van, kő és laminált váltakozik. Van egy 2nm szőnyeg is, de a rúd porszívó nem nagyon van opció 60 alatt a Xiaomit leszámítva, amit megérné venni, nem? Ennél többet fájna kiadni porszívóra. Sajnos a Miele c2 is necces.
Esetleg a Sencor SVC 8VT, vagy Elux EUS8X2DB?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
MODERÁTOR
válasz lehella #56568 üzenetére
Én nem mondtam, hogy kell egy jó rúdporszívó simán kiválthatja a hagyományos porzsákos porszívót. De nagyban függ attól milyen felületre kell. A philips az pl csak kemény padlóra jó, a C2-hez van rendes szőnyegre való fej. Ha egy fullos minőségi porszívó kell akkor C2/C3.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
lehella
senior tag
Az akkus előnye vitathatatlan, de akkor mire lenne jó egy Miele? Pókhálóhoz én tudnék használni akármilyen gépet szerintem :) Kettöt nem vennék azért, a Dyson meg brutál drága. Az imént szóba jött Xiaomi meg nem tetszik :( Esetleg rúdporsziból milyet javasolnál 50 körül?
[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
MODERÁTOR
válasz lehella #56562 üzenetére
Aha, van egy C2 es egy Philips speedmax pro. A C2-t csak orsziporszihoz meg pokhalo takaritashoz hasznalom ill neha a kaveorlohoz. Az akkus gep nagy elonye, hogy nagyon konnyu vele mozogni es elovenni/elrakni. Talan ribarszki is irta, hogy amiota megvan a dyson v10-ese azota alig alig hasznalja a C3-at.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
veterán
válasz [CS]Blade2 #56549 üzenetére
Köszi a választ, van Samsung mikró a családban, tehát a sajátosságai ismertek számomra.
Tudom, hogy szeret kigyulladni az a szigetelő lap, amely magnetront választja el a sütőtértől, de azért reméltem, hogy ezt a hibát már elhárították
A sok gombnyomás nem gond, a mostanit is nyomogatni kell és minden gombnyomásra csipog, mint egy kiscsibe. Ha jól olvasom, akkor ennél a típusnál már le lehet halkítani a csipogást, ami előny, annál is inkább, mert a családban lévő Samsung a program lejárta után percenként jó nagyokat csipog, ha nem nyitod ki az ajtaját
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #56514 üzenetére
Erre esetleg valaki..?
Közben nézek egy LG-t, ezt ni.
Jó lesz, vagy sem?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lehella
senior tag
Áh köszi a tippet, ez a Xiaomi termék teljesen kiesett a scopeból Megnézem!
Közben olvastam erőteljes érveket a porzsákos porszívók mellett. Ebből úgy látom a Miele C2 lenne a legjobb ajánlat 50 ezer környékén.
Ha esetleg arról van szó, hogy a Xiaomi vagy a Miele C2 akkor melyik lenne a jobb választás? Az álló, akksis eszköznek az előnye egyértelmű, de ha bármilyen takarítási és karbantartási előnye van a porzsákosnak, akkor inkább azt válasszam?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
farkas-j
őstag
A 45°-os megdöntéssel szinte semmi gond nincs. Ezután elvileg azonnal be lehet indítani a hűtöt. A gond akkor van, ha az oldalára fektetik a hűtőt pl. szállításkor, és a kompresszor csövek kivezetése úgy áll, hogy az olaj kitud szivárogni a csőrendszerbe (az olajleválasztón át). Ilyenkor szokták ajánlani az 1 napos meleg helyen való pihentetést bekapcsolás előtt.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
T J
tag
válasz tboy93 #56541 üzenetére
Mikor elmegyek mellette, akkor érzékelek kicsit nagyobb páratartalmat és érzem az öblítő illatát. Ez az összes víz 1%-a lehet, ami kijut a légtérbe. A többi 99%-ért természetesen érdemes szárítót venni. Egy adag műszálasnál 0,5-0,7l, pamutnál akár 2liter víz is összegyűlik a tartályban, 1000-es centri után. Egy hétvégén (3mosás), ez úgy 4-5 liter víz. Télen ez 1 hétig száradt, emlékezni se akarok rá.
Én nem írnám le az öntisztulókat se, lehet hogy jól működik a dolog. Drágábbak, legfeljebb ennyit tudok ellenük felhozni tapasztalat hiányában.Viiktor1989
Pl a feljebb említett Bosch-okban, és a hasonló árú Elektroluxban.[ Szerkesztve ]
-
Viiktor1989
aktív tag
Egy kicsit visszatérve még a szàrìtógépekre. Emlìtette valaki,hogy a dupla szöszfogósat érdemes beszerezni. Mondanàtok olyan típust,amiben ez duplán megtalàlható? Köszönöm.
-
pjen
félisten
Az abszorciossal kellett annyit várni,de csak akkor ha lefektették.Én a kompresszióst mindíg bedugtam 2-3 óra után.Van egy 240 literes eluxom amit tavasszal kiviszek a teraszra,össze behozom.A küszöbnél kb 45 fokban meg kell dönteni,mégis beviszem bekapcsolom és semmi baja.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Holnaptól lehet a lidlben kapni lassú prést.
Erről van esetleg itt a topikban valakinek véleménye, tapasztalata?
Konstrukcióra teljesen megegyezik a [Panasonic MJ-L500] gépével, vajon tudás/minőség mennyivel lehet másabb? A Panasonic a duplája árban, viszont hazai és külföldi oldalakon is élmezőnyben, vagy tesztgyőztesként szerepel.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Új hűtőnél, ha csak megdöntve volt szállításnál, be lehet dugni 2-3 óra múlva?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Donki Hóte #56546 üzenetére
Nem tudom, de magunknak ilyet veszünk, meg bátyám-ék kapnak egyet karácsonyra.
Eddig volt egy Whirlpool, kicsi, két tekerőgombbal. Az nagyon sokáig megvolt. Aztán volt egy Samsung, már akkoriban is kerámiás, az igazából működött amikor odaajándékoztuk a környéken egy nőnek és a gyerekeinek, mert leégett a házuk és vele együtt minden cuccuk. Annyi baja volt, hogy megsérült benne ez a kerámia felület. Utána lett a meglevő GT 285 SL, ami egy komolyabb, nagyobb gép volt, de durván 5 év alatt ez szépen tönkrement. Először kigyulladt benne az a lap belül az oldalán, de azt lehetett cserélni. Aztán mivel festett volt a belseje, a belső élénél és a görgőknél körben elkezdett rozsdásodni, most meg néha elmegy a betáp 1-1 másodpercre.Néztem egy CASO-t, ami rozsdamentes acél és légkeveréses, és még el is férne, de 80.000Ft. Papíron ez a felület lenne a legtartósabb, de nehéz tisztítani, állítólag nagy a hőveszteség, bár bírja is a hőt, és bár karcolódik és lehet is dörzsölni, idővel undorító lenne a belseje, és a szagokat is képes beszívni. Szóval jóval foglalkozósabb, minden használat után ki kellene takarítani, és stb.
Na most, ha ennyiért a belső felület tartós, attól még minden más imanapság rövid élettartamra van csinálva, ergó lehet, hogy azt meg úgy dobhatnánk ki, hogy a belseje még elmenne 5 évig, de már be sem kapcsol, szarok a gombok, az ajtó, bármi.
Így igazából az döntött, hogy tudjuk, hogy ezek már durván csak max.5 évet mennek el, ennyiért meg visszaosztva havi 500Ft-os költségre kijön egy Samsung. A kerámia belső könnyen, egy ronggyal tisztítható, és egészséges.
Vannak ismert hátrányai, de ezeket én tudom így a vásárlás előtt. Pl.: melegítés közben nem látod, hogy mi történik, mert gyenge a világítása és rohadt sötét az ajtó. A grill teljesítménye gyenge és lassú.
Ha ebből valamelyikkel nem tudnál együtt élni, akkor nem ajánlom így látatlanban.Egyébként nagyjából mindegyiknek vannak hibái:
Rezeg az oldala, 90°-ban nyílik csak az ajtó, marió zenét játszik amikor kész a melegítés, vagy 8 gombot kell megnyomni, hogy melegíts egy pohár vizet, zongoralakk az egész, stb. Gyakorlatilag az alapján tudsz választani, hogy az ismert 2-3-4 hibáival együtt tudsz-e élni egy-egy típusnak. -
lehella
senior tag
Sziasztok,
porszívó választás előtt állok. Nincs háziállat, pici szőnyeg van csak, így különösebb igényeket sem támasztok a porszívóval szemben. Emiatt a viszonylag szűk helyen való tárolás miatt illetve ha lehet akksis működésről egy álló-kézi porszívó jutott eszembe. Erről mi a véleményetek, megéri? Mosható a szűrője, ezek szerint nem kell cserélni benne néhány havonta? [BOSCH BCHF2MX16 Serie 2] a Mediaban.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
veterán
válasz [CS]Blade2 #56531 üzenetére
Ezek jó mikrók egyébként? Ezt néztük mi is ki, mert kinézetben illenek a beépített sütőhöz...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cd930
aktív tag
válasz BB9000 #56544 üzenetére
42 m3 az rengeteg. Egy panel fürdőszobája ennek a negyede sincs.
Az előző kicsinyke fürdőszobánkban nagyon lehetett érezni a szárítógép okozta meleget és párát is (a mi gépünk ajtaja először engedett egy kicsit, de aztán típushba miatt ingyenesen javították-cserélték a szigetelést mindenkinek, aki bejelentette).
Akinek kicsi és ablaktalan fürdője van, az mindenképp számítson hőmérséklet-emelkedésre a szárítás miatt.
Aki eddig is ott teregetett, annak mindettől függetlenül jóval kevesebb pára lesz.20+ éve a Prohardveren
-
BB9000
senior tag
válasz tboy93 #56542 üzenetére
Nem vettem észre, hogy ne zárna tökéletesen a gumi és emiatt bepárásodna a fürdőszoba, vagy bármi gond lenne. Nálam 42 légköbméter a földszinti fürdőszoba (14 x 3) , télen ha megy a szárítógép, akkor 2-3 óra alatt egy szárítóprogram érezhetően felmelegíti a levegőjét, de nincs jelentős párásodás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
T J
tag
válasz tboy93 #56504 üzenetére
Bosch serie4 manuális tisztítású, ennél van lent egy szivacs a lamellák előtt, és fent egy dupla szűrő.
Bosch serie 6-tól nincs lent szivacs, mert öntisztító. Azaz a fent összegyűlt vizet ráönti a lamellákra. Nem tudom mennyire viszi le a finom szöszt (a mérnökök szerint eléggé), de mivel desztillált víz, így legalább vízkőlerakódástól nem kell tartani.
Nekem serie4 van, egyetlen bajom vele hogy a gumi nem zár tökéletesen, ezért egy kis pára és illat kijön belőle. Mondjuk ez a kis pára elhanyagolható az összegyűjtött 0,7-2l víz/adag mellett. -
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #56531 üzenetére
Szerintem ugyanaz, csak az OL végű a román verzió lehet, a másik meg a magyaroknak(is) gyártott. Egyik se mechanikus, mert a mechanikusnak nevezett mikróknak csak 2 egyszerű forgató gombjuk van, ezeket meg az érintősök közé sorolják, és az nagyjából mindegy, hogy most halkan, vagy kicsit hallhatóbban kattannak a gombok, mint ahogy van silent klikkes egérgomb, vagy a hangosan kattanó verzió.
-
[CS]Blade2
addikt
Két mikro közti különbség érdekelne:
Samsung MG23K3515AK/EO
Samsung MG23K3515AK/OLVan a 3 színből EO és OL végűek, és nem tudok rájönni, hogy mi a különbség.
Az EO-nál írja az Emag-on hogy mechanikus, de nem tudom, hogy mire utalhat. Csak nem az EO-s gombos, az OL meg érintős? -
Gömbike
senior tag
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani 100-120e körül szabadon álló A++ mosogatógépet, ami 13 terítéket kezel és jók a tapasztalatok vele? Eddig főleg Bosch-t néztem.
Ami kérdés felmerült a fórum olvasása közben, ha ennél a márkánál maradok:
- vario kosár vagy a fiók a jobb? szerintem az utóbbi kevesebb helyet foglal, persze időigényesebb szépen minden evőeszközt belepakolni
- a sóadagoló hiánya az valóban zavaró?Köszönöm!
-
cd930
aktív tag
válasz tboy93 #56524 üzenetére
A kondenzációs szárítógép kevésbé hajlamos a sokba kerülő meghibásodásra, mivel pont a hőszivattyú a drága mulatság.
A hőszivattyús viszont fele-harmadannyi áramot fogyaszt, ami miatt sokkal takarékosabb.
Ha keveset tervezed használni, akkor megérheti a kondenzációs. Ha vége a jó időnek, mi hetente többször is használjuk, nekünk nem vitás, hogy a programonkénti bő 50 Ft-nyi áramárkülönbség miatt a hőszivattyús a nyerő.+ a hőszivattyús alacsonyabb hőfokon szárít, így abba bármilyen ruhát beletehetsz, nem fog összemenni, mint ahogy az előfordul a kondenzációsnál.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
BB9000
senior tag
válasz tboy93 #56524 üzenetére
A géppel nincs semmi gond. A probléma velünk van, és a ruháinkkal. Sok ruha összement egy picit (vagy nagyon) a gépi szárításkor. Pedig kiválogatjuk és csak azt pakoljuk be, ami a címke szerint gépben is szárítható. De ez nem a Bosch hibája. Bármelyik márkát vettük volna szerintem ugyanez lenne a tapasztalat.
Most 2 év a gari. Amikor vettem, akkor promócióban adtak 2+3 évet.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz st6969 #56507 üzenetére
A szárítógépnél a kondenzátor elszennyeződését úgy veszed észre, hogy megnövekszik a fogyasztása. Én folyamatosan mérem a fogyasztását. Az enyém még csak 2 éves, de nincs észrevehető fogyasztásnövekedés. Mérd meg te is néhány szárítási ciklus alatt a gép fogyasztását és kalkulálj egy átlagot, majd évek múlva ismételd meg a méréseket.
-
BB9000
senior tag
válasz tboy93 #56518 üzenetére
Nekem Bosch szárítógépem van. Nem öntisztító a kondenzátora, de van szivacs a lamellák előtt és dupla szöszgyűjtője van. Teljesen meg vagyok vele elégedve. 5 év garival adták. Akkor az volt a promóció. Tudom ajánlani. A ma kapható ugyanolyan kategóriájú gép: Bosch WTR85V00BY 2020 okt 31.-ig tart a Bosch nál az aktuális szárítógép promóció. Ez a konkrét típus is benne van a listában !!! 10% -ot visszakapsz az árából! Bosch promó link
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz tboy93 #56518 üzenetére
Nekünk Gorenje hőszipkás szárítónk van. A legigénytelenebb, legótvarabb, legszarabb háztartasi gepünk ami itt megfordult. Szívből gyűlölöm. Soha többet Gorenje.
Cseréltek rajta ajtót, mert szériahibában szelelt az összes. (Csere után is. Párás a mosókonyha)
Kihajtást kellett cserélni rajta, most meg a feszítő görgőcsapágy nyikorog britálisan. Ja az első szétsuedéskor letörtek a műanyag patentek. A kondenzátor 2 év után annyiraveltömődött, hogy szervíz takarította, pedig van szivacs előtte.
Egy vicc ez a gép. (Nem olyan mint ami a képen van, de Gorenje. Ez pedig bővem elég, hogy több ilyen szar ide nem jön)[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
válasz Grande Ale #56503 üzenetére
Ugyanigy centrizik a gorenje gépünk is... Döbbenet...
Honor Magic5 Pro
-
Nagya21
addikt
válasz Grande Ale #56503 üzenetére
Hali!!
Eluxom is így centriz már 4 éve, meg az előtte levő Aristonom is.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
RetepNyaraB
veterán
sziasztok, nem találtam külön topikot és itt rákeresve sincs sok találat:
van-e ajánlott egybegép mosó-szárító funkcióval, mondjuk 200k Ft-ig?
Jelenlegi az sima mosó Beko, áráért teljesen oké (amúgy nem annyira). Ex nejemnek vettem egy nfc-s candyt nyáron, az is működik, de pl. centrifugája valami egészen elképesztően, eszelősen hangos, na olyan nem kellene, mert nálunk a konyhában van és lesz is a cucc."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
flegga92
senior tag
válasz st6969 #56507 üzenetére
Nincs ott szűrő. Annyit csinál, hogy a kondenzvizet időnkét visszaspricceli a lamellákra, amitől vagy lejön róla a szösz, vagy inkább nem. Én annó direkt e miatt vettem meg az olcsóbb nem öntisztító Boscht. 3 éves lesz, még mindig viszonylag tiszták a lamellák, 5 szárításonként mosom a szivacsot, meg ha kicsit több szösz van, a kinti részen kiporszívózom.
Hűszivattyús kivehető kondenzátoros szerintem nem is lesz soha, ugyanis bele van vezetve a hűtőközeg, azért működik hatékonyan. Tisztítani csak úgy lehet, hogy előtte lefejtik a gázt, kiszedik, kimossák, gázt újra töltik.
Én rákérdeztem a Boschnál anno, egy ilyen takarítás 10-15k körül van, gari időn belül, ha e miatt csökken a szárítási képesség ingyen kitakarítják. Nekem 5 év gari van rajta, ha addig nem történik vele baj, ki fogom takarítattni. -
arcsin
senior tag
válasz tboy93 #56510 üzenetére
Pld ez szűrős. Tisztításnál látszik is hogy csap alatt mossa a szivacsot.
-
arcsin
senior tag
válasz tboy93 #56508 üzenetére
Ne haragudj, de googlebe beírod hogy a gép márkáját+tipusát és a tisztítás fejezethez görgetsz. Ebben nincs szivacs.
-
nagyúr
válasz ribarszki #56505 üzenetére
Ha jól sejtem, ez a specifikációban nincs jelezve. Tudtok olyan gyártókat mondani, akikre ez jellemző?
Ilyesmiket nézegettem, elux gépekről mik a vélemények?
Ha a mosógépem 6.5kg-os, van értelme 8kg-os szárítógépet venni?
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Nekem egy Siemens WT44W260BY öntisztító kondenzátoros szárítógépem van. Nincs lent semmiféle ablak sajnos, amin keresztül látni lehetne a lamellákat. Így azt se tudom, szűrő van-e ott Lehet, nem véletlen, így kiderülne, mennyi lerakódás van rajta...
Most lesz 5 éves decemberben. Eddig jó (kopp-kopp-kopp), de azért jó lenne tudni, hogy kell-e takarítás...Bár, lehet, hogy hagyom, ameddig megy, nem költök rá. Ha megadja magát, nézek egy hőszivattyúsat, amiből kivehető a kondenzátor, és elmosható (ha jól tévedek, ma már létezik ilyen...) -
arcsin
senior tag
válasz ribarszki #56505 üzenetére
Mi elmentünk a MM-ba és "szétszereltük" a lenti szűrőt meg az ajtós szűrőt annál amelyiknél nem volt teljesen egyértelmű a használati utasítás alapján, vagy tutira akartunk menni vele. Nem szólt be senki miatta. Anno asszem a zanussi szárítógép volt ami rohadt csalódás volt a szűrők terén.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz tboy93 #56500 üzenetére
legyen sok (min 2) szöszgyűjtő. Szivacs lent. a többi már egyéni preferencia. LED, gyűrődésmentes forgatás x ideig. Nézd meg a programtáblázatot a használatikban ha már leszűkült 3-4 re.Azért érdemes, mert nem kellemes amikor már a beszerelés után derül ki a használatiból ez meg az.... Plusz minél több gari. (3+)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tboy93 #56500 üzenetére
hát fura ez, mert a Beko kivételével minden márkára 1-2 év gari van, kivéve a kiterjesztett garit, de azért külön kell fizetni évente. (említett gyártmány 5 év)
én csak a gari miatt biztos, hogy nem azt venném -
(még akkor sem, ha sem előítélet se tapasztalatom nincs)talán bosch és aeg között vacilálnék
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik