Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy szárítógépet. Mosógép van, egybe megoldás nem érdekel. Hőszivattyús gépeket nézegettem, de elvesztem a kínálatban. Melyek az ajánlott márkák/típusok? Milyen paraméterekre kell figyelni?
-
BB9000
senior tag
válasz Viiktor1989 #56498 üzenetére
A szárítógépbe illatpatront 2012-ben világelsőként a Miele szerelt be. Cikk itt. Bosch gépben még nem láttam ilyet. Attól még lehetne, de a Gugli se talált illatpatronos Bosch gépet.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Bosch szárítógép,azon belül megtudnàtok mondani mely tìpusokban van már illatpatron? Köszönöm.
-
ribarszki
őstag
válasz takacsbotond #56494 üzenetére
Fűtőszál hiba nagy eséllyel. Bontsd le, mérj rá. Cseréld ki ha van egy kis barkács érzéked. Ha szerencséd van, külön van a fűtőszál. Ha nincs, akkor a szivattyúval egybeépítve. (Akkor együtt kell cserélni. Vagy egy vagyon újért, vagy bontó.)
De külön álló fűtőszál is lehet horror árú. Samsung gépbe 28.000Ft lett volna. Pont kaptam egy bontottat.De ez csak egy topp.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zoleeno1 #56478 üzenetére
Hát, nekem 13 éve van Miele. Egyik évben nyáron egy jó meleg nap alatt kimostuk az összes otthoni rongyszőnyeget, hat adagban. Az 1400/perces fordulat eredménye az lett, hogy mire a következő mosás lement (1 óra 26 perc), az előző adag megszáradt a napon.
Én mindig mindent az adott programhoz tartozó maximális fordulatszámmal centrizek. A Miele nem hülye. -
törölt tag
válasz szabonagyur #56469 üzenetére
Az új gépek is így működnek, hogy kiírják a választott program tulajdonságait, hőfok, centri, mosási idő, és a legtöbb gépben van már töltetérzékelő, ami néhány perc után automatikusan lecsökkenti az időt a szükséges és elegendő szintre. Tehát nem feltétlenül szükséges visszatekerned. Például itt egy - SensiCare rendszerű mosógép, és kb. az LG-k is így működhetnek.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Mi okozhatja Gorenje mosogatógépnél az E3 hibakódot?
A használati útmútató a következőt írja: A készülék nem tudja elérni
a kívánt hőfokot.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
zoleeno1
veterán
Az 1:52-es, "mix and dry" programban ugyanúgy megszarad a ruha 1000-es centrivel, mint az 1400-el :) de tényleg befejeztem az offot. Csak az egész abból indult ki, hogy ne írjuk már egy 1000-es centrire, hogy annyit ér, mint halottnak a csók, mert ez nem igaz.
Honor Magic5 Pro
-
BBéci
legenda
válasz farkas-j #56489 üzenetére
Számomra a 2-3 órás mosási időtartam tűnik borzasztóan hosszúnak. Ami szennyeződést egy ruhadarabból 90 perc alatt nem lehet kimosni, az dupla annyi idő alatt sem.
Kivételek talán az olajos munkaruhák, de nálunk olyasmi nincs.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
farkas-j
őstag
Voltak akik kétségbe vonták a 20 perces mosás létjogosultságát. A mi Beko gépünkben 14 perces mosás is van. Rendszeresen használjuk is. Ha megjövünk az uszodából, régebben kézzel kiszoktuk mosni a fürdőruhákat, hogy a klór ne egye meg olyan hamar. Na ezt a kézi lötyikölést tökéletesen kiváltja a 14 perces program. Ugyanígy a 20 perces programnak is megvan a létjogosultsága.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
polonic
félisten
-
BBéci
legenda
válasz FattyDove #56475 üzenetére
Köszi, de ne mutass, nem vagyok rá kíváncsi!
A betűjelzésekre pláne nem.(#56480) pjen
Nem csak a csapágyak erősebbek, hanem az egész szerkezet. Ezt a sokat emlegetett barátom mondta, aki 30 éve háztartásigép szerelő. Azt javasolta, ha nem Mielét veszek, akkor 1600-as legyen a kiválasztott gép centrifugája.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Lehet itt kellett volna kérdeznem, hátha itt jobban tudjátok: [link] -
-
-
BBéci
legenda
30-40 fok közöttire, ami kombi cirkóval gyorsabban megy, mint mosógéppel. Ezért azt is számításba kell venni, de a 30 perces keretbe belefér.
A lényeg, nekünk jelenleg nagyon hiányzik egy efféle rövidprogram.(#56473) Digitalpimp
2010-ben is az volt a jellemző? Kétlem.
Sajnos nyilván vannak olyan alacsony jövedelmű családok, akik nem engedhetik meg maguknak a minőségi háztartási gépeket, csak az említett gyártók szerény képességű termékeit. De ne az legyen a viszonyítási és hivatkozási alap.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Digitalpimp
senior tag
2002-ben műszaki boltban dolgoztam egy ideig és az alja mosógépek (35-40E HUF) 400-600-as centrisek voltak. (Fagor, Indesit stb.)
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
BBéci
legenda
válasz polonic #56463 üzenetére
Komolyan gondolod, hogy egy minimálisan szennyezett ruhának nem elegendő 20 percnyi mosás? Ha ugyanazokat kézzel mosom ki a mosdótálban, 10 perc sem kell hozzá és tökéletesen tiszták lesznek.
-
BBéci
legenda
válasz zoleeno1 #56449 üzenetére
Sőt, amikor még nem létezett centrifuga, akkor sem jártak az emberek vizes ruhában.
Az autód sebességváltóját sem kapcsolod a legmagasabb fokozatba? Négyesben/ötösben is el lehet jutni A-ból B-be.
Ha szerinted 10 éve 500 fordulatosak voltak forgalomban, akkor rendkívül elmaradott országokban járhattál. 1997-ben vásárolt Zanussim 800 fordulatos és keveslem. Azt sajnálom, hogy az általam megfizethető Mielék csak 1400-asok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz polonic #56463 üzenetére
Amit berakok egy 30-40 perces mosásra az pont olyan ruha aminek gyakorlatilag egy átöblítés elégséges, nem hiszem, hogy egy 2 órás áztatás jót is tenne neki. Irodai munkát végzünk, klíma minden adott így amit mosunk nagy részben nem koszos, izzadt ruha. Természetesen ha olyat mosunk aminél szükséges a több áztatás, nagyobb hőfok ott nem gond a hosszabb mosás, mivel lehet értelme.
(#56462) zoleeno1: köszi igen kezdem érteni, hogy itt ilyenekkel kell játszani. Ami most van ilyen szempontból szög egyszerű, megvan melyik program hány fokos és mennyi idő és kész.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz farkas-j #56467 üzenetére
Értem, hogy gondoltad. Nem félek ettől a plusz lehetőségtől. Ha a Miele igérete a hosszú élettartam, akkor ettől az alkatrésztől sem félek.
Egyébként az egyik egy univerzális mosószer, a másik pedig a tisztításfokozó. Így adja ki a rendszert úgymond.
Egyébként van lehetőség rá, hogy saját mosószert tegyél az egyik tartályba, a másikba pl öblítőt. És beprogramozod, hogy milyen mennyiséget adagoljon a vízkeménységnek megfelelően. És így a mosószer és az öblítőszer is automatikusan adagolódik. Nem kell vele foglalkozni többet. Csak egy gombnyomás a mosás indítása előtt. -
farkas-j
őstag
válasz polonic #56466 üzenetére
Mivel a gép aljában vannak a mosószertárolók, így valaminek ezekből be kell fecskendeznie, szivattyúznia a mosószert. Nekem eddig is megfelelt, hogy a folyékony mosószert egy fázisban szépen bemosta a bejövő víz. A két fázistól egyébként nem is tudom miért lenne tisztább a ruha?
Természetesen nem vitatkozom, ha neked vagy másnak erre van szüksége vegye meg.
Egyébként ez a marketing szöveg különösen tetszik: "Gyerekjáték a vasalás az elővasalásnak köszönhetően"Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Drughi
addikt
-
polonic
félisten
válasz szabonagyur #56460 üzenetére
A mosáshoz víz és idő kell.
A 30 perces takarékos gyors programnak szerintem értelme nincs. Amiből az öblitésnek és a centrifugálásnak is kell idő. Szóval a mosásra fordított idő 15-20 perc lehet. Az pont arra jó, hogy éppen vizesek legyenek a ruhák. Mintha mondjuk csap alá tartanád azokat. -
zoleeno1
veterán
válasz szabonagyur #56460 üzenetére
Lehet. Ezek rövidíthetőek a különböző elnevezésű kapcsolókkal. Pl, timecare, ecotime, stb.
Honor Magic5 Pro
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a segítséget
-
félisten
válasz szabonagyur #56450 üzenetére
Az lehet, hogy kézikönyv szerint a mosási programok 1,5 óránál indulnak sima 40 fok esetében is?
-
cd930
aktív tag
válasz Viiktor1989 #56457 üzenetére
Hőszivattyús szárítógépnél a hőfok nem állítható, de léteznek kímélőbb programok a kényesebb ruháknak.
Mivel eleve kíméletesebb minden szempontból a hőszivattyús, gyakorlatilag minden ruhafajta szárítható vele, azt is, amit a bevarrt címke szerint nem szabad (azok szerintem még a korábbi, durvább kondenzációs szárítógépaktől voltak eltiltva).20+ éve a Prohardveren
-
pjen
félisten
válasz Viiktor1989 #56457 üzenetére
Ha egyszerre mosod,száríthatod is egyszerre.Nekem egy elux szárító gépem van azt ismerem.Azon nem lehet csak programokat állítani,hőfokot nem.Próbálgatni kell mit hol szárít meg a legjobban.
-
Viiktor1989
aktív tag
Szeretném kérdezni,hogy a szàrìtógépben a farmereket össze lehet tenni a pólókkal,vagy külön programon kell szárítani őket? Illetve mi az ajánlott hő fok hőszivattyús gép esetén?
-
törölt tag
válasz FattyDove #56451 üzenetére
Hány literes a keskeny LG dobja? Egy felültöltősnek a dob űrtartalma 42 liter, ennél kisebb már csak nem lehet, és ebbe azért bőven fér törülköző és lepedő is, nem is egy és nem is 2. De még nagyobb és vastagabb plédeket és paplanokat is lehet vele mosni.
Például az előtöltősök között talán a legkevésbé mélynek számító(38cm) Electrolux EW6S406W-nek is 42 literes a dobja, viszont a keskeny LG-k nagyobbak, mert 45cm-esek. -
félisten
válasz Csabroncka #56448 üzenetére
-
zoleeno1
veterán
válasz Csabroncka #56448 üzenetére
Évek óta nem visszük feljebb 1000-nél a centrit (1400-et tudna), köszönik szépen a ruhák, megszáradnak... 10-15 évvel ezelőtt ilyen 500-as gépek voltak forgalomban, akkor sem járkált senki vizes ruhában...
Honor Magic5 Pro
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz szabonagyur #56447 üzenetére
LG FH2J3WDN0, az 1000RPM-s centri halottnak a csók!
"in medias res"
-
félisten
válasz ribarszki #56444 üzenetére
Na és akkor mondjuk melyik?LG F0J5WN3W vagy LG FH2J3WDN0?
Előbbi több programot tud ahogy nézem, utóbbi talán több funckiót, bár nem tudom kell e nekem.
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #56404 üzenetére
...és ma próbára tettem, mint autóporszívó. Hát, azt kell hogy mondjam, ehhez sajnos szerény a teljesítménye. A motoros fejjel szépen végig lehet menni az üléseken, de a "manuális" szűkítő fejekkel, a keskeny résekben, a filc padlóborításon már elmarad a szívóteljesítmény. Persze, egy napi szinten is patyolat tisztán tartott autóban, ahol csak "néhány porszemet" kell eltávolítani, oda elég lehet. Nálunk viszont van gyerek is, kutya is, úgyhogy feladja a leckét. Kár érte, mert több szabadságot ad, mint egy vezetékes porszívó, de sajnos nekünk erre a célra kevésnek bizonyult.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #56443 üzenetére
Én most behúztam egy LG mosó-szárító gépet 147k-ért. Tudom, hogy ez a fajta nem ajánlott, de alapvetően csak nagyobb lepedők, törölközők szárítása miatt kell. Sajnos nagyobb gép nem fér el így a Mielék kiestek.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ribarszki
őstag
válasz szabonagyur #56443 üzenetére
Én biztosan LG DD gépet néznék.
-
félisten
Sziasztok
Elöltöltős, keskeny mosógépet keresek (szárítósat nem akarunk nagyon, de ha van ajánlat ennyiért akkor meghallgatom).
Ár: max 150.000 Ft, kimaxolni nem kell ha van 100.000 Ft-ért akkor megveszem azt.
Fontos:
- hang áztatás/centrifuga közben--> legyen árhoz mérten halk
- rövid programok 30 fokos mosásra, illetve jó ha van nem fél napos 60 fokos mosás is, illetve
jó ha van mindenféle vegyes programTöltősúly: 5-6 kg elég, inkább a több kisebb mosás a jellemző
Ami nem érdekes: okos funkciók
Csak ÚJ jöhet szóba
Nézegetem a MM és társai oldalakat, van sok féle már a 100.000 Ft-s kategórián belül is, jelenleg valami Beko van, a hangon kívül más negatívum nem nagyon van.
Illetve kérdés mennyire éri meg kimaxolni a 150.000 Ft-t, hiszen családon belül az a tapasztalat, hogy ekkora árnál igazából nem ad úgy semmi extrát egy drágább, nem örökre vannak tervezve és inkább a maradék pénzt beforgani a következő árába.
-
do3om
addikt
Tesconál az elektrolux li-21 porszívó milyen?
Meg van még 11e ért hausmaster vagy mi
Kézi aksisak nyéllel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Sokat olvasva erre a szárítógépre eset a választás BOSCH WTR85V00BY.
Most elég jó árban tudnám megvenni. Akinek esetleg ez a típus van írhatna egy pár sort az eddigi tapasztalatokról
Köszönöm. -
Csabroncka
Topikgazda
Én részben kényszerből álltam vissza kommersz mosó gépre. Itt azt a fontos elkönyvelni, hogy ha van rá pénzed akkor mit érdemes venni!
A fórumon senkinek sem célja, hogy a másikat erőszakkal meggyőzzük valamiről! Ha tényleg eljátszottál egyáltalán a gondolattal, hogy ilyet vennél, akkor előtte nézd meg élőben, tapizd meg, beszélj egy szakértővel pl a Szeteiben. A Miele elég sok innovációt belepakol a gépeibe, mosógépben verhetetlen az innovációban, mosogatógépben és porszívóban van (lehet) alternatíva, a többi háztartási gépe már nem ennyire egyértelmű.
"in medias res"
-
polonic
félisten
válasz ribarszki #56426 üzenetére
Mi is Miele mellett döntöttünk mosógép és mosogatógépnél.
Feleségem is mondja, hogy a mosási minőség kimagasló.
Múltkor sport ruhák mosását indított el rajta. Kapszulát tett be hozzá. De elfelejtette kiválasztani a kapszula funkciót. És az egyik folt így is majdnem eltűnt. De aztán észrevette, hogy azért a foltok ki szoktak jönni. Mondtam is, hogy mosószer... -
ribarszki
őstag
Ott nem kapod meg azt a szolgáltatást amit itt igen. Kímélő dob, mosási minőség, pótvíz 3 lépésben minden programhoz!, olyan masszív gép ami egy ezred mm-t sem moccan centrifugáláskor. És ezek csak a legfontosabbak.
Én részben a pótvíz funkció miatt vettem a gépet. A mosáshoz víz kell, nem A+++++ minősítés.
Szóval nem olya egyszerű a matek, hogy ebből 4db gépet veszek. -
bul07
nagyúr
Ez szép is jó de ennek az árán 4gépet(alap) simán lehet venni
És ha a gépek csak 4évet bírnak akkor az már 16év és csak új gép van 4éventeÉrtem én hogy tartós na de ezért az árért legyen is az
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
válasz macilaci78 #56434 üzenetére
Bármelyik gyártó termékei között akadnak hibás darabok, pont kifogtatok egyet.
-
macilaci78
nagyúr
Elismerem, a Bosch gáztűzhely alulmúlta a várakozásainkat. Nem fogok Boscht venni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cd930
aktív tag
Én is hajlamos vagyok megvenni a pár szolgáltatással többet tudó készüléket, mert mindig csak egy kicsivel kerül többe egy kis plusz, aztán a végén azért jóval drágábbra jövök ki, mint eredetileg terveztem.
Mosógépnél, mosogatógépnél, szárítógépnél és sütőnél a marha sok programból mindig csak 1-2 ég be a használóknál, a többi program meg csak néz ránk szemrehányóan, hogy bennünket miért vettél meg?
Nem beszéllek le a többet tudóról, mert engem sem lehetett..20+ éve a Prohardveren
-
BBéci
legenda
válasz macilaci78 #56430 üzenetére
Vagy az elvárásaid nem álltak arányban a Bosch készülékek képességeivel, vagy peched volt és hibásakat fogtál ki.
-
macilaci78
nagyúr
Nem kell bizonygatni, hogy a Bosch fasza, nem írtam én sem mást, csak hogy nem vált be. Használjátok egészséggel!
-
BBéci
legenda
Ezt néztem ki, mert vannak olyan funkciói, amiket az olcsóbbak nem tudnak. Quick Power Wash, Outdoor, TwinDos.
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #56426 üzenetére
Engem sem vet fel a pénz, ám már serdülőként megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leve, de idézhetnék több hasonló jelentésű mondást.
1995 táján vettem egy Fiskars késkészletet a boltihoz képest harmadáron, a mai napig használatban vannak, de sajnos az anyaguk serbliacél, nem győzöm élesíteni. Ha akkor Zwillinget vagy hasonlót vettem volna, tizedannyit sem bosszankodnék. Spórolni akartam, ráfaragtam. Ugyanakkor vettem egy Gerber multitoolt és egy kétdarabos olló szettet, (szintén harmadáron) azok rendben vannak.
Szinte várom, hogy a Zanussi elhalálozzon és végre Miele mosógép legyen a házban! Ha lehet, ne mostanában történjen, mert a SARS-CoV 2 miatt össze kellett húznom a nadrágszíjat!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cd930
aktív tag
A Mielére egy szavazat a minősége miatt (állítólag főleg a régebbi modellek voltak örök életre gyártva), az ára miatt meg egy kis mínusz szavazat, de mi is mellette döntöttünk.
Hat éve dolgoztatjuk az alapmodellt (csak az időzített indítással tud kevesebbet az eggyel drágábbnál), mi is 3 gyerekre mosunk nem keveset, nagy megelégedésünkre.
Annyira stabil monstrum, hogy összeszerelő keret nélkül van rátéve a szárítógép, meg sem moccannak.[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
ribarszki
őstag
Sajnos általános jelenség. Szüleimnél az 1993-as GoldStar mikró a mai napig tökéletesen működik. A 2001-ben vásárolt Whirpool mosogatógép mint a svájci óra. Majd a 2000-es évek közepén történt valami, s a használati idő néhány évre csökkent. (Nálam néhány év alatt márkás hűtő, mosógép, mosogatógép, mikró hullott el, de a szárítógép is kezd agonizálni)
Két éve pont ezért vettünk mi is Miele mosógépet. 3 kisgyerek mellett rendese ki is használjuk. Remélni tudom, hogy hosszú éveken, évtizedeken át szolgálni fog minket. Azt én is alátámasztom, hogy a mosási minősége tényleg a legjobb. Feleségem erre minden mosáskor rácsodálkozik. Pedig őt aztán teljesen hidegen hagyja, hogy mi a márkája, vagy mit tud a gép, de ha ő azt mondja, hogy ezután csak Miele mosógépet venne, akkor van benne valami. Ráadásul a legalapabb, belépő modell.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
1997-ben vásárolt, folyamatosan használatban lévő Zanussi Turbodry mosó/szárítógépemre eddig egy forintot sem kellett költeni, egy lelazult bilincset kellett meghúzni, azt 15 perc alatt megoldottam. Ha végleg bedöglik, olyat szeretnék venni helyette, ami nagyon sokáig hibátlanul fog működni. Erre a legnagyobb esélyt a Miele termékeknél látom. Nem olcsók, de szerintem megéri. Nem mellékesen a mosási és centrifugálási képességei is a legjobbak.
-
bul07
nagyúr
Az hogy javítani kell nem gond csak sok idő után keljen meg lehessen is javítani, olcsón
Most 2csapágy, szíj volt szállítással együtt 10e Ft, de könnyen javíthatóTavasszal egy Indesit IWSE 61251 ([link])
Flexszel kellet körbevágni a műanyag dob házat egy csapágy cseréhez
Nem is sikerült jól az összecsavarozás valahol szivárog a víz belőle
Igaz csak egy csapágy árában van mert ki akarták dobni és ingyen a miénk lett, tartalék gépnek szántam, de megint szétszedni meg nincs kedvem
Tehát ilyet még javítani se lehet normálisan (olcsón)Tehát a lényeg hogy legtovább bírja és olcsó legyen javítani, és lehessen javítani roncsolás nélkül
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Whirlpool felültöltőset ismerem, olyan van most
És azt is tudom miért rohad az ajtajaPár hónapja szedtem szét és rozsda átalakítóztam le és festettem le
Azért rohad mert a pára kicsapódik az ajtó lemezére(Belül a műanyag meg a lemez között) és mikkor felnyitja az ember akkor lefolyik a kis peremreCseréltem csapágyat meg szíjat
De most megint kezdni, egyre többször áll le hiba kóddal, és most már csinált olyat is hogy mosás indításánál veszett centrifugába kezd bele
Meg dübög is én arra tippelek hogy lengésscsílapítók is gyengék márTakaríttassál nincs gond, kicsi áztatás majd fogkefe
Így készülve a jövőre nézegetem kínálatot
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz macilaci78 #56416 üzenetére
Tele vagyok zöld Bosch-okkal, egy svájci, egy liechtenstein-i és két magyar gyártású, köszönik szépen jól vannak.
Nincs itthon csokid??
-
solyom76
senior tag
Sziasztok. Segítséget kérnék,hátha találkozott valaki hasonlóval. Indesit innex mosógép,elkezdett folyamatosan 3 at csipogni.. utána olvastam mi lehet.. lecseréltem a vízcsővet,mert kevés volt neki a víz.. ez kb 3 hétig jó is volt,most megint elkezdte a csippogást,mosás- centri közben is..a program az végig megy ,de kb 3 percdnként 3 at csipog.. mi lehet ami nem tetszik neki?
Ha van értelmes ötleted kérlek írd meg..
Köszönöm.Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
bul07
nagyúr
Nézegetem a mosógépeket
Milyen minőséget képviselnek ezek a márkák?
Navon
Heinner
Elin
Star-Light (Eről talán azt tudom hogy román márka emag részére)És ha kellene egy sorrend akkor ki hogy rendezné ezeket:
Indesit
Whirlpool
Candy
Sharp
BekoUgye én inkább az alsó régióban nézelődök
Eddig ez a kettő szinaptikus
Whirlpool AWE 66610 [link]
Whirlpool FreshCare+ FWSL61052W EU[link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
válasz macilaci78 #56416 üzenetére
Nálunk jó néhány Bosch készülék üzemel, szeretjük mindegyiket, a jövőben is fogunk olyanokat venni.
-
macilaci78
nagyúr
Bosch ipari felhasználásra minden bevált, háztartási vonalon minden elhalt.
Vonatkozik ez fúróra, flexre, vasalóra, sütőre, mosógépre. Inkáb kerülöm.Ránéztem a Neff indukciós főzőlapokra, szűk 250k a legolcsóbb, a Whirlpool főzőlap és sütő együtt volt kb ennyi 6-7 éve. Asszem, nem a Neff-et keressük.
Még egy fontos kritérium az indukciós főzőlaphoz: ne legyen fém kerete.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #56413 üzenetére
Hűtőből én Liebherrt vennék, de sztem jók az LG-k is, indukciós lapból Neff, villanysütő Teka, Neff, Elux. Neffet azért kell figyelni mert elég sokszor van 2+3 év garis akciójuk, nem mellesleg rohadt jó cuccokat gyárt.
Mi bajod a Bosch-sal?Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Grande Ale
őstag
válasz Csabroncka #56412 üzenetére
Ez nem semmi! Köszönöm a választ!
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Valamikor jövő tavasszal, nyáron lenne aktuális néhány háztartási nagygép beépítése, de ha lesz addig értelmes, valódi akció megfelelő gépre, beszereznénk és addig tárolnánk.
Amire szükség lesz:
- tűzhely: villanysütő (alsó, felső fűtőszál, légkeverés, kelesztő funkció), gáz főzőlap, vagy indukciós főzőlap (3×16 A adott már).
- hűtő: normál kb 60×60 cm alapterület, alul fagyasztós (3 fiók), felül normál hűtő 180-200 cm magassággalMost Whirlpool van, anno 2+4 év garival vettük, indukciós főzőlap, villanysütő. Tetszik, elégedettek vagyunk vele. 5 év gariban gondolkodunk.
Milyen gyártót, típust javasoltok? Elkezdem nézni most az árakat, hogy a Black Friday és Karácsony környéki akcióknak ne dőljek be. Egyösszegű bankkártyás vásárlást tervezünk, mindegy, hogy online, vagy személyesen.
Gáztűzhelyből a Mora gyártmányokkal elégedett voltam, Bosch gyártmányt semmiből sem szeretnék.Köszi!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Grande Ale #56409 üzenetére
Röviden ne! HEPA-s légszűrőt érdemes használni és szellőztetni.
Természetesen senkit sem akarok erőszakkal meggyőzni!
Röviden elmondom, ha esetleg a gyerekszobába raknád ezt a lámpát, de felnőtt mellé is rakhatod.
maradandó szaruhártya károsodás
bőrrák
az ózon miatt tüdővizenyő és egyéb légzőszervi károsodás"in medias res"
-
Grande Ale
őstag
Arra gondoltam, talán érdemes ebben a vírus helyzetben ozonos tisztitassal foglalkozni itthon. Van valakinek tapasztalata, milyen gépet érdemes venni?
Ez milyen lehet vajon?
[link] -
Csabroncka
Topikgazda
Remélem a szárítógépes sztori után mindenki kezdi érteni a mikroműanyag problémakörét és a mennyiség mibenlétét (mondjuk , hogy a ruhaipar valóban mekkora környezetszennyező). A probléma abból adódik, hogy a szervezetben nem tudjuk hogyan viselkednek, nem maga a műanyag (mert az ebből a szempontból inert), hanem az abban lévő egyéb anyagok (nehézfémek, lágyítók, .....) A probléma nagy, a válasz még igen messze van....
"in medias res"
-
peppe79
senior tag
Néhány nap tapasztalata a Xiaomi handheld 1C-vel: szívóerőben picit elmarad az előző porszívómtól, így leginkább a motoros fejekkel hatékony.
A két szűkítőfejen lévő, kitolható kefe sörtéje nagyon vékonyka (4-5 milliméter), és ritka elrendezésű. Emiatt pedig elég sok levegőt mellészív. Egyelőre még nem jöttem rá, hogy hol venném így a kefének hasznát. Még szerencse, hogy megtartottam a másik porszívóm bútortisztító fejét, amin kellően vastag (20 milliméter), és sűrű elrendezésű a sörte. Ezzel már hatékonyan eltávolja a port a bútorokról.
A motoros padlótisztító fej nagyon könnyen navigálható, viszont ennél is érzek némi hiányosságot. Jó lett volna például, ha a burkolat elejét és oldalát ellátják valami gumiszerű "övvel", vagy más koptató anyaggal, ami védi a mosólábazattól, és tompít, ha nekikoppan valaminek. Tartok tőle, hogy ha egyszer véletlenül, az áttetsző műanyag burkolat, picit erősebben nekikoccan például az alu szekrénylábak élének, akkor lepattan belőle egy kis darabka, vagy megreped. De amúgy más gond nincsen vele, szépen fel lehet vele takarítani a hidegburolatot.
Ja, és bitang jól tudom használni az orrszi porszit! Tudom, erre a célra inkább egy olcsó, leharcolt porszívót kellene bevetni, amiért nem kár, ha netán leég a motorja. De megmondom őszintén, a gyerek orrának leszívásához eleve utáltam elővenni a vezetékest...főleg, amikor már lefekvéshez készülődtünk, és még ki kellett vennem az előszoba szekrényből a porszívót, átgörgetni a hálószobába, bedugni a vezetéket, a gégecső közelébe leültetni a gyereket... A kis Xiaomival nincs ilyen vesződés.
Összességében, arra a célra, hogy kiegészítse a robotot hidegburkolaton, illetve hogy portalanítsam a bútorokat, könyveket, eltávolítsam a pókhálót, eddig bevált. Viszont a szűkítőfejeken lévő, keskeny sörték lényegét továbbra sem értem.
-
st6969
őstag
válasz lowzor #56401 üzenetére
"Az árukeresős vélemények persze erről a Rowentáról is nagyon jók."
Persze, hogy jók. A gyengéi nem fognak kijönni az első porszívózás után. Joli néni pedig örül, de nagyon, hogy végre van egy "jó" porszívója. És mivel egy kicsit "dörzsöltebb", megvárja a második porszívózást is a véleményével. És mivel nyilván még mindig jó, ad rá öt csillagot. De sok olyat is olvastam, hogy öt csillag, zárójelben: még nem bontottam ki (!) . Vagy ajándékba lesz...csak tudnám, ilyenkor mi a ló....-t pontoz?! Azt, hogy meghozta a futár?!
Óvatosan az árukeresős, és egyéb oldalak értékeléseivel. Bizonyára vanna olyan termékkörök, ahol relevánsabb értékelést lehet leadni egy-két használat után. Az olcsó porzsák nélküli porszívó nem az
Én is megjártam ezt a létrát. MIndenáron porzsák nélkülit akartam, de olcsót. Örültem, hogy megszabadultam tőle. És nem Mielére cseréltem. Húszezres (akciós) Boschra, de porzsákosra. Egyik legjobb döntés volt. -
lowzor
veterán
Én egy Rowenta porzsák nélküliről váltottam C2-re, mert 1,5 év után már annyira utáltam, hogy muszáj volt lecserélnem egy normális porzsákosra. Utáltam a tartályát üríteni, mert nem csak hogy mindenfelé repült a por, hanem a rátekeredett hajszálakat is kézzel kellett letépegetni. Plusz minden második porszívózás után battyoghattam ki vele a kukához, mert nagyon hamar megtelt. A szűrő kimosása után nagyon hamar elvesztette a szívóerejét, kb 1 porszívózás után már érezhetően gyengébb volt. A szűrőjét nagyon szar volt mosni, rengeteg ideig tartott mire a legtöbb mocskot kipiszkáltam belőle a folyó víz alatt, és iszonyat büdös is volt, utána meg legalább egy napig nem lehetett használni, mert min 24 órát kellett száradnia, néha még annyi sem volt elég. Az anyagminőségéről már nem is beszélek, mert 1 év után már törtek le róla a vékony fröccsöntött műanyag elemek. A szervizt a megjárta 1 év után, mert tönkrement benne a motor, de azt kicserélték a gariban.
Évente egyszer a szűrőit is cserélni kell, ami kb 8000Ft-ba kerül, tehát még az üzemeltetése is drágább, mint a C2-é.
Többet a büdös életben nem vennék porzsák nélkülit, max multiciklonost, de azzal nincs semmi tapasztalatom még.
Az árukeresős vélemények persze erről a Rowentáról is nagyon jók.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik