Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
Halyhoo #57295 üzenetére
Szuvidálás témában ajánlom a Főzőcskés topikot. Van 1-2 tag akinek van étterme is, vagy csak nagyon elhivatott hobbiszakács. De volt is már szó róla a topikban, keress rá
-
Halyhoo
csendes tag
Köszi, hogy megosztottad
Remélem számomra nem jelent majd gondot a pár milliméteres eltérés, mert nem igazán tudnék vele mit kezdeni, nem vagyok a mókolás nagymestere.Milyen görgőkről van szó?
A maghőmérő gondolom nem integrált, csak ha akarod akkor ellenőrizhetsz vele...
Akkor most még nem használjátok ki a sütő tudását, remélem a felsoroltakon felül nem is lesz vele probléma
-
farkas-j
őstag
válasz
polonic #57291 üzenetére
Nálam is a másik jelölt a C3 volt, csak az elektromos kefefejjel drágább lett volna mint a Sebo. Ráadásul a Sebo elektromos kefefeje nagyon ötletes, rendkívül egyszerű a kefehenger kivétele és tisztítása. Ehhez jön még a 4 év garancia.
Egyébként nálam nem lényeges szempont, hogy egy gyártó 20, 50 vagy 100 éve gyártja a termékét. Csak nézz körbe pl. az autóiparban. A japán vagy koreai gyártóknak nincs nagy múltjuk, mégis lassan kenterbe vágják az amerikai és európai autógyártást. Az elektromos autózásban meg szinte a semmiből robbant be a Tesla, és vezető gyártó lett. -
-
farkas-j
őstag
válasz
polonic #57059 üzenetére
Nekünk egy SEBO Airbelt K3 Premium porszívónk van. Brutál jó! Padlón is szenzációs, de szőnyegen az elektromos kefefejjel verhetetlen.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Lehet mégis jó lesz a szabadonálló hűtő.
Találtam egy ilyet:
LG GBP31DSLZN (total nofrost, inverteres, 36 DB 237+107 liter)
Nekem tetszene, ha tudná valóban a 36dB-elt. Ebben van minden jóság kb. Mi lenne a véleményetek erről?
A korábban tutira halkként polonic által ajánlott LG GBB72PZEFN-nél azért olcsóbb, de olyan nagy különbséget a műszaki adatokban nem látok.
-
T J
tag
válasz
Halyhoo #57241 üzenetére
A gorenjéről tudok nyilatkozni, ilyenem van ~2 hónapja.
Két hibája volt eddig ami zavart, mindkettő összeszerelési pontatlanság.
1. Szerencse kérdése, hogy az ajtóüveg mennyire pontosan van felragasztva a pántolt fémkeretre. A pántok nem állíthatók, így ha kicsit félre áll, csak mókolással ( pántok reszelgetése) lehet helyrehozni. Ez sajnos a bosch sütőknél is általános jelenség.
2. A második típushiba lehet, mert az összes ilyen volt a bemutetóteremben ebből a típusból: a kezelőszerv üvegfelülete nem párhuzamos az ajtó felületével, hanem dől hátrafelé 1-2 mm-t. Ez azért van, mert egy rögzítő furatot pár mm-el arrébb fúrtak, mint ahová kellett volna. Ezt is mókolással lehet javítani (keresni kell másik rögzítési pontot).
Mivel nekem szakmai ártalom, hogy egy bútoron a hézagok szépen fussanak, és a felületek síkban legyenek, első dolgom volt ezeket kijavítani.
Talán még felróható, hogy a görgők csak részlegesen kihúzhatók, és nem túl finoman működnek. De a semmitől jobb, és legalább 3 van belőlük. +60k-ért egyébként lehet venni teljes kihúzású, vaj-simán működő görgőszettet.Előnyök: szép, jó, szeretjük. Fényes fehér, fogantyúmentes fronttal úgy néz ki, mint a katalógusképeken.
Az ajtó sütés közben csak langyos. A hűtőventilátor az ajtó feletti hézagon fúj ki előre, halk búgással. A program indításától pörög, míg a sütés lejárta után le nem hűti bizonyos hőmérsékletre a sütőt (100°C?). Két tepsi jár hozzá (mély & lapos), egy rács, és egy maghőmérő. Csak mirelit pizzát és tököt sütöttem eddig benne, azok jól sikerültek. 3év gyári gari van rá.
Ha lesz időnk komolyabb étellel is tesztelni, majd beírok az árukeresőbe is. -
ribarszki
őstag
válasz
polonic #57281 üzenetére
Valójában a mini turbókefére írtam, de igazából a C3-at is nagyon ritkán. Amikor nagytakarítást tartunk, akkor azért mindig a Miele kerül elő és nagy becsben is van. De mindennapi takarításra csak Dysont. Annyival egyszerűbb, praktikusabb. Nincs vezeték, nagyon könnyű, gyorsan átszívom amit kell. A Miele ilyen nagytakarítós gép lett. Százalékosan szerintem 90% kontra 10% arányban használom a Dyson-Mielet. De ettől függetlenül nagyon hiányozna ha nem lenne. Ritkábban használom már mint régebben, de akkor nagyon tudom szeretni!
-
válasz
Yodafon #57275 üzenetére
Az olcsóbb Steambake sütő annyival tud többet hogy az mindjárt a sütési program elején elpárologgattatja a vizet (egy külön fűtőszállal), míg az edénybe rakott víz egy sima sütő aljában csak lassan párolog el (ha egyáltalán tud párologni teljesen).
De ezzel még például nem fogsz tudni zöldséget meg rizst párolni (halat, stbstb), erre való a drágább Steamboost termékcsalád. A szuvidálás meg egy külön világ amit leginkább az éttermek használnak (jelenleg) -
rallyeati
újonc
-
arcsin
senior tag
válasz
Yodafon #57275 üzenetére
Én is csak egy szuflés tálkába teszek kb 1deci vizet és úgy sütöm a puffancsot, ilyesmit
-
golya87
őstag
válasz
rallyeati #57262 üzenetére
Azért egy kvízműsorban nem indulnék vele, de nekem valami ilyesmi szűrődött le:
SteamBake - sütni tudsz gőzzel ezt, azt
SteamCrisp - húsokat is tudsz már sütni
SteamPro - szuvidolni is tudsz
A SteamBoost az kérdőjel, végül nem szaroztam és SteamPro-t választottam. Sem nekem, sem a feleségemnek nincs tapasztalata a gőzzel. -
polonic
félisten
Ha alapból hepa filter volt a C3-ban, akkor abba utána nem feltétlen kell azt vásárolni, bármelyik szűrő belemegy, igaz?
Viszont van kétféle az airclean, airclean plus, hepa szűrőből is. Nem tudom, melyik mehet az enyémbe. -
Halyhoo
csendes tag
válasz
peppe79 #57259 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A garancia abból a szempontból számít, hogy ha általánosan nem nagy a meghibásodási arány, akkor kisebb rizikó és vállalható pl. az Elux.
Tudásban arra gondolok, hogy a beépített programok mennyire használhatóak, vagy csak marketing és 3-4 funkción kívül nem szoktak mást használni.
A pirolítikus tisztításról is olvastam kritikát, de akkor ezt figyelembe veszem.
-
rallyeati
újonc
[(#57251) golya87 ] mi a különbség?
-
peppe79
senior tag
válasz
Halyhoo #57241 üzenetére
"Fontos a garancia (vagy megbízhatóság), a dizájn, a tudás és a könnyű takaríthatóság."
A gyári garancia annyi, amennyi. Aztán, hogy veszel-e hozzá pár évre biztosítást, és hogy megéri-e, az majd csak utólag derül ki.
A dizájn meg erősen szubjektív dolog. Nekem például az a "lökhárító szélességű" fogantyú a Gorenjén nagyon nem jön be. Talán egy modern, minimalista, semleges, szürke-fehér enteriőrbe (aminek a divatja szerencsére, lassan kezd lecsengeni) jól passzol.
Tudás...mire gondolsz? Funkciók száma, vezérlés, kiegészítők...?
Könnyű takaríthatóság: na, ebben viszont van egy határozott állásfoglálásom. Ha valóban fontos szempontnak tartod, és nincs kedved a sütő tisztítításával bíbelődni, akkor kizárólag pirolítikus sütőt válassz.
-
arcsin
senior tag
válasz
#25712384 #57257 üzenetére
Itt keress rá
Ennél biztosabbat nem tudok mondani
-
törölt tag
Sziasztok!
Honeywell XC70 szénmonoxid érzékelő megbízható vagy más típust ajánlanátok?
Köszönettel:
Szabolcs -
Gömbike
senior tag
válasz
bozsozso #57249 üzenetére
Segíteni akartam, az lett volna a mondanivalója, hogy nem kell ezzel igazán foglalkozni, marketing.
Észre sem veszed, ha normál üzemben működik, de ha ereszti a párát, azt már igen.
Azt vedd, amelyik szimpatikus, Ti fogjátok használni és ránézni nap mint nap.
A felhasználók nagy többsége mindössze néhány programot használ. Mi sem vagyunk kivételek. A sok csilivili dolog felesleges.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Álló (rúd) porszívót szeretnénk. A keret max 100ezer. Ezért a pénzért van ami ajánlható? Tudtok valami jót? Kőre és laminált padlóra kellene főleg.
-
Gömbike
senior tag
válasz
bozsozso #57242 üzenetére
Nem kell ettől félni.
Ha látható párát tapasztalsz a fürdőben, akkor az régen rossz. De erre nem fog sor kerülni.Ezek csak gépek, ha jól működik, nem veszed észre sem a hőt (persze a normál kondenzációs melegít rendesen), sem a párát.
A hőszivattyús kondenzációs nem melegít nagyon, de ez sem hideg. Ha hideg a gép, akkor bizony nem szárít. (Én ahőszipkással jártam így egyszer)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
DonThomasino #57238 üzenetére
Nem, csak a hőszivattyús ami zárt ciklusú.
-
Gömbike
senior tag
válasz
DonThomasino #57238 üzenetére
A hőszivattyús is kondenzációs.
-
polonic
félisten
És most jut eszembe, hogy ez a porzsák csomag most 15690 Ft a Szetei szaküzletben.
Ilyet is beújítottunk. Le van tudva kb 3-4 évre a porzsák. Erre is kaptunk kedvezményt. Jelezzétek, ha vettetek tőlük már más gépet, hátha ti is kaptok. -
Halyhoo
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltaktól. Beépíthető sütő lenne a téma, az alábbi 4 típus között nem tudok dönteni. Fontos a garancia (vagy megbízhatóság), a dizájn, a tudás és a könnyű takaríthatóság.
Gorenje [link]
Beko [link]
Elux [link]
Ikea [link]A Gorenje kivételével mind tud valamilyen gőzfunkciót, ami nem egy hátrány, de a Gorenje tetszik a legjobban és 7 év garanciával is lehet kérni. Beko, Ikea 5 éves garanciával van.
Bármilyen (szubjektív) hozzászólás is érdekel, köszönöm!
-
polonic
félisten
Meg lett a C3 EcoLine TotalCare.
Ez valami eszméletlen más kategória a 17 éves Electroluxhoz képest. A parketta fej nagyon gyors és kényelmes. A sima fej is tök jó.
Az 550 wattal is elég komoly a szívóerő. Boost funkció is van rajta, azzal még erősebb.
Van hozzá egy nagyobb pamacsos szívófej, egy hosszú résszívó vagy mi és egy mini turbókefe. Mondjuk nem tudom, hogy hány alkalommal fogom ezeket használni.
Igazából a C3 PowerLine parketta változatot akartuk. Csak ennél az EcoLine TotalCarenél az győzött meg, hogy parkoló állásba rakva a fejét, kikapcsol a porszívó, levéve vissza. Mig a parketta változatnál nincs ilyen.
Meg egyébként kedvezményt is kaptunk visszatérő vásárlóként. -
Nagya21
addikt
válasz
DonThomasino #57232 üzenetére
Hali!
Zúgni zúg, speciel én jót alszok mellette(hálóban volt csak hely) , ha nics fém gomb, csat, ami nekiütödik a dobnak, akkor sztem vállaható, de a beko hangos.( sztem a többi is hangos)
Melegíteni, nem sok hőt ad ki, mert zárt rendszerben dolgozik, talán annyit mintha 60fokos mosást használnál a mosogépen.
Párát nem ad ki, hiszen összegyüjti a tartályba.
Üdv Nagya -
bozsozso
őstag
válasz
DonThomasino #57232 üzenetére
Zaj van én amit találtam 62-65dB-es volt. Mosógépek amik kb. mosás közben 50 körül vannak centrifugálás közben pedig 70körül ha jól emlékszem. Igaz nem használtunk még, de kis méretű fürdőszobát lazán be tud fűteni(ez csak tipp). De majd a használók megmondják én csak mostanság kezdtem el keresgélni szárítót, mert szeretnénk befektetni egybe. Így csak utána olvasgatás után írom ezeket.
Párát is adnak ki.
-
Nagya21
addikt
válasz
DonThomasino #57229 üzenetére
Hali!
Általában tartályosok vannak, amit lehet lefolyóba is kötni.....
Üdv Nagya -
DonThomasino
veterán
Hőszivattyús szárítógépet minden esetben lefolyóra kell kötni,
vagy létezik tartályos is ? -
Dani82
senior tag
Sziasztok,
Tudna valalki segíteni mosogep es szaritogep osszeepito keret kapcsan, mert tok nem ertem milyet kene vennem.
Tervezek egy szaritogepet venni, a mosogepem egy whirlpool 60x53,5 cm es erre szeretnek egy keretet es ra a szaritot.
A szaritogep valoszinuleg bosch marka lesz, de a kereteken nem igazodok ki, hogy melyik lenne jo, mert az univerzalisakra is az van irva, hogy 60x60. Na most ilyen meretben se mosogep se szaritogep nincs -
simico
aktív tag
Pedig ezt a porszívót pont itt ajánlotta az egyik prominens topiklakó. Egyébként ez a modell teljesen jó lenne lakásba is picit nagyobb szívóerővel, jobb kombinált fejjel és kevésbé borulékonyan.
Yodafon: a harminc évhez közelítő Samsung mikrónk és LG hűtőnk nem kevés költözésen van már túl
-
simico
aktív tag
Pár hét híján 2 éve vettünk költözés után háztartási gépeket, rövid beszámoló az eddigi tapasztalatokról.
Beko DFN-28422 S mosogatógép (103.499,- Ft, 5 év garancia)
Ugyanolyan jól végzi a dolgát mint a korábbi Bosch mosogatógépeink. Állítható magasságú felső kosár, evőeszközfiók és evőeszköztartó kosár is van (mi a kosarat nem használjuk, a fiók nekünk kényelmesebb), mindkét kosár tele van tányérrögzítő tüskékkel és ezek mind lehajthatók, plusz kar és opció az extra koszos edényekhez. Halk, szinte észre se venni amikor megy. Kinézetre, építési minőségre nem láttam különbséget akár a korábbi, akár az üzletben mellette levő Bosch gépekhez képest. 3in1 tablettát használunk, korábban Jar Platinum, március óta pedig az akkor vásárolt Finish Powerball GigaPack.
Negatívumok: a kezelő gombok kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar.
Ismét megvenném? Igen. Abszolút elégedettek vagyunk vele.Beko DPS-7405 GB5 hőszivattyús szárítógép (129.999,- Ft, 5 év garancia)
Szinte csak az 1 óra 50 perces napi programot használjuk, tükéletesen teszi a dolgát a hétköznapi mosott ruhákkal. Kabáthoz, több vastag farmerhoz, több törölkozőhöz szoktuk csak a megfelelő hosszabb programot használni. Néhány kényes ruha kivételével minden megy bele, eddig egyetlen ruha sem ment össze. A felső szöszgyűjtő és alul a szivacs jól teszi a dolgát, utóbbit minden harmadik használat után ki szoktuk porszívózni és félévente kimosni (hálóban mosógépbe rakva, addig a tartalék szivacs van a gépben). Baromi jó, hogy a száradó ruhákat nem kell kerülgetni, nem párásítanak, illetve puhábbak is a ruhák. Plusz allergia szerzonban nem lesznek tele pollennel.
Negatívumok: a kezelő gombok és kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar.
Ismét megvenném? Igen. Abszolút elégedettek vagyunk vele. Édesanyám is vett magának egyet.Beko WTV 6632 B0 mosógép (86.999,- Ft, 5 év garancia)
Költözés után a felültöltős viccpúl végleg beadta a kulcsot, így gyorsan kellett új mosógépet nézni. Elöltöltőset akartunk, a fürdőajtó miatt keskeny gép kelett. Szinte csak a 90 perces napi expressz programot használjuk extra öblítés opcióval a hétköznapi szennyeshez, a különleges vagy kényesebb ruhákhoz a megfelelőt a tucatnyi programból. Folyékony mosószerrel használjuk. Eddig mindent szloen tisztára mosott, elégedettek vagyunk.
Negatívumok: a kezelő gombok és kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar. A dobforgató motor hangosabb a korábbi mosógépeinkhez képest, elég markáns hangja van. Szerencsére zárt fürdőajtó mögül nem hallatszik ki.
Ismét megvenném? Igen, ha keskeny gép kéne megint. Most már elférne normál gép is, illetve a keret is nagyobb lenne.Karcher VC3 Premium porszívó (tartalék HEPA 13 szűrővel együtt 46.280,-, 2 év garancia)
Multiciklonos porszívó. Kombinált fej, parketta fej, résszívó fej, bútorecset fej jár hozzá. A motor elött szivacsszűrő, mögötte az egyik kerékben a Hepa 13 szűrő. Eredetileg egyáltalán nem volt szőnyeg a házban, csak kemény padló amin viszonylag jól is teljesített. Aztán mégis lett egy-két szőnyeg a hidegebb padlórészeken... és sajnos szőnyegen már nem igazán teljesített jól. A kombinált fej is elég béna és szerintem a szívóerő sem tűnik elégnek szőnyeghez. Legalábbis nálunk kissé kínlódós volt a szőnyegek porszívózása, sokszori áttolás után, elég nehezen akarta a szöszöket felszívni. Tartály egyetlen mozdulattal könnyen üríthető, nekem porallergiásként nem okozott gondot a kinti kukába kiüríteni. A tartály és a multiciklon könnyen szétszedhető és mosható, egy-két havonta át lettek mosva zuhanyzóval, illetve a motor előtti szivacs át lett mosva. Ezen egyébként elég kevés kosz volt, a Hepa szűrő is elég tiszta, jól működött a multiciklon (még ha nem is olyan jó, mint egy Dyson).
Negatívumok: a kombinált szőnyeg-/padlófej szerintem ritka béna, az aljáról a filc csíkok néhány használat után le is jöttek. Szőnyegen nekünk kevésnek tűnt a szívóerő, ami egyébként nem állítható a gépen (mondjuk lejjebb venni nem is lenne értelme). Nagyon könnyű a gép, a gégecső viszont kissé merev, emiatt eléggé borulékony a porszívó, illetve könnyen felágaskodik az eleje - ezzel szinte minden porszívózáskor többször is felidegesített.
Ismét megvenném? Nem. Csak kemény padlóra nem rossz, szőnyegre viszont nekünk nagyon nem vált be, arra a szívóerő mintha kevés lenne és a szőnyegre való fej is béna. Száműztük a ritkán használt emeletre, ott csak kemény padló van. Helyette vettünk Sencor SVC 8-at, az édesanyámnál már bevált, eddig nálunk is jól teljesít.Sencor SVC 8YL porszívó (26.990,- Ft, 2 év garancia)
Ezt csak fél éve vettünk, édesanyámnak viszont már másfél éve van. Kombinált fej, parketta fej, levegős turbófej, résszívófej és bútorecset fej jár hozzá. Ez már a szőnyegről is felszív mindent, vissza is kell venni a szívóerőt a felére a gépen. A turbós fej (a Karcher utáni) első használatkor jó sok haj- és szőrszálat felszedett a szőnyegből, most már viszont ritkán van rá szükség mert ennek a normál feje is felszed szinte mindent. Jobb vele dolgozni, mint a Karcherrel, nem csak a jobb szívóerő és szőnyegfej miatt, de ez nem is akar felborulni.
Negatívumok: a csövön / fejeken a rögzítő pöcök hiánya. Emiatt szőnyegen ha túl nagyra van állítva a szívóerő és "rossz" irányba húzáskor hajlamos a fej és a cső, vagy a cső és a markolat szétcsúszni.
Ismét megvenném? Igen. Eddig bevált, jobb hangulatú a porszívózás vele a Karcherhez képest. -
Megkérhetnék mindenkit hogy a Szőnyeg Galéria lelkivilágának elemi szintű boncolgatásával fáradjatok át privátba?
-
Piftuka
veterán
Egy tudatos vásárló minden információt figyelembe vesz. Fórumos véleményt, teszteket, cikkeket, beszámolókat, stb., és saját tapasztalatot is. Előfordul, hogy saját tapasztalatra nincsen lehetőség. Akkor tehát a többi alapján kell választani.
Ám most nem erről van szó. Nem "véleményt" kértem termékről - mert azt már kiválasztottam -, hanem egy egyszerű eldöntendő kérdést tettem fel, hogy az adott üzlet kamu, vagy sem.
Mindössze ebben kértem segítséget.
-
Piftuka
veterán
Ennél kevésbé érdemibb nem is lehetne.
Egy teljesen konkrét kérdést tettem fel arra vonatkozóan, hogy a "Szőnyeg Galéria" által forgalmazott szőnyegek tényleg eredetiek-e, vagy sem. Erre vártam, és várok választ, attól, aki tudja, és hajlandó segíteni.
Azt pedig nem kérdeztem, hogy te milyen vásárlási szokások alapján választasz szőnyeget. Ez nem segítség.
Úgy gondolom elég nyilvánvaló, hogy ha ismerném az üzletet, és volna módom személyesen megnézni a szőnyegeket, akkor nem kértem volna itt segítséget, és a vonatkozó kérdésemre választ.
-
peppe79
senior tag
válasz
Piftuka #57197 üzenetére
Nem mintha ezen múlna, de azt azért érdemes tudni, hogy a Sebo-nál annak idején lenyúltak pár ötletet, a jóval nagyobb múltra tekintő Vorwerktől.
A Vorwerk első cilinderes porszívója a Tiger 250 volt. 1980-ban mutatták be, és ezen már akkoriban ott volt az elektromos fej, a gumírozott "öv" a készülékházon, a click-es csatlakozás, illetve a vízszintesen 360 fokban elforgatható gégecső csonk is. 5 év garancia volt a készülékre, az alkatrészellátást pedig 25 évig (!) biztosították. Hol jártak ekkoriban a többiek? 1988-ban jött aztán a feljavított Tiger 251, H(EPA) szűrővel, és aktívszén szűrővel. Én ez utóbbi típust használtam, mindvégig az eredeti, gyári alkatrészekkel (a hosszú évek alatt még csak a gégecső sem repedt meg!!!). Ez volt a legstrapabíróbb porszívóm, de pár éve eladtam.
A Sebo első cilinderes porszívóját 1995-ben mutatták be. A céget amúgy 1978-ban alapította két német mérnök: Heinz Kaulig és Klaus Stein. Érdekesség, hogy Klaus Stein azelőtt a Vorwerknél dolgozott. Micsoda "véletlen", hogy hasonló ötletekkel rukkoltak elő... -
Gömbike
senior tag
válasz
bozsozso #57211 üzenetére
Én is tanácstalan lennék.
Most Eluxot használunk, ami 2,5 évesen kért egy kondit. Szilveszterkor lesz négy éves. Nem igazán vagyunk “barátok”.A 20+ éves Miele-t cseréltük erre. Igaz, az normál kondenzációs volt, ennyi idősen kellett volna bele egy 60 ezres javítás.
Én hülye nem csináltattam meg.
A Miele más világ.
-
ribarszki
őstag
válasz
bozsozso #57211 üzenetére
2 év a gari rá.
Ha van rá kereted, akkor vedd nyugodtan és nagyon hosszú időre letudtad a szárítógép kérdést. Ha nem szánsz rá ennyit, akkor pedig 100-130k körül nézz hosszabb garis gépet.
Hiába vettem egy Gorenje gépet 4éve, lassan nézhetek újat, mert kezd darabjaira esni. Ezért vettem mosógépből már a legalapabb Mielet. De ez teljesen szubjektív, és mindenki máshogy közelít a témához. Én ezt a tanácsot tudom adni, más majd mást mond -
bozsozso
őstag
válasz
ribarszki #57209 üzenetére
Pont ezért írtam ide, mert teljesen tanácstalan vagyok. Hiába megyek bármelyik multihoz nincs megfelelő tanácsadás, mert fogalma sincs róla mit ad el. Sajnos nincsenek hozzáértő emberek akik segítsenek dönteni. Mindig azt adják el ami nekik fontos. Ha márkaboltba megyek akkor meg csak saját márkát fog ajánlani.
Te tudod 300k-ért mennyi gari van rá? Számomra fontos a garancia bár valószínűleg a Miele-nél nem fogom kihasználni, de azért mégis biztonságot ad. Helyben viszont én úgy tudom nincs szervízük csak Pesten.
Nagyvonalakban leírtam mi a fontos számunkra, de mivel még nem használtunk így nem tudom pontosan megmondani. Természetesen fontos a megbízhatóság és alkatrész utánpótlás is(ami nem horror áron van, de ilyen szerintem már nincs, mert fogyasztói társadalomban élünk sajnos
).
-
ribarszki
őstag
válasz
bozsozso #57206 üzenetére
A legolcsóbb Miele nézd 299k-ért. Számodra mi a fontos egy szárítógépben?
Összesen max 2db programot fogsz használni. Ha én választanék most, saját hibámból tanulva, nekem a legfontosabb a minőségi összeszerelés!, megbízhatóság, a kiváló szűrés, jó szárítási hatékonyság lenne.
Az extra, csilli-villi funkciós gépek helyett egy alapabb, de sokkal megbízhatóbb gépet választanék. A Miele más pályán focizik mint az LG, AEG, Electrolux gépek. -
Piftuka
veterán
válasz
Teaway #57200 üzenetére
Szeretnék egy új szőnyeget. Az említett oldalnál van egy éppen olyan, amilyet keresek. 30.000 forintot megér, ha eredeti. Ha tömeggyártott, szintetikus hamisítvány, akkor nem.
Ebben kértem segítséget.
Azért ide írtam, mert a fórumon egyetlen téma foglalkozik "Lakberendezésel", az is egy halott topic évek óta.
Ez itt pedig simán lehetne "Háztartási gépek, háztartási felszerelések" témája is.Ha porszívókról beszélünk, miért ne lehetne alkalmasint szőnyegekről is?
-
bozsozso
őstag
válasz
polonic #57204 üzenetére
és ribarszki
És melyik típust javasoljátok? 280k az alja, garit nem találtam mennyi csak, hogy kiterjesztést lehet venni. Olvasgattam róla is de ez magasabb kategória mint amiket nézegettem. Ami még hátránya lehet számomra, hogy nincs helyi szervíz hozzá.
Egyébként nem feltétlenül akarok ennyit kiadni érte, de ezért is próbálok tanácsokat javaslatokat összegyűjteni.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Szárítógépet szeretnénk venni. Tudnátok ajánlani típust?
Ami fontos:
energiahatékonyság
közel gyűrődésmentes szárítás
szekrényszáraz
halk
min.8kg
panelba lenne így fontos a minél kisebb pára
igaz most még nem mosógépre raknám, de nem akarom elvetni ennek a lehetőségét sem.Egyelőre sajnos csak ennyit tudok megfogalmazni, mert nem volt még szárítógépünk így hasznos tanácsokat is szívesen fogadok, hogy mire figyeljünk a választásnál.
Amiket néztem:
LG 265k
AEG 242k
Elektrolux 190kAz a baj, hogy annyiféle számozása van a gépeknek, hogy nem nagyon tudok kiigazodni rajta. Ez nem is az LG-re vonatkozik hanem az AEG-re és az Elektroluxra mivel az LG-nek kb. 3terméke van.
Szívesen fogadok más típust is.
-
Zeki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest