Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szakalistvan #11769 üzenetére
Hideg vizet enged hozzá. Ennyire egyszerű...
-
törölt tag
Nos, akkor Gorenje WA72129. A+++, 1200-as centrifuga. A MM-ban vettem, felső polcos bemutató darab volt, majdnem féláron, karcmentesen. Az ára, s a 3 év garancia miatt vettem ezt. Sokféle program, hatalmas ajtó és dob. Jól mos, s mint említettem, sokkal halkabb, mint más gyártók gépei. Két negatívumot tudnék említeni: Egy-két inget nem nagyon akar kicentrifugázni, ilyenkor csak próbálkozik a centírozással, de ez egy 7 kg-os családi gép, meg kell pakolni. A másik, hogy kicsit háklis a szivattyú előtti szűrő tisztaságára. "4D" rendszerű, mosás közben felülről locsolja a vizet a ruhára, s ha már úgy félig eltömődött a szűrő, akkor ez nem igazán működik. Havonta ajánlatos tisztítani, de még vízleeresztő csövecskéje is van, két perc az egész.
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #12094 üzenetére
Mert volt egy felültöltős Indesitünk, 2 évesen rosszabbul nézett ki, mint egy 20 éves Lada, utána egy elöltöltős WH, egy év után azon is megjelent a rozsda. Gariban meg pont lesz...ta a szervíz.
A Gorenje 80k volt 150k helyett.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeFranco #12170 üzenetére
Sajnos, az előírások szolgáltatónként változnak. Nálam megkerülhetetlen a gáz a fűtés miatt, de a konyhában csak elszívót és légbevezetőt kértek. A csövek elvezetésének szabályai már röhej kategória, a ház sarkánál fel kellett állni, s a garázson nem is engedték átvinni. Tőlünk nyugatabbra meg mehet a zárt égésterű cirkó a garázsba is, nekem a folyosóra sem engedték.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #13413 üzenetére
Azt mindenki elfelejti, hogy a legtöbb felültöltősnek igencsak macerás takarítani a mosószeradagolóját.
-
törölt tag
Sziasztok! Elnézést, ha megfeszülök sincs időm átnyálazni a topikot...Kb. 200/80-as kombihűtőt keresek, Liebherr, Zanussi, Bosch/Siemens közül melyik ajánlott? No Frost kell nekem? A megbízhatóság a legfontosabb.
Köszönöm! -
-
törölt tag
válasz bugizozi #14708 üzenetére
Volt Indesitünk, jobban rozsdásodott, mint egy elhanyagolt Zsiguli! A bekapcsolója többször beesett,pedig nem volt törött, vagy sérült. A szerviz szerint pedig nem garanciális hiba... A harmadik évét nem élte meg, elhalt az elektronika. A következő Whirlpool lett, na azt is kikezdte a rozsda 1 évesen. Meg visított rendesen, de az is normális manapság. A Gorenje lassan 3 éve teszi a dolgát, gond nélkül. Keress olyat, amire hosszú gyári garit kapsz!
-
törölt tag
válasz csemberlen #14996 üzenetére
Ez szomorú, bár, ha jól tudom, arra legalább 5 év a gari. Érdekes, amikor én kerestem indirekt tárolót, akkor kénytelen Drazice-t vettem, Hajdut senki sem akart rendelni, mert "macerás". Valamikor jó buszokat is gyártottunk, meg tartós bojlert, mosógépet. Így múlik el a világ dicsősége...
-
törölt tag
válasz abcukistván #15108 üzenetére
Nos, a beépíthető készülékek 60 cm szélesek, míg a szabadonállók nagy része 55cm, az előbbiek sütőtérben tágasabbak. A különálló előnye szerintem az, hogy nem muszáj egy helyre tenni, illetve ami lényeges, kényelmes magasságba építheted be a sütőt. Főzőlapból pedig vehetsz akár szélesebbet is.
Ha árban megfelel, mindenképpen nézd meg a Teka-t, vagy a Cata-t. Minőségibb darabok, mint az általad említettek. -
törölt tag
válasz Intel fan11 #15440 üzenetére
Ha jól tippelem, akkor azok a rácsok "drótból" vannak. A hosszú keresgélés alatt senki sem említette, hogy öntöttvas rácsosat kéne venni?
Apropó, Bosch/Siemens hűtő tulajokat kérdezném: Időnként furcsa szörcsögő hangot ad a masina. Ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intel fan11 #15460 üzenetére
-
törölt tag
válasz Csabroncka #16155 üzenetére
Csak kíváncsiságból: Azok csendesek? Néhány hónapos Boschtól már idegbajt kapok. Visít, süvít, hörög, nyöszörög... Nem hangosan, csak zavar. És ez állítólag normális. Visszasírom a 15 éves Zanussit, az csak egyszerűen zúgott...
-
törölt tag
Páraelszívóból csöpögő víz ellen ENNÉL van valami egyszerűbb megoldás?
-
törölt tag
válasz Atesz 666 #16196 üzenetére
Nos, mindháromban a fagyasztó fiókjai nyeklő-nyakló, vékony műanyagból készültek, nem merném komolyan megpakolni. Maga a mozgatásuk is olyan fura, esetlen, nem csúsznak szépen, könnyedén. A Zanussinak ugyan nincs fogantyúja, de a fehér készülékre is ugyanaz a (ha jól emlékszem) barna betét kerül, mint a többire, elég ízléstelen látvány. A másik kettő fogantyúja pedig eléggé törékenynek tűnik. Ja, és az általános összeszerelési minőség is elég csapnivaló, elálló műanyagok, stb. Aki elfogadja ezeket, az boldog is lehet vele. A Bosch/Siemens már sokkal összerakottabb, s tartósabb készülék benyomását kelti. A Liebherrbe bekukkantva azért feltűnő, hogy egyedül ők tartották meg azt a jó szokást, hogy a polcokat 4-5 cm-enként lehet áthelyezni. Nos, ha összehasonlítom a 15 éves Zanussit a mostanival, bizony ég és föld a különbség, s nem az új javára!
-
törölt tag
Mivel nem vagyok hanyattesve tőlük, ezért csak a hűtőm Bosch, KGV58VL31S, de utálom, iszonyat hangok jönnek belőle, de többen megnyugtattak, hogy ez normális. Úgy 5 éve vettem a konyhai nagygépeket, nem tetszett a Bosch kiviteli minősége, így TEKA lett minden. A Junkers cirkókkal is van gond bőven, a kéziszerszámai sem a legjobbak, de használtam már autóipari diagnosztikai eszközöket is. Lehet, hogy valamikor a Bosch volt az "überkirály", mára viszont beálltak a sorba, a középszerűek közé...
-
törölt tag
válasz Bacusuz #16839 üzenetére
Nekem is ilyen van a Boschban. Ők 40 dB-t írnak...
(#16805) pjen
Egyszerűen nem vagyok hajlandó olyan készüléket venni, ami hanyagul van legyártva, s összerakva. Rosszul illeszkedő lemezek, gyenge sínek, lötyögő kapcsolók. Amikor a TEKA-t vettem, még a Gorenje tűnt elfogadhatónak. (Meg a Miele, de az ugye más árkategória.) A Cata-ra később találtam rá, de a dobozolásból ítélve a TEKA is velük gyártat(ott).
A hűtőt 5 hónapja vettem, a szerelő az Electrolux csoportot ajánlotta, de már írtam itt, hogy mindegyik eléggé olcsósított, gagyi fiókok, stb. Liebherr ebben a méretben megintcsak drága, maradt a Bosch. De az, hogy nem saját kompresszorral szerelik... Lehet, hogy jó ez a kínai, van 5 év gari, majd elválik.
Ja, volt itt egy srác, jó sokat vacillált, végül a Bosch tűzhelynél kötött ki, nem is volt egy olcsó darab, aztán itt siránkozott, hogy görbe a (drótból készült) rács. A cseredarab szintúgy. Már nem fér bele az öntöttvas?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #17162 üzenetére
" mosópor adagolást nem tudom, és hosszútávon nem is javaslom a gépben (adagoló csövek és tartály) képződő lerakódások miatt."
Ezt kifejtenéd bővebben? Édesanyám csak mosóport használ, mióta világ a világ, de ilyen lerakódás-problémát sohasem tapasztaltunk. Inkább az öblítő hajlamos ilyesmire...
-
törölt tag
Nos, eddig bőszen ajánlottam a Gorenje mosógépeket, erre most megszólalt benne a dobcsapágy. Szerelő szerint inkább a szimering a ludas a dologban, de 3 év alatt havi 5-6 alkalommal volt használva, az elmúlt fél évben inkább heti 3x, ami nem sok. Szerencsére még garis egy hónapig, de csak szervizben javítható. Kíváncsi leszek, ezután meddig bírja. Azt viszont megtudtam, hogy azzal kímélhetjük a gépet, ha rendesen megtömjük, mert a kevés ruha csak árt a gépnek.
Ezek után mosógépvásárlóknak azt tanácsolnám, hogy nézzék meg, mennyibe kerül az évi gyári garancia, s vegyék a legolcsóbbat... -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik