Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18030) ribarszki válasza ViSAS (#18029) üzenetére


ribarszki
őstag

Azért porzsákos, mert a zsáknélküli elég macerás és nem túl higénikus. 80k alatt pedig nincsen belőle értelmes alternatíva. Ott kezdődik a Dyson, amit már bátrana ajánlanék. De a zsáknélküli ürítésekor mindig száll a por, ami külön ciki ha allergiás vagy rá. Várni kell míg megszárad a szivacs, és nagyon hamar csökken a szívóerő.

A porzsákosat csak előveszed és elteszed. Igaz, abba venni kell porzsákot. Soha nem takarítunk porzsákot! Tilos! Kidobjuk a kukába. Ez havonta 300ft-os költség. Egy évben 4db Miele porzsákot használok el. 4db 3.500ft.

Azért Miele, mert baromi minőségi anyagokból van összerakva, nagyon precíz összeszereléssel, kiváló tömítássel, ami allergiásoknak nagy jó hír, és nagy átlagban nem nagyon lesz gondod vele 8-10 évig. Persze ez prémium kategória, de ez az árán is meglátszik. Kismillió kiegészítőt vehetsz hozzá és 20 év múlva is gyártanak mind porzsákot, mind alaktrészt. 1996-os porzívóhoz ma is tudsz rendelni Miele porzsákot.

Nézz szét pl Szetei oldalán Amelyiknek a szűrése A, az kiváló. De bármelyikhez vehetsz utólag Hepa szűrőt. (Az Allergy modell alapból Hepa. De volt olyan allergiás, akinek folyt a könnye porszívózáskor, s a sima nem Hepa szűrővel, a Miele porszívónál semmi gondja nem volt)

Továbbá létezik turbókefés verzió, ez elég drága, itt a levegő hatja meg a kefét ami kiporolja a szőnyeget, port, atkákat, stb a vákum pedig beszívja. Ezt a fejet külön is megveheted, úgy valami 18k. A cat and dog modellel együtt pedig 90k. De van elektromos szívófejes verzió egy kisebb vagyonért, ott elektromos hajtása van a kefének, úgy tisztítja ki nagyságrendekkel alaposabban a szőnyeget. De ez tényleg csak elvakult tisztaságmániásoknak való.

Szerintem nézz egy 50-60k körüli modellt, aminek A osztályú a szűrése és legalább 1200W. Azzal elég sokáig elleszel. Ha sok kemény felület lenne, mondanám a fekete parkettás Complete C2-t, bár az nem a leghalkabb modell. Esetleg kimondottan ez allergiásoknak de árban kicsit húzós.

Mindenestre a Miele nem egy ligában játszik az Eletrolux porszívókkal..

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.