- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
ribarszki
őstag
válasz
Intel fan11 #19897 üzenetére
35nm nem túl nagy, de attól fontos, hogy ne lökje vissza a port a levegőbe. Én ekkora lakásba vennék egy 700w-os Electrolux porszívót, aminek A az energiafelhasználása, csendes, de A a porszűrése is. S-bag rendszerű, bárhol kap bele porzsákot. Kicsi, erős, csendes, kis helyen elfér, 6m-es kábel és A osztályú padlótakarítás! Ekkora lakásba tényleg felesleges drágább porszívó.
Ezt találtam az árukeresőn, 29k-ért. Tisztességes darab!
-
ribarszki
őstag
válasz
Intel fan11 #19895 üzenetére
Az, hogy régen mivel voltunk megelégedve, sajnos semmit nem árul el a készülékek mai minőségéről, tartóságáról. Fogyasztói társadalom, tervezett elavulás, pörgetett piac, mindet sokkal durvábban mint akár 10-15-20 évvel ezelőtt. Egyébként én biztos nem vennék Philips porszívót, pláne nem ennyiért. De ez magánvélemény.
Egyébként mekkora lakásra kell a porszívó? Heti hányszor? Van-e állat? Van-e allergiás? Milyen a szőnyeg-keményfelület aránya? Fontos-e a készülék halk üzemelése, illetve energiafelhasználása?
Ha Phipilset akarsz, akkor az árukeresőn pár pillanat alatt le tudod szűkíteni a keresést az adott anyagi lehetőségedire. Utána a fenti kérdések alapján mérlegelj.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #19878 üzenetére
erre tud vki vmit?
-
hcs57
addikt
Ezt a hűtőt néztük ki, van valakinek ilyen?
Mi a tapasztalata? Samsung RB33J3205WW [link] -
makro
senior tag
Sziasztok,
láttam páran már küzdöttetek vasaló vásárlással
Végül mit sikerült venni?Én is most tervezek beruházni egy új vasalóra, de nem igazán van ötletem. Olcsó gagyikat kerülném, de több tízezer forintot sem szándékozom kiadni. Ami jelenleg biztos, valami normális talpbevonatú példányt keresek.
Philips GC1026/30 eddig egész szimpatikus, van esetleg még ötletetek ebben az árkategóriában?
-
Antonio
senior tag
válasz
JoolsNOS #19885 üzenetére
Hát ha büdös jön a porszívóból az nem feltétlenül a porszívó hibája ... hanem inkább khm a rendetlen gazdájáé
tessék porzsákot / szűrőket cserélni vagy tisztítani. (általában az összegyűlt el nem távolított állatszőrök tudnak goromba szagot kelteni) szívó fejtet csöveket is érdemes átnézni oda is beragadhat ez az.
-
Jofi81
őstag
válasz
Csabroncka #19884 üzenetére
Mennyire fontos egyébként, hogy milyen zsákot használunk? Most vettünk egy Bosch porszívót, rendeltem hozzá rögtön egy doboz gyári porzsákot, de ahogy nézem, vannak harmadáron is különböző gyártóktól. Azt gondolom, hogy a sima papír nem olyan jó, de az utángyártottakból is van mikroszálas. Van ezeknek valami hátrányuk a gyárihoz képest?
-
zoltan6
addikt
válasz
Csabroncka #19884 üzenetére
nem az enyémek voltak,meg sajnos ingyen munkák voltak,rokonoknak,szülőknek ismerősnek szivességből.a kis bosch-t egyik ismerősöm hozta, a kuka mellé volt kirakva,meg lett csapágyazva,aztán jó lett.elég sokat elment szerintem mindegyik,csak már szerintem a nagyobb gyártók is spórolnak mindenen,aztán belerakják a gyatrább minőségű csapágyakat a készülékeikbe,szerintem nem zsák függő,ezek zárt porvédős csapágyak,kiszárad belőle a zsír azt elkezdenek a golyók kopni.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
15 körül lehet valami jó porszívót venni? Nem kell bivalyerős, csak ne legyen a legrosszabb energiaosztály és a lényeg, hogy ne legyen büdös. A mostani marha rossz szagot enged ki magából... -
Csabroncka
Topikgazda
Konkrétan ha van rá keret akkor Jura, Gaggia, vagy Saeco gépek közül választanék.Én Saeco-t használok a sokkal egyszerűbb Odea-m van. Ezek minőségi cuccok, ezért nem feltétlen kell megijedni a használt vagy felújított gépektől sem, amik nagyjából 50-60%-al olcsóbbak. Van itten kávé topik, szerintem ott nagyon sok sok jó tanáccsal (konkrét típusokkal) el tudnak látni!
-
ribarszki
őstag
Szerintem erről a konkrét típusról senki nem fog tudni véleményt mondani, de úgy általában a Bosch kávéfőzőkről sem. A Saecoval van tapasztalat, de ott se a régi tartóságból indulj ki, mert nagyot változott a világ. Szerintem óriási különbség nincs a gépek között, de inkább külföldi fórumokat kéne elolvasni. Egyébként egy tisztességes Saeco gép 60k csésze kávéra van tervezve. Az enyém most tart 27k csészénél, mondjuk gőzcsapot már cserélni kellett rajta.
Ugyanakkor ha egyedül kávézol, és ez nap 2-3 csészét jelent, akkor szvsz fölösleges ilyen komoly gépet venned.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! 30-40 K közt melyik típusú porzsákos Philips porszívót ajánljátok? Nekem van 1 régebbi philips, amivel nagyon megvagyok elégedve, ezért szeretnék vmi ma kapható philips porszívót tesómnak születésnapjára! Köszönöm a segítséget!
-
csasaKKP
senior tag
válasz
polonic #19874 üzenetére
Én még fixet nem láttam, igaz nemsok mosogatógéppel találkoztam.
Sn00k: Én is úgy látom, hogy kávéfőzőből csakis minőségit, de elég drágának találom ezt a Bosch-t. Én a közép- vagy felsőkategóriás Saeco-t ajánlom, minőségi kávék készíthetők vele. Természetesen ez a Bosch is jó lehet, sőt.
-
polonic
félisten
A beepitheto mosogatogepek milyen bekotesuek? Fix vagy dugos?
-
-
amadeus11
senior tag
Szevasztok! Haldoklik a porszívóm (Hoover 2600 watt). Bekapcsoltam, köhög, kattog mindent csinál, idővel leáll a motor. Szerintetek érdemes javíttatni, vagy újat kell venni? Kb 4 éves, hetente kétszer 5 percig használtam. Látom az újabb porszívók "csak" 1500 wattosak. Gondolom ez valami EU-s szabályozás eredménye. 20ezer körül melyik az ajánlott darab?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
PindurAnna #19868 üzenetére
Értelek. Az az állomás, amibe behelyezted "üresjáratban" a vasalót, az csak felfűtötte a talpat. Ahogy a linkelt vasalók is teszik, illetve ahogy itt írtam: #19859 hsz.
-
válasz
PindurAnna #19864 üzenetére
Tefal gőzállomás amelyiknek az oldalán van piros gomb.
Székre vagy vasalódeszkára rakva az állomás (asszem max 1,5 méter lehet a vezeték az állomás és a vasaló között), amiben a víz van. Negyed annyi idő alatt végzel, mint más vasalóval, igazából hozzá se kell nyomni a függönyhöz
használtan 20000Ft-ért már kapsz
-
Antonio
senior tag
válasz
Ajjajajajjjjjaj
Hát ha valaki ilyen mániás az vessen magára
függönyt vasalni? azt tényleg kell? nem lógja az ki magát? ja mondjuk én már a drapéria szó olvasása közben bambán néztem (néha hallok otthon hasonlókat de igazából nem tudom melyik az az anyag).
Amúgy mi a baj a simával rövid a vezetéke vagy micsoda? Egy sima hószabitóval már bárhova elérsz.
Az új vasalódeszkákon meg már van vezeték tartó is.
Gőz állomással próbálkoztál már annak talán hosszabb a vezetéke (?)Mondjuk úgy nem lehet függöny vasalni ha állva macerás hogy fogod lefekteted a padlóra/szőnyegre és csak gyorsan átmész rajta vasalóval?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Volt akkus vasalód?
Na, az engem is érdekekne...
Akkor valami ilyesmit keresel, ugye? Amazon
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Antonio #19862 üzenetére
Már volt olyanom igaz nem magyar honból. De sajnos az albérlőmnek kölcsönadtam és kinyírta
Miért jó ez?
Mert ha te is havonta vasalnád a több méteres drapériát és függönyt, akkor nagyon jól jönne..
Mert nagyon széles vasalódeszkám van, de azzal is mire kivasalom a függönyök végét az eleje már össze gyűrődik...
Az ilyennel meg egyik kezedbe egy nagy törölköző összehajtva a függöny hátoldalán, a másik kezedbe a vasaló és fentről lefelé ahogy fel van akasztva ki tudom vasalni
Sajnos tisztaság meg vasalás mániás vagyok...fehérneműn kívül mindent vasalok, ezért szeretnék most egy jobb vasalót
Egyéb ajánlatot is szívesen várok, kinek milyen ami jó is és be is vált..
(#19858) Dluinet Köszönöm kedvességet, de ezeket meghagyom neked
(#19835) noklika Nekem van..egyszer kipróbáltam és azóta a szekrény ajlában pihen a szekrényben.
Szép ez meg jó a reklámban, de nem tudsz vele jól takarítani. Hibába a közepén jó. de a széleinél az ablaknak pl ott marad a párás víz azt úgy is kézzel kell letörölni, akkor meg már mindegy ha az egészet kézzel letörlöm amíg ez gőzt fejleszt..
-
Antonio
senior tag
válasz
Elemental #19835 üzenetére
Hát én max akkor pazarolnám ilyenre a pénzem ha heti szinten akarnék ablakot pucolni vagy nagyon nagy ablakfelületek vannak. akkor jól jöhet.
Illetve hozzá kell tenni hogy külföldön más ablaktisztító szokások vannak. Pl itt Magyarországon ha jól vettem észre (már ha az én igen szerény ablaktisztítási tapasztalataimra lehet hagyatkozni) inkább az alkohol tartalmú ablaktisztítók vannak forgalomban, ráfújod szétkened papírral /újsággal kicsit habzik aztán sitty sutty már el is párolgott nyom nélkül. mire ezzel a géppel nekiesnél már nincs mit felszívnia.
Vizes-bázisú tisztítószerek használatánál lehet értelme. (tehát pl nem veszel külön ablaktisztítót hanem pár csepp sima konyhai mosogatószert teszel a spriccelőbe/vízbe)
-
Antonio
senior tag
válasz
PindurAnna #19857 üzenetére
Szia,
Már leírták és én is csatlakozom hogy akkumulátoros vasalót ne keress jelen technológia szinten nem lehet aksival ilyen teljesítményt előállítani, kezelhető méretben. A linkelt vasaló meg inkább érdekesség vicc (tv shop) kategória. Pláne a gőz funkció (mikor az ember visszarakja a tartóra akkor elkezdi fejleszteni a gőzt, de mire eljutna odáig hogy gőz lenne te már le is veszed ?... áhhh stb.)
Inkább az érdekelne miért kell neked aksis vasaló ha nem titok? (sátrazáshoz?) nem tudo, elképzelni az élethelyzetet ami indokolná.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Nem olvastam el teljesen, de ez nem akkus vasaló. Sőt, szerintem kivitelezhetetlen egy akkus vasaló. 1500-2000W teljesítmény akkuval nem biztosítható, főleg nem úgy, hogy az értelmes méretű és súlyú maradjon.
Az a linkelt vasaló "hőtárolós" elvű, vagyis amíg a ruhát összehajtogatod, stb. és a vasaló az állomásán van, addig felfűti a talpat. Magyar oldalon nem is nagyon találok ilyet (lehet rosszul keresek), de angolul ("cordless iron") lehet találni párat.
-
válasz
-
PindurAnna
Közösségépítő
Keresnék értelmes méretű (nem mini), akkumulátoros vasalót. Előny, ha az akkus működés opcionális, tehát ha kell, jön vele a vezeték. Valami ilyenre gondolok, csak komolyabb kivitelben.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
ribarszki #19852 üzenetére
Szia! Köszi a választ és a véleményt is.
Igazából inkább csak meglepődtem, mert eddig soha nem hallottam erről, illetve furcsának tartottam, hogy ahelyett, hogy a köpésre lévő osztrák/szlovák kompresszorokat alkalmaznák, megéri nekik kínából beszerezni azokat. Jó-jó, tudom, fillérekbe kerül a szállítás ilyen nagy tételben, de akkor is fura. Azt sem mondom, hogy szar, mert nincs tapasztalatom. De biztos, hogy oka van annak, hogy az alsó/alsó-közép modellekben Secop helyett ez kerül.
Végülis ahogy mondtam, maradtam a Liebherr-nél, mert szüleimnek az tetszik a legjobban, én meg a márka miatt beleegyeztem. Néztünk persze mást is, eléggé leszűkítettük a lehetséges modelleket.
Találtam egy videót, ahol meghallgatható az egyik kompresszor hangja. Majdnem ua. típus, csak egy karakter különbözik. [link]
Ez egy Bosch gépben van, nem hangos, de azért halk sem. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
csasaKKP #19850 üzenetére
A közép kategóriától van normálisabb kompresszor a Liebherrekben. A fenti kompresszorral szereltet nem, de a Secop-al igen. Ebből is van több változat, nekem Szlovákiában gyártott van. Inverteres és baromi csendes.
A Secop német alapról indul, még ha a gyártás nem is DE. A kínai esetén pedig szerintem kevés a tapasztalat itt a fórumon - igaz az enyém is csak 1 éve megy, az pedig semmi
-
ribarszki
őstag
válasz
csasaKKP #19850 üzenetére
Egyébként mennyire baj, hogy Jiaxipera kompresszor van benne? Értem, hogy kínai, de attól még lehet teljesen jó és megbízható. Már a kínai sem egyenlő a gagyival. Persze, sok a gagyi, de vannak nagyon komoly, minőségi termékei is, szóval ha akarnak tudnak ők. Arról nem beszélve, hogy a Jiaxipera a Bosch, Liebherr, Electrolux, Fagor, Indesit, Whirpool, Sharp, Toshiba, Gorenje beszállítója.
Van valami statisztika, hogy ezek hamarabb halnak, vagy csak a kínaiasan csengő neve miatt nem akarjátok? Azért nem egy sarki kínai sufniról van szó, hanem komoly gyáróriásról. Azzal pedig meg kell barátkozni, hogy a kínaiak jönnek fel mint a talajvíz és egyre inkább minőségi, sőt olykor prémium termékekkel.
Egyébként az említett kompreszorral az ég világon semmi tapasztalatom nincs..
-
HXY
addikt
spet:köszi
pjen:Azt gondoltam, de nincsenek előttem a hűtők.Most készülünk venni 70-90.000Ft közötti árban (A++)-t, de jó lenne inkább 80-ból kijönni.
Candy, Liebherr, Electrolux a lehetséges jelöltek.
Tetszenek az alulfagyasztósak, de azt csak a Candy ad ezen az áron.
Itt mindenki szidja a mosógépeiket. Valakinek van személyes tapasztalata a hütőikkel?Ezeket néztem ki:
70-ért:
Candy CCDS 5144W (olcsó)80-ért:
Candy CCBS 5154X (alalfagyasztós és inox)
Ez best buynak tűnik, de jó lenne ha hütő lenne mimum 10 évig. Az elődje egy Lehel már 30 éve teszi a dolgát még mindig.90-ért:
Electrolux EJ2302AOX2 (inox)
Liebherr CTP 2921 -
HXY
addikt
A MediaMarkt-ban mennyibe kerül a garanciabővítés hűtőre?
Azt hol lehet megnézni, hogy egy adott hűtőben milyen kompresszor van?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
#40553216 #19842 üzenetére
Uhh, ezt a típust megjegyzem magamnak.
Morris: Hm, az igaz, de ha nem füstöl el valami, akkor viszonylag egyszerű és olcsó a javítás. Nem vagyok otthon benne, de talán a relék szoktak összesülni, vagy a kondik kitikkadni. Persze ha komolyabb a baj, pl. az IC döglik meg, akkor nem olcsó.
-
ribarszki
őstag
válasz
Elemental #19835 üzenetére
Nekem van ilyen Karcher WV 5! A 7. ablak után mondta azt a gép, hogy befejezte a pályafutását. A boltban olyan rutinnal cserélték mint a cukorkát. Napi szinten viszik vissza akkora szar!
Ha működik, akkor nem rossz egyébként, de odafigyelést igényel. Először vizes ronggyal le kell törölni a port az üvegről, utána bespriccelni, áttörölni és nagyon kell figyelni, hogy ne maradjon csíkos utána az üveg. Nehéz elmondani, megvan a technikája hogyan kell lehúzni. De csak egyben húzhatod végig az üvegen. Vagyis ha megállsz, felemeled, visszarakod, akkor kezdheted előről mert csíkos marad. Olyan helyre nagyon jó, ahol nagy üvegfelület van és nincs akadálya annak, hogy tetejétől az aljáig végighúzd. Ahol nehezn hozzáférhető az ablak, nem fér el a gép, stb.. ott felejtős..
-
csasaKKP
senior tag
Spet: Jók a Samsung és az LG mosógépek, megbízhatónak tartják a rokonok. Némely típus 10 év motorgaris, az azért jót jelent. Nekünk 10+ éves Beko van, Eaton beles, Assembled in Turkey, de teszi a dolgát hibátlanul... Kopp-kopp. Ha váltabék, akkor valószínűleg én is Samsungot vagy LG-t vennék, ha meggazdagszok addig, akkor Miele.
-
csasaKKP
senior tag
-
Spet
addikt
Eco Bubble technológiáról van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg erről a Samsung mosógépről vagy testvéreiről?
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Ezekkel az ablaktisztítókkal van valakinek tapasztalata?
Vagy van valami ajánlott ablaktisztító? Otthoni felhasználásra kellene. -
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Vettem egy Honeywell DC311S vezeték nélküli csengőt de nem adtak hozzá normális leírást, nem hogy Magyarul, de Angolul sem. Nyilván nem a használattal van gondom, mert jól működik.
A csengő oldalán 2 gomb van, az egyikkel a dallamokat tudom kiválasztani, az alsóval viszont fogalmam sincs mit lehet csinálni, vagy mire való. Ha megnyomom hosszan vagy többször, akkor egy narancs színű kis led villog alul.
Ha valakinek van ilyesmi, akkor esetleg leírja hogy mire való az a gomb? -
saelin
veterán
üdv!
tudtok ajánlani olyan mini hűtőt (fél méter magas +- , akár fagyasztós is), amit be lehet rakni a szobába? azért így kérdem, mert jó lenne ha nem búgna hangosan az éjszaka. az íróasztalom mellé tennem és főként nasit, szendvicset, italokat tárolnék benne. ha lenne fogyasztója, akkor még jobb, mert a mostaninak már többször is átléptük a kapacitását...
Szóval tömören:
- 50-90k hufot szánnék rá (olcsóbb előnyben)
- csendes működésű
- helytakarékos, kicsisemmi különleges elvárásom nincs szerintem, de a biztonság kedvéért azért megkérdeztelek titeket, mert a fórum lakói nem egyszer ajánlottak jó ár-érték arányban dolgokat!
-
csasaKKP
senior tag
válasz
ribarszki #19827 üzenetére
Igen, azért néztem Liebherr-t és Bosch-t, mert sokáig ezek voltak a minőség szinonimái. Secop kompresszorosokat kerestem, de azok meg nem felelnek meg anyám elvárásainak. És ott van még a két koreai márka, akik némely modellre 10 év kompresszorgaranciát vállalnak. Hát elég tanácstalan vagyok most.
Poén, de mi is szovjet hűtőről váltottunk, ami 25+ évig vígan működött/működik, csak a fogyasztása és higiéniai okokból új kellett.
Dluinet: Igen, legtöbb Embraco kompresszoros. Hát, anyámék nem akarnak ilyet, vagy nem is tudom...
Ááá, a végén veszek egy olcsót, oszt' megy amíg megy... Vagy Beko-t, a mosógépünk olyan, 10+ éves, jófajta Eaton elektronika van benne, csak szénkefét kellett egyszer cserélnem/cserélnünk.
-
ribarszki
őstag
válasz
csasaKKP #19826 üzenetére
Jah, hát sajna ez van.. Nekem most szállt el a 4 éves LG - Total No frost kombi hűtőm. 150k volt, most meg javíthatatlan 2 szerelő szerint is. Jövő héten megveszem a 68k-s Zanussit és megy ameddig megy.
A vicc az egészben az, hogy az új hűtő érkezéséig kölcsönkértem a szomszédtól egy hűtőt, amit 1984-ben a lakodalmukra kaptak. Alig van hangja, stabiilan tartja az 5-6 C fokot..
Amúgy szerintem azt vedd amire a legtöbb gari van! Ha mindeképpen német márka, akkor a Bosch egyébként most dec. 31-ig a hűtőire 5 év garit vállal.. De a Liebherrt is dicsérik a fórumon..
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Hűtőgép vásárlás előtt állok. Német termékeket keresek (Bosch, Liebherr), vásárlás előtt meg szoktam nézni, hogy milyen kompresszor van bennük... És az agyam elszáll... Ami nem prémium vagy felsőkategóriás, azokban "noname fosch" kompresszor van, nem merem megvenni szüleimnek. Van valakinek véleménye/tapasztalata a "jiaxipera" meg hasonló noname kompresszorokról/-kal?
-
Csabroncka
Topikgazda
Amit vettem Miele gépet az ajtó alatt lévő gumiperemnél ugyan olyan szappanos retek volt. Ezt pl töményen a fogkefébe mártva dörzsöltem ki trisóval. Szivárgott az ajtó, láss csodát tiszta lett nem szivárog. Szóval WC kefe vagy üvegmosó vagy fogkefe és akár töményen belemártva a sóba is mehet. Arra figyeljetek, hogy vegyetek gumikesztyűt és nem menjen a szemetekbe. A trisó a műanyagot egyáltalán nem bántja, tehát forróvízben (ez hatékonyabb) áztatva is leszedi.
Anyánál például kivettem a Fagorból az adagolót és a fürdőkádban áztattam, nem tesz kárt semmiben de a bőrnek nem jó, szóval óvatosan, de használjátok. Ezt az öblítős szutykot pikk-pakk leoldja, ezért is javaslom a trisós mosógép tisztítást.
A Savóval meg be kell fújni, azt úgy kell hagyni akár az udvaron (nap segít) 12-24 órára, így lesz a megsárgultból újra fehér
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #19819 üzenetére
Köszi.Kipróbálom,áztatod benne?
-
zolnagy
őstag
válasz
Csabroncka #19819 üzenetére
Köszi az infót.
Meglátjuk az új Electroluxnál mennyire lesz erre szükség, mert ez sokkal felhasználóbarátabb ebből a szempontból. De eltettem az infót szükség esetére. -
Csabroncka
Topikgazda
Mosógép mosószer és öblítő adagolóját forró, tömény trisó oldattal lehet a legjobban kitakarítani!
Ha a műanyag penészesedik, vagy sárgul fújjátok be Savo penészölővel, egy éjszaka alatt rendbe teszi.
-
zolnagy
őstag
Én egy 13 éves Whirlpoolt cseréltem most. Azon is levehető volt az adagoló, de nem szétszedhető, így kb semmire nem mentem, hogy levettem. Kicsivel tisztábbra tudtam átmosni, de az évek alatt annyi trutyi ragadt rá, hogy elég gusztustalanul nézett ki.
Viszont az ajtaja nem rozsdásodott így, mint a fenti képen látható Fagornak.
-
pjen
félisten
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Sikerült nyernem az állami hűtőcsere programon, de van egy kis bibi. A pályázatban 1 ajtós fagyasztót jelöltem be mint leadandó gép, , de inkább egy egyajtós hűtőt szeretnék leadni (az energiafelhasználási paraméterei ~azonosak, így ez nem befolyásolna semmit). Jól sejtem, hogy ez esetben módosíttatnom kellene a támogatói okiratot? Ha igen, akkor kb. mennyi idő alatt bírálnák el újból?
Köszönöm a segítséget
-
törölt tag
válasz
Atomgeszi #19797 üzenetére
Szerintem Zanu, vagy Elux, ami szinte ua, csak általában dizájnosabb és kicsit drágább az utóbbi. A márkaboltnál lehet róluk videót is találni.[link], [link] A Hausmeister féle noname-eket kerülném.
ribarszki Pont a korai rozsdásodás riasztott el engem is annak idején a Fagortól és az olasz mosógépektől is mint az Indesit-ek.
-
core2trio
tag
Hűtőpályázatra már küldtek értesítést azoknak akik nyertek támogatást?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Csabroncka #19807 üzenetére
de mondtam, ez csak az én agyszüleményem, mondhatni véleményem a témában, alapból így írtam.
a többi fent
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
DeFranco #19800 üzenetére
Ezt el kell választani a kiszárítástól!
Anyám Fagor gépe (más típus, de felül töltős) pontosan ugyan úgy néz ki mint amit ribarszki mutatott ez tuti valami elcseszett anyag kezelés és konstrukciós hiba.Belül ha korrodál az üst vagy a dob az már rég rossz, ugyanis csak a büdösség miatt kell nyitva hagyni és kiszárítani! Egyébként semmi baja nem lenne, mert a mosólúg olyan erős, hogy már attól rozsdálna önmagába a levegőn, de ugye az öblítő tiszta vízzel átmossa.
Nálam például a Miele belső tálcája azért rozsdásodott mert a barom aki korábban használta kihabzás után nem törölte ki a gép házából a habot.
Az árammal nem tudok egyet érteni de cáfolni sem. Azért mert az én gépem kapcsolója szerintem nem törpefeszültséget kapcsol, így amikor ki van kapcsolva a gép az alaplap sem kap áramot.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Teodor52 #19802 üzenetére
Edit:
Plusz ezért nem jó részterhelésen programot futtatni mert többet eszik mint teljes terhelésen.
úgy értem hogy ha a részterhelés duplája.
Tehát van 3 kg ruhám amit kimos 39 literrel két ilyen programmal mosna 78 literrel összesen 6 kg ruhát.
Inkább ugye a 7kg ruha 82 literrel. -
Teodor52
senior tag
válasz
#40553216 #19801 üzenetére
A kezemben tartott kézikönyvből:
Ennélfogva azt én sem hiszem el hogy teljes terhelésen majdnem ugyanennyit eszik hiszem ot több ruháról van szó ami több vizet is szív magába.
Így is azt mondom hogy nem semmi 22 literrel mosni.
Öblíteni meg kell 3x ami nem lehetséges 9 literrel 7kg ruhát!Azért mondom a 9-et mert a 3x-a adná ki a 22-vel el azt az értéket mit írtál! -
-
törölt tag
válasz
Teodor52 #19794 üzenetére
A 82 liter vízfogyasztás „kicsit” sok ahhoz képest, hogy a „Súlyozott éves vízfogyasztás (AWC) liter per évben, 220 normál pamut ciklus alapján, 60°C és 40°C hőmérsékleten, teljes és részleges feltöltéssel” 10500/9300 liter, azaz 47,7/42 liter/mosás a kézikönyve 83. oldalán található adatok alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged