- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dluinet #18694 üzenetére
ahogy írtam, nem kell mellé a hétzenés k'arcóra, minden feltét van itthon, csak a botmixer fej (a kés) adta meg magát, mivel a motoros rész még hibátlan, ezért az aprító-habverő-stb. még használható.
@Met: nem értelek, Met... most le akarsz arról beszélni, hogy inputot, információt, szempontokat, javaslatokat kérjek? akkor miért van itt ez a topic? persze, világos, a végső szót úgy is a Feleségem mondja ki, de ettől még informálódni lehet. vagy most akkor mi van? zárjuk be a topicot, mert úgy is asszonypajtás bök ujjal a pirosra a médiába'. miért akarsz lebeszélni az utánajárásról?
-
Met
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
botmixert. kell. vennem.
sos.
nyilván parancsot teljesítek, Feleségem most szólt, hogy megadta magát a jelenlegi, és lehetőleg gyorsan kellene pótolni, mert az Elnöki vacsorák elengedhetetlen eszköze.
szeretnék tippeket-tanácsokat kérni, mit vegyek mit ne vegyek mire figyeljek stb. akár konkrét modellek szintjén is, sőt az lenne a legjobb.
nem kell hétzenés multigép, elég ha bot és mixel.
-
Criminal017
őstag
Hali!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy Electrolux Intuition ESF 63020X nevezetű mosogatógép.
Egy hibakódot villogtat és nem mosogat. Száraz a mosogatógép belseje, nem jut bele víz. A hibakódot (egyszer villog a pilács) megnézve több eset is lehetséges, de ezeket kizártuk. Megnéztük a mágnesszelepet is, az is jó, illetve a mosogató oldalán levő labirintus is jó, feltöltődik vízzel. De valamiért nem jut el víz a gépbe. Hol lehet a hiba?
-
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Pár hónapon belül új lakásba költözünk ahova kellene egy mosógép. Hűtőből szerencsére kifogtam egy remek akciót hétvégén az MM onlineban.
Mivel jelenleg egy 56cm mély Whirpool van a fürdőben (előző tulajé) és az kilóg jó 8-10 centit az ajtó vonalából így arra jutottam, hogy nekünk jó lenne egy keskeny 45cm-es elöltöltős mosógép. Néztünk 38 centis Electroluxot is de hiába írnak rá 6-7kg ruhát az a dob már annyira keskeny hogy klausztrofóbiám előjött mikor belenéztem.Én Electrolux párti vagyok, mert állítólag ez már elég jó márka és van több ilyen keskeny típusuk. Bosch párti is lennék de annak meg nincs keskeny változata itthon a 100 ezeres kategóriában.
Ezt néztem ki konkrétan, ahogy látom ez valami Euronics exkluzív darab lehet, mert máshol nem találtam: [link]
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. A típust és a márkát mennyire ajánljátok? Esetleg érdemes lehet helyette inkább egy direct drive-os LG? Ott a motorra 10 év gari van a gépre viszont 2 év, szemben az Electrolux 1 évével. Ezt a típust néztük: [link]
2. Szintén garanciával kapcsolatos kérdés. Olvastam több oldalon hogy ezeknek a gépeknek a többsége 6-7 év használatra van tervezve. Érdemes lehet venni hozzájuk 10e ft környékén 3-4 év plusz garanciát? Én eddig ezzel úgy voltam (tv-nél anno be is jött) ha hibás darab az úgyis előjön az első évben ha pedig elhasználódás miatt lenne gondja az meg úgyis 5 éven túl jönne elő. Ráadásul mit fog egy ilyen gép érni 5 év múlva?Várom szíves ötleteiteket.
-
ribarszki
őstag
válasz
Antonio #18683 üzenetére
A porleválasztása tényleg nagyon jól működik. Amit én olvastam róla, arról szólt, hogy nem szívott elég erősen és sokszor előjött valami probléma. Leginkább azok írtak akik mondjuk Mielere váltottak, s jobban szerették mint a Dysont. Ráadásul a teszteken seem szerepel meggyőzően. De nem próbáltam, nem tudom. Egyszer jól megfogdostam a hülye boltban, de nem volt túl meggyőző konstrukció. Minden csilli villi műanyag, mint valami játék porszívó. Persze ettől még lehet nagyon jó minőségű, s biztos az is, csak nekem speciel nem jött be ez a fajta "dizájn"
-
Antonio
senior tag
válasz
ribarszki #18682 üzenetére
Mondjuk a Dyson porszívói iszonyatosan (indokolatlanul) túlárazottak. Mondjuk USA-ban bejön ez az üzletpolitika brand építés "ha drága akko biztos jó". Dyson V6 a legolcsóbb is ~100 e Ft körül "Noooormális"?. Lehet Hi-tec, jó minőség, de Magyarországon még kicsit borsos.
-
ribarszki
őstag
válasz
xenom0rph #18679 üzenetére
A víz felszívását felejtsd el. Ha sok a szőnyeg, akkor a SEBO elektromos hengerfejes porszívóját ajánlom. 130k körül fut. Ha nincs sok szőnyeg, akkor jó egy Miele C3 Totalcare is. Ha zsáknélküli kell, akkor a Dyson porszívói, bár megmondom őszintén nem olvastam róluk túl jókat.
-
xenom0rph
őstag
Hali,
Valaki aki tálentum ezen a téren, tudna ajánlani porszívót? Tudjon vizeset, szárazat, kutyaszőrt, a hét törpét szívni. 400-500 euró között. Fogalmam sincs, hogyan kéne választani, állok a hülyeazért nem vagyokban és csak nézek. Hogyan választ ilyet az ember? Aha igen ez piros, tud mindent amit akarok, viszem!?
-
st6969
őstag
Anno tényleg kellett egy paramétert beállítani a mosogatógépen, valami lehetetlen kombinációval (tarts nyomva a 3 gombból 2-t 10 másodpercig, és addig nyomogasd a harmadikat, amíg x alkalommal felvillan a led a mellékelt táblázat alapján...). Volt egy táblázat, hogy milyen vízkeménységi foknál hány villanást kell beállítani. Talán meg is csináltam (megnéztem a vízmű honlapján nálunk milyen kemény a víz). Nem értettem, mire való, de akkor ezek szerint a gyantával operált valamit.
-
pjen
félisten
válasz
st6969 #18675 üzenetére
Írnak valamit a manuálban,hogyha kemény a víz foltosak maradnak az edények,de ha neked jól mosogat vagy nem kemény a víz vagy elég lágyító van a tablettában.Amit még el tudok képzelni hátrányt a forgó mosó fejekben a fúvókák eldugulnak,bár azon a nyomáson valószínűtlen.
-
st6969
őstag
Mondjátok már meg, hogy honnan látom azt, ha tönkrement a gyanta? Elhiszem, hogy kell a só, be is töltöm estére. Viszont 6 éve tökéletesen mosogat só nélkül. Mit produkál, ha tönkrement a gyanta? Honnan látom? Tényleg érdekel.
Thx(#18674) polonic
Pár praktikussági szempont:
- ha 4 felületet sosem fogsz egyszerre használni, vegyél olyat, amin 3 van (amellett, hogy olcsóbb, nagyobb edényt is rá tudsz tenni, jobban el fog férni)
- legyen a fokozat egyből kapcsolható (tehát ha 7-eset akarsz, akkor ne kelljen a + gombot 7x megnyomni)
- "edényfelismerős" legyen: ha nagyobb felületen használnád kisebb edénnyel, akkor is csak az edény méretének megfelelő felületen működik
- alacsony fokozaton ne szakaszos üzemben működjön (nálam 1-9-ig vannak a fokozatok, de 1-5 között úgy csökkenti a 6-os fokozat teljesítményét, hogy ki-be kapcsolgat, 1-esnél értelemszerűen rövidebb ideig tart a bekapcsolt állapot)
- minél több garancia (ikea pl. 5 év) -
polonic
félisten
Említettem, hogy indukciós főzőlapot szeretnénk beújítani.
De teljesen tanácstalan vagyok.150 ezerig van keret rá.
Vagy itt is az él, hogy amire a legtöbb garancia van, azt vegyem? -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #18671 üzenetére
Ha nem lenne benne gyanta,nem kéne regenerálni.A tabletta bőven tudná lágyítani a vizet egyedül is.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #18671 üzenetére
Értem, amit írsz, és ahogy működik. Most, minden gép. De csak egy kis tervezési és gyártási (egy szelepnyi) plusz, hogy ha egyből tablettás használatra állítod, akkor ne folyjon át víz a gyantán. Mert minek? Mivel a mai gépekben mindig átfolyik a gyantán, így persze mindig kell a só, mert lehet, menet közben rájön a tulaj, hogy mégsem akar foszfáttal vizet lágyítani, inkább NaCl-dal. pjen ft. ugyanezt írja. És ebben igaza van.
„A NaCl a gyanta regenerálására szolgál, nem a víz lágyítására” Szó szerint igen, gyakorlatilag pedig áttételesen mégis a víz lágyítására használjuk.
„nem is hatékony annyira”
Ehhez képest a mosogatógépeken kívül a háztartásokban gyakorlatilag sehol nem fordul elő gyantás vízlágyító, inkább vízlágyító hatást elérő vegyületeket raknak a vegyszerekbe. -
Csabroncka
Topikgazda
Fiúk tévedésben vagytok! A tablettában vegyszeres lágyító van, de az nem (nem is hatékony annyira) só- A NaCl a gyanta regenerálására szolgál, nem a víz lágyítására (itt leírtam, majdnem a végén van).
tomtyi: A gyanta mindig víz alatt van, ráadásul amikor áll a gép akkor a sótartályból átfolyó telített NaCl oldatban áll. Amikor lágy Vízre van szükség, akkor részben átmossa a gyantát majd küldi rá a gépre. Minden esetben a befolyó átmegy a gyantán, ezt így találták ki (legfeljebb nem lágyítasz, mert a gyantád kimerült)
-
-
attiati
veterán
Mikro belsejében az ajtónál van egy ilyen festéklepattanás, vagy nem tudom mi ez. Nem tűnik rozsdásodónak.
Illetve az ajtó belső felületén egy ilyen 2cm átmérőjű körben megolvadt a fekete sötétítő felület.
Ezekről mit gondoltok és mitől keletkeznek?
-
pjen
félisten
válasz
ribarszki #18666 üzenetére
Szerintem nem is az a lényeg hogy regenerálódjon a só hanem hogy a víz lágy legyen.Sok helyen írják ha elég lágy a víz nem kell semmi,nemtudom,viszont a gép egy elég egyszerű szerkezet ólyan mint egy fordított mosógép,tehát fizikailag nem tenne benne jobban kárt a víz kő mint egy mosógépben.A lágyítás a lényeg,hogy milyen módszerrel az lényegtelen.Legalábbis ha útána olvasol ez derül ki.
-
ribarszki
őstag
Egyébként tényleg kíváncsi vagyok, hogy a sót is tartalmazó tabletta miként regenerálja a mosogatógépben lévő vízlágyító gyantát? Mert a tabletta a mosogatótérben olvad szét, mocskos vízzel keveredik, stb.. Ezáltal a tablettában lévő só is ott oldódik fel. Na most a zsíros, mosogatószeres, ételdarabos víz, amiben a só is van, hogyan kerül a vízlágyító gyantához?? Mert ha külön sót használsz, az tiszta sor, de a tablettásat nem értem..
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #18663 üzenetére
Nem foglalkoztam vele csak olvastam,leírtam.Ha rá keresel többen írják,hogy évek óta használják gond nélkül.
-
Csabroncka
Topikgazda
Ja, jól szétb@ssz@ a gyantaporozitást és eltömi. Ilyen baromságoknak nem szabad bedőlni, persze regenerálja a gyantát, de 1-2 év alatt tönkre is megy a vízlágyító és a gyanta mert a lerakodások feldúsulnak és (vízkőhöz hasonló) víz oldhatatlan cucc tapad a műanyagra és a gyantára.
Azt hiszem nem kell magyarázni miért, a kősónak és a nem újrakristályosított tengeri sónak van víz oldhatatlan része (illetve nem tiszta NaCl, tartalmaz szennyezőket ami viszont pl a szervezet számára még egészséges is) (ez a probléma).
A regeneráló só pedig újra kristályosított gyakorlatilag vegytiszta NaCl, hasonlóan az újrakristályosított tengeri sóhoz - ezért is drágább.
-
dewil666
őstag
válasz
ribarszki #18651 üzenetére
És esetleg Zelmer ZVC722SP jó lenne? Nem akarok zsákos porszívót
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
ribarszki #18640 üzenetére
Mostanában nézegettem a szűrőt ki kellene már cserélnem 5 éves a gép, mocsok drága 12 ezer a hepa 13 bele
. Na mindegy, egyébként minden hepa előtt van egy finom szivacs - gondolom az egyenletes légeloszlatás és utószűrés miatt. Na ezt többször ki szoktam mosni szappanos vízzel és bizony jön belőle a korom és a mocsok, ez a HEPA mosás parasztvakítás. Képzeld el hogy milyen a szövet felülete, ebbe bele ágyazódik a mikropor, nem megkötődik a felületén, emiatt aztán nem is lehet lemosni ill átmosni.
Most kellet zsákot vennem a gépbe, képzeld a Melanux új zsákjaiban már aktívszéntöltet is van - ezért felhívták rá a figyelmemet, hogy az illatosítót a hepához rakjam.
-
törölt tag
Igen, tudom, hogy a tablettagyártók ezt írják a tablettákra. Mi Aldi-st vettünk, arra is ez van írva. A szerelők meg azt mondják, a mosogatógép gyártók (saját gépünk gyártója, a Whirlpool is) pedig azt írják a használatiban, hogy „regeneráló sót akkor is kell töltenie a készülékbe, ha olyan tablettákat használ, amelyek már tartalmaznak sót”. Én inkább a gép gyártójának hiszek. Az az évi 1000-1500 Ft elviselhető többletköltség.
-
zsiz
őstag
Engem is utolért a Sencor SVC8 hiba, amiről vásárláskor még nem tudtam és utána meg reméltem engem elkerül.. [link] A szerviz szerint a szűrő telítettsége miatt löki le a szűrő fedelét. 1200 Ft egy új szűrő, amit 6 havonta cserélni kell.
-
dewil666
őstag
Üdv ismét!
Ha már porszívó a téma akkor 30e ft-ig milyen porszívót ajánlatos venni ami minimális szennyeződést juttat vissza a levegőbe, illetve nem kell 1000w-tól több legyen?! Az sem hátrány ha nem hangos. Ja porzsák nélkülit szeretnék.
-
törölt tag
válasz
Antonio #18645 üzenetére
Én az ábrát nem néztem.
@(#18646) DonThomasino
Ahogy Antonio már írta.@(#18647) st6969
Cserélhető, de állítólag nem olcsó. Ha erre jár egy szerelő, akkor meg tudja mondani. Egy másik fórumon sanyooo1 válasza alapján nem sok esélyed van. -
Antonio
senior tag
válasz
DonThomasino #18646 üzenetére
ááááááá
Hát igen a HEPA az csak kimeneti szűrő lehet (igen kis szemcseméretet enged csak átmenni) minimalizálja a por visszajutását.Pedig szerintem ezt párszor leírtam/tuk ...
Na akkor minden rendben azt motor előtti szűrőt szivaccsal együtt nyugodtan moshatod (megszáradásra figyelni).
-
-
DonThomasino
veterán
válasz
#40553216 #18644 üzenetére
Tegyünk már rendet a fejemben a HEPA csak a kifele nyomó szűrő ?
Mert én ahhoz nem nyúltam illetve szét szedtem
de az rendben van tiszta.Én a motor előtt lévő gumi keretes harmónikás papír szűrőt mostam meg egy vödrörben
volt meg mellette egy vékony szivacs szerű azt is.
Akkor most ezeket lehet mosni vagy nem ?
[link] -
törölt tag
válasz
Antonio #18636 üzenetére
Az azért elég durva lenne, ha a HEPA szűrő esetében (ha lehet) tisztítás vagy csere helyett a megfordítást javasolná. Ez kb. olyan, mintha a fékcsíkos alsógatyánál a mosás helyett a kifordítást javasolná. Csak hatásában sokkal rosszabb, hiszen az addig elméletileg kiszűrt allergizáló szart így töményen mind visszaokádná.
-
Antonio
senior tag
válasz
DonThomasino #18642 üzenetére
Ha a motor szűrő volt retkes az még oké "elmegy". (sajnos ez a dolga pláne porzsák nélkülinél)
Ha a HEPA t (hátsót) kimostad és sanszos hogy nem száradt meg akkor igen lehet hogy nem funkcionál már rendesen 100%.Esetleg Rakd ki egész nap (1-2 napig) egy meleg napos helyre (ablakpárkány erkély stb) ... márha lesz olyan mostanában. Hátha még segít.
Majd figyeld meg legközelebb a légáramlást hátul a kezeddel mennyire erős, ha úgy érzed hogy a légáramlás erős stabil nincs lassulás blokkolás akkor talán nincs baj.
-
Antonio
senior tag
válasz
DonThomasino #18638 üzenetére
durván retkes? most melyik ről beszélsz a motor szűrőről, vagy a hátsó kimenti szűrőről?
A hátsónak egy használat után nem nagyon kéne retkesnek lenni, hacsak nem kormot porszívóztál. Ott valami nem stimmel.
mondjuk pl én kb 1x se néztem meg a hepa szűrőmet az utóbbi őőő ... nem is mondom meg szóval nagyon rég óta ...
mondjuk én zsákosat használok, a már többször kifejtett indokok miatt.
-
ribarszki
őstag
válasz
DonThomasino #18638 üzenetére
Ezért beszélünk le mindenkit a zsáknélküli porszívóról. Elcseszett egy konstrukció. Most vetted és pár használat után csupa retek a hepa szűrő.. Ugyanis az összes port nyomja vissza a levegőbe. A hepád ilyen igénybevétel mellett 2-3 hónap alatt meghal, utána pedig szívhatod tüdőre a poratkák ürülékét. Illetve már most is szívod, mert egy tömítetlen porszívóról beszélünk.
S mindezek ellenére néhányan istenítik a zsáknélküli ipari hulladékokat. Jól behülyítette a marketing az embereket. Nem kell porzsákot venni.. Ja persze, de más oldalról 100x annyit szívsz vele, csak ezt már nem reklámozzák..
Antonio Mitől jönne ki a vízkő? Pont az a rossz tulajdonsága, hogy beleragad, beleszárad, beleül. Nem pedig kipotyog..
-
Antonio
senior tag
válasz
ribarszki #18637 üzenetére
ott inkább az az előrelépés hogy az anyaga "állja" a vizet tehát nem szétmállós papír, a struktúrája stabil marad mosás után. Egy sima HEPA nal a papír is mállik, roncsolódik a szerkezet mosás után/alatt, azonkívül hogy nehezen szárad stb. Ha hagyod megszáradni akkor a vízkő ahogy bement úgy -talán- ki is jön
...
-
ribarszki
őstag
Az Electrolux/AEG/Zanussi trió (egy cég) nyomatja ezt a mosható Hepa vonalat. Csak azt elfelejtik leírni, hogy desztvízzel, vagy lealább fordított ozmózissal szűrt vízzel mossuk a Hepa szűrőt. A csapvíz vízköve királyul beleszárad a hepa mikronnyi réseibe, s onnantól kezdve nem tölti be a feladatát.
Egyébként én nem hiszek a mosható hepa szűrőben.
-
Antonio
senior tag
válasz
DonThomasino #18627 üzenetére
Hello Khm ... khm
tessék figyelmesen újra átnézni a használati útmutatót (bár igaz elég béna a képes magyarázat igazából nekem se egyértelmű)
a képen a motor filter mosását mutatja.HEPA ra azt mutatja hogy csak fordítsd meg. (?)Elég kényes a mosásra helyesebben a szárításra ha nem szárad meg rendesen minden finom por beleragad és beleköt mint a cemenent. ha már kimostad (de minek nem most vetted ?) akkor hagyd a napon 1-2 napig száradni hogy biztos csont száraz legyen. Ha azóta használtad úgy hogy nem biztos hogy megszáradt akkor kuka mert lehet eltömődött és csak gátolja a légáramlást, melegszik a motor stb.
-
törölt tag
válasz
werszomjas #18622 üzenetére
Abba a „mosogató térben” lévő nyílásba kell tölteni a sót! Ha minimum 3in1 multitablettát veszel, akkor is, mert a vízlágyító gyanta tönkremegy, ha só nélkül használod a géped, azon ugyanis mindig keresztülmegy a víz. A multi tabletták miatt ugyan lágy lesz a víz mosogatás közben, de a vezetékből érkező kemény vízzel szemben ez nem védi meg a gyantát.
Amelyikben a forgatható tárcsa van, az az öblítő adagolója. Ez csak akkor érdekes, ha külön mosogatóport használsz, nem 2in1 tablettát. -
st6969
őstag
válasz
Én semmi mást nem használok, csak a 10in1 Aldi-s tablettát 30 perces gyorsprogramon, dugig pakolva egy ikeás gépet. 6 éve elégedett vagyok vele. Egyszer egy tesztben olvastam, hogy az egyik legjobb (persze azóta lehetnek jobbak is, viszont ennek darabja huszon x Ft, amikor akciós, veszek belőe 2-3 dobozzal, az min. fél évig elég). Se öblítő, se só...
-
törölt tag
válasz
attiati #18625 üzenetére
Én még nem láttam olyan indukcióst, amelyikre ne lett volna ráírva. De egyrészt ahogy csemberlen írta, másrészt ha bekapcsolás után nem izzik vörösen, harmadrészt egy sima főzés után az indukcióshoz simán hozzáérhetsz (persze nem tartod rajta a kezed), és nem égeted meg a kezed. Vagy főzés közben simán lapon tarthatod a kezed a lobogó vízzel teli edény mellett közvetlenül.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Többen többfélére esküsznek, én a Sparban vettem osztrák sót. Van aki használ, van aki nem használ öblítőt, és a tablettában is sok a változat.
Én azt javaslom indulj el a Somat gold-al (ez biztosan jó, viszont drágább), majd miután futottál vele pár kört és beállítottad az öblítő adagolást érdemes és pénztárcakímélőbb olcsóbb tablettára váltani, viszont akkor már tudod, hogy mikor jó a mosogatás....
-
werszomjas
addikt
Mosogató gépnél milyen sókat, tablettákat érdemes használni?
Van egy nyílás ugye a mosogató térben,
egy a tabletta adagoló mellett és végül a mosogató tabletta.
-
alázógyík
addikt
válasz
DonThomasino #18611 üzenetére
Elvileg nem szabad mosni...
A miénknél ezt írták... -
polonic
félisten
válasz
DonThomasino #18607 üzenetére
Hiába a hepa, ha a porszívó a tömítéseknél, illesztéseknél okádja ki a port magából.
-
Voice24
őstag
Na, megjött a whirlpool mosógép! A csomagolása gyárinak tűnt, bár nyilván a komolyabb áruházak már profik a visszacsomagolásban is
A mosószertartó tisztának, érintetlennek tűnik, viszont amikor az alsó szűrőt akartam megnézni, onnan bizony jött ki egy kevés víz (kb. 1 dl). Ez normális egy gyári csomagolt gépnél, vagy készíthetem a reklamációmat az edigitalhoz?Na jó, csak hogy nyugtassam magam, a dobrögzítő csavarok helyére illesztendő másik műanyag kupakok még egybe voltak forrasztva egy karikára, tehát azokat még biztosan nem rakták be a helyükre.
-
polonic
félisten
válasz
DonThomasino #18605 üzenetére
Tök mindegy, hogy van-e benne hepa szűrő, ha a porvisszabocsájtása rossz.
-
attiati
veterán
válasz
DonThomasino #18599 üzenetére
-
alázógyík
addikt
válasz
DonThomasino #18599 üzenetére
Nekünk szinte ugyanez van, kicsit a külső kialakítása más.
+
- Jól szív.
- 4 év után is teljesen egyben van.(heti 1-2 használat)
- Gyorsan és könnyen üríthető a tartálya-
- Nem halk.
- A Hepa szűrő 2-3 használat után teljesen eltömődhet, és irtó nehéz/macera kitakarítani.
- Drága a szűrő bele. 2-3K körüli összeg szokott lenni. Édesanyám Sencorjába fele sincs.
- Nehéz -
pjen
félisten
válasz
#40553216 #18600 üzenetére
Pont a hiány gazdálkodás indokolta.Nem volt elég,ha olcsóbb lett volna teljesen eltűnik a boltokból,azon az áron viszont nem tudtad megvenni tehát nem volt üres a bolt.A zsiguli szintén jó példa hiszen 10 évet kellett rá várni,de ott volt a remény.Én 81 ben egy hétig kint voltam a Szu ban.Ott úgy voltak megállapítva az árak,hogy az oroszok meg tudták fizetni,nem is volt a boltokban semmi,és ezt vedd szó szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest