Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Milyen típusú/márjákú mikrohullámú sütő javasolt? Panasonic invertereseket nézegettünk, kinézetre az jött be legjobban, meg egy Sharp-de azt rémálom lehet takarítani, mert felül hátul is izzószál van..
Esetleg valakinek van véleménye erről a termékről?: NN-GD452WEPG
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mercutio_
félisten
válasz canniball #16488 üzenetére
közben elvitték a csereprogramos szállítók, még csodálkoztak is, hogy működő, ránézésre se leharcolt, elmondásuk szerint rozsdás dobú 1000 éves láthatóan rég nem használt gépeket adnak le a tulajok.
Mindez Pest, e-digital rendelés és a velük szerződött szállító cégre igaz, lehet máshol szigorúbban veszik.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
polonic
félisten
Mikor voltunk a Miele szaküzletben, ebbe a 3 cuccba szerettünk bele. Már csak a pénz hiányzik. "csak"
Miele G 6410 SCi mosogatógép
Miele WKG 130 mosógép
Miele Complete C3 Parquet porszívó -
ribarszki
őstag
válasz w.miki #16487 üzenetére
Ahogyan az előttm szóló polonic írta, mosógép, mosogatógép Mieleből lehet használt (szerelőtől, garanciával) De porszívót én nem mernék venni..Bár ki lehet fogni, a másik fórumon egy kolléga vásárolt egy használt S5-ös Mielet, és nagyon szépen teszi a dolgát, de azt elismerte, hogy szerencséje volt és nem fogja ajánlani a használt porszívó vásárt, mindezek ellenére sem.
Igazából porszívót akkor cserélünk ha nagyon lestrapáltuk, ha nem figyeltünk oda a megfelelő minőségi kiegészítőre és ezáltal csökken a motorerő, ha már belekerült 1000 óra egy panzióban péládul. Jellemzően ilyen gépek kerülnek a használt piacra. És ugye nem tudod milyen porzsákkal használták, hány óra van a motorban.
Ezt mindenki maga döntse el, de porszívóból nem mernék használtat venni..
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Mercutio_ #16467 üzenetére
A mi mosogatógépünkön talán a tető hátsó élén vagy legalábbis azon a környéken csavarok is rögzítették. Vedd szemügyre és minden bizonnyal feltűnik ha van helye a csavar(ok)nak.
mm00!
A kivezetést nem lehet megoldani? Anélkül nem sokat ér...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ribarszki
őstag
A vizes porszívó egy kicsit kilóg a sorból. Álatlában allergiásoknak szokták ajánlani és oda ahol nincs kisgyerek, heti 1x kell porszívózni vagy nagyon sok ideje van a tulajnak. A vizes porszívó kompromisszumokkal jár együtt, de ha valaki ezzel együtt tud élni, akkor szereti. Itt a fórumon is van olyan aki rendszersen használja megeleégedettséggel. Viszont tudni kell róla, hogy nem lehet csak úgy előkapni és porszívózni mert mindig vizet kell önteni bele, majd használat után kiönteni, megszárítani. Egy pörgő családi háztartásba, gyerekek mellé ahol naponta elő kell venni, nem ideális.
De ezt nálam szebben összefoglalja a Sebo leírása. Idézem neked:
"A vizes porszívó elnevezéssel népiképp az érzékeinkre szándékoznak hatni. A víz a legtisztább dologként él az ember tudatában, hiszen azzal mosakszunk, így szinte biztos, hogy a legtöbb vásárló azt gondolja, hogy ez a porszívótípus tisztítja meg legjobban a beszívott levegőt. Ez nem feltétlenül van így (a szűrőrendszerekről és hatékonyságukról egy másik cikkünkben szólunk), de a mi esetünkben most még nagyobb jelentőséggel bír, hogy a koszos vizet minden porszívózás után ki kell üríteni a porszívóból. Sőt, minden porszívózás előtt vizet kell töltenünk a víztartályba. Már ennek a két műveletnek a puszta gondolata is elveheti a kedvünket a porszívózástól. Tehát ha valami miatt napi szinten kell használnunk a porszívót (pl. kisgyermekünk mászik a földön), akkor ezzel érdemes számolni. Ráadásul ha nem megfelelően ürítettük ki a vizet a porszívóból, esetleg nem csak a tartályba került, az további gondokat okozhat (műszaki problémák, dohosodás, penészedés). A legtöbb vízszűrős porszívóban a víz csak részben szűri ki a port a levegőből, a kosz egy része a vízpárával keveredve útnak indul a porszívó HEPA filtere felé. A vízpárával kevert kosz baktériumtenyészetet is eredményezhet. Ezért is nagyon fontos, hogy minden alkalommal tisztítsuk és szárítsuk ki alaposan a víztartályos porszívókat." -
ribarszki
őstag
Egyébként ha már ennyire szóba kerültek a porszívók, akit érdekel és van ideje nézze meg ezt az 5 perces videót. Van ahol még komolyan veszik, hogy mit jelent hétköznapi igényekre, teljesen életszerű elvárásokra porszívót gyártani.
(Lejárt a szerk. idő az előzőnél)
-
ribarszki
őstag
Valszínűleg a Philipstől kapott jutalékot 20-30k között ezeket szoktuk ajánlani. A Sencor azért az árért nem rossz vétel, de tudni kell, hogy itt minden porszívó kompromisszumos. Egyik melegszik, másik nem tömít rendesen, harmadiknak kitörik a kereke, negyediknek a fogója van hajszálvékony anyagból.. mindegyikre van példa a fórumon. 20k körül nem fogsz olyan porszívót kapni amivel nem lesz bajod, sőt megkockáztatom, hogy több bosszúságot fog okozni mint örömöt. És jó ha 5 évig elketyeg..
Jah, hogy a Miele C1 is szóba került? Akkor nem koptattam volna ennyit a billentyűzetet Na ott nyugodt szívvel veheted a belépő modellt (fejek, kiegészítők, gégecső, kerék-tengely, tömítés, motor ugyan olyan mint a nagytesóknál.) Arra kell figyelni, hogy mindig eredeti gyári porzsákot használj hozzá. (ez kb 300ft költség havonta) Így hosszú évekre, évtizedre lesz egy baromi jó porszívód, amivel nem bosszúság lesz minden porszívózás.
Érdekesség másoknak is Ha már ennyire vizslatjuk az eu-s matricákat a kifújt levegő tisztaságáról, érdemes lenne azt is megnézni hogyan tömít a porszívó. Ez a videó nagyon szemléletesen mutatja meg. Lehet hátul A-s a levegő tisztasága, csak közben orrán-száján fújja ki a levegőt, amit észre sem veszünk. Külön csoda a videó végén az a 60 ezres Samsung ami Süsüt játszik... A második pedig az eladó által ajánlott Philips
[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz Bacusuz #16477 üzenetére
Köszi, de ennyit nem szánnék rá.
Mi a közhangulat a
PHILIPS FC 8660/91 PerformerActive
PHILIPS FC 8521/09 ECO
kapcsán.
MM a Philipset mondta nagyon a helyi szakértő, a E.luxot még talánra, de a Bosch-t pl éppen nem ajánlotta. Ennek lehet alapja? -
-
naja
aktív tag
válasz ribarszki #16468 üzenetére
Ennek a Sencor 8YL-nek utána olvasva, van azért rá panasz bőven. Ezt a melegedéses dolgot több helyen is írjátok. Így kissé fura nekem, hogy ajánlott termék.
Nincs nekem arra szükségem, hogy garanciális ügyekkel szaladgáljak. Vagy bejön a cucc vagy nem.
Vagy valamit nem vettem észre? Hogy is van ez?Mi lenne amúgy következő szintű ajánlott választás? Van konkrétum, vagy bármi ami az említett két márka az jöhet?
Amúgy ha rászánom magam a 43 eFt-os a Mielére, akkor azzal tényleg annyira jól járok? A Classic C1 is vállalható? Vagy ebből sem szabad a legolcsóbbat megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
mm00
aktív tag
Barátnőm anyukája 50cm-es beépíthető szagelszívót szeretne venni, de olyat, aminek nincs kivezetése. (A konyhát aki készítette azt mondta létezik ilyen, de ő pont nem tud szerezni...) Tudnátok javasolni ilyen készüléket, ha létezik?
-
naja
aktív tag
válasz ribarszki #16468 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Ejha, ez a Sencor SVC 8 YL Tizio meg hogy lehet? Máshol 22e, itt meg 15e.
Szóval bátran megvehetem? Még 22k Ft-ért is jónak mondanám.
A 30-40k az amit már nehezen tudnék megmagyarázni magamnak. Persze, ha mos-főz-gombot varr...ui: arra esetleg van 5let, hogy a Sencor "6 ÉV JÓTÁLLÁS a motorra" dolgot hogyan kell/lehet érvényesíteni esetleg? Csak mert az üzletek 1-2 év garit írnak.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Petykó78 #16465 üzenetére
Biztos nagyon jók az Electrolux porszívók a maguk kategóriájában, de a helyén kell kezelni őket. Ha van kereted Mielet venni, akkor semmi értelme Electroluxon gondolkozni. Nyilván ha nem enegdheti meg a pénztárca, akkor jó alternatíva az Electrolux is, de ha megteheted akkor nem is kérdés a kérdés.
Nem kezdem el részletezni miben jobb a Miele (ha gondolod este mikor lesz időm akár privátban is megteszem) Röviden: Porzsák, illesztés, tömítés, motor, gégecső, kábel, tengely, kerék... mindenben.
Kicsit olyan mintha egy Opel Astrát hasonlítanál egy C vagy E Klasse Mercedeshez. Nem egy ligában játszik az Electrolux és a Miele porszívója..
(Basszus, dupláztam a hozzászólással..)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Elöltöltős mosógép pult alá volt beépítve, ezért a teteje anno lemerült.
Papírok már nincsenek meg, kérdés a tetőt hogy lehet vissza szerelni?Elég csak rátolni (4 kiálló pöcök van rajta) vagy csavarokkal is rögzíteni kell?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zsiz
őstag
Csak elküldtem gariban a Sencor SVC8 porszívónkat, mert nem tetszett a hangja. De visszaküldték azzal, hogy hibátlan és "a porzsáktól nem kap levegőt, a hang pedig egy megnyitó szelep hangja." Ha a hivatalos szerviz mondja, akkor elhiszem. Mondjuk ugyanezt csinálta a gyári és az új menalux zsákkal is. Viszont a Sencor szervizt mindenképp szeretném megemlíteni, valahogy így kellene folyni minden garis ügynek ahogy velük történt. Kezdődött azzal, hogy írtam az edigitálnak (náluk vettem), majd 2 hét után sikerült válaszolniuk. Vigyem be, bevizsgáltatják és ha garis hiba akkor intézkednek, vagy keressem egyből a szervizt. Na ha már egy levélre 2 hétbe tellett válaszolni (mint eddig minden levelemre), akkor egy ilyen "bevizsgálásos aztán majd javítjuk vagy nem aztán visszaküldjük" móka meghaladta volna a képességeiket, nyilván várhattam volna hónapokat mire történik valami. Úgyhogy gyorsan írtam is a szerviznek. Nem telt el 2 óra és jött a válasz tőlük. Válaszoltam, azonnal válaszoltak. Mindent lebeszéltünk, küldjem a címem, küldik a futárt. (Ja és a bolthoz a két dobozt, kompletten a gépet kellett volna visszaküldeni, ide meg csak az gépet és semmi mást.) Pénteken (ez volt másnap) elvitte a futár. Kedden írtam legközelebb, semmiféle sürgető szándékom nem volt, csak ha majd tudnak valamit írjanak már mi újság a géppel. Na erre nem kaptam választ, viszont szerdán reggel dudált a futár, hogy csomagot hozott nekem. 5 nap (összesen 3 munkanap) onnantól, hogy elvitték odáig, hogy visszahozták. Mindezt teljesen ingyen (oda-vissza szállítás, bevizsgálás), korrekt kapcsolat tartás mellett. Ha Sencor garis probléma van őket kell keresni: [link] Az edigital meg bekaphatja, hogy majd én buszozok nekik saját költségen oda-vissza 90-90km-t egy nagy meg egy kisebb dobozzal a legközelebbi boltjukba, aztán majd lesz valami.. Mondjuk az nekem továbbra is fura, hogy ez a hang jelen van, meg hogy a zsáktól nem kap levegőt, még ha gagyi zsák lenne.. De Menalux + a gyári volt benne. Meg mástól nem hallottam ilyen gondot. Mindegy működik és tönkremenni se fog, ha a szerviz azt mondja hogy hibátlan. Talán kipróbálok valami másfajta zsákot is.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Petykó78
tag
Nagy örömömre porszívót kell vásárolnom. Electrolux és Miele cuccokban gondolkodom. Abban segítsetek légyszi, hogy azonos árkategóriában van-e kézzelfogható különbség a két gyártó termékei között. Általában én használom az asszony helyett, ezért a szín és forma nem döntő tényező
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Mi az a legolcsóbb porszívó, amit nem gyűlöltök?
Csak mert látom a korábbi a 20-30k közötti kéréseket válaszra se méltatja senki.Mindez részletesen, kockáspapírra leírva:
-40 nm parketta+padlólaphoz (kb. 2-3 nm rongyszőnyeg is akad)
-minél csendesebb/hatékonyabb megoldást keresnék
-ár: nem szabnám meg, az ajánlott készülékek legolcsóbbikaKöszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Sziasztok! A Beko márkával kapcsolatban mi az általános megítélésetek? Elvileg több fajta háztartási gépet is gyártanak.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok,
Milyen filteres kávéfőzőt ajánlanátok max 20e ft-ig?
Köszönöm
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
RBJ
addikt
válasz ribarszki #16452 üzenetére
Nem magamtól mondom de látom nem fogod fel valamiért. Kategorizált címke alapján annyit tud ami rajta is van. És itt a lényeg nem a fogalmazáson. De kössed az ebet a karóhoz felőlem.
Élvezd a pillanatot.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
ribarszki
őstag
RBJ 2016-02-24 22:03:33: "Ez egy kalap foss ez a porszívó. Ez miért jó, hogy a felszívott por javát visszaokádja a levegőbe? Vagy takarítási hatékonyság nulla. TÉnyleg jó."
RBJ 2016-02-29 05:40:21: "Mit vártok egy ilyen porszívótól. Ennyi pénzért porszívót is adnak. Ez valami nyeles motor. Nem azt kell nézni, hogy józskapizstamit ír."
Tényleg beesik néha egy-egy paprikajancsi aki itt éli ki magát és osztja az észt másoknak minden tapasztalat nélkül, de hamar kikopnak...
-
RBJ
addikt
válasz ribarszki #16428 üzenetére
Inkább adok erre a hivatalos címkére mint egy pista józska maris jenő ricardo, beír a vélemény rovatba 5* -al.
Amúgy meg ha személyeskedni akartok nyugodtan, nem az én bizonyítványom lesz.
Bizony átlag ember meg tudja mondani szabad szemmel és tátott szájjal leméri, hogy mennyi a felszívott és kifújt por stb. Nem mondom, hogy szent írás a címke de ad valami támpontot.
Nem vagyok porszívó szakértő csak pont a hetekben cseréltem és látom a különbséget mit szed össze és mit nem szedett össze a régi.
De úgy látom van egy pár paprikajancsi aki itt éli ki magát mert kint csak egy rakás sz...[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
st6969
őstag
Így igaz, elég pontosan be kell szintezni, esetleg gumilapot a lábak alá (vagy kivenni a dobrögzítő csavarokat ).
(#16446) salieri. Gyártói garancián szerintem ne spórolj. Nem mindegy, hogy közvetlenül a gyártó foglalkozik a garanciás problémáddal és akkor nyugodtan alszol, vagy egy webshop intézkedik valamilyen módon. Az említett webshoppal konkrét garanciás tapasztalatom nincs, általánosságban írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz salieri. #16446 üzenetére
Nem tudom azon az áron van-e még, de korábban linkeltek egy fagort 75-ért e-diginel 5 év (2+3) garral, valamint én nemrég egy Panasonic-ot 5 évvel 87,9k-ért ingyen házhozszallitassal azokat is nézd meg. (mobilról most nem tudok linkelni)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bacusuz
addikt
Nekem egy 5 éves samsung mosógépem van ami a végét járja már.
Nálam is később végez,a háromnegyed óra simán belefér.
Mikor nem találja el a centrifugáláshoz a dobban levő ruhák kiegyensúlyozását akkor forgatja jobbra majd balra és pihen majd megpróbálja megpörgetni,és ezt ismétli sokáig.
Nagyon utálom.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
zsiz
őstag
válasz salieri. #16444 üzenetére
Igen, olvastam én is őket mikor keresgéltem. Azt írtam én is, hogy a hátralevő időt variálja, nem tudom mi alapján (valamit olvastam, de már nem rémlik), de azt túlzásnak érzem, hogy háromnegyed órával később végezne, ilyen nem volt nálunk. Talán tényleg moshatna kicsivel gyorsabban. De mi egyáltalán nem csalódtunk benne, azt kaptuk amit elvártunk. Mondjuk azt sem értem pl. az egyik véleménynél, hogy először az a baj, hogy eligazgatja a ruhákat (amit írnak is a könyvben, hogy ezért forgatja meg a ruhákat centrifugázás előtt, emiatt csúszhat a program), aztán meg az a baj, hogy nem igazítja el. Az a gond a véleményekkel, hogy olyanok is írhatnak, akiknek szinte közük sincs hozzá.. pl. persze, hogy elugrál... ha nincs jól beállítva, meg ilyenek. Sokszor csak át kéne lapozni a használatit és nem írnának hülyeségeket. Vagy valahol olvastam olyat is, hogy azért húzták le a mosógépet 1 csillagra, mert a futárok feldöntötték a virágot a lépcsőházban, ahogy vitték fel a gépet. Meg azért, mert nem kötötték be neki. A futárok.. Meg mikor a bolt bénázása, vagy készlethiány miatt is 1-2 csillagot kap a gép.
Ez a 8kg-os egész jó ajánlatnak tűnik nekem, én csak 5-6 ezerrel olcsóbban vettem a 6kg-osat, mondjuk ez amúgy se fért volna be nálunk. Amúgy majdnem ugyanaz, csak ez nagyobb, meg digitális kijelzője van, a miénken meg fel vannak sorolva a hőfok, fordulat, és amelyik ki van választva, mellette világít egy LED. +Aquastop, a miénkben nincs, ha jól rémlik. Nem akarlak sem rá, sem lebeszélni a Gorenjéről. Nekünk megfelel, de ugye nem vagyunk egyformák. Nem tudom még érvényes-e a 3+1 év gari termékregisztrációval. Mikor mi vettük, megkaptuk a +1 évet.
-
zsiz
őstag
válasz salieri. #16442 üzenetére
Akkor az szerintem rosszul van beszintezve. Picit nekem is bemozdul mikor kezd centrifugázni, de szerintem egyáltalán nem vészes, még a tetejéről sem esett le róla semmi. (Hajnyírót, hajszárítót, ruhákat, meg a használatiját tartjuk ott.) Elmászni egyáltalán nem szokott nálunk.
-
salieri.
őstag
-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz salieri. #16436 üzenetére
Szuper, egyébként mi kb 2 hónapja szobafelújítás miatt kint alszunk a nappaliban. Simán lehet a hűtőtől 2 méterre aludni, annyira halk! Nekem 3221-em van, nagyon jó áron vetted, elégedett leszel vele!
Miele: Nagyon fontos, hogy csak úgy a levegőbe nem szabad használtat vásárolni! Egyrészt 4-6 hónap gari szinte kötelező, és lehetőleg szerelő legyen!
Én tudok ajánlani, akitől bátran vehetsz használtan, ha érdekel írj privátot!"in medias res"
-
Nordik
őstag
válasz Csabroncka #16437 üzenetére
Esetleg egy általánosságban ajánlott márka van? Olvasok mindenfélét.
-
salieri.
őstag
válasz Csabroncka #16434 üzenetére
Megvettem az emagon a liebherrt!
Nézegetem a használt miele gépeket erről mi a vélemény? [link]
mennyi idős lehet ?
mit kell ezeknél nézni vásárlásnál ( laikus vagyok ) -
Nordik
őstag
válasz Csabroncka #16434 üzenetére
Hmmm, hát új kellene. Ha elmegyünk 100ig és nem feltétel a felültöltős, hanem igazából mindegy csak normális gép legyen?
-
Nordik
őstag
Mi az ajánlott mosógép olyan 80ezer környékén? Leginkább felültöltős érdekelne. A lényeg a megbízhatóság. Rengeteg márka van, nehezen igazodok el köztük, vannak Whirlpool, Electrolux stb. Tudom, hogy ennyi pénzből nehéz jót találni, de mégis mi lenne a legjobb választás?
-
salieri.
őstag
Sziasztok! Erre a Gorenje mosógépre érdemes lehet beruházni? [link]
-
ribarszki
őstag
válasz Csabroncka #16429 üzenetére
Végül én nem töröltem csak off-ba tettem
-
ribarszki
őstag
Te tényleg az eu-s címkéről méred le melyik porszívó remek és melyik nem? Egyébként miből gondolod, hogy konzekvens, megbízható, korrekt képet ad ez a besorolási osztály? Porkibocsájtás:mikor? friss porzsáknál, friss szűrőnél? Mit szívtak fel vele, mennyire por alapú? Mi a helyzet fél, egy, két év után?
Annyit ezekről a mérésekről, hogy a Sebo kórházi szintű szűrőrendszerét B osztállyal jutalmazza, míg a Mielemet amiben nem Hepa, csak Airclean filter van pedig A osztállya. De tovább megyek. Két tök ugyan olyan felépítésű Miele pordzívó, csak a hozzá adott kiegészítők miatt más a nevük. Porzsák, szűrás, motor, filter koppra ugyan az. Az egyik A levegőtisztasági osztályzatot, a másik B-t vagy C-t kapott.
Egyébként a Sebo és Dyson (hogy két nagy nevet említsek) tiltakozik az átalad belinket eu-s címkék ellen és nem tartják releváns értékűnek.
Egyébként meg mi az, hogy az álló Miele C porkibocsátási osztállya okádja a port?? Láttal te ilyen felépítésű porszívót? Ismered a porzsákját? Egy 12 lépcsős szűrési technikával van ellátva. Hogy mit írnak a címkére az pont hidegen hagy. Viszont a porzsák nélküli gépek 1-2 év használat után tudnak ezen a téren negatív meglepetéseket okozni. Akár mennyire igyekeznek, a finom apró por alattomosan bejut a moorhoz, majd szépen eltömíti a hepa szűrőt is. Ha viszont mosható, akkor arra illik figyelni, hogy deszt. víz alatt történjen, mert a vízkő beleül a mikropórusokba a szűrőben..
(Egyébként pedig egy porszívó megítélése nem csak a szívóerőből áll. Milyen anyagokból készült? Milyen merev a zsinór,gégecső? Milyen a tengelye, kereke? Milyen kiegészítőket lehet venni hozzá, s azok milyen minőségűek? Pl: az általad vásárolt Electrolux kapott már előre harmadik kereket, vagy ha húzod magad után akkor megemelkedik és még mindig földhözvágódik az eleje amikor megállsz? Ez egy elképesztően elcseszett mérnöki bravúr volt. Azért kérdem, hogy javították?)
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz Csabroncka #16418 üzenetére
Hát ez kicsit tarkónbólinott. De ok, meg kell fizetni a dolgokat. Meglátjuk, mennyi marad a büdzséből. Köszi!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Bacusuz
addikt
Nekem egyElectrolux Ultrasilencer Green ZUSG3901 porszívóm van.
Meg tudjátok mondani hogy a jelenlegi hatékonyság táblázatban ez hol szerepelne?
Főleg a tisztítási hatékonyság és a por visszabocsátás érdekelne.
Motor 1250W,szívóteljesítmény 300W.Porzsákos,mosható hepés,2012 modell.Ilyen jellegű adatot nem találtam a neten.
KösziÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
RBJ
addikt
válasz ribarszki #16421 üzenetére
Az álló úgy nézem elveszett úgy. Nagyja akksis, de lehet csak a keret szab határt ebben a kategóriában.
Nem azért de végigjártam én is, pont a múlt héten jött meg a porszívóm régi 11 éves volt és utólag látva mit szed össze az új kevésbé hatékony.
Nálam a kitétel a takarítási hatékonyság és A osztályú porkibocsájtás volt. Minek az olyan porszívó ha visszaokádja a port. Akkor kár takarítani és csak látszat.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Mit vártok egy ilyen porszívótól. Ennyi pénzért porszívót is adnak. Ez valami nyeles motor.
Nem azt kell nézni, hogy józskapizstamit ír.
Ott az energia címke ami mindent elmond.
Energiahatékonysági osztály E
Tisztítási hatékonyság kemény padlón D
Tisztítási hatékonyság szőnyegen C
Por visszabocsátási osztály C[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Porszívót szertnék venni.
Feltételek:
- 30k alatt
- poralleria-barát legyen
- legyen minél halkabb
- a hozzá adott fejek, és kiegészítők ne menjenek tönkre hamar (pl a plüss csík mindig lejött eddig mindegyikről)
- anniyra kell erősnek lennie, hogy a szőnyegekből is kiszedjen minden port (nincs feltétlenül szükségem vákumszivattyúra)Mit javasoltok?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Csabroncka #16417 üzenetére
Melack: Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy Miele esetén nyugodtan lehet használt termékekben gondolkodni megbízható eladó/szerelő esetén! Arról nem is beszélve, hogy az alkatrész-utánpótlás kifogástalan és sok esetben olcsóbb, mint a "kommersz" gépeknél!
"in medias res"
-
-
Melack
veterán
Feülltöltős mosógépből melyik a javasolt? 6kg, A+, heti kb 6 mosás.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
ribarszki
őstag
Akkumulátoros ablaktisztító (Karcher, Nilfisk) használ valaki? Milyen a végeredmény? Anyumnak néznék valami hasonlót, de nagyon háklis a végeredményre, csíkokra.
-
st6969
őstag
válasz Csabroncka #16410 üzenetére
Én azt a tízest rászánnám, és onnan venném. Gyári garancia mindenekelőtt.
Milyen szolgátatásra gondolsz, ami drágább? -
-
salieri.
őstag
Még ez az ELECTROLUX EN3611OOW illetve GORENJE RK6193KW benne van a látótérben ,viszont nem tudom megéri e a liebherrhez képest a 40K felárat a fogyasztás miatt.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz salieri. #16409 üzenetére
Jó!, médiában 10 lepedővel drágább!
Liebher-nél egy fontos dolog van amit tudomásul kell venni: a szolgáltatások drágábbak, a zöldségrekesz kisebb az átlagnál, viszont cserébe elég megbízhatók. Én úgy tudom, hogy kivétel nélkül az összes kompresszort Németországban gyártják.
Ami fontos még, hogy a többi márkához képest igen halk készülékek."in medias res"
-
salieri.
őstag
Sziasztok !
Ez a Liebherr CU 3311 hűtő mennyire jó vétel ?
-
Acef
addikt
válasz hoffman_ #16406 üzenetére
Amennyiben csak az 50cm széles fér el akkor O.K.
50 és 60cm-ben is az AEG a legjobb ár/érték/szolgáltatás arányú kerámias tűzhely.
Egy hátránya van, hogy egy év a gyári gari, ezt mindenképpen növelném.Esetleg a kolléga által javasolt indukciós, viszont az már jóval megszabott keret fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Csabroncka #16403 üzenetére
Nálunk ugyan ez a helyzet. Felújítás alatt kénytelen voltunk befogni az új Philips porszívót. Kivülről katasztrófa, porzsák 3 nap alatt megtellik annyit szívunk vele. Belül ennek ellenére mintha új lenne.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #16403 üzenetére
2,5L nem kevés.Pont 2,5 liter,viszont nem is sok.Az,hogy mire elég felhasználás függő.Egy kert kapcsolatos családi házba biztos nagyobbat vennék.50Nm panelba pont elég,dehát vannak nagyobbak a típusból.
-
Csabroncka
Topikgazda
Pedig anyag szempontjából azért a 2,5 liter nem kevés! Attól még, hogy a zsák falán van feltapadva 2-2,5 cm vastag réteg simán szívnia kellene.
Más, kénytelen voltam a porszívómat a felújítás miatt kicsit agresszívabb dolgokra is befogni , na mindegy szóval kívülről elég ramatyul nézett ki (szobafestés lesz előtte tapéta leszedés, gipszkartonozás) szóval volt maradék cucc gondolhatjátok, még alapos söprés ellenére is.
Meglepődve tapasztaltam, viszont, hogy a zsák nagyon jól szűrt, a zsákrekeszben és a motorszűrőn egészen minimális (korábbi tisztításból való tapasztalat alapján) fehér (értelemszerűen gipsz, beton por..stb) volt. UH tőlem megint kapott a melanux egy +1-et.
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest