- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
JohannZimu #58999 üzenetére
Megvárom...addig rágyújtok egy cigire ( Fúj
egészségtelen )
-
Borisz76
nagyúr
válasz
JohannZimu #58997 üzenetére
Max 2000 euróig megyek el de még kell 4 db háttér és egy jó sub is.
Igazság szerint és szívem szerint újat vennék ...csak azok a mocskos anyagiak
Ha használt akkor most meg tudom venni ha új akkor majd csak januárban.
De ha mákom van akkor még januárban lesznek akciók az újakra is !
ÁÁÁÁ nehéz
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Na akkor egy táblázat a kiszemelt hangfalakról.
Illetve két link használtakról : Front és a Center
Szerintetek ?
A frontokat újnak írja....gyakorlatilag féláron.
A center pedig esztétikai hibás....kicsit karcos.Front új ár 419 euró x 2
Center új 209 euróÖsszesen 1074 euró lenne újonnan.
Használtan pedig 685 euró lenne....
-
törölt tag
Nézd, ott ugyse tudsz mellényúlni, ami tudja ami neked kell azt megveszed, és kész, mintha mikrót vagy porszivót vennél.. Itt a legkisebb ajánlott az Onkyo HT-S sorozat.
Gorbep, Mastermark:
Szerintem inkáb jobb hangra gyúrjanak, HDMI legyen a legújabb, formátumokat kezelje mind, fejlett bemérő és elég is lenne a fejlesztésből .. mezei userek pistulnak bele a skájp meg hasonlókba.. Onkyo ami vezet feature-k beépitésével.. -
BBéci
legenda
válasz
TazLeacher #58988 üzenetére
Fogós, ravasz kérdés, de jogos.
(#58987) Fkris
A házimozi erősítők nem "visznek" USB-ről filmeket, odáig még nem süllyedt az iparág, csak zenéket. -
Fkris
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a lassan 8 éves Panasonic hangrendszert a lakásban.
Mivel leginkább filmezésre használnám, és egy Samsung TV-re lenne rákötve, ugyanerre a márkára gondoltam az Anynet miatt.Igazából csak annyi kikötés lenne, hogy 5.1es legyen HDMI vel, és vigye az USB ről a filmeket az erősítő.Lehetőleg 50ezres kategóriában nézelődnék.
Köszönöm a segítségeteket!
-
hétalvó
addikt
monitor audio gx300-at hallott itt már valaki szólni?
ha igen akkor pár szóban véleményezné -
junkpod
veterán
válasz
ProdyG #58964 üzenetére
ProdyG: most már erre gyanakszom én is.
CHaooSS: adottság, anno valamiért kihagytam a padlo becsövezését, pedig minden ilyet gondosan elterveztem...
BBéci: ha csak a kanapé mellett lenne... Asszem itt soha nem fogom elárulni hol lakik pontosan a sub
ricsik: gyanús, egy földhurok is megfordult a fejemben de nem tudom, hogy kéne ezt megoldani
Sefter: legolcsóbb kácsa kábel, egy csőbenn futnak: ethernet, kabeltv, surround és sub. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #58981 üzenetére
Félreértesz. Tuningolni nem tudom kit bíznék meg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #58976 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy megfelelő "elcsatolás" legyen a polctól. Illetve az se árt ha megfelelő magasságban van. De ezt csak Te látod.
(#58979) Oldfighter: Ha tuningot kér az jóval borsosabb mintha egy műszerésszel felújíttatja. Én spec. nem sok olyan embert ismerek akire rá mernék bízni dobozt ilyen szempontból. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nincs aki meg tudja csinálni, inkább egészen mást, de azt nem írnám le.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #58976 üzenetére
A kábelezést szerintem a műszerész haverod is meg tudja csinálni. Nem kell drágább kábel oda se, elég az amit a hangdobozokhoz vettél. Hivox az amit itt más sokszor ajánlottak, mint cég, akik ilyen dolgokkal foglalkoznak. Kérj tőlük egy árajánlatot mailen keresztül, ecsetelve a készülékeket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #58977 üzenetére
nem jellemző ma már,hogy nagyon eltérjenek a ráirt értéktől. black gateket pakoltam nemrég a dacba, ez pont jelentősen eltért, de talán ez volt az első kondi tipus,ami 1-2%nál jobban eltért.
ha pl egy obligatot,vagy audiocapot hozzámvágnának, nem hiszen,h nagyon zavarna,hogy 10%ot irnak rá.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #58976 üzenetére
Ha kondikat cserélsz, akkor már nem csak azonos értékűeket, hanem egyben kisebb tűrésűeket érdemes választani. Hozzáértés hiányában én a belső tömítést nem piszkálnám, a kábelezésnél viszont ha bármilyen már normális kábelre váltasz (pl. az itt olcsó-de-jó-ként sokat emlegetett Sinus Live) csak nyerhetsz vele.
-
"Paraméterek alapján rendelni kell kondikat, keresel valakit helyben aki normálisan tud forrasztani és meg van oldva."
Oké, akkor majd egy műszerész cimbivel szétszedjük egyszer, ha rászánom magam a 25 éves Canton Karat 40 felújítására. Most is szépen szól egyébként, élvezem a hangját. Mindenképp cseréljük a kondikat, akkor is, ha nem púposak?
"Dobozokat hogy helyezted el? Mire raktad rá?"
Szekrényre, a tévé mellett van közvetlenül. A házamat és a nappalit nem a hi-fi elvárásoknak megfelelően építettem, a következő majd olyan lesz! A jobb oldalon csak 10 centivel mehetne arrébb a hangfal a paravánig, széjjelebb nem lehet rakni, mert közlekedő van. A két hangfal közepe 182 centire van egymástól. Hát ez van.
"Mit tettél a két "felület" közé?"
A Cantonnak van fél centi vastag kis lába, annak filc van az alján. Semmit nem tettem a lábak és a fa polc közé. Tegyek?
(#58854) Oldfighter : "Kondikon túl érdemes lenne a belső merevítést, bélésanyagot kábelezést is átnézni."
Oké, ezért kérdeztem, hogy ki csinál ilyet, mert én aztán nézegethetem!
(#58866) zeix Köszi, nekem ez zulu nyelven van, kell egy hozzáértőt szerványolnom!
(#58872) zolaas : "Hát apám. Gratulálok ezekhez a dobozokhoz. Ha ezeket bántod kezed levágom"
Na, ezért nem én fogok hozzányúlni!
-
Mikisys
őstag
Ugyanott, ugyanazt hallgattad?
Mert ha nem, az csalóka dolog, érdemes legalább saját lemezt vinni és azzal kipróbáltatni a cuccot.A tetőtéri szobának nagy előnye, hogy kevesebb-másmilyen a párhuzamos visszaverő felülete és ezáltal akár jobb hangzást is lehet elérni, ha ügyesen van berendezve.
Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
CHaooSS #58967 üzenetére
Hallottam már olyan rendszert remekül szólni, ahol a kanapétól jobbra és kicsit hátrébb volt elhelyezve a mélyláda. De az Meridian - Velodyne összeállítás volt, minőségi kábelezéssel.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy támogatom ezt a felállást, mert az említett rendszer is még jobb hangú lett volna, frontok közötti szubládával. Ezt biztosan tudom, mert amikor másik lakásba költözött a tulaj, oda került a Velo és még basszuscsapdát is be kellett építenie. -
junkpod
veterán
sziasztok, sajnos (vagy éppen jó), de úgy néz ki hibátlan a HK SUB230-asom. Elvittem szervizbe (nem kapcsolt jelre, illetve jel nélkül is bekapcsolt és amikor kedve volt nagy hangerőn búgott).
Most beszéltem a szervizzel és mondták, hogy tesztelik folyamatosan és semmi baja, szinte azonnal kapcsol ki/be ahogy kell.mi lehet még szerintetek a fenti hibák oka:
- sem az erősítő, sem a sub nem rendelkezik földelt csatlakozóval (bár a tv igen és hdmi-n az erősítővel össze van kötve), két különböző konnektorba van dugva az erősítő és a sub.
- KÁCSA boltban vásárolt subkábelt használok (nem túl drága), ők kötötték be, (valami asszimetrikus módon, talán az erősítő oldali végén nem kötötték össze az árnyékolást...?), a kábel 11 méter hosszúmi lehet a rossz?
-
törölt tag
válasz
Pinochet #58863 üzenetére
A digitális hang akkor megy el ha nem egyezik a frekvencia a küldött frekvenciával igy szerintem az erősitő elöregedett alkatrészei tréfálnak meg. Ki kel próbálni egy másik erősitővel és ha az nem csinálja akkor a technics bizony cserére vagy szervizre szorul...
Gógyi: hallgasd meg de vedd figyeloembe hogy a dali-denon páros remekelni fog a késöbbiekben is, akár zene akár film, mig a Dyna inkábbb mozis karakter szerintem. A csere pedig ne legyen már kérdés tárgya, ha egyszer zenére nem jó a samu..
-
-
ProdyG
őstag
válasz
Oldfighter #58943 üzenetére
ok, tehát szabályos háromszög.
Én eddig egyenlő szárúban gondolkodtam, és a 2 szár egyenkénti hossza rövidebb volt, mint a 3. oldal (2 front közti táv). Ezen változtatok a másik irányba, köszidunkel: ok
-
Pinochet
tag
[link]
Erre a problémára valakinek ötlete? Köszi -
adodaniel
őstag
A Denon AVR-1911-es ki tudná szolgálni ezeket a szetteket?
Mordaunt Short Aviano
Tannoy Mercury V4i
Tannoy Mercury VVéleményetek szerint melyik lenne a legnagyobb előrelépés a mostani Mordaunt-Short MS904 + 905C + 092 szettemhez képest?
Egyenlőre csak nézelődök, esetleg más javaslatokat hasonló árkategóriában szívesen elfogadok. Természetesen bárminemű válasz esetén is meg fogom hallgatni személyesen is a szetteket, csak kíváncsi vagyok.
-
dunkel
őstag
válasz
ProdyG #58940 üzenetére
Az a szabály, hogy úgy állítsd be ahogy a legjobban szól
Vannak irányelvek amiket Oldfighter kolléga leírt. Ebből elindulhatsz. Próbálj ki több pozíciót majd hagyd ott ahol a legjobb. Ha nem egyértelmű/nem tűnik fel azonnal, akkor hagyd ott 1-2 napig és ismételd meg a folyamatot. A doboztologatás mellett a dobozok forgatása ugyanúgy játszik.Ha véletlenül nem a szabályoknak megfelelő elrendezés tetszik a legjobban, akkor titkold el, nehogy ki legyél közösítve!
-
ProdyG
őstag
Segítséget szeretnék kérni a 2 front, illetve a hallgatási pozíciók közti távolságok tekintetében:
Mik a szabályok? Nálam most a 2 front közti távolság valamivel nagyobb, mint a frontok és a köztem levő távok.
Ha jól sejtem ez nem a legjobb így. közelebb tudom tenni egymáshoz a frontokat, ha érdemes. Léteznek esetleg optimális távolságarányok?
köszi -
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #58933 üzenetére
Nem egy emberes, mert akkor kiesik a 20 Ft-osokból épített torony a jobbos alól, amit még Tonyoval csináltunk.
Meg ígérted is, hogy jössz...összekötném a kellemest a hasznossal.
-
Oldfighter
senior tag
Neked kell eldönteni, hogy mekkora javulást érzékelsz. Ha neked elég a bögrék tudása, akkor költsd másra a pénzt. Ha nem....akkor nem vitás, hogy csere. Mondjuk elég nehéz elképzelni, hogy még filmeknél se tapasztalsz eltérést. A Dynavoicet még feltétlenül hallgasd meg; kevesebbe is kerül a Dalinál, előadásmódja viszont az áráért kiváló.
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #58928 üzenetére
A két magas között 270 cm. Ha jössz segíteni tologathatjuk
-
Patice
nagyúr
Vasárnap du. 16:00-ra tudok szerezni két jegyet a Zeneakadémiára, Varázsfuvola előadsára.
Valaki esetleg társulna?
Egyedül nem akarok menni, asszony meg már anyósnál lesz addigra.
-
gyurczy
őstag
válasz
JohannZimu #58926 üzenetére
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #58917 üzenetére
A magas 55-re van a faltól. El, ha máshogy rakom, akkor más hibák jönnek elő, amik jobban zavarnak. Amit tud a szoba, abból főzök. Hidd el, el tudnék viselni +1 méter szélességet.
-
spiky03
veterán
Ha valaki egybe szeretne egy jó szettet venni.
Polk+Velo -
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #58917 üzenetére
Olyan nincs is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #58916 üzenetére
Szívesen olvasgatom én is az ilyen teszteket, de egyébként túl sok értelme nincs. Meg mások véleményének se. Max a fületbe suttogják, hogy "mit kell" hallanod. Akaratukon kívül is befolyásolnak. Kezdők ebbe rendszeresen belecsúsznak szerintem. Csak a saját fülnek szabad hinni, ezért nagyon fontos a próba.
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #58914 üzenetére
Ha találok valamit, ez esetben szóba jöhet az is.
-
Norbi 72
veterán
válasz
forma69 #58908 üzenetére
Én öreg Hamáról váltottam Qed XT-re,nekem bejött,szebb lehet a hangja,nagyobb a tere.
De nem mindegy,milyen erősitőt/hangfalakat kell kiszolgálni..
Mondjuk én se a saját rendszeremen hallottam először(NAD/Focal/MA/Polk),de tetszett,bevállaltam,és szerencsére jól jártam.
Annyi fajta kábel van,hogy egy életen át lehetne kisérletezgetni..
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #58901 üzenetére
Messze lakom Bp.-től tehát a próba nem megoldott, amit többen használnak és hallották a javulást is az nem lehet rossz. Lánctól függetlenül amit itt a többség jónak ítél meg hallottak alapján.
-
mp54
senior tag
válasz
JohannZimu #58868 üzenetére
Nem az. Lehet hogy figyelmetlenül olvastam...?
-
gógyi
aktív tag
Uraim!
Olvasgatom már egy ideje a topikot, 5.1 es rendszert keresek. Megfogadtam a tanácsotokat elmentem hallgatózni. Eddig Wharfedale Diamond 10.6 – ot , valamilyen Magnat Vectort és Dali Lektor 6-ot sikerült meghallgatnom.
Sajnos egyedül a Dali tetszett igazán. Denon X2000-ben gondolkodom.
Hallgatózás után hazamentem, megnéztem a Samsung bögreszettemmel a
2 Guns-t, de az élmény megvolt, röpködtek a golyók körülöttem rendesen és ez is elbizonytalanít egy csöppet. Viszont zenére nagyon kiábrándító a Samsung.Légy szíves győzzetek meg! Valóban hatalmas előre lépés lenne az új rendszer? Megéri a 439ezer forintot? Egyenlőre subot még nem is vennék.
Esetleg érdemes lenne meghallgatnom egy Dynavoice Challenger M-65 EX V4-t is?
A szobám 5X6 méteres, de koporsó alakú, mert tetőtér.
Bármilyen ötletet szívesen olvasnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged