- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #59092 üzenetére
3500Ft?
ütős
-
davidunited
tag
válasz
MasterMark #59095 üzenetére
ÉRTEM! Köszönöm! Nem tudtam....azt hittem működik így is.... Van olyan házimozi erősítő amihez nem kell aktí sub....hanem elég a passzív is?
-
MasterMark
titán
válasz
davidunited #59094 üzenetére
Aktív az az amiben bele van építve erősítő is.
-
davidunited
tag
válasz
MasterMark #59092 üzenetére
Szóval ahhoz kéne vennem egy igazi sub ládát? Félve kérdem mi az h aktív?
-
MasterMark
titán
válasz
davidunited #59091 üzenetére
Oda aktív subot kell kötni. Az nem erősített kimenet.
Tamoo: Vateráról, öcsém találta.
[link]
(#59093) davidunited: Nem lesz jó, kell elé erősítő is!
-
davidunited
tag
válasz
MasterMark #59085 üzenetére
Hááátt őszintén szólva próbáltam Orion Hs280 ill sony xplod hangszóróval..........gondolom butaság volt...
-
Sefter
veterán
válasz
davidunited #59084 üzenetére
"Igaz nincs is hozzávaló hangfalszettem csak 2 Orion HS280 ÉS 2db sony xplod hangszóró(dobozban)"
Ezt hogy érted
(dobozban)
Ez valami autós mélynyomó? Aktív vagy passzív? -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #59087 üzenetére
Méretre gondoltam. De ott a linken. honnan sikerült leakasztani?
-
zeix
senior tag
Elteszem az erősítőmet télire.
Kb. 5 hónapig nem fog kapni áramot, elfogom veszíteni a beállításokat?
Köszi! -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #59082 üzenetére
Ez mekkora?
-
MasterMark
titán
válasz
davidunited #59084 üzenetére
Várj, mit dugtál a sub kimenetre?
zolaas: Csak ideiglenes na.
-
davidunited
tag
Sziasztok! Vásároltam ma egy használt Kenwood krf-v5090d Házimozi erősítőt! Az a problémám vele h nem jön semmi hang a subwoofer kimenetijén! Igaz nincs is hozzávaló hangfalszettem csak 2 Orion HS280 ÉS 2db sony xplod hangszóró(dobozban) de gondoltam kipróbálom mert sima stereoban szól sőt üvölt csak az a bajom h nincs szinte semmi mély hangzás! Az erősítő menüjében állítható a sub be/ki kapcsolása....na az be van kapcsolva.....rámegyek a teszt gombra és mindenhol szól csak a subw-nál nem!!!!! Nehezíti a dolgom h magyar használati utasítás nincs hozzá!!!! Illetve ez az első erősítőm! KÖSZI
-
zolaas
senior tag
válasz
MasterMark #59082 üzenetére
jó az állvány
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Végre vásároltam kábelt: KS-11275
A kábelekre a következő banándugót vettem: BP-6201RA kérdésem a következő: A banándugóban 2 db csavarral lehet (a képen is látszik...) rögzíteni a kábelt...
Mind a kettőhöz a csupaszított kábelt kell fogatni, vagy a külső csavar a szigeteléssel együtt fogja a kábelt? -
robim
tag
válasz
mandju #59071 üzenetére
Szerintem is érdemes, már csak azért is, mivel alapból is kevesebb szolgáltatás és funkció van benne aktiválva, mint a normál Windows-ban, de a minimal server móddal ezt tovább lehet csökkenteni.
Én is Toobee-hoz hasonlót tapasztaltam: Openelec-nél és Win8-nál is egyértelműen jobb hangja van. Többet kell szenvedni a beállítással, de szvsz mégéri. -
Toobee
veterán
válasz
mandju #59069 üzenetére
Openelec Win7 hangjánál jobb volt, bár nem sokkal. Ha létezik Win8 driver a gépben lévő alkatrészekhez, akkor tegyél vele egy próbát. Amúgy én is csak olvastam róla, fapaci-t lenne érdemes körbeugrálni. Vagy a külföldi fórumokat. Én is kínlódom, még csak most sikerült cekkk
segítségével megoldani az xbmc távoli vezérelhetőségét.
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #59027 üzenetére
Szia!
Mit gondolsz, Brazosra is érdemes lenne kipróbálni a server 2012-t? Hozhat az én rendszeremben is hangban?
Most Openelec-kel használom..."meg sem csináltam mindent, ami elviekben a hangminőség maximalizálására szolgálna, de nekem már így is óriási előrelépés a win7 64bithez képest."
Hol lehet olvasni erről bővebben?
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Aki kábelt tervez venni, érdemes a Kácsába hétvégén betérni.
Minden termékre -20%!
Tamoo: ezt sajnos nem tudom. Érdemes lenne felhívni őket. -
PPeti1986
tag
Sziasztok,
Egy Heco Victa 2 501 5.0-ás házimozi hangfal szett + Onkyo TX-NR-616 rendszerről mit gondoltok ?
Jó választás?Subnak nem tudom még mi legyen.
köszi,
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59054 üzenetére
Gondolom erre egész jó kis rendszert lehetne építeni. Nem átlagos megoldásokkal operálnak a T+A-k.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #59052 üzenetére
Lehet, hogy karácsony után lesz lehetőségem megfülelni egy HMre hangolt rendszert belőlük.
-
opeter70
senior tag
válasz
bajnokpityu #59058 üzenetére
Értem, köszi!
-
bajnokpityu
félisten
bandpass nak ha utánaolvastál volna, kiderülne,miért van olYan sok hátránya,hogy nem használják. nagy hangerő,szűk sávban.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #59054 üzenetére
Meg csak annyi idom volt, hogy feltegyem. Ameddig nem akar mukodni a telefonos iranyitas, addig muszaj hasznalnom. Alig varom, hogy otthon vege legyen a napnak, aztan nyustolom tovabb.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki hallott-e már szólni Jamo SW 505e subot?
Sajnos elég kevés info van róla a neten és igazából az érdekelne, hogy milyen hangkaraktere van, mekkora helyiségbe ajánlott, megér-e használtan 30-35e ft-ot.
Egyáltalán mennyire van létjogoultsága házimozi rendszerekben a bandpass konstrukciónak?
Elég ritkán találkozni ilyennel, legalábbis én úgy látom, hogy a reflex és a zárt dobozok az elterjedtek.Köszönöm.
-
mike710
aktív tag
Most totál hülyének érzem magam. Köszönöm
Letudnád nekem írni kicsit érhetőbben? Szégyenlem de nem teljesen értem hogy gondolod.
-
Patice
nagyúr
válasz
mike710 #59048 üzenetére
TV-ből optikai kábel és egy DAC, aztán DVD.
1. A gépedet rákötöd HDMI kábellel a TV-re. (A TV menüjében beállítod, hogy dekódolja a hangokat és sztereóban tolja ki.)
2. A TV optikai kimenetét összekötötd egy optikai kábellel a fent linkelt DAC-kal.
3. A DAC sztereó analóg kimenetét összekötöd egy erre való kábellel a DVD sztereó (analóg) bemenetével. -
mike710
aktív tag
A célom végső soron az lenne hogy ha gépen elindítok egy filmet akkor a tv-n legyen kép és házimozin jöjjön a hang. Stereo-nak is jobban örülnék mint a tv hangszóróinak.
-
mike710
aktív tag
Sziasztok. Tőletek szakértőktől kérnék egy kis segítséget laikusként
Arra lennék kíváncsi hogy egy Samsung F6400-as Tv-t miként tudnék összekötni a gépemmel úgy hogy az ősrégi Házimozimon jöjjön a hang lehetőleg 5.1 ben.A gépemen és a tv-n is van HDMI csatlakozó ha ez segít a dologban. A dvd lejátszóm csatlakozóiról pedig itt egy kép.
-
junkpod
veterán
válasz
lfabian #59003 üzenetére
én is mostanában küzdök ezzel a formátummal (teljesen más lejátszó és más erősítő...).
1. AAC csak hdmi-n megy át, optikain nem (mai tudásom szerint)
2. a lejátszót megfelelő üzemmódra kell sarkallni (passtrough...)
3. nálam a PIO erősítő nem ír kis semmilyen formátum felismerést, de direct/auto üzemmódban még is szabályosan kijön az 5.1 csatorna -
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #59034 üzenetére
3000€
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #59039 üzenetére
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #59034 üzenetére
Csak melyiket olcsóbb kiszolgálni...?
-
Toobee
veterán
válasz
JohannZimu #59029 üzenetére
Oké, várlak!
(#59035) Sefter: nincs itt, de nagyon jól emlékszem a hangjára, hogy hol és miben volt másabb, mint a Win7.
(#59032) Patice: jövő hetet még meglátjuk, mert vasárnapig le kellene adni a szakdogám és még jó 10 oldal híja van
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
JohannZimu #59029 üzenetére
-
Toobee
veterán
Srácok nagyon ott van a szeren ez a WinServer2012. Tényleg készülékcsere szinttel ér fel, vagy félkomplett/komplett kábelezéssel. Egyelőre még kínlódok az XBMC távoli vezérlésével, de ez már csak az én bénaságom. Vigyorgok már vagy fél órája, pedig még be sem melegedett a rendszer, illetve meg sem csináltam mindent, ami elviekben a hangminőség maximalizálására szolgálna, de nekem már így is óriási előrelépés a win7 64bithez képest.
-
mp54
senior tag
Ha valaki jó HM vasat akar venni, JÓ áron, az ne tököljön:
[link]
Csak 4 hónapos... -
Patice
nagyúr
De azért az is más tészta, ha valaki külön moziszobát tud építeni, akkor már ott helyezze már el jól.
A mi rendszereink itt a fórumon (szerintem) mind nagyon változó körülmények és helyiségek között léteznek, amiben sokszor nem biztosítható az ideálishoz legközelebb álló elhelyezés. Az élet (asszony, család, lakás, stb.) ugye mindig beleszól.
Nálam is lehet majd fikázni jövő héten.
-
Tamoo
nagyúr
Azt csak úgy mellékesen, akik beraktunk már saját képeket ide. Na azokon is lehet mit kritizálni elhelyezés, szoba ügyileg. (akár csak a sajátomat is megnézve).
szóval elméletben mindenki nagyon ott van.
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #59015 üzenetére
A pénz ismét találkozott a hülyeséggel.
És hány ilyet látni.
-
t-bali3
senior tag
Ha minden igaz ma csatasorba áll a CC800V nálam.
Utólag vettem észre ezt, úh tuti bepróbáltam volna ha előbb veszem észre -
lfabian
tag
Lenne ötlete valakinek 1 H/K 445 ,AAC hang formátum lejátszására.Nem találtam semmit,ezzel kapcsolatban.A lejátszó 1 Pio.150-es.
-
Valkűr
addikt
Ő sem aprózta el
Az a 2 sub brutális
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged