- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nemir Ombe #138849 üzenetére
Nézem a használt piacot is. 56nm nappaliba milyen sub való, esetleg egy b&w asw4000, igaz ez nem zárt láda?
Tényleg ennyivel jobb a zárt láda? Az asw4000-esnél is hátrány a reflex nyilás? Esetleg 2 sub jobb lenne? -
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #138891 üzenetére
Ennyi.
A 7010-nem van nagy kijelzője is csak ahhoz le kell hajtani az előlapot.
De a filmet nézzed ne a kijelzőt.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #138888 üzenetére
Szerintem nem ronda.
Van azért ettől rondább is.
Én a középső tesójával szemezek itthon nap, mint nap, de eddig egyszer sem néztem rá undorral.A hangja meg több, mint kellemes, zenén is, nah meg mozin is.
Nekem is távlati tervem, hogy lecserélem egy 7010 vagy 7011-re.
Majd amelyik épp jó áron lesz, ha oda jutok.De előbb majd szerintem projektor/vászon projekt lesz, ha végre meg lesz a ház.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138883 üzenetére
Hallgatom az érveidet.
Külsőre nem szimpatikus, de tudom a belső értékeket kell nézni. -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #138883 üzenetére
+1 a nagy Malacra.
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs #138879 üzenetére
Nem-nem.
Denon lenne helyette, méghozzá 4300!Csak üzleti okokból eladó.
De lassan marad, mert nem találok, olyan jó áron, mint amennyiért ezt vettem. -
claire78
senior tag
válasz
Yocee #138875 üzenetére
Onkyok tudják azt, h van plusz kimenete, így egy 7 végfokkal rendelkező erősítő tud 7.1-et, vagy 5.1.2-t, egyidőben meg 5.1 és 2.0 zone2.
Denon-ok is tudják, de ott menüben kell mindig állítani. Szóval előre kell definiálni, Onkyo, mivel több kimenete van, tudja kezelni.
9.0 Denonnál ez már megint nem gond, mert van plusz két erősítő, így ott sem kell mindig allítgatni.
Remélem nagyjából érthető amit akartam írni. -
Yocee
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #138874 üzenetére
Megnézem a leírást.
Olyan érdekelne, amire a 7.1-et bekábelezem, meg a plafon sugárzót is, de a surround back erősítése osztozkodik a plafonsugárzóval, egyszerre csak az egyik tud szólni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Yocee #138873 üzenetére
Nem, minden oda van kotve nálam ahogy a user manual írja.
A kalibralasnal lehet választani a két 'hang mód' között.
A zone 2-nek szerintem semmi köze hozzá.'Surround back or height ' van kotve az 'atmosnak használt' dobozaim. Mondjuk nálam az elhelyezés miatt mem mondanám atmosnak a rendszerem.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #138871 üzenetére
És a Zone2 re vannak kötve az Atmos sugárzók?
-
mp54
senior tag
Filmajánló, ha valaki esetleg még nem látta:
Egy kosaras naplója/The basketball diaries
Kemény és érdekes történet, kitűnő színészi alakítással. -
Yocee
aktív tag
Tudtok olyan hm erősítőről, ami 7 erősített kimenettel rendelkezik, de több kimenete van, tehát 5.1.2 atmos, és 7.1 re is jó, átkábelezés nélkül?
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138868 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy az elnevezésről nem tudtam, mivel azt hittem, hogy a keresztváltó kifejezést kettő vagy több hangszóró között értelmezzük, mivel hogy a hang (jel), frekvenciatartománytól függően, ide vagy oda lesz küldve (ezért cross). A mélynyomónál meg leszűrjük, és amit leszűrtünk, az nem megy sehova (ezért filter). Azt gondoltam ezt elnevezés szerint is megkülönböztetik, de ezek szerint nem. Ez volt az új nekem.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138860 üzenetére
A potméterről, és annak a működéséről tudtam, nekem is van, csak a keresztváltót én a többcsatornás hangdobozokba épített kütyüként értelmeztem, amelyek szintén szűrőként, a hangszóróra már csak a kívánt frekvenciatratományt továbbengedve, működnek. Ennek a vágási pontját gondoltam én a keresztváltó frekvenciájának (crossover frequency). A mélynyomónál ezt csak egy szűrőként értelmeztem (a képen is low pass filter), és ami miatt írtam a hozzászólást, nem tudtam, hogy itt is így hívják. De ez csak a tudatlanságom miatt van így.
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138863 üzenetére
Hah ... Másé sem .. Csak nem szólnak ...
Ez mind új, nem csak nekem ... Már bocsáss meg a füleid .. hümmm.. Jót nevettem ...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Quetz #138859 üzenetére
Emezen, amazoon... amúgy javarészt AVX-es élménybeszámolók + román, meg francia lapok erősen google-fordítva + egy kis egyedi megtapasztalás is, hogy árnyaltabb legyen a dolog!
arcitec: nekem nincs egyik se, csak láttam + hallottam már mind2 versenyzőt és a füleim nem hazudnak, de legalább légy rám büszkék, hogy nem mindjárt JBL-t ajánlottam fel a kérdezőnek! Bár ha nagyon kötözködni szeretnék, akkor mindkettőben találnék hibát, mégpedig erősítő tájékon, mert azok sajna filléres alkatrészek, de ezt már tudni lehet rólam, h ezért harapni szoktam!
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138857 üzenetére
1. BBéci már leírta értelmetlenül hibás az értékelésed, mert alma és körte esete.
2. Általában mindenki azt dícséri amilye van. Szóval .....
Hogy érthető is legyen a T12 az SB2000-el van paliban, de ez az akciós ár ellenben nagyon jó az kétségtelen.. Azonos áron már más a helyzet ... Szóval szvsz : SVS Szerintem ... Mert nekem az van és egy remek darab ..
U.I: Garancia : 1 év vs. 5 év . -
Quetz
őstag
Az SVS "bill of rights" szerint ha jól emlékszem 45 napod van kipróbálni és visszaküldeni a mélynyomót ha nem jön be. Én felhívnám őket a kérdéseddel, hogy e kettő között vacillálsz, és megoldható-e, hogy elhozod mindkettőt, majd megtartod amelyik jobban szól. Ha ez nem járható, még mindig tudnak tanácsokkal szolgálni, segítőkész társaságnak ismertem meg őket.
Az egyik kollégájuk szerint bár a reflexes szubok nem rosszabbak a zártaknál, kevesen választják azokat, mert nehezebb jól összhangba hozni a szobával. Ez alatt azt értette, hogy mondjuk a zárt lead 90dB-t egy frekvencián, amit a szoba feltol 100-ra, a reflexes meg lead 102-t amiből a szoba 115-t csinál. A rossz elhelyezés és az ebből fakadó akusztikai problémák hatványozottan megmutatkoznak a zárt szuboknál.A végére még egy Audioholics cikk: zárt vs reflexes szubok .
-
Quetz
őstag
válasz
PrinceHerceg #138857 üzenetére
Hol találtál még értékelést? Én csak az av-online tesztet találtam róla.
-
kabar
senior tag
válasz
"Keresztváltási frekvencia: 50...200 Hz (állítható)"
Nem is tudtam, hogy a szuboknál is van ilyen. De az ember minden nap tanul. Jó kis cucc lehet! M. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
arcitec #138848 üzenetére
Nem titok... végigböngésztem pár PH-nál is jobb oldal értékeléseit, szigorúan a felhasználói vélemények alapján, hisz a nagy tesztlapokat már szinte mind megvették kilóra és azt szűrtem le, hogy jobb a Dyna mint ezek az SVS-ek!
Amúgy ha engem kérdezel, szvsz a SB-1000 összsúlya elég pehelysúly ehhez a nagy márkához képest!
-
BBéci
legenda
Olvasd el az AVO-n.
Akciós árán a T-12 egyértelműen jobb választás, mint az SB 1000, hiszen nincsenek egy súlycsoportban.
(#138853) hm15
Abból a kettőből lehet, hogy én is a reflexest választanám, de ennek alapján nem lehet általánosítani.
A zártaknak egyértelműen jobb (pontosabb, megfogottabb, gyorsabb, részletezőbb) a hangja. -
hm15
senior tag
válasz
Quetz #138841 üzenetére
Van egy jó összevetés a 2 nagyról is, SB és PB16. Legjobb mozikat reflexesekkel hallottam, cikk írója is azt választaná, de kis helyiségbe (<15-20nm) én is zárt mellett döntöttem azonos kategóriából.
-
claire78
senior tag
válasz
Drágább lett itthon?
Amikor én vettem, akkor még "csak" 500E volt, ha jól emlékszem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
+1 a Cantonnak
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #138846 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138846 üzenetére
Tudnál mutatni ezekből a tesztekből, mert megnézném.
Mármint mi mihez képest a jobb?
( T12 vs. SVS)?
-
Quetz
őstag
Nézd meg az Audioholics összehasonlító tesztjét. A fő különbségek zárt és Reflexes mélynyomók között nagyon szépen látszanak:
- A zárt kisebb fizikai méretekkel rendelkezik.
- A zárt "mélyebbre megy" abban az értelemben, hogy a hangnyomás esés kevésbé meredek, lehet játszani a room gain-el.
- A reflexes ládák a tuning pont körül 10-15dB magasabb hangnyomást tudnak produkálni. a táblázatból látszik a 20-30Hz között jelentős különbség van.
- A reflexes ládák a fentiek alapján egy kategóriával nagyobb szobát tudnak nyomás alá helyezni.Mozira én mindenképp reflexes ládát vennék, ha eltudod helyezni, és hozzácsapnék egy jó minőségű szobakorrekciós rendszert.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #138817 üzenetére
Odébb lesz az állók vásárlása, egyelőre ezt is nehéz lesz összehozni.
Nem szürke akart lenni hanem alu, köszi a kijavítást.
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:
Life.Kíváló kép/hang,érdekes story.
-
iTis
csendes tag
Sziasztok!
Mélyláda vásárlás előtt állok, lenne is két kiszemeltem:
1. SVS SB-1000 [link]
2. SVS PB-1000 [link]Az egyik zárt, a másik reflex kialakítású. Legfőképpen mozira, illetve játékra használom a rendszert. Kérdésem lenne, hogy valakinek van-e a tapasztalata a zárt, illetve reflex kialakítású ládákkal, illetve esetleg ezekkel a típusokkal?
-
Dagidög
senior tag
HTPC, de még inkább MPC-HC guruk tanácsát kérem,
mivel a probléma elég speciális, inkább ide írtam. -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #138830 üzenetére
A matek mögötte veszteségmentes, kerekítési hibákon és hasonlókon bukik el, de ettől még az. HDMI-s PCM-nél sincs ECC. Persze ettől még hibátlanul átmegy, ha a kép is, de itt a tárolt változat a lényeg. Ha a lemez durván sérül (a BD ECC határain túl, pl az egész blokk hibás), a PCM nem helyreállítható, míg a TrueHD és a HD-MA elég sokat elvisel.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #138829 üzenetére
Az elején nekem valami nem tiszta. A tömörítés azért veszteségmentes, mert visszaállítható belőle az eredeti tömörítés előtti állapot. Nem lehet 99 akárhány százalék mert akkor nem veszteségmentes, hanem veszteséges.
HDMI-ben LPCM van, ami szerintem definiálja amit mondasz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #138827 üzenetére
Azért nem olyan egyszerű, hogy csak csökkentjük a helyigényt. Kompatibilitási (és licencelési) problémákat vet fel a HD sávok alkalmazása, ami miatt néhány esetben egy ilyen még több helyet is foglal, TrueHD mellé például szoktak sima DD-t rakni arra az esetre, ha a TrueHD-t nem ismeri a lánc valamely eleme, amin átfut, így már PCM bitráta fölé mehet, ha lossless-közeli exportminőségre van tolva (a DTS HD-MA tényleg tömörebb).
Ugyanis a kettő közül csak a DTS HD-MA garantálja a tömörítetlenséget, ezért is alkalmazzák gyakrabban. A TrueHD, akárcsak a FLAC, bizonyos okok (pl. szűrőzés) miatt szinte soha nem 100%-os egyezést mutat az eredetivel, annyival is rontva a helyzetet, hogy nem érzékeny az implementációra, mint a DTS, amit a módszerből következően kötelező úgy implementálni, ahogy a DTS mondja, vagy nagyon hibás eredményt kapsz dekódoláskor.
Láttam már FLAC album mellé listát mellékelve, hogy mennyire egyezik az eredetivel, minden szám 99.95-99.99 közt volt. Az nem kevés hibás minta, ha belegondolsz. Ezek után valami nagyon jót kell adni, és ez a HD kodekeknél nem más, mint az átvitel hibátlanságának garanciája, ugyanis tartozik hozzájuk ECC, ami a PCM-hez nem. Nyilván roncsolódhat a jel annyira, hogy meg se szólal, de amikor HDMI-n már kezd kicsit szétesni a kép, a hang még mindig tökéletesen szól, ezért.
Én egyébként koncertfilmen se láttam PCM sávot, csak egy sztereó lekeverését az amúgy DTS eredeti hangnak. Okkal ritka, a BD szabvány ugyanis nem mondja ki, hogy pontosan melyik PCM kódolás (mint bitráta, bitsorrend, csatornasorrend, számformátum, stb.) támogatott. A HD hangoknál van egy lista, hogy mit kell, de PCM-ből a WAVEFORMATEX óta szó szerint milliárdnyi lehetséges kódolás van, és hiába szabványosították 2007-ben, ha a Microsoft, aki a szabványt írta, is csak 10 évre rá, konkrétan pár héttel ezelőtt kezdte támogatni. MKV-nél ilyen gond nincs, az hatféle PCM-et támogat (előjeles 16/24/32 bites egész, bármilyen bitsorrenddel), legalábbis ha szabványos maradsz, mert bele lehet hákolni még FLAC-t is, csak hivatalosan nem támogatott.
-
Patice
nagyúr
válasz
MasterMark #138827 üzenetére
Van. Pl. a L'ecso angol hangsávja ilyen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #138820 üzenetére
Látom, már megvan. -
MasterMark
titán
válasz
soft1993 #138823 üzenetére
Miért kellene váltogatni?
PC-n beállítod 5.1-re és úgy hagyod. Miért akarod váltogatni?
Miért is vagy szomorú, hogy nem tudnak egy rosszabb minőségű tömörített hangot kiadni, amikor van mód a tömörítetlen 7.1 LPCM-re is????
VoidXs: Előző hsz.-em neked szóló része irreleváns, csak nem figyeltem. Nem tudtam már kiszerkeszteni.
-
soft1993
csendes tag
válasz
MasterMark #138820 üzenetére
Azt tudom és így is használom jelenleg is csak mindig váltogatni kell a hangzás módot. Viszont elég szomorú dolog hogy ezt nem tudják PC a játékok.
Rendben köszönöm a válaszod!
-
MasterMark
titán
válasz
soft1993 #138821 üzenetére
Azért mert a konzol licenszelve van arra, te meg nem.
Pontosabban a hangkártyád nem. Vannak hangkártyák aminél ez meg van csinálva, úgy hívják hogy Dolby Digital Live, vagy DTS Connect. Ekkor SPDIF-en keresztül is át tudod küldeni.
Mint mondtam, ha van rá lehetőséged, akkor HDMI-t használj 7.1 LPCM átmegy, nem kell Dolby, az LPCM jobb lesz.
szerk.: Ja most nézem, hogy HDMI-n vagy. Akkor viszont nincs probléma 5.1 LPCM-et visz át, az amúgy is az elérhető legjobb minőség, miért is akarnád tömörített Dolby 5.1-re rontani?
-
MasterMark
titán
-
soft1993
csendes tag
Üdvözletem!
Volna egy olyan kérdésem/problémám, hogyan lehet megoldani azt hogy a számítógépes játékok is a digitális dekódolót használják ne a PCM kimenetet. Ugyan is tudjuk hogy windows-on belül lehet Stereo, 5.1, 7.1 beállítás közül választani de hogy ha például filmet nézek akkor ez teljesen mindegy melyik módban van mert lejátszó a digitális jelet továbbítja (Dolby Digital stb.)és valami kizárólagos módot használ .Hogyan lehet elérni ezt játékoknál mert képesek a játékok is pl GTA V mert PS3on játék közben az erősítő azt írta ki hogy Dolby Digital. Gépről is megkapom a térhangzást ha windoson belül átváltok több csatornás módra 5.1 de az erősítő csak PCM-et ír ki.
Köszönöm ötleteket válaszokat! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #138806 üzenetére
Ha a "nagy" tetszik, akkor vegyél nagyot, bár mozin csak "esztétikai" szerepe lesz, ha van/lesz egy jó sub-od .... 2.0-án van/lehet értelme az álloknak, ill. nagyobb szobában (bár a cl 520 is bőven elég tud lenni még 25-30nm-en is).... AVR-ből meg nem "szürkét" kell venni, hanem szálcsiszolt alu-t, mert az még a "fröccsöntött" műanyag feketénél is szebb, de ez már teljesen ízlés dolga ....
-
spiky03
veterán
válasz
Én is így voltam ezzel, hogy csak az álló front jöhet számításban.
De szerencsére hagytam magam meggyőzni, hogy mozin nem annyira fontos, és így esett a választásom az említett CL szettre.
Én tökéletesen elégedett vagyok vele, mind mozin, mind zenén.
És egy jó állvánnyal még jobban is néznek ki mint az állók.De persze a Te döntésed, hogy mit szeretnél venni.
15 nm-en bővel elég a pocos front rész, szerintem.
Lehet, hogy az állók már "nagyok" lennének oda. -
claire78
senior tag
válasz
15nm-re bőven elegendő lenne neked ez az 5.0, amit később egy jó fronttal lehetne erősíteni. Igazából a sub lesz az ami meghatározó, azt kell majd jól választanod a nagyobb térre.
Rajtam nem múlik.Úgy látom nem is vagy messze.
Így lehet akkor Elacielvtársnak is megmarad az állvány. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #138811 üzenetére
Bezony.
-
python1
veterán
Mozinál nem fogsz tudni nagy különbséget tenni a végfokok között,azért szeretem a végfokos megoldást,mert nincs saját "élete" a rendszerben.
Ahonnan vettem elég nívós rendszerben használták a volt tulaj is úgy nyilatkozott,hogy nem feljebb lépés miatt cserélt,érdkes mert jól ismerem azt a rendszert,és mielőtt elhoztam zenével teszteltük az UPA végfokait,bár nem a minőségét teszteltük,inkább azt,hogy működik-e.De zenehallgatásra is smán lehetne használni,XPA-t meg én hallgattam össze más végfokokkal zenére.
Jó kiszolgálás lényegesebb a végfokos megoldásnál,nálam pl a center hangjára nagyságrendben mérhető javulást hozott a tiszta ezüst összekötő. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Pioneer SC LX 501-t ismeri valaki? Miért lehet az, hogy itthon 2x annyiba kerül, mint nyugatabbra? De konkrétan ennél van ilyen dupla ár, más termékeknél nincs ilyen rés. Nagyon elgondolkodtam, hogy rendelek/hozok egyet kintről.
-
python1
veterán
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #138794 üzenetére
Ha anno jöttél volna velünk Gyurczyhoz meghallgatni a 607-eseket,már eladtad volna a házadat...
-
Dave567
addikt
válasz
claire78 #138772 üzenetére
Egyelőre 5.1-et szeretnék.
Nemir Ombe 15nm egyelőre, később nagyobb lesz, de most csak ez van.
Én jobban ragaszkodom az állókhoz, nem tudom mért de nekem azok tetszenek elől, ez számomra olyan mint a szürke erősítőt kéne vennem, okádni tudnék tőle, mert egyszerűen nem tetszik, csak is a fekete.
El lehet ítélni emiatt, de sajnos ez van.
Viszont marad szerintem a 1 pár CL 520.2+ CL 555.2 ha minden jól megy, és Claire kolléga is benne van.
Frontokat meg majd később keresek hozzá, nem lehet minden egyszerre, legalább is számomra. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138803 üzenetére
Értem én így is, meg úgy is
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #138801 üzenetére
Ja .... az asszonyt én is csak "kígyóbűvölőnek" hívom .... és nem rosszra gondolni, az Ádám + Éva vs kígyó + alma "konfliktus" miatt ....
-
python1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged