- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #138396 üzenetére
gyönyörűséges és igényes
gratula -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #138396 üzenetére
Az első kép után azt vártam, kerül valami szőnyeg a jóhanggyilkos kőburkolatrá, de nem.
A KEF IQ után nem érezted visszalépésnek az RTi A hangját? -
jeni
félisten
Üdv!
Az Onkyo TX-NR646 erősítőnél hátrány-e,hogy 2 éves modell,és csak utólagosan lehet a DTS-X szoftvert feltenni rá?
Jelent-e valamit,hogy nem előre telepítve vehető meg? Hardveresen van-e különbség ha a mostani 656 vagy a újabb modellhez képest hasonlítjuk össze? Vagy ezt csak szoftveresen lehet a különbséget érzékelni?
Mindezeket a két erősítő dekóder egységére gondoltam,hogy van-e eltérés ez alapján?
Az erősítő minőségi hangzására nem térnék ki.
Én csak arra vagyok kíváncsi,hogy a NR646 frissítése után ugyanazok az effekteket hozhatom ki abból,ugyanazok lehet beállítani,mintha az új NR656 használnám. -
Vicarious1
aktív tag
Összekapartam én is (Tonyka2 képein elmerengve
néhány régi fotót, sajna nincs meg egy csomó állapotról... 15 év távlatából Erősítőből a 10. -et nyúzom 15 év alatt
Ez már nem az első.. kb. 2003 as kép, Sony minden(Előtte egy Sony bögreszettel indult a bogárka
Igen-igen, egyszer leugrott a center a TV tetejéről...
2009-et írunk itt KEF iQ szett Harman AVR355, DENON DVD 1930 Velodyne CHT 10R
A Harman erősítő HDMI-je elfüstölt... 40 ezerért adtam el hibásan a 220 ezres gépet
Újítás 2011-ben Onkyo 616 + Velodyne CHT 10R + LG BDP390 + KEF IQ
2015 Erősítő és hangfal csere is Polk Rti szett , Onkyo RZ800, ONkyo BD809
És a jelenlegi szett Marantz 7011 Marantz UD7007 Dune HD Solo Lite, Polk RTi szett .... ennyi lenne, kérem kapcsolja ki -
rottenbull
őstag
Az a tapasztalatom, hogy a TV-s es projektoros felhasznaloknak alapvetoen kulonbozo szokasaik vannak.
Legalabb is nekunk es akiket en ismerek projectoros tulajok, ez a szitu.
A TV-s tulajok szinte mindig neznek TV musort. A Projectorosok nem, vagy csak ritkan.
Nekunk is van Tv, a nagyobbik fiam szobajaban, es azon nezi o meg az occse a rajzfilm csatornakat meg az ismeretterjeszto musorokat. Ezt leszamitva a haz teljesen TV mentes. Van Virgin elofizetesem, de csak ket csomagot vettem meg, amit a gyerekek nezhetnek.
Tokeletesen megfelel igy a projektor.
A TV-s felhasznaloknal viszont eleg ritkan van ez igy, ott sokat megy a TV es nezik is a csatornakat.
Sok TV-s nem is kapcsolja be a hang cuccot sem csak a filmekhez, legalabb is ezt is sok helyen olvasom, hallom.
Igen kicsi a keresztmetszet a ket csoport kozott, az a velemenyem. -
lemmy9
őstag
-
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #138386 üzenetére
Sokak számára "a méret a lényeg". De aki másképp gondolkozik, az sem ostoba.
Erről a hatalmas, labda formájú mű csöcs és a tenyérbe simuló valódi cici összehasonlítás jut eszembe. Előbbit bottal sem piszkálnám meg, utóbbiért rajongani tudok. Persze a nagy igaziért is, ami házimozira lefordítva valami ilyesmi, de a kisebb, olcsóbb testvéreit is elfogadnám. -
hétalvó
addikt
válasz
azért nem olyan elborult költség mozizni. 300k használtam egy jó proji. hozzá 100k a fix keretes vászon.
itt is lehet értelmesen gondolkozni. persze 0 forintból semmi sincs.
egyébként tv-vel is lehet jó mozit csinálni csak nagyon figyelni kell a nézési távolságokra.
nálam 50"coll fullhd 2m-ről nézve tökéletes, de ez az alsó határa a fullhd-nak. közelebb téve a fejet kipixelesedik ezért nem lett 55ös. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Képminőségben szinte minden árkategóriában jobb a TV. Ahol felborulnak az erőviszonyok, az kábé a Christie 2220-as. Enyhén szólva nem a topik szintje. Nem mindenkinek elég az, hogy legyen szép nagy kép és csókolom.
Mellesleg nemrég fogadta el a DCI, hogy moziban is lehessen OLED panelt használni, mert annyival jobb, mint vetíteni.
-
válasz
BBéci #138382 üzenetére
Nem kell besértődni, hisz a szándékom nem bántó jellegű, csupán jót szeretnék, hogy mindenkinek jó élménye lehessen, TV-n nem mozizunk mert kicsi a képe hiába jó. Tudom hogy egy ipari hulladék a projim, de 200 rongyért bontatlanul nem volt egy rossz vétel szerintem. Lesz amjd cserélve, jelenleg egy Mitsu 8000-es DLP-nél nem látok jobb alternatívát használt piacon. De még így is jobb mint TV-n egérmozizni. Ennyi.
-
WP14
őstag
Lehet buta a kérdésem, de VR szemüveget, mint "kijelzőt" lehet(ne)-e használni házimozira?
Össze lehet kalapálni AV erősítővel, vagy az én technikai elvárásaimhoz még nem nőtt fel a tudomány és technika?
-
arcitec
addikt
válasz
Leslie67 #138380 üzenetére
Lehet tudni a konkrét típust? ( Vászon / vetítő) .Annyit azért megjegyeznék, hogy ha jól emlékszem még BBéci is inkább a TV mellett maradna ( Úgy hogy nem egyértelmű a honnantól felfele) .. A képi minőség okán.... De majd reagál, ha nem így lenne ... No, itt is van ..
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #138355 üzenetére
Van némi igazságod, de a megfogalmazás durva. Ha úgy mondjuk, hogy tévével házimozizni erős kompromisszum, akkor kevesebb ellenreakcióval számolhatunk.
Viszont új áron számolva 1,5 milliónál olcsóbb vetítővel házimozizni is kompromisszumos, mert a képminőség drámaian elmarad egy 3-500000 forintos tévéétől. Sőt, valahol 3 millió környékén kaphatóak azok, amikre már én is azt mondom, hogy vágyom rá.
Vegyük példának az Epson TW9200-at, ami egy egészen kiváló vetítő, bár az optikája hagy némi kívánnivalót maga után. Egy Panasonic GT60 durván jobb képminőségű, pláne átlagos lakószobai környezetben, ahol világosak a falak és a plafon. Összehasonlítottam őket, nem kitaláció, amit írok.
Például egy Panasonic PT-AE3000E számomra akkor sem lenne vonzó, ha Stewart vászonra vetítenék vele, inkább az 50 colos plazmát nézném. Volt nálam PT-AE5000, az sem tetszett, bár kompromisszumtűrő képességtől függően elfogadhatónak is nevezhető.
Annak ellenére, hogy plazma párti vagyok, egy jó képességű, 65 colos full HD LCD-vel [link] inkább házimoziznék, mint egy ugyanannyiba kerülő, akár használt vetítő és vászon kombóval.(#138381) lemmy9
Bizony. Lassan innen is menekülni kellene, de hová? Az AVX elődjén a DVD-centeren (így kell írni?) még viszonylag aktív voltam, aztán egyre kevésbé tűnt elfogadhatónak a légkör, a stílus, a színvonal. 4-5 éve nem szóltam hozzá. -
Leslie67
tag
válasz
arcitec #138375 üzenetére
Hát .. neked kell eldöntened, hogy hová teszed a felesleges pénzedet, de vannak olyan látvány filmek, amiket érdemes akár 3D-ben is megnézni. Ha fejben elengeded a minőség hajszolását, a nagy méretű kép kárpótolni fog!
Nézési távolság. Nálam 120"-os motoros vászon van(vízszintesen 265 cm a látható kép). Ezt kb. 3.1 méterről nézzük. "Minden csoda három napig tart!" A látott méret sajnos nagyon hamar megszokható, ezért kívánnánk a nagyobbat, de a végén mindig oda jutunk, hogy minek ...
Csak érdekesség képen neked. A 3D demóknál szoktam megkérni az ismerősöket, hogy menjenek közel a vászonhoz annyira, hogy azt érezzék ez a jó kép méret! A távolság max 1 méter szokott lenni. Akkor érzi mindenki jónak a képet, amikor a perifériás látómezejük szélén van a vetített kép széle.
A lényeg, hogy ne foszd meg magad a nagy méretű vetített kép lehetőségtől, a láthatóan sokakat őrületbekergető minőség szót, ha jót (nyugodt életet) akarsz magadnak, felejtsd el! -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #138368 üzenetére
Talán..
(#138376) Dorian
Igyál meg egy felest,jót tesz.
-
arcitec
addikt
válasz
adamsfamily #138371 üzenetére
Azért azokat akik TV-t használnak nem zárnám ki a haladóból semmiképp, ugyan mire. Nem megfelelőek hozzá az indokok. Azért egy vetítőhöz több minden kell, pláne mint írták fentebb a megfelelő képi (plazma tv) minőséghez nem elég egy jó tv ára. Ráadásul a nézési távolság és lehetősége is meghatározza. Megfelelő, jó a rendszerem, kacérkodtam a vetítő gondolatával, de egyszerűen az említett minőség beruházása nem éri meg nekem azt sok sok többletet. Kompromisszum mindegyik, a TV "kisebb" ( mihez képest 50 coll-tól) a vászon meg "inkább nagy" a képminőséghez képest. Mondom ezt úgy, hogy láttam moziszobában vásznon filmet.Kinek mi ...
-
Leslie67
tag
válasz
-
Dagidög
senior tag
válasz
rootmin #138349 üzenetére
Javaslom csináljunk egy "házimozi mélyvíz" / fizika vs. ezotéria csoportot, ahol az ilyen karcosabb témákat anélkül lehet kibeszélni, hogy elűzze azokat, akik csak a hagyományosabb mozis témákra kíváncsiak. - Szerintem az ilyen jellegű eszmefuttatások pont, hogy idevalók. Sokan vagyunk kíváncsiak rá, gyanítom, többen, mint gondolnád.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
nem lehet tudni
annyit tudok róla hogy megsüketítette a szomszédait, bitang jól szóló rendszerével, ki tudja mire képes még
mondjuk az tévé méret és ár, hát többet érne úgy lehet a tévé mint a ház/lakás ... -
adamsfamily
tag
válasz
Lacielvtárs #138368 üzenetére
Nem gondolnám Norbiról hogy hobbit lenne,1.3 m magas ajtóval a házában.
Leslie:Ez a filmek hibája,jó filmet te is ezzel nézel.Nem?
-
Leslie67
tag
válasz
adamsfamily #138365 üzenetére
Az általam látott filmek kb. 90 %-át 40"-os tv-n nézem (ami ráadásul nem is középen van). A "jó " filmek miatt eljutottam odáig, hogy nem feltétlen akarom bekapcsolni a vetítőt .
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138354 üzenetére
Most nem erről beszélek, hanem arról az általános jelenségről, ami konkrétan az utánad következő kommenttel indul.
A számolási hiba kiderült (és ne felejtsd el, hogy a te válaszod mennyivel töményebb hülyeség volt), konkrét példa mindig volt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
adamsfamily #138365 üzenetére
Ha valaki elérte ezt,nem fog tv-t ajánlani.Soha.
Hmmm,hát ha lenne helyem,és egy lottóötös,vetítő helyett ez nem lenne rossz.
-
adamsfamily
tag
válasz
Gabesz26 #138364 üzenetére
Mindig hajlamosak vagyunk elfelejteni a kategóriát.Ez itt elvileg a haladó házimozi.Ez pedig olyan ajánlásokat fog tartalmazni,hogy 2 szub(pár napja pont téma volt),vetítő,minőségi hangfalak,(megfelelő elektronikával),és a vitatott kábelezés.
Ha valaki elérte ezt,nem fog tv-t ajánlani.Soha.
Akinek tv-je van,vágyik a vetítőre,csak vannak korlátok,sajnos.
A hangnem fontos lenne,ez tény,túl sok az indulat.
Kicsit békésebben ha lehet.Nem neked(Gabesz) szántam,véletlenül új helyett sikerült.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Vikthor #138355 üzenetére
Rossz a hasonlat... Sub nélkül nincs mozi, de egy kisebb/közepes szobában inkább néznék 2,5-3 m-ről egy 65"-os plazmát (akár már Pana ST50, ST60-at is nem kell feltétlen VT), minthogy ugyanannyiból vegyek egy projit + vásznat (új árakon számolva). Képminőségben nem kis különbség van, és kevesebb is a macera a tv-vel (szoba átfestése, sötétítés stb.)
-
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #138360 üzenetére
Egy új minőségi 2.5m széles vászon durván 300k, a hozzávaló vetítő 800k. Hát ezért néznek sokan inkább plazma tv-n filmet. Ha úgy jársz mint én, hogy 4.5-5 méterről kellene vetíteni, akkor az olcsó projektorok amúgy is kiesnek. Szerintem alábecsülöd a vetítés költségeit - természetesen új árakon számolva. (és akkor még nem beszéltünk a waf-ról, hogy át kell mázolnod a nappalidat, hogy esetleg akusztikailag transzparens vászon kéne, stb...)
-
Igen ahogy írod, időjárásra, főzőműsorokra, hírekre max... filmnézésre nem a TV ajánlott. Egy jobb TV min. 500 rongy de még mindig az van, hogy kicsi. Ebből azért kijön egy vászon és egy elfogadható projektor, és lesz nagy képátlód nagy örömmel és mozifeeling ami a képet illeti. Egereknek jó a TV. Én ember vagyok.
-
Ezeken a képeken még mindig rengeteg helyen TV van lefotózva mint kijelző... TV-vel olyan házimozizni mint subwoofer nélkül kb.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #138353 üzenetére
Már bocs, de ha "
milliárdos nagyságrendű hibával számolsz, akkor mit vársz a "lehurrogás" helyett .... ?? Ill. konkrét példát még soha nem sikerült linkelned, csak valami teljesen mást az adott témában .... de részemről befejeztem, azt írsz amit akarsz és azt hisz el bárki amit akar .... -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #138352 üzenetére
Hát a lehurrogásnál mindenképp jobban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #138350 üzenetére
Kicsit lejárt a szerkesztési időm, de hozzáfűznék még annyit, hogy szerintem nem probléma, ha ebben a topikban tárgyaljuk meg, jelenlegi körülhatárolása szerint pláne nem. A probléma az, hogy nagyon nem ott kezeljük rétegében őket, ahol a helyük van. Szerintem egy új belépő topik kellene, ahol nem szólnak be olyanokat, hogy "meglehetősen visszataszító minőségű, nem belépő rendszerhez méltó az összeállításod, majd gyere vissza, ha egy milliónál többet szánsz rá".
Más házimozis csevegőfelületen (nem magyaron) simán el tudnak menni olyan DIY megvalósításokig, amik abszolút kimaxolják az akár 100000 forint alatti rászánásokat. Ha ide olyanokat írnék, megkeresnének és felkötnének a legközelebbi hídra elrettentő példaként. Holott én például szívesen segítek nekik is, ezért inkább privátban keresem meg, akin látom, hogy el van keseredve az itteni helyzeten, de nagyon szeretne valamit egész szerény összegből.
A jelenlegi haladó topik házimozis szinten inkább profi, amilyen dolgok megfordulnak itt az aktív tagok házában. Nyilván nem luxus kategória, nem Palladiummal vagy valódi mozis cuccokkal dobálóznak (bár volt, aki igen, és én is olyan berendezésektől hallottam eddig az abszolút legjobb hangokat). A belépőben pedig, bár néha tényleg előfordul belépő, én nem mondanám, hogy többségében az a szint. Van egy teljesen másik világ. Nyilván nem a bögreszett, de van.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
rootmin #138349 üzenetére
Köszönöm szépen, így kell helyesen, indokoltan, meggyőzően válaszolni. A matekom, így utólag rájöttem, legfőképpen azért rossz, mert 1 m/s terjedési sebességgel számol.
Persze ott van még az is, hogy mi más megy a képen kívül, így kihozható a valós érték közelébe.
Amiről pedig a végén írsz, az skin effect néven szintén fel tudja forgatni a topikot, mert sokak szerint márpedig jobban számít, mint a HDMI színei.
-
rootmin
tag
válasz
VoidXs #138310 üzenetére
Milliméter lesz az, kolléga!
Gyanús volt a matek, de elvben mindkettőtöknek igaza van. A nanós pontosság betartása elég meredek lenne még NYÁK-on is (bakker CPU gyártás jár 10nm nagyságrendben) , nemhogy kábelben.
Ahogy Nemir rá is világított, bizony gyártanak a világban kézzel HDMI-t. Nálunk is volt a cégben egy krimpelő szett vészhelyzet esetére...
Ettől függetlenül igaz, hogy a jelút-különbségből eredő késés komoly kihívást okoz. (konkrétan ez a fő oka a hosszú kábelek gyártási nehézségeinek, exponenciálisan növő árainak a 15m fölötti kategóriában)
Nemir, erről van szó:
Ha az alsó hurka (biteket reprezentáló feszültség váltakozások sorozata) túl sokat késik, elmegy a szinkron és az lesz, amit Void írt. Hogy mennyi csúszás fér bele, azt a szabvány rögzíti. Kicsivel meghaladva vagy működik, vagy nem, jócskán túllépve biztosan offos a dolog.
Itt van egy levezetés. Ez az áramkörre vonatkozó kritériumokkal számol, kábelre picit megengedőbb a szabvány, de az látszik, hogy néhány milliméter a megengedett különbség, ami azért tartható kézzel is.
Amúgy tényleg visszafoghatnátok magatokat srácok, én ugyan nem unom (sőt...), de megértem ha itt a többségnek ez már sok, vagy szimplán uncsi.
Javaslom csináljunk egy "házimozi mélyvíz" / fizika vs. ezotéria csoportot, ahol az ilyen karcosabb témákat anélkül lehet kibeszélni, hogy elűzze azokat, akik csak a hagyományosabb mozis témákra kíváncsiak.
Egyébként ironikusnak tartom, hogy pont olyan témák okoznak visszatetszést itt PH-n (nem kizárólag ebben a topicban), amiket "eldönt a fizika", azaz egyféleképp működnek - és ez a működés egyértelműen megállapítható, vizsgálható - hiába vélekedünk róluk többféleképp és vitázunk napokig. Ugyanakkor szubjektív témákban (kinek mi tetszik, stb...) tök jól, többnyire indulatok nélkül eldiskurálunk egymással.
UI: Nemir, csak hogy jól aludj: minden kábel beépített "szinuszjavítót" tartalmaz, mivel nagy frekvenciákon nagyobb a drót csillapítása, ezáltal a nagyon gyors tüskéket valamelyest szűri.
(Igen, tényleg. De pont annyira számít, mint amennyire gondolod...) -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #138305 üzenetére
Jó kis GF..rezonátor/vibramotor helyett is tökéletes.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138346 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen ad-hoc összeszerelt kábel átvisz-e bármit mondjuk egy monitorra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138343 üzenetére
Azért jó lenne, ha ilyen témákba legalább abszolút minimális tudással ugranál bele, ne nekem kelljen mindent linkelni. A kínai gyárakban is rámondhatod, hogy kézzel rakják össze, de gép illeszti és csapja rá a végét.
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138339 üzenetére
én már rég nem így fogom fel a tanácsaitokat és értem a szarkazmus fogalmát is
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #138336 üzenetére
Mit fogtok gyártani? Valami anti-gravitációs cucc-ot? Mert az engem is érdekelne.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dehogy nincs, potyognak a selejtek a gyártósorról százával, sőt, sok még így is boltba kerül. Ha annyira nem számítana semmi, nem lenne olyan, hogy nem működik a másfél méteres HDMI. Ugyanilyen okokból sokszor alaplapokat kell kidobni, mert a régi PCI is érzékeny erre, ahogy az összes létező párhuzamos port. Ezért is van az, hogy a leggyorsabb átvitelek sorosan mennek.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138338 üzenetére
Szívesen, hogy elrontottuk a tök jó kis rendszered. Bocsi.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
&MasterMark: vicc volt a furkalas...
Oke, megfogadom a tanácsokatMindent a maga idejében.
És megegyszer köszönök mindannyiotoknak
mindentNemir Ombe : erre visszatértünk
-
WP14
őstag
válasz
MasterMark #138333 üzenetére
De én csak azt mondtam, hogy THX ajánlás szerint oldalfalra, azt nem, hogy hátra nem lehet.
Elvtárs kipróbálja mindkét pozícióban és eldönti hogy szól szebben számára -
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #138332 üzenetére
.... csak annyi, hogy láttál már olyat, mikor egy hdmi kábelt "feldugóznak" .... ?? Na, ott minden van, csak "nanométer pontos" illesztés nincs .... mégis működik ....
7.-ben meg egész évben felmentésem volt fizikából emlékeim szerint ....
Elvtárs:
Ne "furkálj" még, lehet tudok jobb megoldást Atmos-hoz .....
(ismerősömék fogják gyártani hamarosan) -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138334 üzenetére
Mielőtt elkezdesz furkálni azt javaslom a front oldalt rakd rendbe, illetve a hallgatói pozició legyen végleges. Utána lehet azon gondolkozni, hogy a többi hová kerüljön.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138331 üzenetére
Jogos, rajta vagyok a dolgon
Hajtom az elac bs 203.2 vagy 204.2 párost.A végén beragok es lehet szét furatom a mennyezetet
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138320 üzenetére
Bitek mennek áramként, oly módon, hogy vagy van, vagy nincs. Ha figyeltél volna hetedik osztályban fizikán, akkor tudnád, hogy semmi, még az áram sem mehet gyorsabban a fénynél. Azért számoltam pixeltömbökben, mert azon belül korrigálható az elcsúszásból adódó hiba. Ez a teljes áramfolyam egy szakasza, de még ezekből is bőven több van, mint ahányszor 10 vagy 1 centit, vagy akár millit az áram ennyi idő alatt meg tud tenni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #138327 üzenetére
Elvtárs .... szerintem először rakj össze egy "valóban jó" (és egységes) 5.1-et (vagy 5.1.2-t) és ha nem vagy elégedett, utána lehet gondolkodni, hogy "miként tovább" .... egy jó dobozpár tud rendes teret csinálni hátul akkor is, ha nem dipol, a 7.1-nek meg "illik" mögötted bőven helyet hagyni .... meg ahogy BBéci is írta, az új formátumokhoz jobb a nem dipol (a szórt hangból nehezebben számol az avr is) mert úgy pontosabb hangot kapsz ....
-
WP14
őstag
válasz
MasterMark #138328 üzenetére
5.1-nél is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138328 üzenetére
Értem, köszönöm a véleményed
Akkor úgy érzem újabb felfedezések es élmények előtt állok, mint anno a szekrényszub után -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138327 üzenetére
7.1-nek sem jó igen. Igazából semminek, erre próbáltunk rávilágítani.
Csak a 7.1-et azért mondtam, mert ahhoz közelebb van, mint bármilyen Atmos elrendezéshez jelenleg.
Ja igen, és még valami. Az erősítő ábrája az csak sematikus. Nem úgy kell elhelyezni semmit. Ezt érdemes tanulmányozni Atmos-hoz: [link]
Minden másra a THX ajánlása lehet a jó megoldás.WP14: Az a 6.1-hez való, amikor a két hátsó ugyanazt adja. Ez a jobb HD hangokra:
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #138324 üzenetére
Így 7.1-nek sem jó mert nem ott kellene lennie .. Nézzed csak meg már a setup guide-ot, ahhoz kellene közelítened ..
-
WP14
őstag
válasz
MasterMark #138323 üzenetére
Én THX ajánlásban láttam a képet róla úgy, nekem azért van hasonlóan
Itt van. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
arcitec #138322 üzenetére
&WP14: igazából ezen g0ndolkodom már egy ideje, ahogy linkeltem is két képet az oldal falról, hogy oda a falvédő fölé, magasabbra tenni két dipolt, akar ilyen jamot.
Nem tudom, majd lehet valamelyik hétvégén megsoroztetem nehany ismerőst, barátot, hogy tartsák a hangfalakat próbakentMax akkor még jövök, kérdezek.
MasterMark: semminek nem vagy elrontoja
Tehát igy ahogy most vannak a hangfalak, próbáljam ki szerinted 7.1nek beallitani az erősítőt?
Ha jol értem amit mondasz , akkor megprobalom a hétvégén -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138319 üzenetére
Azt nem értem ha a normális Atmost elvetetted, akkor miért jó egy nem normálisat hallgatni?
Ha nem akarod rakosgatni a hangszórókat, akkor csak próbáld meg legalább sima 7.1-en. De ez így sehogy sem jó ahogy most van.
szerk.: Ha neked tetszik, akkor hagyd úgy. Ne mi vagy én legyünk minden jónak az elrontója.
WP14: Az attól függ. Én úgy tudom hátra is lehet rakni.
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #138319 üzenetére
Esetleg , - ha már ezek a hangfalak vannak, - próblád a dipólokat hátsóknak, a "normál" hangfalakat pedig előrébb magasra,ahogy írtam ... Nyilván valahogy feléd forgatva ... Mert hát az "ál" Atmost használod vagy nem? ( Ha nincs "rendes" Atmos )
-
WP14
őstag
válasz
Lacielvtárs #138314 üzenetére
A dipól sugárzókat nem az oldalfalra, kicsit a hallgatási pont vonalától hátrább és kkb. 2 méter magasra kellene surroundként?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs #138310 üzenetére
Ez jó, nagyon tetszik ....
.... és szerinted az erekben közlekedő áram (mert ugye az megy ott, nem bit-ek vagy pixelek) 1nanométeren (de akár 10cm-en) annyit tud "késni", hogy az észrevehető .... ??
A "színuszjel javító" kábelnél azt hittem, hogy az a csúcs .... de tévedtem ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
arcitec #138317 üzenetére
Igen, ugy is lehetett volna felrakni anno, gondoltam is rá, de arról volt szó hogy az Atmos hangfalnak nem jó a dipol, en is erre jutottam, igy azt elvetettem.
Az erősítő beállítás képe alapjan probalgattuk anno és igy tűnt jonak a hang.
Ha magasabbra raktuk a hátsó falon akkor nem volt ossz hangban a többivel.
Nem tudom értelmesen leírni.
Ettol nem állítom hogy nincs igazad es nagyon agyalok azon is hogy száműzöm a francia ágyat mert akkor nem az határozza meg a hallgatási pozíciót.No majd látom mire jutok, de köszönöm a véleményeket, makd ha jön még vélemény
BBéci: ez az, anno ezt írtad is nekem, ezért is vetettem el a jelenlegi lehetőségek alapján a normalis atmos kialakitast...
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #138316 üzenetére
Az objektum-alapúságot pont agyonveri, semmissé teszi a dipól.
-
arcitec
addikt
válasz
Ha a dipól(vagy nem a dipól tök mindegy) az Atmos, akkor - addig míg nem lesz normális Atmos a plafonon - jobb lehetne kb középre , de inkább a hallgatói pozhoz közel(előlről) az oldalfalra minél magasabbra, szerintem ..( nem hátra az úgy nem igazán jó még 7.1-re sem , szerintem ..
Mert a dipól, ha minden igaz 5.1.2 -re nem az igazi BBéci mondta .. Csak nézd meg az Atmos 5.1.2 setup guidet -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138315 üzenetére
igen, miért az baj?
kérlek mondd el a véleményed
upsz, szerkeszthettem volna, bocsi -
MasterMark
titán
válasz
A dipólokat használod magasságinak? Most ez komoly?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138313 üzenetére
A jamo dipolok.
Azon mondjuk gondolkodtam hogy az oldal falakra fúl magasságba raknék fel ilyen jamo dipol párt.
akkor oldal hangfal is lenne és tuti nagyobb lenne a tér...
annak volna értelme?
mert nekem nagyon tetszik a dipol hangsugárzók hangja.
Lehet nem a legjobb választás, de nekem tetszikés minden véleményt szívesen fogadok
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138312 üzenetére
És mégis melyik a kettő közül amúgy a rear height?
Na mindegy, ha majd össze lesz rakva rendesen úgyis megint rácsodálkozol, hogy ja hogy ilyen is lehet a tér.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138311 üzenetére
Nem kimelj
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138309 üzenetére
Oh god, akarod, hogy mondjam?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138291 üzenetére
A HDMI párhuzamosan viszi az adatot, és mindegyik érnek ugyanakkor kell célba érni. A hibajavítás erenként működik, nem globálisan. Egyszerű példának vegyük a 3 színt, ha mondjuk 1 pixellel előbb ér be az egyik, már rossz a kép, mert az összes adott színű pixel a szomszédját keveri be a sajátja helyett. Egy kis korrekció van, szomszédos csomagokkal (18 pixel) tud szinkront tartani, de azon túl már megjelenik ez. A hang is képbe ágyazva megy át, ha az egyik ér csúszik, annak teljesen vége. Mivel ha egy ér tartalma csúszik, általában több is csúszik, ezért ilyen hibát nagyon ritkán látsz (én már láttam), nagy eséllyel a teljes jel szétesik.
A szükséges pontosságot pedig megközelítőleg úgy kapod meg, hogy 1 / (szélesség * magasság * képfrissítés / 18), és ez méterben. A nevező 18-as osztója a csomagméret. A DCI 4K 24 (HDMI 1.4) 85 nanométerre jön ki, a DCI 4K 60 (HDMI 2.0) pedig 33-ra, ekkora szinkronpontosság kell. A HDMI 2.1 be akarja vezetni a 10K 240-et, na ez 1.4 nanométer.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138307 üzenetére
Nimcs több doboz, igy is elég ami a szobában van, es ninxs oldalsó doboz.
A képen az erősítő beállítás van, mert választható hogy hol vannak az 5. 1. 2 dobozok.
Tudod, front teteje vagy mennyezet, vagy pedig amit a képen látszExmonster (bocsi, nem tudom az uj neved másolni)
Nem tudom megmondani neked, érdemes kiprobalni.
Nalam a frontok mellett pc asztal van, igy nem tudom jpbban szét tenni a frontokat a szoba szelessegehez... -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #138299 üzenetére
Ohhooo, lehet nálam az is probléma, hogy nem egy vonalban van a front és a hátsó?
Úgy emlékszem azt tanácsolták régebben, hogy a hátsók legyenek "kintebb", mint a frontok. -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138306 üzenetére
A dipólokkal szerintem nincs baj, azok jól vannak ott.
Ez most mi a képen? Ugye nem a jelenlegi konfigod, vagy van még valahol máshol hangszóró?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138304 üzenetére
De attol tartok ugy van bekötve.
Nem tudom oldalra rakni.
Mondjuk az rz710et úgy konfigoltam hogy 5.1.2 es igy nez ki a beállítás.Es tudom hogy a dipolokat a sarokhoz közelebb kellene rakni, de úgy meg nincs akkor ter hang hatás, es ha hiszed hanem nekem tetszik a hangja. Majd egy napig probalgattuk hol hogyan szól és volt a rossz között talán a tűrhető
Valahogy a dipol kiszelesiti igy a teret.
Legalabb is úgy vélem, de lehet tévedek, szokásomNemir Ombe : akkor ismered a szentség toreseim
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #138303 üzenetére
Láttam a "kezdeteket" is ....
MasterMark:
Az első képet "ajánlhattam" volna Norbi72-nek is ....
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #138303 üzenetére
Te hallod, mik azok a sarokban? Azok az oldalsó surroundok lennének? Ugye mond hogy nem így van bekötve?
Nem irOmbe: Biztos jól szólhat...
Persze amit alapból abba építenek, az más kategória.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #138300 üzenetére
Majd lehet rajzolok egyet, a hatter jelenleg így fest...
Nálam Bbeci tanácsa alapján a framcia agyon fekve tevezes, mozizas nem egészséges.
Kellene valami normális kanapé vagy mozi fotel, csak sajnos én megrögzött lustasag parti vagyok...Nemir Ombe : mi a manó
Ez most meglepett, tényleg te meg nem is láttad szerintem a regi cav elhelyezesem es rendszerem, szerintem azzal történelmet írtam -
python1
veterán
válasz
Thunderzolee #138297 üzenetére
Szerintem engedd el.
Nálam a tetőtérben laminált padló van,és nincs a hangsugárzók alatt semmi csak a tüskék,szépen rezonál minden,de legjobban a kanapé. Nagyon kellemetlen érzés tud lenni,és nincs is értelme,nem tesz a mozi élvezetéhez semmit.ELACielvtárs : Húzd az ágyat középre,és a faltól legalább 1 méterre.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #138299 üzenetére
Pedig nem ördögtől való a szekrénybe rakott sub, gyakrabban alkalmazzák, mint hinnéd [link] ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged