Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1397) Mexildos


Mexildos
aktív tag

A HDD-k valóban drágák. De nem is egyszerre lenne megvéve az összes. Ha sebesség gond van akkor egy 10 Gigabites hálózati kártyát be lehet tenni az alaplapra. Így a sebesség gond biztosan megoldódna. Vagy tévedek? Feltételezem CAT7e kábelekkel. A hálózati gerinc az mindenképpen 10 gigabitesre van tervezve amit elvileg tovább lehet emelni majd.

Raid vezérlő esetében én 70-150 kött sok félét láttam, de az LSI, Intel, Areca, 3ware is jellemző ennyiért amin van 20-24 port. De láttam olyan vezérlőt is ami 40 portos. Igaz nem népszerű márka mert viszonylag szerintem új szereplő de a Highpoint rocket 750-ről van szó ami kb. 390 dollár.

Elmondom mi az én bajom ezekkel a kulcsra kész megoldásokkal. Szerintem is jó dolog a hot swap illetve a gyárilag beszabott dolgokkal, a házba beszerelt beépített alaplappal. De én ezeket az elemekből összeépített változatokkal ellentétben irreálisan drágának tartom. Ha csak egy NAS-t nézünk otthonra ami nem a gagyi kategória az üres házért legombolnak 250 ezret, ennyiért pedig egy régebbi Chieftec Barvo házba alaplappal és némi kreativitással egy 50 diskes home giga nast lehet összepakolni. (lemezek nélkül) Mert itt eldönthetem mit szeretnék és válogathatok az alkatrészek között. Míg a 4 hot swapos nas megtellik akkor + 250e a következő? Ez logikátlan.

Ezek a srácok itt nem ipari megoldásokból egy komplett adatbankot építettek fel.

Ettől függetlenül a kész megoldások kipróbáltak leteszteltek. Ez benne van. Tény. Nyilván egy óriás vállalatnál ez nem is kérdés, hogy ilyet vesznek. Ez is igaz. De a takarékoskodásra ítélt szegény magyarnak valahogy meg kell oldania. Hiába kell!

Van könyv ezekről a szerver hardverekről (magyar elsősorban) mert a netet kutatva ez olyan tabu téma hogy csak na?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.