Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1079) Raptor 666


Raptor 666
tag

Sziasztok!

Nem teljesen jó helyre írom, de mivel ez a legaktívabb topik, és azért nem esik annyira messze témában sem, ezért remélem nem lesz probléma.

Nekem egy komoly szerverre lenne szükségem, de ilyet még sosem építettem. 0-24-ben működne, ip kamerák felvételeit rögzítené neten keresztül. Egyelőre nem sokat, csak 10-20-at max, de későbbiekben lehet, hogy ez jóval több lesz, szóval az egyszerű upgrade is nagyon fontos. Emellett tárolni is kéne az adatokat legalább egy hónapig, szóval a tárhelynek is elégnek kell lennie. Ehhez megintcsak nem értek, de amennyit olvastam, vagy raid 5+0, vagy 1+0-ban kéne gondolom, hogy legyenek a vinyók a megfelelő sebesség és biztonság érdekében. A szerverről eleinte 3-4 gép, később ez megnövekedhet rendesen, fogja a videókat olvasni és kezelni, tehát a sebesség is fontos, ezért gondoltam a raid 0 beépítésére. (A video-k 256 - 512 Kbps - es streaming-el működnének nagy valószínűséggel)

Ehhez a rendszerhez milyen szintű mobo, proci, memória méret kéne?

Illetve a vinyók lehetnek 7200 rpm-es 2-3 TB nagyságúak, vagy 10000 rpm-esben vagy ssd-ben kéne gondolkozni? Érdemes lenne NAS rendszert használni, vagy az teljesen felesleges pénz kidobás?

Router is kellene, a kábelezés CAT 5 v 6 lenne (nem tudta megmondani az ismerősöm melyik van neki), mivel ahhoz olcsón tudok hozzájutni, így mindenképpen olyan routerre is szükségem lenne, ami ilyen adatforgalmat megfelelően tud kezelni, ha tudtok erre is valamit ajánlani, annak nagyon örülnék. Illetve switch-re lenne szükség, avagy nem?

Mivel ez alapjában jelentős összegű befektetés, így árat nem írnék mert fogalmam sincs kb. milyen nagyságrendben kéne gondolkozni a különböző összetevőkre. Az igények adottak, szóval ehhez egy, az igényeket kielégítő rendszerre lenne szükség, de nem kell feleslegesen jobb alkatrészek, ha nem feltétlen muszáj.

A segítségeteket előre is köszönöm!

"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.