Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Aktív témák
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Az a kurva nagy helyzet, h itt általában édesmindegy mit mond az ember, semmi se jó. Én így állok hozzá, mert ez a tapasztalatom.
Amúgy kösz h engem hoztál fel. Én már számtalan dolgot leírtam, de szokás szerint nagy ívben le lett fosva.
Innentől kezdve mindenki azt csinál amit akar. Ez az alap - és legjobb - tézis

I do my fuckin' thing and I don't give a goddamn fuck about the others
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Woodslave
félisten
hát az egyik lényegi észrevételt Zombi már sommázta.
Grassnak is: a szintetikus dolgokat meg inkább hagyjuk, mert az a kolbász amit az átlagember kivesz a hűtőből, az szerintem simán azon a szinten van. Hosszú távú hatásokat megint nem tudhatod. Olyan sok változó van, hogy egy-két tényezőből semmilyen következtetést lehet levonni.
Erre azt szoktam mondani, hogy mostmár táplálkozás-edzés terén csak 110 éves kockahasú izmos emberre hallgatok
Azzal egyetértek viszont, hogy a kiegek szerepe túl van játszva, dehát ez egy qrva nagy üzlet, és nem neked fognak hinni a terembe járók...
(porokat én se szedek jelenleg, mert én sajnálom rájuk a pénzt.) -
Kassadin
addikt
Én nem akarok belekötni, mindenki azt hisz amit akar, csak másra ne próbálja meg ráerőltetni a saját gondolkodásmódját.
Nem tudom elképzelni mi baja lehet az embernek a tejsavó fehérjétől például.
"aki később nem hízott el vagy nem kellet májat cserélnie és még 40 évesen is
pisilnek utána a nénik a strandon."God fogalmam sincsen hány éves így hirtelen, de ő elég régóta nyomja és még nem számolt be arról hogy májműtéten kellett volna átesnie.
Aki ész nélkül koxol, annak nem csak máj csere fog kelleni.
Arnoldnak is kicseréltek már pár dolgot az évek alatt. -
joi29
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Hát én messze nem vagyok qrva izmos és nem akarok én itt szentírást
osztogatni még csak véletlenül sem.
Amint azt leírtam nem tartom szerencsésnek, hogy a fiatalok se látnak
se hallanak a test építés szintjén a kiegészítők nélkül holott még natúr VB
is van ami nem úgy natúr természetes, hogy nem lövik magukat hormonokkal
hanem hogy nem tömik magukat minden féle turmixszal, persze ennek is
vannak kategóriái.
Csak simán megfelelő táplálkozással, persze a kolbász meg a szalonna amit
említettem nem ezzel kapcsolatos az mindössze az edzés fokával hoztam
összefüggésbe.Egyébként belelehet kötni az írásomba rajta semmi akadálya, de előtte
az okosok beszélgessenek el néhány idősebb korábban test építéssel foglakozó
emberrel, aki később nem hízott el vagy nem kellet májat cserélnie és még
40 évesen is pisilnek utána a nénik a strandon (nem nem vagyok 40).
Grass

-
Kassadin
addikt
Most már minden hétre jutnak szakértők a topicba?

Grass: Az is ugyanúgy tönkreb*ssza őket hosszútávon, mint bármelyik másik versenysport, szerinted náluk nincsen ízületi kopás stb. a koruk előrehaladásával? A focisták miért halnak meg olyan fiatalon? Mert teljesen kihajtják őket, aztán csodálkoznak hogy elfekszenek a pályán...És még lehetne sorolni.
-
Grass
aktív tag
Azért nem kell rögtön leugatni, tény hogy van egy másik vetülete is a történetnek.
Pl a tápkiegeknek illetve azok gyártóinak nem állnak rendelkezésre több emberöltőnyi időre visszamenő hatástanulmányok, adatok. Nem 100% hogy nem lesz valamilyen negatív következmény annak, ha ezeket a szintetikus anyagokat tömöd magadba. Ugye a cigi sem 1-2 év alatt betegíti meg az embert hanem évtizedek alatt. Lehet csak 20-30 év múlva jelentkezik valami és majd vakarja az embere a fejét hogy vajon mitől.
A nagy súlyokkal való edzésnek pedig rögtön ott a hátulütője, tönkreteszi az ízületeket és a porcokat amik ugye terhelés alatt nem fejlődnek együtt az izmokkal.
A kis súlyú edzést sem kell leszólni. Nézzünk meg pl egy kajakost. Biztos járnak ők is a konditerembe de az a fasza tömör izomzat a sok évnyi lapátolás eredménye.
-
dnelb
veterán
Persze, 92es elite veteran
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na foglaljuk össze:
Ne szedjünk kieget mert belehalunk.
Ne szedjünk kieget mert felfúj.
Aki nagy súlyokkal próbál edzeni a minél nagyobb terhelés érdekében csirázzuk le , oktassuk ki 20x50kg sokkal jobb neki.
Edzés után szigorúan kolbász + szalonna.Értem . [link]
-
Woodslave
félisten
szerintem nem vagyok egyedül, ha azt kérem, hogy fejtsd ki részletesen a testépítésről vallott elveid, elméleted, mert egy sima akkor hagyjukkal sehol sem vagyunk.
Ezt megkapjuk Bubitól, aki már qrva izmos csak azt nem hajlandó elárulni nekünk többi szerencsétlennek hogy mit kellene ehhez csinálni. -
headhunter
addikt
"...és ha hazamész egyél ami
beléd fér és láss csodát még senki sem panaszkodott" -
headhunter
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
headhunter
addikt
"Hát persze mert tavasszal nyárára szépen felfújták magukat aztán meg jön
a sírás, ekkor én (az öreg róka
) mondom nekik szép szóval nem
lekezelő hangon mert örülök ha segíthetek, hogy kis fiú nem 5x kell kinyomni
a százat hanem 20x az 50-et 4x~5x szériában és ha hazamész egyél ami
beléd fér és láss csodát még senki sem panaszkodott, hogy nem jó amit
mondtam neki."Ez most a kész átverés show?!

-
dnelb
veterán
A testépítéssel kapcsolatban olyan szinten zavar van a fejedben mint a 70 éves nagymamámnak, ugyhogy csak pár dologra reagálok gyorsan:
Fizikai munkával sose leszel annyira izmos mint 1 normálisan étkező kondis.
szépen felfújták magukat definiáld kérlek mi az a felfújt izom. levegő megy a rost közé?
kis fiú nem 5x kell kinyomni a százat hanem 20x az 50-et 4x~5 --> a kisfiu jól csinálta, te beszélsz hülyeséget.
egy kis csira <--> nem lekezelő hangon + kisfiuzás ez meg kicsit ellentmondásos nem gondolod?
-
joi29
őstag
Az biztos hogy több nehéz fizikai munka esetén is használható izmot,
mint amennyit pufi rizzsel.
Több ezer év táplálkozási szokásaiból fakadó, a jelenlegi emberi test
felépítésében jelentős szerepet játszó állati fehérje és szénhidrát forrást,
csak úgy mesterségesen előállított anyagokkal és egyéb növényi forrásokkal
nem lehet pótolni.
Hosszú távon biztos nem, mert a tömegnövelők látványos növekedést
produkálnak, de azt az izom rost mennyiséget meg is kell tartani, erősíteni.
Ahhoz meg idő kell nem egykét hónap, mert nem egy kis csira panaszkodott
már nekem hogy a téli időszakban mikor nem költ vagyonokat a kiegészítőkre
valahogy olyan fáradt és nem megy úgy az edzés.
Hát persze mert tavasszal nyárára szépen felfújták magukat aztán meg jön
a sírás, ekkor én (az öreg róka
) mondom nekik szép szóval nem
lekezelő hangon mert örülök ha segíthetek, hogy kis fiú nem 5x kell kinyomni
a százat hanem 20x az 50-et 4x~5x szériában és ha hazamész egyél ami
beléd fér és láss csodát még senki sem panaszkodott, hogy nem jó amit
mondtam neki.
Persze ez a tömegnövelésre vonatkozik és nem a sport szerűen űzött
test építésre, szálkásításra.
-
joi29
őstag
válasz
Bubee82
üzenetére
Őszintén szólva nem értem az itt jelenlevő emberkéket, az izomzat
növekedését nem lehet csak ilyen meg olyan szerekkel kreatinnal meg
tömegnövelő turmixal megoldani.
Ahhoz hogy igazán szép kidolgozott és nem utolsó sorban erős izmokra
tegyen szert az ember ahhoz elsősorban edzeni kell de keményen.
Olvasom itt hogy ilyen meg olyan edzés mellett nem fáradt ki teljesen mert
az ilyen meg olyan kreatin hú mennyi erőt adott és fejlődött a hatására.
Hát ágyú ( ez nem neked Bubee82-nek szól ) épp az a lényeg hogy
amit bírsz kisajtolj magadból.
Szerintetek a filmeken a az edző termekben a nagyon izmos bácsik csak
színészi ambícióból ordítanak, meg vicsorognak és csak úgy tesznek mintha
szétszaggatnák az izmaikat.
A jó edzés olyan hogy mikor hazamész és letusolsz akkor utána olyan
fáradt legyél hogy nem a géphez meg az egérhez hanem még a
távirányítóhoz sincs kedved hozzá nyúlni.
A tested automatikusan az ágy felé hajt hogy regenerálódjál.
Az evést pedig bízd a természetre mert ha energiára van szükséged akkor
bizony éhes leszel és máris nem kell méregdrága kiegészítőket szedned
mert a frigóból a kolbász meg a szalonna fog a kezed ügyébe kerülni és
nem a pufi rizs.
-
Tamoo
nagyúr
Féláron én is bevállalnék 1-2zsákkal

(#49757) nepszter1: Ha a kajád rendben, meg amúgy is nagy benga vagy (bár lehet kicsinek tűnsz
) de szerintem fölösleges tömegnövelőre költenit. Akkor inkább myprotein. Bár ha a kaja rendben van ez se lenne fontos 
Amúgy nálam a vaníliás impact whey 1/1-ben ízesítetlennel keverve finom és költséghatékony megoldás. -
Bubee82
őstag
válasz
nepszter1
üzenetére
Nekem mindegy, csak a gondolkodás helyett már igazán cselekedhetnél is valamit

Azt meg csak jótanácsként: felesleges mindenről megkérdezni h használták -e már és milyen. MINDENT ki kell próbálni, amit érdekesnek találsz. Tápkieg ügyben, de még kaja ügyben is CSAK így juthatsz előre. Nem gondolkodni kell, hanem próbálni.
Én már véleményeket nem is nézek. Ami ár-érték arányban kedvezőnek hat, azt megveszem és kipróbálom. Ennyi.
-
nepszter1
addikt
Azon gondolkozok hogy nem is veszek semmilyen tömegnövelőt veszek 10kg Myproteines fehérjét meg egy kreatint és a kaja meg rendbe lesz és csá.
-
Kassadin
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom most hogy távozol közülünk, mihez fogok kezdeni magammal.

-
Zomb€€
őstag
Asdasasdasdasd ASD+"!
-
runner 125
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Ne tedd meeeeeg, neeeeee!
-
szőröscica
addikt
Na, pateszkák, én elköszönök egy időre. Gyúrjatok sokat, egyetek sokat, nőjetek sokat!

-
Jojo5
őstag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Nem, csak kell a változatosság...
meg úgy voltam vele, hogy nálam a top termékek ilyen téren eddig : 1. SP250-No-Xplode 2. Xpand Xtreme PumpÉn ettől is brutálisat tudok durranni

Kassadin: Ha már tömegnövelöről beszélünk a prof sztem nem vészes és van benne más is nem csak cukor
Up Your se csak cukor meg a többiből is van jó
Elég az is, de ha van zsé 1 kis pluszra akkor ez a következő lépcső szerintem... a legteteje meg amikor te magadnak rakod össze pl. edzés után fluid/vitargo vagy vmi és bcaa glutamin stb bele+ fehérje
-
Jojo5
őstag
válasz
mocsanisi
üzenetére
a tömegnövelő nem csak szimplán fehérje meg malto vagy szőlőcukor....

Nem azt mondom, hogy mindenből eleget tartalmaz, de több mint a semmi
Kassadin: Az emberek túl látnak, csak erről volt szó, hogy nekem tetszett... de idén pl. ha minden igaz az Up Your Mass-t fogom kipróbálni és nem azért mert nem tudok eleget enni vagy mert nem lennék hízékony

más: ma kurv*jót hátaztam
Xpand adta... már az edzés elején bizseregtem a bőröm alatt 
-
válasz
headhunter
üzenetére
Most miért totál megéri.

-
Rossi
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Magamból indultam ki... Gimiben mi is jártunk edzeni (10-12.-ig), ész nélkül, majmolva a "nagyobbakat", minél nagyobb súlyokkal, összeettünk minden szart, minimális eredménnyel. Most, felnőtt fejjel kb. fél év alatt többet "értem" el, mint annak idején 3 év alatt.
Szóval mondom, magamból indultam ki, meg amúgy is szar napom van, le is szarhatod nyugodtan amiket írtam...
-
mocsanisi
senior tag
Az utóbbi 3 hónap kész katasztrófa volt nálam, nem csak edzés szempontból. Vannak hullámvölgyek, szépen vissza fog az jönni. Rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam eddzeni menni, ezért agyalni se agyalok rajta. Most a 3 hónap alatt össze vissza ettem mindent, eddzeni ugye nem jártam. Na most, nem éreztem jól magam a bőrömbe, gyengének éreztem magam, rosszabbul aludtam. Hiányzott az edzés, és ez a fajta étkezés. Szerintem nem sok károm lehet belőle hogy ilyen komolyan veszem a dolgot (igazából csak kajára figyelek, meg lejárok heti 5x eddzeni), nem csinálok irdatlan súlyokkal szabálytalanul gyakorlatokat, koncentrálva eddzek. Ha gondolod kifejtheted ezt, hogy 18 évesen miért nem jó ilyen komolyan venni a testépítést

-
Rossi
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
A fiatalt úgy értettem, hogy ilyen halál komolyan "gyúrni" (bár amit linkeltem nem támasztja éppen alá a komolyságot, de a korábbi hsz.-eid igen) szerintem nem túl kifizetődő hosszú távon. Bár ezzel azt feltételezem, hogy nem ésszel csinálod, amiben lehet, hogy tévedek, ez esetben nem releváns a véleményem...
-
Kassadin
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Szerintem mindenki azt iszik meg zabál, amit akar, szuverén joga mindenkinek.
Én azt nem fogom sohasem megérteni hogy sok ember nem lát túl a jumbon, mintha csak az létezne. Aztán lehet hogy a srácok csak poénból írják mindig a jumbot, és nem jön át a poén.
joamilestoné: Te döntésed mire költöd a pénzed, én csak megjegyeztem a dolgot.
kovsol: Ehhez meg nem tudok mit hozzáfűzni. Ennyi.
-
mocsanisi
senior tag
Most semmit se iszom amúgy, jelképesen írtam hogy belekeverek. Jelenleg nem látom értelmét, megvan a napi fehérje+chbevitel szilárd kajából is. Amíg ezt tudom tartani, nem költök kiegészítőre.
Szerk.: Az meg hogy ilyen fiatalon, azt full nem értem, mert egy fiatal szervezetnek ugyan úgy szüksége van a tápanyagra, mint egy felnőtt szervezetnek.
-
mocsanisi
senior tag
Egyet nem értek. Minek isszátok ti DZSÁMBÓT? Most lehet hülye hozzáállás, de inkább veszek Power Track Power Proteint, mert nem versenyzőként szerintem semmit se számít hogy most VPX Syngexet iszok, ami köztudottan egy jó kis fehérje, vagy pedig powerproteint. A fehérjébe belekeverek szőlőcukor-maltodextrin keveréket, meg darált zab mehet bele. Kész az olcsó tömegnövelő, úgy osztod el a fehérje-szénhidrát szintet ahogy akarod, és szerintem semmi különbséget nem fog senki tapasztalni a jumbo meg e között.
Leültem. -
Woodslave
félisten
voltam, annyira nem adta, de a mostani rizs-krumpli-répa sült tarja adja

-
Tomics
addikt
válasz
ForexGuru
üzenetére
Nekem is az lesz a vacsora, lidl-ös sózott szar
Faszé kell megsózni olyan mint a hányás. Bakony zsírszegés túró sokkal jobb szárazon.De előtte még egy fasza kardió

Holnap meg aquaworld, balcsira ilyen időbe nem megyünk

Telezabálom magam, lefosom hogy diéta van. Kell egy csalónap, meg amúgy is 3 dologban mindent szabad: szerelemben, háborúban, nyaralásban

-
ForexGuru
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
este ilyet nem kéne linkelgetni, gondolkodgyyáááámá

megyek is bánatomba cottage chestet enni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
macikos
üzenetére
kb. 4-5 éve ismerem a srácot, aki egy jóbarátom munkatársa. Picit hajlamos a túlzásokra csak sajnos megfelelő IQ nincs mögötte.
Szóval miután megismerkedtünk és párszor már találkoztunk jöttek a 16-17-18 éves időszakból a megfelelően összeválogatott és körítéssel előadott történetek.
De, hogy ne húzzam soká a történetet, így nem fűzöm hozzá a saját véleményemet, de ezt a pár sort előzménynek mindenképp le kellett írnom.Na hát akkor, ahogy egyre többször találkoztunk és vettem magamnak otthonra egy fekpadot jött elő a történet, hogy Ő versenyszerűen nyomta, de egy gerincprobléma miatt abba kellett hagynia. Aztán mivel Ő vagy teljes odaadással csinálja vagy sehogy, így onnantól kezdve maradt neki a sehogy. (egyébként majdnem az Ő fekpadját vettem meg, de olyan árat kért érte, hogy fele árában megvettem inkább ismeretlentől)
Ezzel a hozzáállással nincs is semmi gond, mivel eléggé maximalistának ismertem meg, persze ez erősen párosul a már fentebb említett szellemi szinttel. De amúgy jó fej srác (már persze a maga tekintetében)
Aztán történt egy esemény, ami a sztori lényege: kapott ajándékba egy terembérletet. Persze megörült ennek, mert azért aki hosszabb ideig edzegetett már, annak bizony egy idő után lesz egy kis hiányérzete. Sajnos a már többször emlegetett szellemi dolog vegyülve egy kis virtuskodással hozta meg a sztori lényegét.
Elviekben versenyszerű testépítéssel és pár év kihagyással a háta mögött lement a régi edzőterembe és az első alkalommal meg kívánta mutatni, hogy ki is a legény a gáton. Nekiállt karozni, aminek a vége az lett, hogy úgy bedurrantotta magát bicepszezéssel, hogy a kezét nem bírta kinyújtani utána. Jött is két hónap táppénz egyből.
Mikor haverok elmesélték gondolhatod nem fordultam le a székről

Most már óvatosabb azért, de mikor felugrott hozzám és meglátott nálam két vödör fehérjét egymás mellett meg egy még felbontatlan creatin-t szerintem elkapta az epcó az arcát. A fehérjéről még csak-csak hallott, de a creatin már betett neki. Mindenesetre megjegyezte a nevét és hétvégén kezdett utánaolvasgatni a neten. Ekkor akadt bele az általam érdeklődött createston-ba. Jött is egyből a telefon, hogy talált valamit, aminek utána kellene nézni/kérdezni
-
kovsol
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
ha esetleg valami otthon készített pizza akkor még jó is lehet, a mekit meg most felejtsd el, az soha nem jó, nem csak diétakor

-
Rossi
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Like. Kezdőknek inkább Volumass, vagy egyéb tömegnövelő (gondolom már vannak újabbak), nekem csírább koromban az bejött nagyon.
-
Zomb€€
őstag
Én a téli tömegelésre tervezek kreatint, szerintem faszás lesz, eddig egyszer toltam, nagyon régen.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nincs mit. Told le a 6kg-ot, és kezdj el szépen tömegelni, sok kaja és valami tömegnövelő ha kevésbé vagy hízékony, és nem lesz gond
Kreatin ráér majd 1-2 év múlva 
-
szőröscica
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Meggyőztetek, akkor egyelőre hagyom. Amúgy is van még 6 kiló, amitől meg kell szabadulnom. Köszönöm szépen!

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Mivel a kreatin az izomban tárolódik el (ez így nem teljesen igaz, de nagy vonalakban erről van szó) így az profitál a kreatinból sokat, akin sok az izom
Kezdőknek semmiképp se ezzel kellene kezdeniük, mert csak csalódottak lesznek 
-
Jojo5
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
én azért vettem mert viszonylag "komplex" amikor én ettem csak a normál kaja ment+multivitamin illetve ez edzés után és szépen betöltött edzés után

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem először még elég lesz, később lődd el ezeket az opciókat, mer fejlődni úgy is fogsz jumbo+sok kajától, majd meglassul akkor vedd elő a kreatint+egyebeket.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Battlefield 6
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor ő egy géniusz

...viszlát.