Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Aktív témák
-
Zomb€€
őstag
Ma olyan durvát hátaztam, hogy kijöttek az erek a lábfejemen, meg a *****omon is :-O Durván szálkás vagyok már?
-
-
Ha csak este 8-9 fele végzem edzéssel és tolok egy fehérje+ch turmixot, utána mit tudok enni? Mivel este van elméletileg nem szabad ch-t enni. Javaslat? Dögöljek éhen?
Vagy csak fehérje?
-
mocsanisi
senior tag
válasz
MrLaszloMan #40687 üzenetére
Akkor mostmár csak azért is ordibálni fogok, ha már úgyse mosom le magamról
Indulok is
-
mocsanisi
senior tag
válasz
MrLaszloMan #40667 üzenetére
Komolyan elhittétek?
Bár ebben a teremben nem tudom hogy igazából mivan. De tényleg. Tegnap odajött hozzám egy gyerek hogy elkérheti-e az övet, mondom persze. Eddig rendbe is van a story. Na de. Nyújtja a kezét mondja a nevét, nem igazán értettem. Erre elkezdi nekem hogy igyááál teát, és nyújtogatja nekem a flakonját. Mondom kösz nem. De igyál teát, igyál teát. Mondom kösz nem
Erre odament egy nagydarab nem idén lebarnult alkarnyi vastag aranylánccal a nyakában eddző emberhez. Neki is bemutatkozik. És jön a szöveg: Igyál teát... Hát azt hittem meghalok
Nagyot csalódtam bennetek, hogy tényleg el bírjátok rólam képzelni hogy egy inkább fitness beállítottságú terembe nekiállok ordibálni -
Kassadin
addikt
Mell+hát+futás volt. Futásban fejlődök, hátat már most érzem, mell meg nem annyira megy mint amennyire szeretném, de reménykedem majd alakul ez is. Hiányzol Mocsa!
Más: Végre sikerült állást találnom(végre többet tudok költeni erre a sportra), jövő hónapban már biztos veszek fehérjét. Megmaradt bennem hogy macikos egyszer azt írta, hogy a fehérje minnél ízesítettebb, annál rosszabb minőségű. Szóval törekedni kell az ízesítetlen fehérje fogyasztására? Melyik fehérjét tudnátok ajánlani?
-
zalika
tag
Sziasztok
Errol nektek mi a velemenyetek?:[link]Penzhiany miatt csak ilyen olcsot tudok rendelni de egyaltalan megeri-e??Vagy inkabb vegyek vmi feherjet?
Kajam nagyjabol rendben van,amugy azert szerettem volna beruhazni egy ilyenbe mert eleg nehezen akar gyarapodni a sulyom rendes kajalas melett -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
MrLaszloMan #40667 üzenetére
ilyesmi futott át az agyamon nekem is
-
LOTR
addikt
-
tween
őstag
pedig jól csináltam mindent
-
tween
őstag
Gondoltam már ha ott vagyok lövök pár képet a termünkről (mezőgazdasági szerelő csarnok)...nem egy városi terem,de a célnak tökéletes:
-
mocsanisi
senior tag
Na már nagyon várom a mai lábat. Végre edzőpartnerrel, motiválós, ordibálós, odabaszós láb lesz
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave #40656 üzenetére
edzés előtt fehérje?
Dehogy
Annyira azért még vagyok konzervatív h tudjam, edzés után muszáj valami fehérje
Egyébként lefekvés előtt manapság leggyakrabban 1 pohár vörösbort szoktam legurítani
Ezzel helyettesítem a szintetikus antioxidánsokat, amelyek a knb. vitamin kiegészítőkben vannak
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave #40654 üzenetére
Nem tudom. A hiba csakis az Ön készülékében lehet
Én most az Advanced HW Diet-et próbálgatom. Napi 2, maximum 3 étkezés, ami belefér alapon. A mai reggelim vörösborban sült sonka + főtt-füstölt tarja, félbarna kenyérrel és mézes teával volt. A soron következő étkezésem még nem tudom mikor lesz, de vélhetően délután. Ez kérlekszépen császármorzsa lesz szilva vagy baracklekvárral. Megnézem h a ch + ch tartalmú étkezés mennyiben befolyásolja az izommemória pufferjének kiürülését
Az esti étkezésem még kérdéses
De lehet h megismétlem a reggelit, mert ha ma netán elmegyek edzeni, akkor valami fehérje csak kellene
-
Woodslave
félisten
válasz
Bubee82 #40652 üzenetére
tegnap kipróbáltam ezt a ch- zsír elválasztásos dolgot. A kakaós kalács kb. 9-re sült ki otthon, és úgy készítette a feleségem, hogy a töltelékben volt a zsír (margarin) a tésztában meg nem. De reggelre se lett kockás hasam. Mit rontottam el?
(arra gondolok, hogy a tésztába is kerülhetett zsír?)
Ja és este hát-csuklya-bicepsz edzés. 30 percet adok rá azért ez komolyabb mint egy mell-váll..
-
Bubee82
őstag
válasz
mocsanisi #40627 üzenetére
K@rva nagy hiba. De írtam is anno, h emelni kéne. Az meg h elveszed a ch mellől nem azt jelenti h az étrendből is elveszed
Mellesleg azt sem értem mi köze a zabnak a zsírhoz.
Azt az esti zabos kaját vagy tedd át máshová, vagy hagyd a 3,14csába és legyen egy zsíros és könnyen emészthető fehérjés kajád az utolsó. A fehérjének nem is kell soknak lennie, sőt előnyös ha nem az.
Ennél az étkezésnél pattints be a napi zsírszükségleted.
kovsol
Kopi jól mondja
Bár valami tanulmányt linkelhetett volna
-
kovsol
titán
válasz
Apollyon #40637 üzenetére
pedig ha belegondolsz az lenne a legjobb ha úgy tudnád leereszteni a súly, hogy pont a fejed helyére menjen, szóval ezt egykezessel tudod csak megtenni, vagy valami spéci erre kitalált géppel
én mostanában nagyon érzem a vállamban az izomlázat
amit szoktam csinálni rá:
oldalra emelés 4x15 kis súllyal
oldalra emelés 4x8 nagy súllyal
egykezessel nyomás piramisba fel 15x25kg tól 10x32,5kg ig megyek fel, szóval viszonylag nagy ismétlések
döntött törzsű oldalemelés nagy súllyal piramisban
állig húzás ez is piramisban közepes súlytól nagyigvégére meg se bírom emelni a karomat és durva izomlázam is van tőle
Woodslave kösz, meg is ettem gyorsban egy marékkal így a reggeli és a 10órai közt
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Balupapa #40638 üzenetére
Bunnyt ritkán olvasok, ezt sem olvastam. A tejes cikket én is vágom.
Linked van?mocsanisi: hjah, azér én is bemelegítek előtte ez alap.. De egyébként amikor egykezessel nyomom helyette akkor szokott kellemesen fájó érzés lenni utána, kerettel nem, valszeg mert nem olyan nehéz mint a szabad súlyok ;P
-
Kassadin
addikt
Ti is így szoktátok?
[link] -
nepszter1
addikt
jelentem rizs szagút fingok
-
mocsanisi
senior tag
-
deniro2
senior tag
Nézd, ha nem értesz egyet a cikkel, az is egy lehetőség...
Velem felesleges vitáznod, mert én csak linkeltem.
Azzal viszont én is egyetértek, hogy kb. 3g/zsmtsk ch elég. Bár ez nyilván anyagcsere függő, úgyhogy legyen 3-4 g.
Amúgy az átlag ember annyi zsírt megeszik, hogy akkor sem lesz semmi baja, ha simán a ketózis felett marad.
Mindegy, egyébként abból indultunk ki, hogy egy fél éve még ötvenakárhány kilós embernek felesleges 600+ g ch-t benyomnia, amit továbbra is tartok. Ha van érved ezzel szemben, szívesen veszem. -
Mennyi a napi zsír szükséglet? Ma pl ettem zabpelyhet, csirkét, rizst, sovány túrót, de ha kiszámolom alig jön ki pár gramm. (Na most drugsbunny elküldene a kurva anyámba ezzel a kérdéssel!
)
Egyik oldalon (talán bodybulder) találtam ezt régebben.
"Add össze a ferhérje és ch mennyiséget, szorozd meg 4-el: ez a ch+fehérjéből bevitt kalória, ezt tekintsd 70%-nak. A maradék 30% kalóriaértéket oszd el 9-el, megkapod hogy hány gramm zsírt vihetsz be max."
-
macikos
addikt
-
Ijk
nagyúr
válasz
deniro2 #40610 üzenetére
Bullshit, ha nem edzel, és szimpla irodai ülőmunkát végzel akkor is rengeteg energiát használ fel a szervezet. Ha meg minimális CH bevitel mellett nem nyúl a fehérjéhez, akkor mi a fenéből lesz az energia? Fotoszintetizálod, vagy mi?
Úgylátom, hogy itt sokan annyira odafigyelnek a kajára, mint a versenyzők. Remélem hamarosan képek formájában is bizonyosságot szerezhetünk az eredményről
-
Yeffy
veterán
Bocs, csak lejárt a modidőm.
Még kovinak elfelejtettem írni, hogy nem, egyelőre nem nagyon 'használok" ilyen jellegű edzéstervet, inkább még "csak" olyan súlyokkal kezdtem el dolgozni nem régiben, amikből mittomén 4-6 megy ki max.
Illetve még ehhez: "Most írhatunk neked bármit, úgyse hallgatsz rá." még egy észrevétel: nem is azért írtam, hogy próbáljatok meggyőzni, vagy vitát indítsak, szimplán érdekelnek az esetleges vélemények/ellenvélemények/észrevételek. Ezért fórumozok leginkább.
-
Bubee82
őstag
válasz
macikos #40611 üzenetére
Arról nem is beszélve, hányan el vannak tévedve az erezettséget illetően
mocsanisi
Mennyi az a minimális?
Szar ötlet állandóan nassolni a mogyorót. Szépen fogod a zabot, amit utoljára hagytál, beküldöd valamikor a nap folyamán máskor, és a helyére beteszed a mogyorót és legalább egy fél kanál fehérjével elfogyasztod. Olyan fehérjét csoportosíts mellé ami gyorsan emésztődik.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Bubee82 #40608 üzenetére
Mióta szóltatok azóta figyelek rá hogy minimális olajat használjak, így gyakorlatilag minimális zsír van a ch-s étkezéseknél. Kérdés. Mikor lenne célszerű megenni 100g mogyorót egy nap? Én arra gondoltam hogy szimplán reggeltől estig eleszegetem. Más ötlet?
maci: Okés. Azért muszáj extra mennyiségű ch-t ennem, mert ha egy kicsit is visszaveszek a súlyom szépen elindul lefele, és beáll egy 70kg-ra. 2010.11. hó elején is 71kg voltam, most is. Eltelt 4 hónap. Szóval mostmár azért nem ártana egy kis felfele ívelés
-
macikos
addikt
válasz
mocsanisi #40602 üzenetére
Nem b*sztatni akarlak, de a te kategóriádban, ebben a súlyban minden második embernek eres a karja a termekben
Szerintem akkor van értelme az erezettséggel foglalkozni -már ha van, mivel az erezettség csak egy része a kevés zsírnak, de erre alapozni nem lehet, hogy minél eresebb valaki, annál szálkásabb-, ha az ember már 90kg körül van.
-
deniro2
senior tag
A cikkben levan írva, hogy minimális ch is elég ahhoz, hogy a szervezet ne nyúljon a fehérjéhez. Másrészt az egész lényege -az én olvasatomban- testépítő szemszögből, hogy, ha csak mondjuk 3g/zsmtsk ch-t eszel, akkor sem dől össze a világ és nem lopják el a manók az összes izmodat egy éjszaka alatt...
Macikos: ez a 90 kg picit meredek, mert a srác 173 centi, mint Janesz, aki 80 kiló körül már az SB-n indult...
-
Yeffy
veterán
válasz
kovsol #40604 üzenetére
Okés, hamarosan összegzem a dolgot. Nem olyan brutális mértékben, de észrevehetően egyébként. Tehát ne azt várd pl, hogy nyomtam eddig monyuk 50 kilóba 4*8-at, most meg 110be u.ennyit.
Mocsa: hmm,hmmm.. végül is igaz. Ha erről az oldalról nézem/zük, jól mondod.
deniro2: szintén igaz, nem is ezt vontam kétségbe.
és végül, de nem utolsósorban
Bubi: "A testépítésben a súly és az erő nem a célod, hanem az eszközöd."
Szintén tisztában vagyok vele, egyértelmű."Majd úgyis rá fogsz jönni. Most írhatunk neked bármit, úgyse hallgatsz rá." Ezért írtam azt, hogy egyelőre. De egyébként miért ne hallgatnék rátok, sok okos és hasznos tanáccsal láttok el.
"Jellemzően, aki sose volt még csak a közelében sem annak h jól nézzen ki, az nem is tudja h mennyire meg fog változni a véleménye, amikor egyszer megtapasztalja." Nyilvánvaló. És mivel tudom, hogy még a közelének közelében se vagyok ennek, ezért a mostani állapotomhoz ezt a "célt" tűztem ki, efelé haladok. Később meg ami jön.
"Legyél póveres" foglalkoztat a gondolat.
-
Bubee82
őstag
válasz
deniro2 #40606 üzenetére
Ha képes betartani h szétválasztja a zsírt és a ch-t az étkezéseiben, akkor nem lesz gond.
Ez volt, az és lesz a sovány izomtömeg növelés alapja és e mellé a kardió.
Yeffy
Ha az erő a fontos, akkor legyél póveres. A testépítésben a súly és az erő nem a célod, hanem az eszközöd.
Majd úgyis rá fogsz jönni. Most írhatunk neked bármit, úgyse hallgatsz rá.
Jellemzően, aki sose volt még csak a közelében sem annak h jól nézzen ki, az nem is tudja h mennyire meg fog változni a véleménye, amikor egyszer megtapasztalja.
-
Ijk
nagyúr
válasz
deniro2 #40598 üzenetére
A cikkből hiányolok egy-két dolgot. Pl. hogy a szénhidrát sokkal olcsóbb tápanyagforrás, mint a fehérje, gyorsabban hasznosítható, gyorsabban emészthető. Azt mondjuk nem tudom hogy kinek van arra pénze, hogy fehérjéből fedezze a szükséges energiát is, esetleg valami hentes lehet.
Másfelől a gabonafélékből készült magas rosttartalmú ételek nagy tömeget képeznek az emésztőcsatornában, ami lehet hogy nem árt az emésztéshez, ill. a megfelelő székletképzéshez. -
deniro2
senior tag
válasz
mocsanisi #40602 üzenetére
Te tudod. Gondolom nem a hasad-melled-segged eresedik, ahova alapvetően a zsír elsőre felkúszik... A karom nekem is egyre eresebb, de mellé 4 centit nőtt a hasam is...
Mindegy, én is ilyen önfejű vagyok alapból, úgyhogy nem ugathatok... Valszeg nem vagyok túl okos, mert mindig a saját hibáimból tanulok...Yeffy DJ: a zsírtól nem leszel erősebb... Diéta alatt nyilván gyengülsz, mert nem tudsz rendesen visszatölteni, de utána az erőszint visszajön, hiába könnyebb az ember... A súlyokat izommal emelgeted, nem pedig zsírral.
-
mocsanisi
senior tag
Ez amúgy érdekes dolog. Méret erő. Mert végülis ez relatív. Vegyünk egy szélsőséges példát. Valaki 100kg. Lediétázik 70kg-ra. Na most vegyük azt hogy nyomott 100kg-t fekve, és ez lement 85kg-ra a diéta végére. Saját testsúlyához képest viszont most erősebb. Szóval ezt lehet több szempontból nézni.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
deniro2 #40598 üzenetére
Ha elkezdek zsírosodni akkor vissza fogom venni a ch-t, de gyakorlatilag ma 2-en kérdezték meg a terembe hogy diétázom-e, mert annyira kieresedtem hogy nagyon durva volt. Majd jövőhéten lövünk kar edzésen egy képet, hogy lássátok miről beszélek
kovsol: Megfőztem reggel fél kilót, elosztottam 3 fele. Így jött ki
75g ch van 100g-ba, illetve 12g fehérje
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- További aktív témák...
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest