Hirdetés
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Marlie
csendes tag
válasz
runner 125 #37897 üzenetére
Akkor ezért ragaszkodik ahhoz az aláíráshoz?
-
deniro2
senior tag
Persze. Én Wood felvetésére reagáltam, hogy csinálja úgy, ahogy neki kényelmes azzal, hogy szerintem ekkora feleslegnél az elején még nem lehet kényelmeskedni, hanem oda kell b@szni...
Ijk: hagyjatok már ezzel a pár hónapos diétával...
Vagy én nem tudok érthetően írni, vagy ti szöveget értelmezni, mert az 1-1,5 éves komoly diétát hasonlítottam össze az 5 éves szuttyogással... -
Ijk
nagyúr
válasz
deniro2 #37886 üzenetére
30-40 kilót nem lehet hip-hop leadni. Ez nem úgy működik, hogy mintha rádraknának (mint sportoló emberre) ennyi felesleget, és majd ledolgozod néhány hónap alatt.
Ahogy írták teljes életmódváltás, akaraterő, kitartás kell, ami nem megy az egyik napról a másikra. Csak ahhoz nagy akarat kell hogy valaki heti 3x1 órát intenzíven sportoljon.
Ráadásul a keringési rendszere, szíve, az egész anyagcseréje nincs felkészülve, egyszerűen nem tud jópár hónapig jelentős mennyiségű kalóriát égetni, mert elájul az edzéseken. -
LOTR
addikt
-
deniro2
senior tag
Ez természetesen így van, én sem mondtam mást. Viszont szerintem ezt az elején nem lehet úgy csinálni, hogy kényelmes legyen, hanem az egészséges kereteken belül pörgetni kell a dolgot, szenvedni és eredményeket elérni, különben annyira elnyúlik ekkora súly leadása, hogy nem marad motiváció. 1-1,5 év edzés és tervezett táplálkozás eleve megalapozza a késöbbi hosszútávú életmódváltást, ahol már lehet figyelni arra, hogy ne okozzon kényelmetlenségeket a hétköznapi életben.
-
Marlie
csendes tag
válasz
Tipo16V #37889 üzenetére
Tudtommal igen. Az a lényeg a pulzusod ne menjen 120, 130 fölé. [link]
Mondjuk én úgy állok hozzá, mivel nincs (szoba) biciklim, hogy tojok az aerobra és futok, előbb-utóbb kérem azt a kondíciót, hogy tudjak 40 percet is futni/kocogni, hogy a pulzusom ne menjen 130 fölé és onnantól meg már az mindenféleképpen intenzív és hatásos aerob lesz. Amíg nincs ilyen kondim, nem nagyon izgat hogy most épp kariózom és picit fogy az izom is, mert állóképességem ezzel ellentétben igen csak fejlődik.
-
LOTR
addikt
válasz
deniro2 #37886 üzenetére
40 kiló leadása máshogy nem megy, csak életmódváltással vagy leadása után ugyan úgy visszahízza az alany, én még nem láttam/hallottam olyanról akinek máshogy sikerült volna
az pedig nem fog sikerülni csak évek elteltével, az más kérdés, hogy az elején valószínű a víz távozása miatt nagyobb lesz a súlycsökkenés -
Tipo16V
aktív tag
az aerobnan van felső határa? 1 órát szoktam, fél óra tempós gyaloglás, és fél óra tekerés, de ha akarnék nyomhatnék 3 órás aerobot is?
-
BÁ Nutrition
addikt
szerintem 3 hét után nem kéne túlerőltetnie a dolgokat, eleve 4-5 hétig csak átmozgató edzést csinálnék, arra meg pont jó amit most csinál. a fogyás se áll be olyan hamar mint egy rendszerhez szokott embernél. a kaját nyilvám változtatni kell mert ez a napi 3 nem megfelelő gyorsítani kell az anyagcserét. napi 6-7 kéne minimum
-
deniro2
senior tag
válasz
Woodslave #37878 üzenetére
Alapvetően egyetértek veled, de szerintem 40 kiló felesleg eltüntetéséhez nem lehet lájtosan hozzáállni... Egészen más dolog egy elfogadható forma fenntartása, lassú javítása, mint egy ekkora zsírmennyiség leadása. Ennek kőkeményen neki kell menni és, ha túl van rajta az ember, akkor ellehet gondolkodni egy olyan életmód kialakításán, ami hosszútávon is fenntartja az eredményt. Nem hiszem, hogy sok emberben van annyi kitartás, hogy 5 évig szuttyogjon ennyi felesleg leadásával (főleg nem 38 évesen), mert közben 20x elveszti a motivációt. Ide gyors eredmények kellenek és még így is 1-1,5 év rámegy a dologra.
-
-
macikos
addikt
válasz
larelind #37858 üzenetére
Én, mint a diéta neves, elismert szakértője
azt tanácsolnám, hogy:
1. Ne a kalóriát számold, hanem a szénhidrátot! Neked max. 100-150 gramm szénhidrát kell egy napra.
2. Cukrot teljesen felejtsd elEnnyi
Tomics: Mi az, hogy ma nem edzettél???
Fél 1 van B+! Vagy most mész alukálni, vége a napnak?
-
Tomics
addikt
Ma nem edzettem, szétcsapott a meló
-
becso13
aktív tag
Az én tanácsom meg (amit csajok tuti nem fognak megfogadni, mert nem akarnak "kigyúrtak" lenni hirtelen. Nem mintha lehetséges lenne...), hogy vegyél egy nagyon finom fehérje-turmixot. Gaspari Myofusion, BSN Syntha-6, ilyesmit. Azt idd estére! Nagyon jó tápanyagokat viszel be vele és annyira finomak, hogy a csokit teljesen elfelejted. Legalábbis könnyű nélküle meglenni.
Na meg tudsz belőle fagyit meg mindenféle elborult brutálfinom dolgot csinálni
.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Én azt mondom hogy eddzél, heti legalább 3 alkalommal, olyan intenzitással hogy tisztességesen leizzadj. Kajából meg a nasikat, készételeket el kell felejteni, este már ne tésztázz be, igyál min 3L vizet/nap. Elég ha ennyit betartasz, és akkor majd jön az eredmény is, szépen lassan.
-
Woodslave
félisten
válasz
larelind #37877 üzenetére
az a baj (vagy nem de mivel elkezdtél valamit ezért úgy gondolom azt gondolod hogy igen
) hogy ha csökönyös szamár maradsz, akkor az is maradsz aki (vagy inkább amilyen mert attól hogy a külsőd megváltozik nem kell hogy a belsőd is) vagy most.
A lényeg függetlenül attól hogy milyen tanácsokkal látnak el itt vagy bárhol, hogy megtalád azt a módszert amit fenn tudsz tartani az életed hátralévő részére. Ha ez az, hogy 6-szor eszel egy nap, akkor azt, ha az hogy 2-szer akkor azt. Ha ezt az edzést szereted és élvezed, akkor még mindig jobban jársz ha így csinálod, mintha mást amit abbahagysz két héten belül.Kitartás
-
Bibby
addikt
válasz
larelind #37872 üzenetére
Mondjuk az is fura, hogy te kérdezted van-e valami tanács, négyen írtuk hogy így nem oké a dolog, de csak hajtogatod hogy te ezt így akarod és majd jó lesz ez.
Csak a megerősítést fogadnád el?A kedved ne menjen el, mert az akaraterő látszik, maradjon is meg, segítő szándékkal kritizálunk.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Nem csak 2000 és 900-as kalóriaértékű étkezés létezik. Valami beteg találta ki a 900 kalóriát, egyik kollégámat is 700 kalóriás diétára fogta valami természetgyógyász, gyakorlatilag a salátát is méregetnie kellett, kb két hónap alatt visszajött neki a teljes súly amit lefogyott.
Az étkezésed és az edzésterved is rossz az alapján amit leírtál.
-
deniro2
senior tag
válasz
Szerintem: ha a pajzsmirigyedet beállították és nem kezdtél el fogyni, akkor valami gáz van, valszeg sokat eszel.
Az edzésed úgy rossz, ahogy van. Nem kell 100 féle gyakorlatot csinálni.
Csinálj inkább heti 2 rendes súlyzós, teljes test edzést, testrészenként 2 gyakorlattal, olyan súllyal, amivel még 8-10 ismétlés épphogy megy. Emellé legalább heti 3 óra aerob, de nem össze-vissza, hanem egyféle, mert a fogyás nem a gép tipusán fogy múlni, hanem az elvégzett munka mennyiségén.
És ami a legfontosabb: figyelj a kajádra. Ha nem akarod diétának hívni, akkor hívd máshogy, de tudatos, tervezett táplálkozás nélkül aligha fogsz megszabadulni ~40 kiló zsírtól. -
Woodslave
félisten
válasz
Szerinted
szerintem meg, hogy a súlyodnak nem sok köze van ahhoz hogy mennyi kalóriát kell bevinned, a te kalória igényed pont annyi mint egy 62 kilós 162 cm-es nőé ugyanilyen fizikai aktivitással. Az extra súlyból eredő esetleges többletterhelést meg tekintheted plusznak
-
larelind
csendes tag
válasz
Woodslave #37868 üzenetére
nem is akarok ,)
a kislány, aki velem egy időben kezdett kondizni, hasonló paraméterekkel, már kétszer kiájult az iskolapadból, mert 1000 kalóriát eszik csak... ez egy 90kilósnak, napi szintű komoly edzéssel kevés, akárhonnan is nézem... szerintem na...
én először felhozom magam erőben aztán majd ráállok az 1000-900 kalóriára ,)) *bizakodik*
-
Bibby
addikt
Én nem azt mondtam hogy már most kellene programszerűen fogynia, de ő jön ezzel hogy hat hónap múlva fog csak ez megtörténni, ami hülyeség.
A másik meg hogy leírta az étkezési szokásait, amiben én sok jót nem látok, nem tudom neked mi tűnik jónak, reggel tészta, délben zöldség, este hús. -
larelind
csendes tag
válasz
Woodslave #37862 üzenetére
Nem félek a nagy súlyoktól, később emelek a súlyon és kevesebbet számmal ,) de nem akarom túledzeni magam kezdésnek, és kényelmesebben érzem a nagy számú kis sorozattal, mint fordítva ,) a pihenők alatt sétálok és nyújtok, mert ezt verték belém a tizen év alatt amíg csináltam ,)
És valószínűleg igen, a pajzsmirigy bejátszik a nem mozduló súlyba ,)
Éhes nem vagyok, kívánós sem, terhesen sem voltam az ,) napi kb 2000 kalóriát megeszek, majd később csökkentem ezt is ,)
-
harry
veterán
Ha hosszú idő után elkezd súlyzózni, nem fog az a fogyás így megindulni az első hetekben, biztos, hogy erősödni fog. Nem ebből a három hétből fogjátok megítélni, hogy jó-e ez így. Jónak tűnik, de hosszabb idő kell, hogy precízen lehessen variálni a dolgokkal. Bár most már nem ártana, ha csökkenne a súly...
-
Bibby
addikt
válasz
larelind #37861 üzenetére
Amit én írtam, az pont az a verzió hogy nem csoda fog történni, hanem lassan megindul a súlyod lefelé. Mondjuk heti 1 kiló mínusz, és ha jól csinálod az tényleg zsírból megy le. Ezért kell belőni a szénhidrát mennyiségét, és azzal szabályozni az egészet. Azt hittem ezt szeretnéd.
-
Woodslave
félisten
válasz
én azon gondolkozom mindig, hogy bár vannak elméletek (figyelj Bibby
) hogy a férfiak a Marsról, a nők meg a Vénuszről jöttek de soha nem értettem, hogy miért így kell egy nőnek edzenie? Félsz hogy túl izmos leszel, ha mondjuk nagy súlyokat használva edzel max 10-es ismétlésszámmal? 2 perc pihenő? Minek? Másfél óra? Minek? Fél óra tekergetés súlyzós edzés előtt? Minek?
A súlyról Bibby elmondta én is ezt gondolom. Heti 1 kilót simán le kéne dobnod az elején (persze a pajzsmirigy probléma más megvilágításba helyezheti a dolgot) Jól értem hogy 3 hete jársz?A kajával kapcsolatosan én nem értek egyet a kevés kaja tárolás elmélettel, ez legyen az én bajom, de neked pláne az elején még jobban kellene figyelni az úgymond tiszta kajára.. Reggelire tészta?
Éhes vagy amúgy?
-
larelind
csendes tag
Köszönöm ,))
ezt egyszer már végigcsináltam 18évesen ,) igaz nem 90ről kezdve ,) és három hét alatt nem várok csodát
nem akarok 90 helyett 60 lenni három hónap alatt... kikészülnének az idegeim, amik alól kifogyna a zsír ,)
a súly is fog lemenni de egyenlőre erőnlétet kell szereznem magamnak ,)
diéta? nemnem ... nem diétázom, csak kicsivel kevesebbet eszem mindenből egyenlőre, a diéta az majd két hónap múlva ,)
nem csodát akarok, csak kicsivel jobban érezni magam a bőrömben ,)
-
Bibby
addikt
válasz
Diétázni meg zsírt égetni akarsz, a súlyod maradt és ezt normálisnak tartod?
Azért ennek nem így kellene lennie, még ha az izom nehezebb is. Főleg nem hat hónapig.Az étrendeddel lesznek nagy gondok, ennél sokkal komolyabbat kellene összeállítani, kezdjük ott hogy ez baromi kevésnek tűnik, amitől a tested pont hogy elkezd tartalékolni, nem pedig fogyni. A szénhidrátot ne rögtön nullázd szinte, hanem fokozatosan csökkentsd mondjuk hétről hétre, ezzel párhuzamosan nőjön a fehérje bevitele, többször egyél egy nap ne pedig háromszor. Így első körben.
-
Bibby
addikt
válasz
kovsol #37857 üzenetére
Ez nekem is megütötte a "fülem" mondjuk.
Az elképesztő kar az nem ez? -
larelind
csendes tag
Sziasztok ,)
kb 13 évig edzettem, kondi-aerobic-bicigli-úszás és ami vízben művelhető kb 68-74 kg-osan, 162 cm mélyen ,) aztán jött 33 évesen egy gyerek, egy vetélés, még egy gyerek és a pajzsmirigyem pofonvágott, (gyógyszerelik) ígyen lettem 38 éves, 90 és maradtam 162 cm magas ,)Három hete megmakacsoltam magam, gyerekeim férjre bízva elvonultam edzeni, az animal cut-jával kézenfogva ,)
Az első héten vigyorogva mentem minden nap munka után, aztán a második héten kicsit alábbhagyott a vigyor, most van a holtpont, de összefutottam a régi edzőtérsakkal, haverokkal, lányokkal és nagyon kedvesen tartják bennem a lelket, sms-ben-telefonon: "ha nem jösz, kimegyek és a fülednél fogva rángatlak be" *vihog* meg fél háromkor beveszem a kapszulákat és a koffein szinte tíz percen belül pörgetni kezd ,) és megyek ,) még akkor is, ha legszívesebben a takaróm alá bújnék ,))
de!
- beleférek a nadrágomba, amibe eddig cipőkanállal és olajosan is alig
- energiám van mindenfélére
- könnyebben állok fel a székemből, ha mennem kell
- nyugodtabb vagyok
- türelmesebb a gyerekeimmel
- láthatóan alakulok, már a teremben is mondják ,)viszont!
- a súlyom maradt, ami nem baj, tudom, hogy az első hat hónapban még akár nőhet is, mivelugye az izom nehezebb mint a zsír ,)Látható, hogy a "de" sokkal több, mint a másik és ez így jó nekem ,)
Hmm az edzésem, mivel én nem tömegelek, hanem zsírégetek, mondjuk, hogy szálkásítok ,))
- 10 perc bicigli, elektromos-emelkedős kombinált
- 10 perc taposás, elektromos-kombinált
- 10 perc elliptikus tréner, eletromos-kombinált
- 3x100 lábtárogatás 10kg (5-tel kezdtem)
- 3x100 lábzárás 10 kg (5-tel kezdtem)
- aztán az a gép ahol ülsz és gugolásból nyomod fel a lábad *fejetvakar* nemtom mi a pontos neve... 20kg 3x20
- fenékmögé kitolós gép váltott lábbal 3x20 súly nélkül
- karbemelegítésnek félkilósosokkal bicepsz-tricepsz-hát-váll
- 3x40 nyak mögé lehúzás 10 kg - ülve-előredőlve
- 3x40 mellrehúzás 10kg - ülve hátradőlve-homorítás minden lehúzáskor
- 3x30 ülve előretolós gép ,) 15kg
- 3x30 ülve könyökösszezárós mellgép 10 kg
- 3x20 vállgép 90foktól felfelé emelés 10kg
- 3x20 köteles lehúzás a lógós karok ellen ,) oldalhoz szorított könyökkel, nem mozdítva ,)
- 2x40 előrehúzás, vállra... oldalső középtartásból mell elé húzás kétkézzel
- és az elmeredhatatlan hasazós összhúzós-picitfelülős izék ,)persze minden egyes gyakorlat között legalább két perc szünet, nyújtás az adott izomra-csoportra
ngen ,) ha nem zavarnak kérdezősködéssel, meg nem kell sokat várnom a csereberére a többiekkel, akkor simán másfél óra edzés ,)
reggeli: valamilyen szénhidrát pl most a tegnapi vacsora tészta maradéka
ebéd: valami zöldségszerű ,)
vacsora edzés után: hús ,)) szinte mindegy milyen ,)Valami tanácsotok?
-
Zomb€€
őstag
Mekkora idióták vagytok. Jókat röhögtem kora reggel:]
-
Tomics
addikt
Barmok vagytok mind
-
Ijk
nagyúr
válasz
runner 125 #37850 üzenetére
A dokkmunkás,
mocsanisi ha tárogat az is a karjára megy
Mondjuk elképesztő ez a kar meg váll, az tény. -
macikos
addikt
Én is teszek már fel képet: [link]
-
-
mocsanisi
senior tag
2 semmitmondó kép egymás mellé rakva
Jövő hónapban ígérem hogy postolok rendes, teljes alakos képet
12-13kg a különbség a 2 kép között
pampam -
Frequence
tag
Hy!
Vettem ma egy szalagfékes szobabringát. Eddig csak mágnesfékesen ültem,szóval nem tudom, hogy normális-e az, ha az új bringámat a legkönnyebb fokozaton is akadozva, nehezen lehet tekerni? Olyan mintha szorulna...van ezeknek a szaroknak valami bejáratási idejük, vagy bekopik majd egy idő után? Vagy az összes szalagfékes ilyen szar? -
Marlie
csendes tag
válasz
runner 125 #37817 üzenetére
na igen, akartam is írni, ilyen leányzóért már érdemes melózni/kondizni (nem mellesleg nálam a bömcsi fölött majdhogynem csak a lámbó áll)
tween:
Amúgy valóban szimpatikus ember, meg is nézem, ahogy legyurmázza a hústornyot.
-
Manitou
veterán
Hát-váll volt, jóvót. Ma ismét deadlifteztem
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Na igen, azon én is néztem. De tetszik ahogy él, az életfelfogása legalábbis amit bemutattak
-
MrLaszloMan
csendes tag
válasz
de +érdemli
-
runner 125
nagyúr
Kunkli faxán tolja, BMW, 22 éves csaj 46 évesen.
-
Marlie
csendes tag
Bubee82 & Ijk:
Mivel egyszerre kezdtem normálisabban edzeni és leállni a tejjel, lehet, hogy csak az előbbi hozta meg az étvágyamat és a tejnek ehhez semmi köze. Majd csinálok egy-egy heti tesztet magamon tejjel és nélküle. Tweennek amúgy igaza van. Ezt tanultam a cikkből egy időben az alapismeretekkel + mi egymással, és szomorúan vettem tudomásul, mert kézpénznek vettem ezt is.Yeffy igazad van.
Van itt valaki 2. kerületből, Nagykovácsi, Hűvösvölgy, vagy akár Moszkva-tér felé, aki akár csak egy fél órát is tudna nekem segíteni? Megnézni, hogyan edzem, mit csinálok rosszul, stb?Bob Sapp VS Kunkli!: huhuhuuu, jó meccs lesz
Gondolom szokás szerint rövid, de most annál izgalmasabb.
(nah ő is tejet iszik
)
-
Zomb€€
őstag
Dzsizusz Krájszt meghaltam ismét
Mell váll volt, és ismét tudtam kicsit emelni súlyokon, a végén meg 20 perc alatt már 3,8km-t tudtam futni (con 11km/h) Oké, lehet nem nagy szám, de 1 hónap futás után sztem nem rossz.
Valamint ha így nyúlok tovább akkor nyárra talán meg lesz a spárga is \o/
Élménybeszámoló off -
Bubee82
őstag
válasz
mocsanisi #37802 üzenetére
A pekdek gépet ki is vehetnéd a programodból, mint fő gyakorlat.
Helyette tegyél be egykezes fekvenyomást, amit összekötsz kiegészítő gyakorlatként a pekdek géppel, rádurrantás / szétégetés jelleggel. Ez azt jelenti h egy erőltetett nyomás után azonnal mész a gépre és húzol bele mondjuk 12-15-öt.
A pekdek gép - szvsz - nem arra való h 8 ismétléses főgyakorlatként funkcionáljon. Sokkal többet ér kiegészítőként, a maximális vérbőség eléréséhez.
Arról nem is beszélve, h a végén hagyod h hátrafeszüljenek a karjaid kinyújtva (mielőtt kiszállsz a gépből), ezzel faszán nyújtva a mellizmokat. Na akkor garantálom h földöntúli vérbőség lesz.
-
mocsanisi
senior tag
Mell volt.
Negatív pad:
20kg*20
40kg*8
60kg*8
70kg*8
80kg*6Ferde pad smith gépen:
25kg*15
45kg*8
55kg*5
45kg*8Peck-Deck:
50kg*12
60kg*8
70kg*8
80kg*8Lassan kéne csúcsot nyomni sima egyenes padon, szerintem olyan 90 körül lehet...
-
Yeffy
veterán
válasz
Marlie #37761 üzenetére
Hmmm... ebben az esetben tényleg nehezebb a dolgod. Érdemes keresni valakit, ha tudsz a környezetedben, aki segít a gyakorlatok helyes elsajátításában.
Amúgy meg nem "lecsesztelek", mielőtt félreértjük egymást, csak kiigazítottam a beszélgetés menetét.Bubi: én szívesen hallgatom eszmecseréidet a tejről, szeressem nagyon a tejtermékeket.
A tejzsíros idézetet meg köszi, számomra új infó volt.Hátaztam, egész jóvót. Vettem 7végén gurtnit, azzal toltam, sokat segített. Köszönet macikosnak is ezért a tippért.
sNORh: "...hajnalban hidegindítónak..."
ice: wb, sikeres diétázást! kíváncsian várom a részleteket.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- One mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- Kalandor: Habemus papam
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- alza vélemények - tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest