- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz
ArtMooney #25096 üzenetére
Nálam egy FSP Raider 550W hajtja a Giga GTX760-at gond nélkül!
6+8 csati kell hozzá. A gigánál 1db pótcsati volt a dobozba, de ehhez a táphoz nem kell, mert 2db 6+2 van rajta!
(#25098) Joezyka: Mindkettő drága szerintem, most fent vannak a VGA árak :/
Írj Pü-t, és ajánlok pár dolgot!
-
Asbee
veterán
válasz
Joezyka #25098 üzenetére
Tuninghoz sok hozzáértés nem kell. Egy 3rd party program kell, nagyjából ismerni kell a kártya határait és idő kell a tesztelésre. (Mennyi kell
) A két kártya között úgy tudsz dönteni ha leírod pontosan az igényeidet. Felbontás, játékok, mennyire akarsz kompromisszumosan játszani, mennyi időre tervezel stb stb.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Faterkam #25083 üzenetére
gtx760 ~ 67.000
gtx770 ~ 89.000 ahol venném a kártyákat. de +/- pár ezer forint a különbség gyártótól függően.jól hangzik ez a 760 tuning, csak nem vagyok valami tuning ember, így nem is értek hozzá, viszont értelmes embernek tartom magam és ha normálisan valaki elmagyarázza vagy leírja (gondolom valahol van leírás is, még időm nem volt utána nézni
) akkor meg is tudom csinálni.
tudsz ebben segíteni ? -
-
ArtMooney
tag
Kösz a segítséget!
Megkérdem itt helyben, hogy mit tudnak, illetve mikorra, vagy iponról rendelem.
FSP Raider 550W vagy XFX Pro 550W. Valamelyik.. -
shteer
titán
válasz
shteer #25089 üzenetére
csak nem bírom, ki, hogy ne írjam le: az a táp egy ipari hulladék, irodai pc-be se nagyon való - nehogy már több mint 100k-s gép alá - amiből csak a vga 70k - nem telik egy normális védelemmel és stabilitással bíró tápegységre
re:#25090 így van, inkább kérj egy ajánlást a milyen tápegységet vegyek topikban - bár részemről az xfx pro 450-est ajánlom - lehet ott kapsz neked jobban tetsző modellt
-
ArtMooney
tag
Még annyit, hogy most nézem, hogy milyen csatlakozó kell egy 760-nak a tápból és háát.. nekem ilyen tápom van, a 7850-hez elég volt, de a 760-nak úgy látom kicsit combosabb csatik kellenek..
Kolink CHS-600 600W
Csatlakozók:
- 1x 20+4pin
- 1x 4-pin 12V
- 1x 6-pin
- 4x S-ATA
- 2x Molex
- 1x Floppyvagy kapok a 760-hoz valami átalakítót? Köszi ha tudja valaki!
-
blaca83
őstag
válasz
akalamago55 #25084 üzenetére
Amd-re mostanában nem ruháznék be, maximum egy "miner gépnek".
A gtx 770-ekből pedig Én ezt ajánlanám:
Evga Acx , Msi Gaming OC, Giga WF3 OCEsetleg egy komolyabb gyári tuningos darab, a Zotac 770 AMP személyében.
-
szasanyi
félisten
válasz
akalamago55 #25084 üzenetére
Szerintem az MSI GTX 770 Gamingami nem véletlenül rendelkezik 9.8 pontos Editor's Choise plecsnivel.
Én is ilyet keresek, csak most (nekem kicsit) magas az áruk.
Előzőleg MSI R9 280X kártyám volt, az is jó és ajánlható. Csak nem nagyon kapható vagy ha mégis akkor indokolatlanul drágán. -
akalamago55
csendes tag
Sziasztok! Valószínű, hogy GTX 770-et fogok venni. Már csak az a gond, hogy egy csomó fajta van. Szerintetek melyiknek a legnagyobb a teljesítménye? Amúgy nyitott vagyok 770-nél jobb AMD videókártya felé, kb. ebben az árkategóriában.
-
Faterkam
addikt
válasz
Joezyka #25079 üzenetére
Az attól függ, mennyi a 760, és mennyi a 770. De szerintem +20eFt-ot nem ér meg. Nincs akkora különbség.
A Gigabyte GTX760 ennyit tud
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25080 üzenetére
Igen, kezd összeállni. Nem is olyan vészes...
Valószínűleg egy gyári oldalról leszedett SOC Gigabyte BIOS lesz a referenciaalap (egyedül ebben láttam eddig aktívan 1212mV-ot
) a TDP-re, boostra és feszültségekre - VRAM-hoz egyelőre nem tervezek hozzányúlni BIOS szinten. Mindez összehasonlítva egy ASUS TOP BIOS-sal (ezt még nem kerestem a gyártóin, a techpowerup-ról szedtem). Maga az átírandó forrás pedig a saját, legfrissebb gyártói WF3 BIOS lesz.
Húha, régen kéthetente is megfordultam arra, de manapság már csak max. 3-5 havonta. Nincs arra semmi teendőm manapság...
-
Joezyka
senior tag
olyan kérdésem lenne, hogy megéri azt a ~20.000 Ft többletet a 770 vagy elegendő a 760 is. (játékra használnám leginkább természetesen
)
eddig 770 fele hajlottam, de most elbizonytalanítottak. ha lehetne akkor indoklásokat is kérnékköszönöm előre is !
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25075 üzenetére
Közben összeállt a kép a KBT-re, ha majd itt lesz már a GTX 680 szerdától nálam. Leszedegettem jó pár egyéb gyártótól származó, remélhetőleg "gyári szűz" GTX 680 OC BIOS-t és annak a gyári beállításait lőttem össze a Gigabyte BIOS-ával. Így már messze érthetőbb, hova is kell majd nyúlni. Egyedül az MSI Lightning szériájának van a GTX 7xx szériához hasonlóan kitakart, szürke boost limitje. Csupán azt furcsállom, hogy a feszültségérték eddig mindenhol 1150mV-on nyugszik a főbb pontban. A szemem előtt volt a megoldás, de csak most jöttem rá...
-
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
A napokban megérkezett a GTX 770 GAINWARD PHANTOM 2gb kártyám.
7950 vapor x 3gb-ről váltottam.
Érezhető a különbség a két kártya között.
Metro last night-nál 30-40 plussz fps-s jelenett.
Hűtése is jól ki van találva,halk és normális hőmérsékleten szinten tartja a VGA-t.
Ajánlom bátra a GTX 770 GAINWARD PHANTOM-t bárkinek aki ilyen kártyát tervez venni! -
ArtMooney
tag
Kösz Srácok, akkor elég jól teljesít! 7850 után próbáltam belőni, hogy előrelépés lesz-e illetve, hogy mekkora.
-
slayer006
addikt
-
ArtMooney
tag
A GTX 760 egyébként mivel van amd-s oldalon pariban, kb 7870 szint?
-
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25057 üzenetére
Úgy bizony.
Szerintem még a TDP miatt való aggódás előtt nézd meg, mi van, ha az előbbiekben felsorolt beállításokat feltolod a kártyára, és nyomatsz valamit, ami maxra terheli, megnézni, hogy a maxra rakott power limit-et megüti-e. Ha igen, és visszaszabályoz, akkor indulhat a KBT-s móka. Segítek majd, ha kell.Közben megkerestem a képet, amin oda van írva, hogy melyik, mit állít:
-
vakond5
őstag
Azt hiszem hogy visszaállok az eddigi beállításra. Bios-ból a VRAM és a fesz van állítva, AB-ből meg annyit ráadok a GPU-ra, hogy 1202-n menjen.
Kicsit ahogy nézem kibővült a KBT. Minden órajelhez tartozó fesz módosítható, nem semmi..
-
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25049 üzenetére
Ahogy nézegettem, a #1 fesz 1187.5mV-ra, a #2 feszt 1212mV-ra állítgatják. Mellette kitolják a boost limitet. De ha el akarod tüntetni a boost-ot, pontosabban az ugrálást, arról itt is írogatnak. Érdekes dolgok, meg kell hagyni.
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25048 üzenetére
Áh, értem!
Én meg azóta nézegettem a KBT-t, és eszembe jutott, hogy mikor bios-ban akartam átírni, hogy max 1200-ig boost-olhasson, akkor a TDP Base Clock-ot, és a Boost Clock-ot is 1202-re állítottam. Nemsokára megpróbálom, mi van, ha csak a Boost Clock-hoz állítok 1202-t, ugyanis szerintem abban lesz a siker. -
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25047 üzenetére
Viszont szerintem akkor csak át kellene írni majd a max. boost limitet is nálam, hiszen annak 1202MHz a határa. Most már értem, a GTX 660-ban is miért írtam át 1280MHz-re (a VRAM-ot pedig 3276MHz-re). No, gyorsan utánanézek a neten, hátha találok valami hasznosat.
Szvsz a #2 a boost feszültség, azért változtattam csak azt én is. No, valamit csak találok majd.
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25046 üzenetére
Igen, 1200 az, amire max boost-ol. VRAM-ot azért bios-ban lőttem be, mert így az alapból annyin megy, nem az AB emeli meg. Legszivesebben a GPU-t is bios-ból lőném be úgy, hogy 1200-re boost-oljon max, de nem nagyon jött össze... lehet hogy megpróbálkozok vele megint.
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25044 üzenetére
Fogalmam nincs miért van kettő, de biztos van valami szerepe, mert havernál az MSi 660 Gaming OC-nek például a #1 nem is él.
Ezen a feszen [1150mV] nem próbálkoztam 1200-nál feljebb, mert eleve úgy lőttem be, hogy 1200-hoz mi az a minimum fesz, amin még stabil. Hát ennyi lett. Valószínűleg bírná még tovább is, de bőven jó az 1200 is. Majd valamikor megnézem max fesszel az 1300-at is, de az csak kísérleti céllal lesz. -
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25042 üzenetére
Speciel én alulfeszeltem a 680-amat, mert a gyári 1175 helyett 1150mV-ig emel csak. Arra figyelj a fesz állításánál, hogy 25mV-tal mindig több az effektív, mint amit KBT-ben állítasz.
Sok írkálás helyett beszéljenek a képek [balra a Stock, jobbra az általam írt bios látható]:
Jobb klikk -> kép megnyitásával nagyítható. -
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25041 üzenetére
Feszültségnél mindkettőt felhúztad 1212mV-ra, vagy csak az általam is említett #2-t? TDP limitet 130-140%-ra tervezem max.
Valószínűleg a GTX 660-nál volt valami korlát, ami miatt azt is piszkáltam. Már nem emlékszem erre a fázisra vissza pontosan, de sebaj.
A VRAM-ot mi miatt kellett megemelned? Növelted a csúszka értékét? Vagy csak kényelmi szempont? Emlékszem, AMD VGA-nál volt ilyen korlát, amit egy kis pipa segítségével lehetett megnövelni drasztikusan. Hasonló opciót beépítettek az AGT-be is.
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25037 üzenetére
Apropó, Te BIOS berhelésnél KBT-t használtál?
GTX 660-nál ezen értékekhez kellett nyúlnom. De itt most csak a feszültség megnövelése lesz a cél, a többit rábízom az AB-re. Bár kérdés, a Boost és TDP limit is kitolandó, vagy csak az utóbbi?
-
szasanyi
félisten
-
Tarill
őstag
nekem sem mostanában volt nv karim... még anno a 8800GT volt az utolsó
itt zöld oldalon hogy vannak megoldva a vrm hűtések? pl az új hűtésű gigáknál?
-
-
szasanyi
félisten
Több 7950 majd 280X után kipróbálnék egy GTX 770-et. Elsősorban a tesztek szerint egyik (hanem A) legjobb, az MSI GTX 770 Gaming érdekelne.
Van-e tapasztalat, van-e ajánlottabb esetleg?
Több tesztben olvastam olyan véleményt, hogy 1080p felbontásban sok NV kártya olyan teljesítmény csökkenést szenved el az újabb PhysX játékokban (pölö Metro LL, Batm AC) annak bekapcsolásával, ami számottevő és sok esetben nem elégséges FPS értéket eredményez. Érdekelne, hogy a 770 ebből a szempontból (is) elég teljesítménnyel rendelkezik-e már? Az említett játékok - többek között - a kedvenceim és bár sokan máshogy vélekednek, szvsz van vizuális előnye így én mindenképpen használnám.
Sajnos a ~90k körüli árak számomra nem éppen kedvezőek, és a HA aprón sem tolonganak a jó ajánlatok így egyelőre keresgélek tehát ha vki tud jó vételt sz is szívesen fogadom! -
vakond5
őstag
válasz
ArtMooney #25025 üzenetére
Első Nv-d lesz? Szép!
Nekem kicsit szar érzés volt anno az 5870, mivel akkoriban nekem az egy álom kártya volt, aztán örültem mikor meglett. Első pofon a nem ref. hűtő volt, de végülis megbékéltem vele. Második pedig a pont ebből eredő GSOD-zás volt. Adtam is el a fenébe, aztán jött a 480 -
-
vakond5
őstag
válasz
ArtMooney #25022 üzenetére
Kétlem hogy Nv kártya is csinálná, mert ez kimondottan AMD kártyáknál jön elő. Gariban javítják-e... technikailag kéne, mivel nem user error miatt hibázik, de végülis maga a hűtő a ludas, mivel nem hűti megfelelően sem a ram-okat, sem a vrm-eket. A GSOD egyébként, mint ahogy az általam linkelt képen is látható, Grey Screen Of Death.
-
Asbee
veterán
válasz
shteer #25019 üzenetére
A vrm-nek üzemi hőmérséklet, de igaza van a kollégának engem sem zavarna ez a hőmérséklet, ha nem a nyák venné át a hő nagy részét, és nem lennének környező alkatrészek. Egyébként alap órajelen nem gond. 90 fok körül. Tuningolva már necces a dolog. Sajnos tipikus custom cooler hiba. Nagy borda a gpu-nak kicsi vagy csak egy fémlap a tápellátásnak. Lassú venti ami nem ad elég levegőt neki.
-
oliba
őstag
válasz
shteer #25015 üzenetére
És körülötte pedig kondenzátor, aminek biztos nem tesz jót a 100°C+ és akkor még a "millió" apró cuccról még nem is beszéltünk, és a 100 fokos memóriáról.
Amikor én kérdeztem erre, hogy élőben is ilyen, ha meg van tapizva a kártya, akkor süti-e az ember kezét, mert GTX760-ast néztem ki. Válasz nem jött, aztán rájöttem, hogy mindegyik 760-as kártyának van hibája, így inkább EVGA GTX770 SC lett a kinézve.
Amúgy vicc, hogy a fél Gaming csúcs széria ettől szenved.
-
ArtMooney
tag
Hát én már megrendeltem az MSI 760 Hawk-ot, bízom benne, hogy jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest