- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
Faterkam
addikt
válasz
szasanyi #25197 üzenetére
Az csak 7%
Nem kötözködésképp, 670 alapon, és a 760 alapon. Tudom ez szintetikus teszt és a játékokba stb...
Ezt csak azért írom, mert gondolkodtam a 2 között, én a 760 mellett döntöttem
-
szasanyi
félisten
válasz
Faterkam #25196 üzenetére
~8% különbség van a 670 javára (ez a referencia modellekre vonatkozik) tehát leginkább attól függ, hogy mennyi az egyik és mennyi a másik.
-
swado
tag
Köszi a válaszokat!
-
-
swado
tag
Hali!
GTX 760-at tervezek venni, szerintetek megéri a plusz pénzt a 4 GB-os változat, vagy elég a 2 GB is? Full HD fölé nem mennék a felbontásban.
-
Tarill
őstag
ez a boost dolog hogy működik pontosan? minden kàrtya addig megy amìg "tud" vagy van valami megszabott èrtèk? abból kiindulva h most 1046 alap órajelről gyàrtó szerint a1085-ig kène boostolnia, ehelyett 1136-ig megy, de ha pl elkezdem oc-zni adok neki egy 1150-es alap órajelet akkor teljesen random h mennyit fog boostolni? kàrtyafüggő a dolog?
-
-
Tarill
őstag
válasz
MaxxDamage #25180 üzenetére
sajnos nagyon bele nyúltam velük mondjuk a 280x-en csak a hőszenzorok voltak gázosak, memória hőfokot nem is mért, vrm2 meg 26-27 között ugrált akár hogy terheltem meg ilyenek, a 270x az csúnyább volt
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25169 üzenetére
Nem kizárt, hogy itt is sok lesz, mert sniper módban néha elég érdekesen néztek ki a zsalus ablakok WoT alatt. De szvsz pár MHz-ről lehet csak szó. Viszont az alulfeszelést is ki fogom majd próbálni, mint ami Nálad is megy.
Először mindig a GPU-t húzom és utána próbálom meg a VRAM-ot hozzáigazítani.
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25168 üzenetére
Igen, 660 is ugyanez, mivel Kepler.
GPU és RAM egyszerre történő emelésekor figyelj rá, hogyha instabil, akkor csak az egyiket csökkentsd, mert valószínű, hogy csak az egyik okozza a problémát. Pont ilyenbe futottam bele múltkor havernál. Rakott össze gépet, és egy MSi 660 Gaming került bele. Átugrottam ezért-azért, meg egy kis vga dühítésért. Memókat kapásból felcsapattam 7000-re, GPU-t meg szépen emelgettem. Kezdtem bemérgesedni, mikor már alapórajelen, alapfesszel se volt stabil..... aztán rájöttem, hogy sok a 7 giga a ramoknak.
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25166 üzenetére
Mindenesetre érdekes, de kezd derengeni, hogy hasonlókat tapasztaltam GTX 660-nál is.
Jelenleg WoT stabilnak tűnök 1212mV-on 1267/1752-n (AB szerint). GPU-Z alapján 1076/1129/1752. A VRAM nagyjából "találomra" lett eddig beállítva, még nem tudom a végét.
Szóval a feszültségen kívül az égvilágon semmit sem módosítottam az F90-es gyári BIOS-ban.
A nullázás természetesen alap, csak akkor volt fura, mikor a megszokott +130MHz-es GPU beállításomra 1350MHz környéki boost ugrott elő AB-ben, mikor a Valley-t próbáltam tesztelni. Most beéri +70MHz-el...
-
szasanyi
félisten
A teljesség igénye néklül tájékozódtam, de ez akkor is elég vicces... NV kártya, NV játék, NV driver.
...néhány physx verzió hibás... ez számomra érthetetlen. No, reméljük tényleg csak ez az ok, bár több helyen (fórumokban, tesztekben leírt hibáról van szó).Tarill: Grat!
Mennyiért sikerül beszerezni?
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25162 üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem említeni.
A fesz emelésével a max boost is növekszik! Gondolom van egy algoritmus írva, ami a feszültséghez kalkulálja az órajelet [vagy valami hasonló].
Nincs ott baj a boost-tal, a lényeg mindössze annyi, hogy minden bioscsere előtt nullázni kell AB-ben a GPU és RAM órajeletÜdv, Tarill!
-
Tarill
őstag
sziasztok!
csatlakozom hozzátok egy gigabyte gtx 770 wf3 rev 1.0-val
pár kép:
elég brutális kari
jó zömök masszív, tiszta fém hűtő, és a vrm is kapott belőle rendesen
nem OC-s csak sima 1046alap és 1136 boost órajellel de majd megnézem mit is tud8800GT után újra a zöld sarokban
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25160 üzenetére
No, közben visszaálltam az F90-re, végül is csak az az igazi WF3 non-OC gyári BIOS-om. Elsőre bőven jó lesz azt piszkálni, jobb a békesség.
1280MHz-es boost GPU jött ki 1212mV mellett, de ez még messze nem 100%-os teszt. Az a fura, hogy csak a feszültségértékekhez nyúltam, semmi máshoz (boost limit és boost tábla érintetlen). Így viszont a GPU frekvenciáját mindössze 80MHz-el kellett megemelnem AB-ben, miközben 1175mV-nál 130MHz kellett pluszban a GPU-hoz, hogy csupán 1215MHz-es boost érték jöjjön össze. Ez a boost nagyon be tud kavarni.
-
kasa85
őstag
Sziasztok ez nagyon fontos kérlek segítsetek.
Nemrég vettem egy Dell U2412M monitort.
A monitor kikapcsolása 5 percre van állítva.1920x1200ban használom kalibráltatva van.Amikor ki kapcsol a monitor néha csinál olyat egér megmozgatására persze ki jön a pihenésből a Windows megjelenik,de egy másodperc elsötétedik egy két másodperce,és újra van kép.
Terhelés alatt ezt nem csinálja,és játékok alatt.Volt mikor neteztem youtube megnyitottam,és előtte mielőtt be töltött volna megint volt egy egy másodperces fekete kép,és bejött a yutyub
A kártyán más paszta van olvastam van itt olyan akinek van gazdája ilyen monitora,és érdekelne tapasztalt e hasonlóakat.
Olvastam vannak a monitornak kompatibilitási problémája Nvidia kártyával mivel láttam van itt egy két ember akinek ilyen monitora,és hasonló kártyája van tud segíteni.Ja igen Displayporton van a monitort eredeti Dell kábel.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25144 üzenetére
F93-as OC BIOS simán felment az F90-es WF3-ra, egyedül 1 szám eltérés volt az ID-ben, azt nyugtáztam flasheléskor. Utána a szokásos felismerés és magától való telepítés következett, majd újraindítva már egy mezei OC fogadott. Szerintem ez a BIOS lesz majd a kiindulási alapom.
-
-
szasanyi
félisten
Többen panaszkodnak NV fórumban, hogy a GTX780-nal 1080p-ben játszhatatlan több játék (Metro LL, Borderlands 2) HA a PhysX enabled.
Akkor nem létezik, hogy a 770-nél ne legyin ilyen probléma, amit egyébként már kérdeztem. Ha nem elég a teljesítmény PhysX használatával, akkor az AMD jobb alternatíva... ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, tapasztalati értékeket mondjatok pls!
shteer: ha valósak azok a tapasztalatos (sajnos sanszos) akkor itt sem. És minek NV (adott esetben drágábban) ha PhysX mellett kevés a "kakaó".
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tarill #25147 üzenetére
Van OC lehetőség driverből, ha letöltöd a System Tools-t.
-
Tarill
őstag
nagyon amatőr kèrdès, de nv drivereiben nincs oc lehetősèg? mint amd-nek a ccc-ben hogy lehet àllìtgatni pàr alap dolgot? illetve nv-nek hogy van ez a power limites dolga?
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25143 üzenetére
Teljesen jó. Esetleg 1225-1250mV körül megdühíteni 1300-ra, de az már lényegében felesleges. 1200/7000 szerintem tökéletes.
"végre az első kártyám, ami tényleg tetszik a szívemnek 2002 óta"
Csak osztani tudom a véleményed, istentelen a 680. Borzasztó erős, és egyszerűen nem lehet melegíteni. "Hidegségén" kívül a fogyasztása döngölt a földbe mióta a 480-am volt. Gyakorlatilag 2db 480 teljesítményét hozza [nem SLi, mert az max 180% egy kártyához képest, hanem szó szerint 2db] 50W-tal alacsonyabb fogyasztás mellett. Ezek persze a gyári TDP értékek, dehát a tény az tény. -
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25141 üzenetére
No, mégis csak jól éreztem, hogy nem VRAM hiba volt. Kissé visszavettem a GPU-t és megemeltem a VRAM-ot 1750-re. Így 1200/1750-en eddig jónak tűnik a Gigabyte - végre az első kártyám, ami tényleg tetszik a szívemnek 2002 óta.
Ahogy elnézem, mondhatni általános értéknek számít a GTX 680-ak között, de legalább nem átlagon alul teljesít. A GPU boost néha felugrott a korábbi nem stabil tesztnél 1248-ra, de szvsz itt is érzem a két órajel közötti balanszt, mint anno a Ferminél (GTX 460) tapasztaltam (emelsz GPU-t a határon és visszább esik a VRAM). Szóval van itt még tartalék, csak kell egy kis delej a későbbiekben. Remélem, a VRAM ezt az értéket bírja majd tartani.
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25139 üzenetére
No, Hynix VRAM mellé az F1-9 és F90-99 széria lesz jó, a többi (F10-29) már Samsunghoz készült. Ha pedig a BIOS szériát kell figyelnem, akkor meg csak az OC BIOS-a jöhet szóba - az meg simán felmehet rá, bírja azt az órajelet. A VRAM meg simán 1500-on megy.
Érdekesség, hogy a SOC is Samsung VRAM-ot kapott. Szvsz eltérő VRAM időzítés lehet a dologban verziók hátterében, másra nem tudok gondolni. Az EVGA-d milyen VRAM-ot kapott?
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25136 üzenetére
Egész korrekt! Igen, feszt tekintve KBT értékére 25mV-ot rá kell tenni. Nálam speciel az 1006/6008 @1175mV helyett 1202/7004 @1150mV-on megy a kártya. Itt kicsit csalok a GPU órajelekkel, mert az 1006 ugye a base, az 1202 meg a boost, de végülis szerintem lényegtelen külön kiírni, mennyi a boost, mert ha kell a kraft, akkor úgyis felkapcsol.
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25133 üzenetére
Valóban, nem is figyeltem: Hynix.
Eddig gyors Valley-t nyomtam rajta, 1156(1228)/1727-en stabilnak tűnik gyári hűtővel (gyári profil mellett). Persze, semmi játék nem volt még, szóval bőven érhet még kellemetlen meglepetés. 1800-on már megreccent a Valley - igaz, képhibát még nem láttam ennek ellenére. Természetesen bármit állítok csúszkával, a GPU feszültség 1175mV-on áll, annak ellenére, hogy 1150mV látható a KBT-ben (amiről Te is említést tettél korábban).
Johni5:
Nem tudnám kivitelezni szerintem, de amúgy is kölcsönígértem Smiti Barátomnak, hogy passzintsa az eladásig a Gaming-je mellé.szasanyi:
HD 6850 BS során sajátítottam el ezt a képességem.Egy Asus GTX 760 SSU-t vettem ki és tettem be helyette a Gigabyte GTX 680-at.
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25131 üzenetére
A PCB szvsz egykutya, csak a GPU órajelében különböznek a kártyák, no meg a szerelt VRAM-ban. Hamarosan lekapom a hűtőt és akkor már VRAM téren legalább okosabb leszek.
Pótkari nem kell, elsötétült képernyő mellett is vissza tudom rakni az eredeti BIOS-t. Csak ki kell számolni a lépések menetét, mikor először csinálod.
Ha járok Kecsón, szólni fogok előtte.
-
vakond5
őstag
válasz
Vigneau #25125 üzenetére
Na ez bizony jó kérdés.
Személyes véleményem: ha az említett OC kivitelek PCB-je tökéletesen megegyezik a tiéddel, és a memók is ugyanolyan márkájúak, akkor szerintem nem lehet baj. Tarts azért kéznél egy pótkártyát, flash-elésre.Ha van kedved, tényleg átjöhetnél valamikor, aztán mókolnánk a kártyával.
-
szasanyi
félisten
Ez egyre érdekesebb... az oldalon 0 azaz nulla infó lelhető fel a PPP-ról, és van aki szerint akkor is van garifutár. Asszem ezt közvetlenül az iPON-tól fogom megkérdezni, és nem szavazásra bocsátom.
Ha PPP + garifutár együtt lehetséges, akkor sanszos a rendelés egyébként nem - megjegyzem, hogy pofátlanul magas a futárköltség, és a korábbiak szerint a PPP is náluk (volt) a legdrágább. -
pohár
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
vakond5 #25113 üzenetére
Gigabyte VGA-knál erre valóban oda kell figyelni? Nem zavar a fekete képernyő, tudok vakon gépelni, de az igazán érdekelne, hogy mi igaz ebből:
You can only update to a VBIOS version of the same series.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.F90-es a GTX 680-am BIOS-a, de F92 és F93 már csak GTX 680 OC-hoz készült.
Persze tudom, hogy különbséget tesznek Hynix és Samsung RAM-okkal szerelt VGA-k között.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tarill #25122 üzenetére
Az oldalon nem is találtam olyat, és a GYIK-ben sincs. Ezen kívül a garifutárra ezt írják:
2.3 Mi az a GaranciaFutár?
- Az iPon Computer Kft. saját szolgáltatása, melynek keretében házhozszállítás esetén ingyenesen a futáraink hozzák és viszik a garanciális rossz termékeket. Most akkor mi a helyzet jelenleg? -
Faterkam
addikt
Nálam 1306Mhz-re Boostol, már írtam
Eddig jutottam, én, tovább nem néztem, ez is bőven elég
"A #25083-ban mekkora órajelen volt?" Ezeken az órajeleken ezt belőttem és nem piszkáltam!
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #25119 üzenetére
Igen, gondolkodom rajta ezért is nézegetem a kínálatot és az árakat. Csak ne 2540 HUF lenne a futár iPON-éknál (ennél drágább nem is létezik
), meg ne olyan játékot adnának ami kicsit sem érdekel és már meg is vettem volna. Igazából az MSI GTX 770 OC Gaming amit leginkább szeretnék, ha csökkenne az ára 85k-ig.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #25117 üzenetére
Ez a hozzámszólagaranciaénadokpapírt témakör nekem nem jön be. Egyébként az új, számlás ára játékkal sem több annyival, hogy érdemes legyen ilyen kockázatot vállalni. Szerintem... de ha nagyon akarnám sem tudnám megvenni, mivel egyértelműen kijelentette, hogy nincs posta.
-
Vigneau
félisten
-
Roba
tag
Üdv!
Nálam egy Chieftec 450 W-os táp táp hajtja stabilan a Gigabyte GTX 760 Oc-t (rev 2.0), a Q9650-et & 4Ghz-en és a 2X2 Gb DDR-2 800 mhz-es Geil memóriákat. A Gigánál úgy tudom, hogy 1150 mhz a boost. Nálam ez 1241 mhz. Mindegyik Giga GTX 760 tudja az 1241 mhz-et?
Van még olyan vga gyártó, amelyiknek a GTX 760-a 1241 mhz-re boostol?
Faterkam!
Nálad is ennyi a boost?
Meddig sikerült stabilan húznod? A #25083-ban mekkora órajelen volt?Köszi.
-
Joezyka
senior tag
az igényeim: Játékra kéne, FHD, full grafikán (élsimítás sose használtam, mert mindig gyenge volt hozzá a gépem
) és legalább egy 5-6 évig frankó legyen. nem vagyok az a fél évente cserélgetem a fele konfigot típus. (mostani gépem is több mint 6 éves és még eldöcög rajta szinte minden (nah jó az új gépigényes játékok már nem)
-
vakond5
őstag
válasz
Howkeddlee #25097 üzenetére
Ahogy megláttam a kommented, ugrottam is fel GeForce.com-ra. Szépen kiválasztom a 680-at, Win8.1 x64-et, és nem talál semmit.Na majd javítják, aztán kapom is le.
Nvidia.com-ról elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xbox Series X|S
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest