Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
Arra van-e ötletetek, hogy mivel lehet védeni, ápolni a híd alkatrészeit (floyd-rose). Arra gondolok, hogy a tenyerem széle itt pihen és az izzadságtól megkopik a festék, kicsapódik a só az izzadságból és az E és A húrok kütyüjei (finomhangoló stb) bizony megkoptak és rondák. Próbálom letörölgetni, játék után mindig, de ezt tökéletesen nem lehet letörölni, csak ha darabokra szedném.
Szóval van-e erre valami megoldás?
Egyébként fekete Ibanez RG 370DX-ről van szó. -
Eastman
addikt
Szia!
Én ilyet rendeltem az USÁ-ból, 30 $ volt anno postával. Most szerintem picit olcsóbb, mert erősebb a forint. Övcsat és részeg/hülye-haver védelem.
Rögtön rátettem mikor először kivettem a tokból a gitárt, azóta rajta van. Húrcserénél felhajtom, aztán vissza. Nem romlik el, semmi nyomot nem hagy a testen. [info]Gitár tisztításra ezt a Planet Waves cuccot használom:
Vintage '52-ben vettem kb. két éve. Alig fogyott még belőle. Puha pamut ronggyal tisztítom a fát és végig a húrokról a zsírt. Szépen csengenek utána.
Körömlakklemosó felejtős!
-
izomhod
őstag
köszi srácok
elviszem megnézetni, mióta nálam van, még nem látta hangszerész, csak nehogy meglepődjek az áron

-
BluEyes
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
A már említett oktáv-állítás segíthet (az elnevezés hibás, bár mindenki így használja. Még a klasszikus/akusztikus korszakból maradt így, ott oktáv fölött nemigen játszottak, így elég volt a 12. bundnál megnézni, hogy pontos-e a hangszer. Valójában a húr effektív hosszát igazítjuk a bundokhoz.).
Ha a húrok már öregek, akkor is ez a jelenség. Egyes szakaszokon jobban megnyúlik, a tömeg-eloszlása nem egyenletes onnantól, plusz a bundok is koptatják alulról, így elvész a húr "linearitása". Az oktáv egy normális hídban nem mászkál csak úgy el. -
-
izomhod
őstag
az miért van, hogyha behangolom a gitárt, a mély E húr is pontosan E-n áll, és fogok a 3. bundnál egy G-t, akkor hallom, hogy hamis, fentebb van a g-nél, de annyira, hogy a G dúrokba bele se pengetem azt a húrt, mert meghágja a fülem
hasonlóan A húron ha C-t fogok, az is magasabb, mint egy C
a többinél annyira már nem érzem, de a hangoló mutatja, hogy a 3. bund magasabb hangon szól a többi húron is
be kéne állíttatni a nyakat ha jól sejtem
-
BluEyes
őstag
A ragacsot sebbenzinnel lehet leszedni frankón. Körömlakklemosókat nem javaslom, némelyik a plezúrt is oldja.
Lakkozatlan (rózsafa, ében) fogólapra citromolaj (gyógyszertárban kapsz) vagy babaolaj, szépen oldják a kezedről felrakódó faggyús trutyit, és ápolják a fát.
A hangszer egyéb - festett,lakkozott - részeit meg sima nedves-mosogatószeres ronggyal meg kell sumickolni, aztán szárazra törölni valamivel, és kész. Ilyen bútorfényezők meg spéci gitártisztító taknyok nem köllenek. -
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
A barna - fehér koptatóval - ragacsos volt, asszem', meg a mostani(?) fekete thunderbird is. Kérdezték a Bumerángban, mikor a próbateremben voltak, és azt mondta, nem akarja az övekkel megkarcolni, koptatni a festéket.
Erre gondoltam, köszi, csak nem nagyon kenegetném a gitárt "oda nem illő" szerekkel

A tisztítást például mivel érdemes végezni? Gondolom, nem ráönteni egy tubus Jar-t és bővízzel átmosni

-
izomhod
őstag
a ragacsot körömlakklemosóval, vagy alkoholos vattával le lehet szedni
szerintem lukácsnak nem azért van leragasztva, hogy ne kopjon, hanem mert annyira le van kopva, hogy szétcseszi a ruháját
ha megnézed, csak a régi thunderbirdje van beragasztva, a fehér nincsen szigszalag
bár ahogy most a képeket nézem, van pár fekete is neki beragasztva, szóval nemtom mire használja
-
sajtee
őstag
Érdemes le-szigetelőszalagozni a gitár oldalát/hátulját - ilyen pl. Lukács Lacinak is - a karcolások elkerülése végett? Fekete gitáron nem látszik, de nem tudom, a ragacs mennyire jön le róla.
-
Enton
addikt
Valaki csütrötökön szigetezni délután?
Mondjuk csak a Korn miatt megyek de ugyis ott leszek egész délután is ha már napijegyem van.
(#9180) bucsupeti:
Neked matricázásra lessz szükséged, a festést max csiszolással tudod leműteni és utána ujra kell festeni/lakkozni.
A matrica meg akár nyom nélkül is eltávolítható.
Keres gugliban autósmatricázókat és email-ezd el nekik a terveded, amelyik meg normálisab még talán árat is fog küldeni és onnanstól nyert ügyed van.
-
bucsupeti
senior tag
Tudtok olyan gitár matricázási/festési eljárásról, amivel úgy lehet díszíteni a gitár testét, hogy később az nyom nélkül eltávolítható legyen?
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
NSiS
tag
válasz
izomhod
üzenetére
Szintén voltam G3-on, iszonyat jók voltak. Különösen kiemelkedően talán a Steve Vai féle banda játszott, de náluk mindenki...
maga Vai meglátásom szerint nem csak "rendes iparosmunkába" tolta a koncertet, hanem poénkodott is egy csomót, a JEM-ek meg szvsz a legjobban szóltak az összes hangszer közül. De a dobosa is valami hihetetlenül játszott, a ritmusgitáros is a PRS-el, na meg a többiek is szóval helyén volt az egész. Satrianiék hasonlóan jól játszottak, Steve Morse produkciója viszont annyira nem fogott meg, leszámítva a kék Music Man hangját.A "Building the Church", meg a "Crystal Planet" alatt azért kirázott a hideg... de a végére azért én is megcsömöltem a sok szólótól.

-
-
izomhod
őstag
frankó!
na akkor ötleteljünk, hogy kinek mikor hol jó
állandó próbaterem, vagy óradíjas, vagy otthon a panelban, skype-on?
lehet gitárokat csekkolni, eszmét cserélni, sörözni, jammelni, jó lenne az biztos
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
jövő héten benyomunk egy mikrofont a keverőbe és a zajt felvesszük, mert sok jó téma elveszne, már most alig emlékszem valamire
csak ki kell venni a vinyót a nagy cumóból, de ha átkovertáltuk, és arra alkalmasnak találom, akkor küldhetek
esetleg valaki egy jammelében benne lenne akár bp, akár máshol?
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
sajtee
őstag
Döntöttem, megvan a pénz is.
Epiphone Les Paul Special II (fekete) + Marshall MG15 (mondtátok, hogy ne, de nekem megteszi)
Köszi a segítséget, írok, ha lesz még kérdésem.
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
tegnap 2 óra alatt 3 számot sikerült játszani a próbán
az egyik 70 perces lett

-
Nem is tudtam, hogy Satch visszatért a Marshallhoz. Jól tette! [link]
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Boss DR55? Pontos, halk és nem kér sört

-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Magyar rock. Lord, Edda, Republic, P.Mobil, Kormorán, Kárpátia, Neoton, Hungária, Omega, Illés meg minden ami mozog és tetszik.... Saját felfogásban a poposabb dalokat feltupírozva, itt-ott a refréneket kicsit "rock/punkosítva". De igazából szobagitáros vagyok és saját szórakoztatásomra zenélgetek, tanulgatok, gyakorolgatok. Ezért is kellett lecserélnem a Peavey Bandit-ot, mert túl hangos volt otthonra.
(40 éves fejjel, családdal már nem nagyon kívánom a szombati bulikat. Néhány éve volt ilyen időszakom is, de nem az én világom ez már. 20 évvel ezelőtt élveztem volna biztosan.
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
persze, ez igaz és ezzel tisztába is vagyok. a dobosunk hál istennek nem vadállat.....
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jó ez rock-ra is! Nagyon tetszik a US HIGAIN modell!
-
-
bucsupeti
senior tag
Na, megtörtént a kombóvásárlás! Végülis a VOX VT40+ mellett döntöttem. A hangja is tetszik, az előfokcső sokat számít. Ez mellett a teljesítményszabályozó éppen arra jó ami miatt sok volt itthon a Bandit. Totál halkra is vissza lehet venni úgy hogy közben meg lehet hajtani az erősítőt. Ami még fontos volt hogy az élő játékhoz a kapcsolópedál is kényelmes (BANK + 4 CSATORNA) ami használható effektkapcsolóként is. Mindez akciós és belefért 74000 FT-be. A többi erősítő jóval drágábbra jött volna ki kapcsolópedállal.
Ma próbáltunk is és dob mellett sem volt probléma vele. Szépen megállja a helyét a próbán.

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ja...
most mutatta a srác, akivel szoktunk jammelni, hogy csekkoljam le
mondtam neki, hogy ma próbán ezek után nem szólózhat, mert herótom lett tőle
-
-
izomhod
őstag
-
bucsupeti
senior tag
A felsoroltak közül melyiket választanátok? Nem kell indokolni, csak érdekelne a döntésetek. Annyi talán hogy 70000 Ft van a zsebetekben és a különbséget is ki tudjátok fizetni, de akkor azt magadnak meg kell tudni indokolni hogy miért is éri meg azt a különbséget mégiscsak leperkálni.
VOX VT40+ VOX VFS-5 lábkapcsolóval (74.800 FT)
PEAVEY ENVOY Marshall lábkapcsolóval (70.900 Ft)
PEAVEY VYPYR 30 Snapera I lábkapcsolóval (87.800 Ft)
ROLAND CUBE 40XL FS6 lábkapcsolóval (82.000 Ft)
Line6 Spider IV 30 Line6 FBV2 kapcsolóval (72.800 Ft) -
izomhod
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
ha arra járnék, akkor helyben kipróbálva vennék gitárt, de postán hogy nem néztem meg az necces
ez a hazai boltos gyenge b-stock renelés elgondolkodtató
300 egy gitárért?
ha havi milliót keresnék, nem sajnálnám érte, de egyelőre ez várat magára

meg nem használnám ki úgyse. azért vettem basszusgitárt, mert nincs időm tanulni a hathúroson. ritmusgitáros szerepet vállalok csak
bár most elővettem a stratomat oszt ezt tanulom
-
M@trixfan
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Ne viccelj
Egy Music Man-t, Suhr-t, Japán Ibanezt bármikor! Hahó! Ez az egyik legnagyobb európai kereskedés! Nagyértékű gitárt csakis ilyen megbízható helyről szabad. Főleg akkor ha olyan átlagember vagy mint pl. én akinek senki hangszerboltos vagy ismert zenész haverja nincs itthon. Már csak az óriási kiálított készlet miatt érdemes kimenni egy kirándulás keretében. Itthon bizony azt is megcsinálják, hogy mondjuk a Thomann-tól kedvezménnyel felvásárolja a bolt kiszemezgetve a 80%-os állapotú gitárokat, majd itthon felkerül a polcra mint új. Én már nagyon régen nem nézek gitárokat, de amikor néztem gyanúsan szar gitárok voltak mindenfelé.Én már vásároltam a Thomann-tól. Kb. olyan mintha Mercedest vennél. 3 év garanciát kaptam, fizetett szállítással ha bármi lenne. Mondjuk azt nem értem, hogy miért pont egy komoly hangszernél sajnálod a pár tíz euro szállítást a professzionáli szervízért cserébe
Itthon sokan még számlát sem adnak, nemhogy rendes garanciát. 14 napos kérdés nélküli visszavétel meg csak a mesében létezik. Finom szólva egy teljesen más üzleti kultúra. Sajnos nemcsak szekértelemben, kiszolgálásban, de sokszor árban is előnyösebb.Legjobb tanácsként mondom, ha valóban komoly gitárra gyűjtesz, akkor a 300 környékét lődd be! Kb. innen indul az a szint ahol jó a nyak, jó a pickup és ami a legfontosabb: konstans a minőség. Ezért vehetsz meg egy Suhr-t, Music Man-t vaktában, minden egyes darab ugyanolyan jó.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Hazafiként azt kell mondjam sajnos, hogy komolyabb dolgokat érdemes onnan vagy az Andertons-tól venni. A Thomann-nál voltam kint, napokat lehetne ott eltölteni, fnoman szólva más világ. Európa egyik meghatározó hangszer elosztója. Itthon a hangszerboltok nagy részében semmi komolyabb nincs raktáron és szürkegyanús a beszerzés, magas áron. Komolyabb cuccnál az sem mindegy, hogy milyen módon történik a garancia ha valami baj van.
-
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Az a V100-as nagyon jó.
Én is nézelődtem az Epiphone-ok közt (amiket linkeltél), de sok rosszat hallottam róla.
Tudom, hogy ebben az árkategóriában nem szabad csodát várni, de amint látom, jelenleg is 3 gitárod van, gondolom, nem akarsz szart venni, szóval lehet, hogy ez epifón belőle.
-
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
az lesz majd
nemtom ki pesti innen, ki nem, de hol érdemes szétnézni?
a hangmestert ismerem, meg a v52-tKölnben voltam olyan hangszerboltban, ahol voltak kis hangszigetelt boxok, ahova bevitetted a kiszemelt gitárokat, erősítőt, pedálokat és lehetett tolni
itthon van ilyen?
-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem a V100AFD 4,1kg szemben az Ibanez SAS36FM-el ami 3,3kg, elég szembetűnő a különbség amikor felkapom. Mostani Gibson LP-nek mennyi a súlya nem tudja valaki? Ja ez az üregesítés meg elvileg azért van hogy jobban rezonáljon a test. Meg h ne kapjon senki sérvet az 5 kilós gitártól, azért egyszer kipróbálnák egy 5 kilós Les Pault

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
na igen, súlya az legyen, azt szeretem

igazából ezek közül kéne válogatni, csak azt tudnám mi a 'csának egy negyedik gitár, de muszáj hogy legyen egy les paulom, nem bírom ki

-
-
Eastman
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Ragasztott nyakkal ne foglalkozz, nem attól jó vagy rossz egy hangszer. Ha úgy lenne, a Music Man meg a Fender is már rég ragasztana.
Majdnem. Leo Fendernek kicsit más volt a koncepciója, mint a Gibson gyárnak. Mondjuk, hogy "másra való" egy Strat és egy Les Paul.
Ha LP feelinget szeretne a srác akkor dukál a full mahagóni ragasztva, maradjunk ennyiben. Opel Calibrára sem teszel terep gumit, vagy Mercedesre tetőcsomagtartót. Ha mindegy, akkor persze mindegy.
Időnként előkerül a kérdés, hogy mennyire dolgozik a fa egy gitáron. Az a helyzet srácok, hogy dolgozik. Ha kell a sustain, a hangkitartás (amiben a LP jó), akkor kell a full mahagóni ragasztva.
-
izomhod
őstag
-
-
sanzik
senior tag
Én is most szeretnék elmélyedni a témában,nekem tegnap jöttek meg a cuccok,szintén első gitár.
Én cort kx5-öt vettem roland cube 15xl erősítővel. Mivel nem értek a gitárokhoz nem mertem megkocáztatni a használtat.
De akár ugyanez a kombó használtban beleférhet a költségvetésedbe szerintem.Én még vettem hozzá tokot,kábelt,tartót,pengetőt,hevedert,volt ajándék hangológép,igy ez 100K-ból állt meg.
-
BluEyes
őstag
Ezt tessék megcsípni: [link] Messze jobb cucc az áránál, meg a kis Marshallnál is. 10" hangszóró, effekt-loop, sokféle sound. Jó vétel.
Gitárt meg olyat vegyél, ami neked tetszik, ne olyat, ami nekünk. Ezen az árszinten nincsenek csodák. Normális fákból készüljön a hangszer, lehetőleg olyan gyártótól, akinek van fogalma a hangszergyártásról, ellenőrizhető. A Cort pont ilyen, YT-n fenn vannak a gyárakról a videók, tudjuk, hogy az összes kínai vagy indonéz Ibanez és Schecter (meg még ki tudja mi minden) náluk készül bérmunkában, szóval ismerik a szakmát. A mahagony test - csavarozott juhar nyak teljesen rendben van, elég gyakori konstrukció a magasabb árkategóriákban is. Ragasztott nyakkal ne foglalkozz, nem attól jó vagy rossz egy hangszer. Ha úgy lenne, a Music Man meg a Fender is már rég ragasztana.
Mondjuk LP-t pont nem annyira a kényelme miatt szoktak venni a népek. 1995 előtti japó "S" Ibanez, az original wizard nyakkal, na az a kényelmes!
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A Cube 30(X)-at is néztem, de egyelôre elég lesz egy kis 15-ös is.
-
-
X2N
őstag
A Cort KX5-t választanám én is, erősítőből viszont nem vennék marshall-t csak 2 hangzás és azok se olyan jók, ráadásul még zajos is. Helyette inkább egy ilyet vennék: [link]
Normális analóg hangja van, egyetlen gyenge pontja a hangszóró(8 inch). Később vehetsz egy külön ládát, aztán meg normális erősítőt. Ha az meglesz, rákötheted a ládára, ez meg még mindig meglesz gyakorlásra. -
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jó áron vannak, de még kicsit nézelődök.
(#9110) Eastman Hát, valami vélemény róla? Jónak tűnik?
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
23 újonnan, és ugye Marshall életgaranciás.
Lenne ez, most találtam.. Egy haverom apja árulja.
[link] Szerintem ezért az árért nem lenne rossz vétel.
-
-
sajtee
őstag
Sziasztok!
Nagyjából 4 éve szeretnék gitározni, de valahogy mindig másra ment el a pénz. (én marha...)
Idén nyáron végre rászántam magam. El tudom játszani 8-9 szám introját, de ennyi, nagy tapasztalatom nincs, viszont azt azért tudom, mit érdemes és mit nem érdemes megvenni (mint mondtam, négy éve nézelődöm)
Végülis arra jutottam, hogy az erősítő egy Marshall MG15-ös lesz, ez mellé szeretnék egy elektromos gitárt maximum 45-47-ért (talán még az 50 belefér, ha van tok, heveder)
Forma.. Nos, nagyon tetszenek a Les Paul-ok, a legjobb ez lenne, nagyon kényelmesnek tartom őket. Ez mellett még a stratocaster, ami szóbajöhet. (koptató nélkül
)Sokan a Vintage V100-ast ajánlották, de ez egy 90e Ft-os gitár, használtan is 60-65, ennyi egyelőre nem fér bele az erősítő mellé.
Örülnék a fix húrlábnak is (les paul), de ez igazából mindegy.
Remélem, tudtok segíteni ennyiből, köszönet!
-
-
izomhod
őstag
na EZ a fesztivál, nem amin én voltam múlt héten, vannak húzónevek
ja és jó árban van a jegy
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
na azt lehet megnézem én is
maszkban nem szabad bemenni, tudod!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

maga Vai meglátásom szerint nem csak "rendes iparosmunkába" tolta a koncertet, hanem poénkodott is egy csomót, a JEM-ek meg szvsz a legjobban szóltak az összes hangszer közül. De a dobosa is valami hihetetlenül játszott, a ritmusgitáros is a PRS-el, na meg a többiek is szóval helyén volt az egész. Satrianiék hasonlóan jól játszottak, Steve Morse produkciója viszont annyira nem fogott meg, leszámítva a kék Music Man hangját.

Itthon sokan még számlát sem adnak, nemhogy rendes garanciát. 14 napos kérdés nélküli visszavétel meg csak a mesében létezik. Finom szólva egy teljesen más üzleti kultúra. Sajnos nemcsak szekértelemben, kiszolgálásban, de sokszor árban is előnyösebb.