Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
A fogólap rádiuszának kialakítása kisipari módszerrel.
[link]
-
SATO98
csendes tag
Sziasztok
Cort EVL K4/X4 -el melyek a megegyező gitárok?
Akár Corton belül, akár más márkánál.
Most nem néztem utána de pl cort x11
Mert használtan akartam még venni, csak már nem találok sehol EVL-t -
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci #42093 üzenetére
De annyiért ajándék placebo!
-
-
Berreh
tag
Szia!
Bizonytalan kezdőknek használt gitár vásárlása javalott az elején, sikertelen próbálkozás -vagy épp siker esetén jobb hangszer vásárlásához - kisebb veszteséggel lehet eladni. Mindenképpen érdemes kipróbálni (üzletben kézbe venni, megpengetni, aztán használtat keresni), biztosan kapsz itt jótanácsokat, mit kell feltétlenül megnézni (bundok, fogólap, nyak, kulcsok stb).
Vékony nyakra én Ibanez (G)RG-t, vagy Cort G gitárokat javasolnék, ezek szerintem a zenéhez is illenek - én ezekkel találkoztam, de éppen most nem láttam a GSF-en olcsóbb használt gitárt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Carlos Padre #42089 üzenetére
Jobban szól vele a húr, mint a könnyű és puha spiáterből készült babákkal.
-
zseko
veterán
Üdv, kezdőnek való elektromos gitár vásárlásához szeretnék tanácsot kérni. Nincsenek túlságosan hosszú ujjaim, így vékonyabb nyakú lenne jobb. Mostanában kedveltem meg jobban - az annyira még nem túl vad - rock és a metal zenéket, így ahhoz keresnék elsősorban. A Rocksmith 2014 Remastered megvan pár éve, szomszéd gitárjával próbálgattam már anno. Van ugyan elektro-akusztikus gitárom, de egyrészt azzal nem működik jól, másrészt sokszor zavartam vele valakit itthon (éjjel meg eleve felejtős), így már régóta nem használom (és nem is használtam sokat, két-három hónapot).
Árban, hát, mondanám a minél olcsóbbat, mivel nem tudom mennyire jutok majd, és azért 70e-et sem szívesen dobnék ki egy kezdő hobbira, de nem tudom mi az ami megérné már. -
Goose-T
veterán
Vegyétek, amíg ilyen olcsó! Nekem most érkezett meg a három garnitúra, amit rendeltem, én még 6,21$-ért vettem. Tényleg tömör sárgaréz. 10,36mm a szélessége.
-
Eastman
addikt
„A becenevet először a család jó barátja, Seymour Cassel ragasztotta rá, azzal magyarázva, hogy mindig sietett, mindig gyorsabban akart egyik helyről a másikra jutni.
Amikor Slash még gyermek volt, a legnagyobb hatást rá a zenetanára tette:
>>A Tangerine a Led Zeppelin III-ról volt az első dal, amit nagyon jól tudtam játszani. Volt egy tanárom az iskolában, akinek volt egy Les Paulja, amivel állandóan Cream- és Led Zeppelin-számokat játszott. Amikor meghallottam játszani, akkor mondtam, hogy én ezt akarom csinálni.<<”
-
Eastman
addikt
-
Goose-T
veterán
Felejtsd el. Ennyi pénzért már rendes gitárt is kapsz.
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok,
[link] erről az Epiről mi a véleményetek? Ajánlható gitár ebben a kategóriában? -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
fattyu
veterán
na jó.
most lettem boldog
iszonyuan nem akartam már semmit venni.de a velem egyidős jcm800 nak amiben a rég vágyott g12-65ök vannak nem bírtam ellenállni.
1982 4104 viszonylag hót eredeti mindene
végre. végre. ezt a hangot kutattam ez élt a fejemben.
öreg marshall jeligére, ( emlékeztetek mindenkit a nem bubugó szomszédok vidék családi ház keretre ) master MÁSFÉL. nem azért mert szégyellem vagy átjönnek vagy mit szól, hanem mert kettesen elkezd vérezni az orrod a füled....
oltári jó.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42071 üzenetére
Találtam olcsóbbat is, 10 ezer alatt megvan. A Thomannon még olcsóbb, csak ott drága a szállítás, ha 300€ alatt rendelsz.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #42071 üzenetére
Arra a kifejezésre keress rá, hogy földhurok-leválasztó. Ez a termék például jó lehet neked. Nem olcsó mondjuk.
-
andor80
senior tag
Hali !Itthon nem gyárt a topikból valaki hasonlót? Vagy gyári megoldás esetleg?
Iszonyat zajos valamiért az FX loop a az erősítőmön .
[link] Róla lenne szó
Köszi -
arnyekxxx
veterán
Az öreg székely nekiáll reggel egy nagy farönköt faragni. Elmegy a háza előtt a szomszédja és megkérdi:
- Mi lesz abból, szomszéd?...
- Ebből, fiam, gerenda! - válaszol a székely.
Nem sokkal később a szomszéd megint elmegy a ház előtt, látja, hogy az öreg még mindig nagy munkában van, ugyanazt a rönköt faragja egyre kisebbre.
- Hát mégis, mi lesz ez szomszéd?
- Ebből, fiam, kocsirúd.
Dél tájékán a székely térdig érő forgácsban ül, és még mindig farag. A szomszéd újra kíváncsiskodik:
- Mi lesz ez?
- Ebből, fiam, székláb.
Estefelé már nagy forgács gyűlik össze az öregnél, de ő még mindig farag. A szomszéd naná hogy ismét érdeklődik:
- Kicsi ez széklábnak is, mégis mi lesz ez, szomszéd?
Mire az öreg:
- Ebből, fiam, fogpiszkáló... ha el nem cseszem már megint... -
arnyekxxx
veterán
válasz
Carlos Padre #42065 üzenetére
Nekem kimondottan tetszik ha a bridge egy nagydarab vas
-
bot1978
senior tag
Picit le vagyok maradva. Csak most látom a levélben, hogy a HB lemásolta a Rickenbacker-t és van belőle "d"-s. Nagyon állat, nekem kell egy olyan.
Emiatt ha valakinek kell B550-QTB egy olyanra elcserélném, ill. ha tudtok valakit aki vinné BP közelben D árban szóljatok neki pls, hogy Dunakeszin van egy, nem kell németből vadászni, odaadom árában. Ki is próbálhatja, patika. -
arnyekxxx
veterán
válasz
fattyu #42061 üzenetére
az egyik egy tremoló ahol a rugók azért vannak hogy egyensúlyi állapotba visszaálljon a másik meg egy fix bridge ahol a rugók azért vannak hogy húronként egyensúlyi állapotban maradjanak. Ugyanaz a működési elv csak ellentétes funkcióra használva de mindkét eszköznél az a cél, hogy nyugalmi állapotban a húrok a behangolt állapotban legyenek.
-
fattyu
veterán
válasz
arnyekxxx #42060 üzenetére
ja végül is a hárfa is egy húros hangszer.
az egyik egy tremoló ahol a rugók azért vannak hogy egyensúlyi állapotba visszaálljon. ideális esetben meg is teszi. volt shcallerem floyd1000 és 2000 is nálam. kiékelés nélkül ment az állandó szopás a hőingadozás mellett hogy behangolni éppen be tudo, csak a híd már nem párhuzamos hanem szögben áll és ettől az action is emelkedik vagy süllyedd attól függ merre. kiékelve nekem semmi bajom nem volt vele. igaz hosszútávú tapasztalat csak az N4 volt.
a nevertune meg egy fix híd ami rugókat többet használ hogy az adott húrhoz és hangoláshoz tartozó feszességet tartsa minden áron. ez nem annyi hogy egy húronként ellentartó rugó. hanem jól beállítva ragaszkodik ahhoz a feszességhez és pont annyi erőhöz ami az adott húr helyes hangolásához kell.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fattyu #42055 üzenetére
annyi köze van azért a floydhoz, hogy a rugók tartják a húrt egyensúlyban csak mivel itt minden húrnak külön rugója van így egymástól függetlenül tudják a feszességet tartani. Maga a floyd is képes hasonló hatásra, a zibanezem amig nem volt fixálva a húrláb addig alig volt érzékeny a hőmérsékletváltozásra meg arra, hogy a nyakat hogy hajlítgattam, fixált floyddal ha kicsit erősebben megmarkoltam a nyakat már elment egy negyedhangot az egész gitár és ha bekapcsoltuk a légkondit a próbateremben már lehetett is hangolni.
-
bear_
aktív tag
[Vallásos könnyűzenei támogatás]
Holnap megyek a paphoz igazolásért
-
nap
addikt
válasz
Carlos Padre #42053 üzenetére
A nyakillesztés és a színe miatt a bal a Gibson, a jobb az Epi.
-
válasz
Mindkettő aránytalanúl néz ki ezzel a test közepére ragasztott híddal.
-
válasz
Nem ér, mert a jobboldalinak homályosak a tekerői.
Amúgy szerintem a bal a Gibson, de csak mert egy hangyányit mintha nagyobb lenne a kapcsolón a műanyag pöcök. -
fattyu
veterán
de nem. nem értem egészen mi történik egy evertuneban de be tudod úgy állítani hogy te a hangolót tekergetheted sem változik semmi. mert annyira ragaszkodik az adott feszességhez.
semmi de semmi köze floydhoz.
be lehet állítani úgy is ha a kompenzációs tartománya szélére hozod el a beállítást hogy feszíteni tudsz rajta tehát bend megy, vagy úgy is ha középre lövöd be hogy nyujtani se tudsz.
nem butaság az
-
Goose-T
veterán
válasz
A baloldali a Gibson, a jobboldali az Epiphone. Csak onnan állapítottam meg, hogy a baloldali gitáron össze vannak dolgozva a bundok a bindinggal, ami Gibson sajátosság.
-
starr
őstag
válasz
fattyu #42051 üzenetére
Ugyanúgy lebegve tartják a rugók a húrlábat, mint a Floydnál, csak az Evertune-nál minden húrt egyenként külön rugó ellensúlyoz. Hangoláskor elbillenhet akár végállásig, amit vissza kell állítani optimális helyre, és ugyanúgy nem egy masszív felület adja át a regzést a testnek, mint a Floydnál. Mivel a húr emiatt megrezgeti a kis lebegő fém b@szt, ahelyett, hogy a testnek adná át hangkitartás is romolik, gondolom.
Erre gondoltam.
Hogy ettől miért hangolódik el kevésbé, mint egy fix húrláb, rejtély számomra. Erre irányult az inkább műszaki jellegű kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest