Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41201) Plazmacucci válasza benedekco (#41200) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Modern art :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#41202) nap válasza benedekco (#41200) üzenetére


nap
addikt

10 húros Bitch a B.C. Rich-től vagy annak a replikája.
Egykor a B.C. Rich az egyik legmenőbb gitárgyártó volt.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#41203) Eastman


Eastman
őstag

Jimi Hendrix on a Gibson Les Paul ?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41204) Carlos Padre válasza Eastman (#41203) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Heh, pont két napja néztem :D

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41205) Enton válasza Enton (#40980) üzenetére


Enton
addikt

Bent is van a helyén:

Cyber Bass Marble Drops

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#41206) Carlos Padre válasza Enton (#41205) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Ez a faszi egy zseni. Colin Furze muzsikus megfelelője.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41207) chaosmonger


chaosmonger
tag

Herman Li a Dragonforce-ból épp most próbál először játszani a Rocksmith-szel :)
Élőben: [link]

(#41208) Carlos Padre válasza chaosmonger (#41207) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Lol. Lassan hangot is sikerül kicsalniuk a gépből :C

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41209) chaosmonger válasza Carlos Padre (#41208) üzenetére


chaosmonger
tag

Az egyik saját számukat akarta eljátszani, amikor közölték vele hogy az DLC és külön meg kell venni :)
Aztán 46 %-ra sikerült a saját zenéjét :D

(#41210) benedekco válasza chaosmonger (#41209) üzenetére


benedekco
addikt

Azért mert tudsz gitározni nem biztos hogy tudsz kottát olvasni. Rá kell álnia az agynak a Rocksmith "kottájára" is, ha azt megtanulod akkor oké. De nem elég szimplán csak tudni gitározni hozzá.
A másik, hogy sokszor a kották nem úgy játszanak ahogy mondjuk az albumon vagy ahogy az a hivatalos partitúrában van. Hanem egyszerüsítve vagy picit átírva. Sok nótában ugye több gitár szólam is van, na azok is van hogy kombinálva vannak egy szólanban. Ez ilyen. Az megint egy másik kérdés, hogy sokszor a gitárosok a saját számaikat sem úgy játszák ahogy az a hivatalos kottájukban van.

Nomeg feltolta a szintet százra? Vagy lejátszotta közép szinten? Mert ha az utóbbi akkor az nem feltétlenül rossz.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#41211) chaosmonger válasza benedekco (#41210) üzenetére


chaosmonger
tag

Nem, nem az volt a baj, és abszolút nem cikizésből írtam, igazából tök jó hangulatú és vicces volt az egész, és nagyon jó fej a srác.
Eleve nagyon sok technikai gondja volt mire belőtte a streamben a cuccot, és aztán 2 gond volt: először egy usb-s fejhallgatót használt ahol nagy latency-vel hallotta csak amit játszott.
A másik meg az, hogy ugye ketten szólóznak a zenakarban, a Rocksmith-ben meg úgy van megcsinálva a Lead sáv hogy az összes szóló benne van. Ő meg csak a sajátját játszotta, a másik szóló része alatt csak ritmusozott, ez persze mind missnek számított.Ahogy mondta: "Én nem játszom Sam szólóit..." A képet nem is nézte szerintem, fejből játszotta. És igen 100%-ra volt feltolva.
Nagyon szórakoztató volt az egész, egyszerre vicces és szürreális, én nem nagyon hallgatom a zenéjüket, de akárhogy nézzük azért egy legenda a srác és egy játékban próbálja eljátszani azt a számot amit eredetileg ő játszott fel :). És közben panaszkodik hogy nincs elég gain...

(#41212) jmarcell


jmarcell
csendes tag

Sziasztok!
Feszültségosztókkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata/tanácsa?
Lenne egy 30W-os csöves kombóm, amivel kapcsolatban be kell látni, hogy nincs mindig szükség a teljes arzenálra. Egy 16 ohm-os hangszóró van benne, ami kábelen csatlakozik, tehát sorba kötni egy osztóval nem feltétlen macerás.

Amiket néztem:
- Palmer PDI-06-16 Ohm (igaz drágább, de állítható a kimenet)
- Two Notes Torpedo Captor 16 Ohms (ez meg nem kifejezetten csak ezt a célt szolgálná, és fix -20dB-t hoz)

Magyar oldalakon nem nagyon találtam variációkat (vagy csak rossz helyen kerestem), amik voltak azoknak az ára meg már elég combos.

Köszönöm a segítséget!

(#41213) Carlos Padre válasza benedekco (#41210) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Azért a Rocksmith csak könnyűnek látszik.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41214) benedekco válasza chaosmonger (#41211) üzenetére


benedekco
addikt

Jaja, nem is gondoltam hogy cikiből írod :)
Nem láttam az anyagot, de gondoltam hogy nem fikázás, csak leírtam így látatlanban hogy mik lehettek az okok és be is jött. Nem azt játszotta amit a gép elvárt. Ami nem baj, amúgy én most tanultam meg Iron Maiden-től a Fear of the Dark-ot, de pl én is a szólónál csak ritmusozok vagy valamit oda imprózok, nem azért mert annyira kúúl vagyok hanem mert qrvára nem tudom eljátszani :D

Igen a Rocksmithnek a nagy gyengéje az ami az erőssége is. Az audio engine. Nem képes alaplapi eszközön kívül kulturáltan futni. Még ilyen hackekkel, törésekkel se mindig sikerül rábírni hogy jól menjen. Nekem ezért van egy olyan hangszóró párom amin két bemenet van, optikain kapja az usb-s interface-t, analógon meg az alaplapit, utóbbit csak Rcksmth-ra tolom.
A hangzás az olyan amilyen. Pl nekem single coillal qrva sok miss-t ad és a hang sincs ott. Humbuckerrel sokkal kevesebb a miss és sokkal jobban is szól. Szerintem az egész egy LP vagy LP juniorra van optimalizálva hídi hangszedővel. Asszem volt is Epinek egy ilyen gityója, amit ezzel adtak (na közben kis szörcs után meg is lett az a gityó). Nyaknál is egy csomó miss-t dob a játék. Engem az őrületbe kergetett mikor a sztrattal toltam és hibátlanul játszottam részeket és ment a keresztezés hogy nem jót fogok. Mióta itt a PRS ez már általában csak akkor van mikor tényleg szart fogok, vagy nem fogok, vagy nem pengetek.

re: Carlos Padre
Nem állítottam hogy könnyű. Azt mondtam, hogy ha rááll az agyad a játék sémájára, kottájára, akkor már "oké" vagy. Ezzel arra gondoltam hogy már nem a kotta olvasása fogja a nehézséget okozni nem maga a játék, hanem a gitárjáték, a számok nehézsége, hogy mit fogsz le hogy játszod. Persze évek óta tolom, de nekem a ritmikával még így is gondom van, ellenben tisztán értem mit kéne lefogni. Az már megint más kérdés, hogy eljut-e időben az ujjam a megfelelő helyre vagy sem. Ha az ember jól használja tökre jól lehet vele tanulni, csak rohadt drágák a számok, meg egy csomó olyan van ami nem érdekel igazából.
Szóval szerintem ez a játék annyira könnyű vagy nehéz amennyire könnyű vagy nehéz nótát játszik az ember. De az első pár óra az kb arról szól, hogy belerázódj a jelek értelmezésébe. Pl szerintem maguk a arcade játékok nem is a gitározásodat fejlesztik hanem magát a játék érzékedet. Hogy mennyire érted a jeleket. Ilyesmi. Remélem érthető hogy mit akarok mondani :))
Néha túl bonyolítom a dolgokat, de sokszor meg kihagyok dolgokat a mondandóimból, utólag visszaolvasva meg van hogy én sem értem mit akart mondani a szerző.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#41215) Carlos Padre válasza benedekco (#41214) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Nem is vitaindítónak szántam, csak hozzafűztem, hogy könnyűnek látszik, de nem az. Alapvetően egy ritmusjáték, teljesen más a logikája, mint egy gitár oktató programnak. Közelebb áll a Guitar Herohoz mint a Yousicianhoz. Szórakoztatva tanít szemben más programokkal, amik lehet, hogy jobban megtanítják a zenei alapokat is, de közben vagy élvezed vagy nem.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41216) benedekco válasza Carlos Padre (#41215) üzenetére


benedekco
addikt

Szerintem azért ez nem teljesen így van. Játszottál vele? A régivel vagy az újjal, a '14 remastered-del?
A visszalassítás és a szint emelés pont megtanít és ha szólót választasz akkor ott a shred. Én szólón tolom és van pár szám amit tökre jól megtanultam vele frankónk. Illetve ott a master rész, azokra a részekre amiket fejből játszol és nem látod a tabot.
Van benne egy csomó oktató anyag amúgy, nyilván azok a csutka kezdőknek vannak ott. De azért a guitar heroval együtt említeni túlzás.
Szerintem a legnagyobb baj az hogy ellenben a yousiciannal ez nem akar zenélni tanítani hanem csak megtanítani eljátszani a számokat. A yousican-ban ott a rendes kotta, illetve a tab része inkább olyan mint egy rendes tab.
Nem azt mondom hogy ez jó vagy jobb vagy akármi, csak kb olyan a guitar heroval együtt emlegetni mint a 90-es évekbeli F22 Lightning II-t a legújabb microsoft flightsimmel, a yousican meg a szimulátor rendes kabinnal.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#41217) b.kov


b.kov
senior tag

Sziasztok,
Szeretnék itthon felvenni akusztikus gitáron játszott zenét (nem elektroakusztikus), de elég laikus vagyok a témában. Jelenleg nincs semmi felvételhez szükséges eszközöm.

Kérlek erősítsetek meg abban, hogy ehhez a legmegfelelőbb választás valamilyen külső audiointerfész lenne, valamilyen választott mikrofonnal. Nem titkolt célom később elektromos gitárt is beszerezni.

Először egy Focusrite Scarlett Solo-ra gondoltam, ha jól tudom, az a topikban is egy kedvelt darab. Esetleg van valami lényegi különbség eközött, illetve az iTrack Solo között? Találtam másik boltban ilyen szettet is, erről mi a véleményetek? Ennek előnye lenne, hogy előbb-utóbb kellene úgyis fejhallgató (majdani elektromoshoz), illetve van benne mikrofon is. Viszont nem vagyok benne biztos, h pl. ez az adott mikrofon megfelelne-e az én céljaimhoz, és a fejhallgató minősége is kérdéses számomra.

Úgyhogy egyelőre interfészt keresnék, meg valamilyen mikrofont erre a célra, ha nem lőttem elsőre nagyon mellé. :) Előre is köszi a válasz(oka)t!

(#41218) Eastman


Eastman
őstag

(Amikor krúzolsz a selbimusztánggal. :) )

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41219) consono válasza Eastman (#41218) üzenetére


consono
nagyúr

Kéne. A gitár is...

"In God we trust. All others must bring data"

(#41220) NeoPampalini válasza b.kov (#41217) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

A lényegi különbség, hogy az iTrack-et rá lehet kötni iPad-re is a Device Link csatlakozóval (+ van USB is), a normál Solo-n csak USB van.

Arról a szettről nincs tapasztalatom, esetleg review-t érdemes olvasni róla. Valami hasonló szettet kb. két éve eléggé lehúztak, nem tudom, ez jobb-e...

(#41221) b.kov válasza NeoPampalini (#41220) üzenetére


b.kov
senior tag

Rendben, köszönöm. :)
Igazából én a mikrofon témában nagyon nem vagyok jártas, hogy épp mi az a típus, amit mondjuk meg lehet venni ~15 ezer forintig, és alkalmas itthoni hangszerfelvételhez. Van egy olyan érzésem, hogy a szettbeli mikrofon elsősorban énekhez van, de ez csak egy sejtés.

(#41222) Eastman válasza consono (#41219) üzenetére


Eastman
őstag

[Red hot]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41223) Plazmacucci válasza Eastman (#41218) üzenetére


Plazmacucci
félisten

ha érdekel a téma, ajánlom a csatornát. Mintavideó: [link]
Az autós topik úgy is egy szemét.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#41224) Eastman válasza consono (#41219) üzenetére


Eastman
őstag

[A boldog gitáros!] :) :) :)

Plazma: Köszi!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41225) Eastman válasza consono (#41219) üzenetére


Eastman
őstag

Kálmi is odabax neki!

Szerk:

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41226) Eastman


Eastman
őstag

[1x P90 !!!!!!!]

(Józsi ennyi évesen is milyen jól megoldotta a magasakat. :D :DDD Profi! :D Bírom.)

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41227) Plazmacucci válasza Eastman (#41226) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ezt a k*rvát ennyien megnézik? :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#41228) Eastman válasza Plazmacucci (#41227) üzenetére


Eastman
őstag

Sok ötvenes nő él a földön, repkednek a milliók! ;]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41229) consono válasza Eastman (#41225) üzenetére


consono
nagyúr

Ez utóbbi mintha teljesen másik gitár lenne, pl. nem stimmelnek a nyakon a jelzések...

"In God we trust. All others must bring data"

(#41230) Eastman válasza consono (#41229) üzenetére


Eastman
őstag

Létezik több évjárat, többféle.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41231) Eastman válasza Plazmacucci (#41227) üzenetére


Eastman
őstag

Azér' ezt nem mondhatod szr munkának! Üt mint a tojáslikőr!!! ;]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41232) Plazmacucci válasza Eastman (#41231) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Playback az ének vagy annyit késik a videóhoz képest.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#41233) consono válasza Eastman (#41230) üzenetére


consono
nagyúr

Van egy ára :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#41234) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Érdekesség.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41235) Eastman


Eastman
őstag

Srácok,

Gödöllő és Budapest között mozog valaki rendszeresen ezekben az ínséges időkben?

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41236) Alexios válasza b.kov (#41221) üzenetére


Alexios
veterán

15k-ért nem tudom mit adnak, nemrég Goose-T [link] vett tőlem egy Audio Technica AT2020-at, azt szokták ajánlani budget kategóriában pl. énekre vagy akusztikus gitárhoz, de ez is inkább 30k körül van újonnan. Viszont nézd meg a linket, több kínai mikrofonnal is összehasonlítja. Vagy ott van az örök mindenes SM57 is, azt is használták lényegében minden hangszerhez, de a kereten sajnos túl van, esetleg használtan érdemes nézelődni.

(#41237) b.kov válasza Alexios (#41236) üzenetére


b.kov
senior tag

Rendben, köszönöm szépen. :R

(#41238) arnyekxxx válasza b.kov (#41237) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Javaslat másik megközelítéssel. Vegyél egy Zoom H1 (használtan) vagy az utód H1n-t (30e körül van az ára újba) diktafont, szép hangú sztereo mikrofonjai vannak és egyben USB interfészként is működik, van line-in bemenete is ha majd villanygitárt akarsz felvenni, van fejhallgatókimenete is. Szóval fel tudsz venni vele gép nélkül akár 96/24-es wavot is (meg mindenféle mp3-at ha nem csúcsminőségre mész) vagy PC-re kötve is mehet vele a felvétel a saját mikrofonjával is meg a lineinen keresztül is. Meg persze a telefonok is tudják külső mikrofonként használni így tudsz vele jóhangú videofelvételt is csinálni.

(#41239) b.kov válasza arnyekxxx (#41238) üzenetére


b.kov
senior tag

Ez is egy jó javaslat, köszönöm. :)

(#41240) Eastman


Eastman
őstag

Tom Morellonak becsókolt a Fender; indusztriális vendéglátózás lett a vége. ;] Lám, a csupor széléről bárki bele tud csúszni a mézbe. Pedig a legodaxxszósabb résznél nem is kellett neki a Strat. Kemény harcos, megmutatta a zusának, hogy gitár nélkül is boldogul. Azt a Tom Morello signatured Fender 6.3-as jacket lehet már valahol kapni? ;]

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41241) Eastman


Eastman
őstag

[link]

[link]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41242) benedekco válasza Eastman (#41240) üzenetére


benedekco
addikt

Régen szerettem nagyon. Mondjuk a jó kis Rage Against-eket ma is szeretem. De amint látom a hozzászólásodból, nem csak nekem volt fura, hogy az antikapitalista szemlélet hogy változik az idővel. Öregszik ő is, a pénzt is jobban szereti idősen az ember, vagy csak jobban lehajol érte.
Amúgy iparosmunka a videjó. A zene se rossz úgyamúgy. :)

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#41243) Carlos Padre válasza benedekco (#41216) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Persze ismerem, én is játszok vele, de én úgy látom, hogy elsősorban a szórakoztatás a célja, valahol a guitar hero evolúciója, ahol igazi gitár veszi át a kontroller szerepét és végeredményben megtanulhatsz gitározni és lejátszani a kedvenc számaidat, de alapjaiban egy ritmusjáték. Nagyon jó továbblépni a Guitar heroról, vagy kezdő-haladó szinten, mert folyamatosan szórakoztat és motivál az egyébként unalmas gyakorlás közben, de elsődlegesen nem zenészek képzése a célja.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41244) Eastman


Eastman
őstag

[link] Les Pool.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41245) Eastman


Eastman
őstag

TRASHED Gibson Les Paul Guitar is Rebuilt!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41246) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Na ezt se tudtam. :C

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#41247) Eastman


Eastman
őstag

10 Guitar Hacks You NEED To Know

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41248) Eastman


Eastman
őstag

Push-push potik [link] a tegnapi videóból.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#41249) nap válasza Eastman (#41248) üzenetére


nap
addikt

Nagyon megfogott téged ez a Les Pool... :D

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#41250) benedekco válasza Eastman (#41248) üzenetére


benedekco
addikt

Na mingyá megnézem. Már másodjára linkeled ;]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.