- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz
weinmaker #3491 üzenetére
Kezdő gitárnak én ezeket is ajánlanám, igaz, hogy elektro-akusztikus, de később még jól jöhet. SW 201N-VT vagy SW 203 CE-SB . Ebben az árban meglepően szép hangjuk van, a 201-esről személyes tapasztalatom is van, hogy igencsak jó, a másikról itt: [link]. Ha ilyennel kezdesz biztos nem fog elmenni a kedved a gitározástól.
Azért az utóbbi oldalon van még választék szét tudsz nézni. Ez a Stagg nem egy nagy márka, de kezdetnek hidd el nem rossz.
-
weinmaker
őstag
Akkor le is beszéltek teljesen azokról a gitárokról amiket belinkeltem?
-
-
cucka
addikt
válasz
Psychonaut #3495 üzenetére
nagyon szépen szól, csak zörög.
Ez a két dolog nem mond ellent egymásnak?E6 alacsonyan fekszik fel, és az első bundba belerezeg. De újrahúrozással, vagy valami kis papír alárakásával megoldható, és akkor nagyon pöpec kis gitár.
Ha azért zörög, mert túlságosan mély a nyeregnél a bevágás, akkor a papíros módszer jó lehet. Nálam ugyanilyen célból régi húrkészletből levágott húrdarabkák vannak a nyeregnél, hogy megemeljék a húrokat. Amúgy a nyereg cseréje sem valami hűde drága dolog. Amúgy attól is zöröghet, ha nincsenek egyenletesen belekalapálva a bundok. Ha csak az első bundnál zörög, akkor valószínűleg inkább a bundból kéne faragni, mint a nyeregnél megemelni a húrt. -
Psychonaut
veterán
-
cucka
addikt
válasz
weinmaker #3493 üzenetére
Személyes próba nehéz lenne, mert nem tudok gitározni
Esetleg gitártanár vagy ismerős, aki tud gitározni?
Amúgy nem nagy cucc, a következőket kell nézni:
- a nyak egyenes legyen, ne legyenek túl magasan a húrok, ugyanakkor ne zörögjön sehol.
- vedd a kezedbe a gitárt, mindenképpen olyat kell venni, ami kényelmesnek tűnik és tetszik neked.
- meg kell hallgatni a hangját, itt is az a lényeg, hogy neked tetsszen
- legyen egyben a gitár, ne lötyögjön rajta semmi, stb., gondolom erre egyedül is rájöttélAmúgy ráéreztél, hogy én is kicsit félek az ilyen látatlanban történő gitárvételtől.
Szerintem érdemes rászánni egy napot és ellátogatni néhány gitárboltba, ahol normális választék van.Cortról én is jókat olvastam. Mert néhány napja csak olvasok a témában, de annyi információ gyűlt már össze, hogy csak jobban összekavarodtam.
Igen, olcsó árkategóriában a Cort kézenfekvő választás, talán jobban ügyelnek a termékeik minőségére, mint más, noname márkák. Hogy érthető legyen: nincs két egyforma gitár. A drága gitárok többek között azért drágák, mert sokkal alaposabb minőségellenőrzésen mennek át, mindegyiket jól beállítják a gyárban, kipróbálják, ha valami nem üti meg a mércét, azt nem adják el, stb. Ezért (is) kerül egy profi gitár százezrekbe. -
weinmaker
őstag
Személyes próba nehéz lenne, mert nem tudok gitározni
Ebayen is nyomul, és ahogy néztem elég sok cuccost eladott. Amúgy ráéreztél, hogy én is kicsit félek az ilyen látatlanban történő gitárvételtől.
Használtat nem nagyon szándékozom venni, mert számomra az is lutri, és vidékről nem fogok utazgatni x km-t, hogy megnézzek egy gitárt ami esetleg még nem is jó. Helyben meg nincs semmi.
Cortról én is jókat olvastam. Mert néhány napja csak olvasok a témában, de annyi információ gyűlt már össze, hogy csak jobban összekavarodtam.
Ezért gondoltam, hogy kikérem inkábba hozzáértők véleményét.
-
cucka
addikt
válasz
weinmaker #3491 üzenetére
Ennyi pénzért csak személyes próba után vennék gitárt, mert elég nagy a minőségi szórás. Amúgy meg egy használt hangszer jobb vétel lenne szerintem. (De ha már netes rendelés, akkor sem egy ilyen német sufniboltból, ahol össz. 8 fajta gitár a teljes választék)
Vagy inkább itthonról fender, takamine, yamaha ebben az árkategóriában?
Yamahákat esetleg használtam találhatsz 30 ezer alatt, Takamine-t nem hinném. A 30 ezres Fender-ek meg olcsó tömeggyártott kínai gitárok. Esetleg érdemes megnézni a Cort-okat, ár/érték arányban elég jók és több embertől is hallottam, hogy az akusztikus gitárjaik kifejezetten jók.
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék akusztikus gitár vásárláshoz.
Nagyon gagyit nem vennék, mert attól mindenki elijesztett, hogy elveszi az ember kedvét.Találtam egy német oldalt ahol elég jó áron vannak cuccok, de mivel én nem értek annyira hozzá, jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni, hogy melyiket érdemes megvenni max 30.000-ig bezárólag.
http://www.mannys-musicstore.de/index.php?cat=c46_Akustikgitarren.html
innen néztem ezeket:
Morgan W670s 109 eur
Samick LW041g 89eur
Dean guitar and amp 99eurA szakértők melyiket vennék?
Vagy inkább itthonról fender, takamine, yamaha ebben az árkategóriában? -
Bero
aktív tag
válasz
Psychonaut #3486 üzenetére
Ha csatlakozhatok, szerintem az lehet az összeesküvés elmélet alapja hogy ő ténylegesen tartja magát az imidzséhez, de lehet egyébként mindkettő, nekem totálisan mindegy, nem az előadót kell szvsz értékelni, hanem a művét. Az pedig hatalmas.
A gunsba is azért ált be anno, mert Axl karácsonyra meglepte egy régóta áhított leatherface maszakal. -
nap
addikt
válasz
benvolio #3462 üzenetére
Nekem g1x-em van. Ha nem ragaszkodom a pedalhoz, akkor line6 pod-ot vettem volna. A digitechtol meg valaki ovott valamelyik forumon.
Jol szol, tele van effektekkel, eleg jol parameterezheto. A legnagyobb hibaja, hogy az effektek sorrendje nem mindig stimmes. Hasznalhato elofokkent, vagy fejhallgatoval is.
Egyszer erdemes elolvasni a hasznalati utmutatot, masodjara nem kell, csak ha nagyon atsiklottal valami felett elso olvasaskor.
El lehet pepecselni a patternek beallitasaval, de mindenkeppen erdemes raszanni az idot, mert a gyari beallitasok a cucc tudasanak csak toredeket mutatjak meg. -
benvolio
őstag
Ez aztán a négy kezes: [link]
-
Kidus
őstag
válasz
Psychonaut #3484 üzenetére
Jah, Shackler's Revenge nekem is bejon
Mondjuk teny, hogy Bucketheadnek van olyan vonala is, ami szamomra is hallgathatatlan, de nem lehet elsiklani folotte, mekkora tehetseg. Nem hiszem, hogy ebben a stilusban lenne vetelytarsa barhol a vilagon ( marmint ezerfele stilust nyom, de megis a sajat egyedi stilusaban/ritmusaban jatszik, igy ertve ).
Azt sajnos nem tudtam egyertelmuen kideriteni, hogy beteg, vagy csak image, pedig erdekel mar miota hallottam rola. Hol ezt irjak, hol azt, de az biztos, hogy ha beteg is, zsenialisan zenel. Vagy pont azert. -
Psychonaut
veterán
Nahát, nem is gondoltam volna, hogy egy hölgy Bucketheadet hallgat...mindenesetre örülök neki, hogy nem csak én szeretem a Fórumon.
Chinese Democracyról nekem This I Love és Shackler's Revenge a két csúcs.
És itt térnék ki arra, hogy Fincket borzasztó gitárosnak tartom, de a This I Love szólója elképesztő. -
Kidus
őstag
Hm....
Akkor mutatokEz a ketto eleg visszafogott, es teljesen hallgathato.
Gunsbol meg ez a ketto a kedvenc:
There was a time
BetterEz is mindketto hallgathato, en meg egyenesen imadom
Bar a Chinese Democracy se rossz, bar annak a soloja kicsit mar tul sok nekem helyenkent. -
magno
csendes tag
Custom darab 2009 negyedik hónapban gyártott . A híd hogy is mondjam kínai. És ez látszik is rajta használni lehet de nem éppen egy minőségi darab. A tailpiece szintén valami fröccsöntött alu ötvözet szerű iszonyat gagyi arany bevonattal, ami olyan szinten oxidálódik hogy hozzányúl az ember rajta marad az ujjlenyomat és semmivel nem lehet leszedni (pedig próbáltam
). Mondjuk a híddal még annyi bibi van csak hogy az intonációt éppen hogy be tudtam állítani rajta, sajnos éppenhogy elég hely volt a G húrnál a saddle-nek. A hangolókulcsok teljesen jók azzal nincs probléma. Az Epi studiomon a kromózott bridge meg a tailpiece sokkal jobb minőségű bár ott is a híd miatt éppen hogy be tudtam állítani az intonációt. Az 1980-ban gyártott Jolana les paul-omról meg ne is beszéljünk abban van anyag
azzal nincsenek ilyen problémák. Az ember ha már játszott olyan gitárokon minek van egy bizonyos minősége akkor azt utána már nem igen akarja alábbadni
. Annyit megérdemel ez a gitár hogy normális hardverek legyenek rajta. Mire mindent kicserélek rajta meg veszek mellé kemény tokot 230 ezer körül leszek árban. Aztán gibson les paul standard vagy classic és az Epi custom lesz a pótgitár húrszakadás esetére
.
-
flypeti
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
Jó lenne a Line6 is, de a szoba is kicsi, meg hát társasház
Jobb a békesség a szomszédokkal....
Szerintem az Mc lesz a befutó, azt már láttam élőben, de azért megpróbálom a Vox-ot is megnézni valahogy.
Kösz mégegyszer!!!!
-
Psychonaut
veterán
Mondjuk soha nem értettem, miért ajnározzák annyira ezt a csávót. Nyilván, technikai tudása elképesztő
Ezért. Meg azért, mert írt vagy 35-40 albumot.
de én még nem hallottam tőle olyan dalt/gitározást/szólót, ami ne lett volna fülsértően idegesítő.
Nekem nagyon bejön a stílusa. A Gunsban is, és önmagában is.
Egy sima Les Paul Studio 1700 dolcsi, ez majdnem háromszor annyi.
Les Paul standardhoz mértem.
Amúgy azt sem vágom, hogy a Les Paul Standard miért kerül kétszer annyiba, mint a Studio. Ugyanott készül, ugyanabból a fából, ugyanaz a hardware, mégis hol van az a nagy különbség?
Les Paul Studioval egy rocksztár sem állt színpadra.
Hát nem tudom, nekem még nem volt és valószínűleg nem is lesz.
Nekem sem. De ha már lúd, legyen kövér. A Studio Les Paul, nem Les Paul.
-
cucka
addikt
válasz
Psychonaut #3477 üzenetére
Ilyen embernek jó, hogy elborult a gitárja.
Mondjuk soha nem értettem, miért ajnározzák annyira ezt a csávót. Nyilván, technikai tudása elképesztő, de én még nem hallottam tőle olyan dalt/gitározást/szólót, ami ne lett volna fülsértően idegesítő.Amúgy 4311 dolcsi. Egyáltalán nem gáz, egy "sima" Les Paul árát tekintve.
Egy sima Les Paul Studio 1700 dolcsi, ez majdnem háromszor annyi. Szerintem meg ennyiért gáz, azért semmilyen nagy extrát nem tud az a gitár, ami indokolná ezt az árat.
(Amúgy azt sem vágom, hogy a Les Paul Standard miért kerül kétszer annyiba, mint a Studio. Ugyanott készül, ugyanabból a fából, ugyanaz a hardware, mégis hol van az a nagy különbség?)Les Paul Studio nem Les Paul.
Hát nem tudom, nekem még nem volt és valószínűleg nem is lesz. -
Psychonaut
veterán
Ilyen embernek jó, hogy elborult a gitárja.
Amúgy 4311 dolcsi. Egyáltalán nem gáz, egy "sima" Les Paul árát tekintve.
Les Paul Studio nem Les Paul.
SZERK:Nekem nem...
-
cucka
addikt
válasz
Psychonaut #3475 üzenetére
Érdekesen néz ki
. Gondolom a Slash signature-höz hasonló lesz az ára, tehát nem láthatunk majd belőle túl sok példányt.
Amúgy lehet olcsóbban is venni Gibson Les Paul-t, ott a Studio modell 250 ezer körül. Mondjuk azé' elég ciki, hogy ebbe az árba még egy egyszerű binding sem fért bele.(#3474) benvolio Persze, mindenkinek másak az igényei, nekem otthoni gyakorlóerősítőnél a lábkapcsolhatóság nem tűnik olyan fontosnak, de persze ha olyan számokat akarsz játszani, ahol gyakran kell kapcsolgatni, akkor van értelme.
-
Psychonaut
veterán
Beszarok, Gibson Buckethead Signature Les Paul!
cucka: Most mi a gond a Les Paullal, csekély 530.000 forintért már a tied is egy példány.
-
benvolio
őstag
Én egy szóval se mondtam, hogy ez alkalmas koncertre vagy próbára én otthonra ajánlottam! Nekem egy Spider III. 15w-os kombóm van és csak otthon használom, és igenis örülnék neki ha ebbe is benne lenne a lábkapcsoló bemenet. De ebbe a 15w-os tipusba csak a IV. szériába tették bele /sajnos/. Eleinte nem érdekelt, de most már zavar, hogy oda kell nyúlkálni játék közben ha váltani akarok és az erősítő mellett kell ülni /még ha a hálószobába is van/. Ez az én véleményem, azért írtam. Mindenki eldöntheti, hogy mi a jó neki.
-
cucka
addikt
válasz
flypeti #3467 üzenetére
Otthonra gyakorolni elég a 2 watt. A MicroCube kevesebbet tud, mint a DA5, cserébe valamivel jobban szól. A DA5 hi-gain modelljei szerintem borzalmasak.
Hangkártyából meg esetleg nézd meg a Line6-eket, azokhoz adnak modellezős szoftvert és az alapkategóriás kártyájuk 20k körül van. Hátránya, hogy gitározáson kívül nem nagyon jó semmire -
cucka
addikt
Grat, szép darab. Ez melyik sorozatból van? (standard, ultra, custom..)
Amúgy mi baja van a hardware-nek, hogy feltétlenül cserélni kell? Pickup cserét megértem, nade a híddal vagy a tailpiece-el mégis milyen probléma lehet, ami miatt feltétlenül csere szükséges?A Gibson Les Paul-ok árát tekintve pedig szerintem az abszolút minimális elvárás, hogy ne kelljen velük semmit mókolni
-
Bero
aktív tag
Üdv!
Valakit nem érdekel egy Jackson DK2S?
Made in Japan, gyárilag sustainer pickuppal, és seymourokkal.
Csere is érdekelhet! -
flypeti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis erősítőt otthonra, amivel nem borítom ki a szomszédokat.
Ezekre gondoltam.- Roland Microcube / tetszik, de elég a 2 Watt?/ 27000.-
- Vox Da5 / nagyobb teljesítmény, és méret/ 29000.-
- Line6 Pod Express / erre is gondoltam, mivel sokat használnám fejhallgatóval/ 19000.-- Esetleg egy jobb hangkártya, amivel szépen mennének /talán/ a modellezős progik
/ Amplitube, GTR3 Kb 15000.-Előre is köszi a véleményeket!!
-
magno
csendes tag
üdv.
Legújabb szerzeményem
[link]
Dimarzio D activator X -et forrasztottam belévadállattul szól. Hevederzárat már rá applikáltam persze. Egy két dolgot érdemes kicserélni rajta. Gyakorlatilag a hangolókulcsokon kívül mindent
. Gotoh GE101Z-G cink tailpiece lesz rajta, Gotoh GE103B-T bridge, pickup keret tató csavarok feketére a pickup magasság állító csavarok feketére ( a dimarzio csak króm színűt ad a pickup-höz). A pickup kapcsoló kupak vajszínűre. A nut-ot meg tusq-ra. Már megrendeltem várom a cuccot. A nut-ot kicsit kellett reszelgetni de gyárilag van elrontva az E1 H2 húrnál nagyon be van reszelve de azért még használható ettől függetlenül, csak hát érdemes akkor azt is kicserélni egy normálisra. Örömteli hogy a nyakát és a bundozást nem rontották el. Az perfect lett azért hoztam el. Ja még a neck pickupot is cserélem majd egy sima D activator -ra kevés mélyet szed sok magasat pont ideális lesz az X-es szériához. Az X-es kimenőjelével már vigyázni kell. A peavey vk100-as fejemen próbáltam a peavey ládán amibe eminence governor hangszórókat vettem az annyira érzékeny már hogy a fejen a csökkentett bemenetre kell már dugni a gitárt. A 1960-as marshall -on érdekes módon nem de a gt75-ös celestionok sokkalta érzéketlenebbek is mint az eminence-k. Asszem többet nem fogok szórakozni kínai gitárokkal a következő gitárom már gibson les paul lesz. Volt már nálam kölcsönbe egy 1960 classic gold top később meg egy szintén 1960-as classic honey burst. Ezekkel semmit nem kell mókolni csak játszani rajtuk. Max hangszedő csere azt csókolom.
-
cucka
addikt
válasz
M@trixfan #3463 üzenetére
Egyébként ha leveszem az összes húrt a gitárról akkor a nyakat merevítő fémpálca elhúzza a csupasz gitárnyakat?
Nem húzza el. Pontosabban elhúzhatja, ha sokáig húrok nélkül tárolod a gitárt, egy 10-20 perces húrcsere és fogólap tisztítás erejéig nyugodtan leveheted az összes húrt.
Amúgy a pálca a nyak görbületét szabályozza, ennek tartanak ellen a húrok. Ha leveszed a húrokat, akkor a görbület természetesen változik, de ha felraktad az új húrokat, akkor újra be fog állni hasonlóra, mint volt. Az én gitárom nyaka is görbe volt egy kicsit, húrcsere + pálca állítás után szép fokozatosan javult a helyzet, kellett neki pár nap, amíg elérte a mostani állapotát. (Most is görbe amúgy, csak nem annyira, mint amikor vettem. Megcsináltatni nem nagyon éri meg, a munkadíj kb. annyi lenne, mint a gitár értéke) -
benvolio
őstag
Hello, nekem multieffekttel kapcsolatba lenne kérdésem. Van valakinek tapasztalata a DigiTech RP55 vagy a Zoom G1-ről? Teszt videókat már néztem, de érdekelne személyes vélemény a hangzásvilágukról illetve a használhatóságukról, kezelhetőségről /mennyire könnyű ill. nehéz állítgatni/. Esetleg más hasonló modell is szóba jöhet.
-
kaoszpapja
aktív tag
köszi! elég jó kis videó
, de közben már megtaláltam, amire úgy nagyjából vágytam.
nem kell majd szenvednem 1 órát, hogy ledroppoljam c-be a gitárt.
-
cucka
addikt
válasz
kaoszpapja #3459 üzenetére
Amennyiben egy fadarab eszköznek számít..
[link] -
kaoszpapja
aktív tag
van olyan eszköz, ami kimerevíti a floyd-ot és úgy tudom használni a gitárt, mint egy fix hidasat?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut #3451 üzenetére
Az esti Móra Gergő után büntetés.
-
lakisoft
veterán
válasz
Ettől majdnem meghaltam olyan rossz volt
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Szánalmas...
Már a rómaiak is megmondták: "Cirkusz kell a népnek"!
-
máyköl
veterán
válasz
Ezen még a tv-ben baromira röhögtem.
Poén a csákó...!
-
Psychonaut
veterán
-
máyköl
veterán
Boss, OS 2 pedál, makulátlan állapotban eladó. Akit érdekel keressen meg priviben!
-
lakisoft
veterán
válasz
ujskodas #3446 üzenetére
Miért nem veszel nagyot? azon legalább te is tudsz játszani - nálunk a 2 éves lányom is nagyon nyomja
- ja de azt nem mondtam hogy nekem is harley benton van. És árához képes egész jó kis gitár! és az elég keskeny. A lányom Andy McKee stílusban játszik - a térdére fekteti és úgy
-
lakisoft
veterán
válasz
NeoPampalini #3447 üzenetére
"Shadows keményítve" - ez tényleg olyan
de jó kis zene!
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Most találtam rá a topic-ra, és lenne egy kérdésem. Érdemes-e megvenni egy 6,5 éves gyereknek ezt?: http://www.lajko-hangszer.hu/html/elektromos_gitar_szettek.html#HarleyBenton
Junior gitárszett.
Nekem egy cd-60-as western gitárom van, az nem fér be a hóna alá, ill. szerintem hosszú neki a nyaka. (nem a gyereké) Jó-e neki megtanulni rajta, vagy felejtős az egész? Ha van más javaslat, azt is megköszönöm, de sokat pénzt nem szánok rá egyelőre.
-
lakisoft
veterán
Rajtam kívül valaki még szereti az "egzotikus" metálzenekarokat? pl.: a finn: Stam1na renekart.
-
magno
csendes tag
Mondjuk az alap 150 ezres Fender az a mexikói az USA Fender nem is tudom honnan kezdődik árban talán 300 -tól. Gondolom minőségbeli különbségek ugyanúgy vannak fa anyagban kidolgozásban a kettő között mint ahogy az Epi -Gibson között. Nem vagyok egy nagy stratós bár van egy Yamaha EG112-esem és jó kis gitár.
-
cucka
addikt
válasz
tiv83us #3439 üzenetére
Az a kis bigyó a húr része. A húrt átfűzöd a húrlábnál található kis lyukon, amin a bigyó nem fér át, így van rögzítve a húr. Szerintem semmi baja nem lesz így, nem kell egyenesen álljon.
Bridge-nek pedig azt a részt hívják, ahol a húr felfekszik egy fémdarabra. A te basszusgitárodon a híd és a húrláb egybe van építve (a basszusgitárokon általában ilyen), de mondjuk nézz meg bármilyen Gibson Les Paul gitárt, ott külön van a híd és a húrláb. -
tiv83us
veterán
Nos, kedves nejem meglepett egy Ibanez SR300 basszusgityoval, ime
Sorry a ratyi kepminosegert.
Viszont kerdes:
Az E hurnal ez normalis?
Hogy igy el van fordulva a bridge-ben az a kis bigyo /szaktudas rulez, elso pengetos hangszerem/.
Koszi a valaszt. Erositot meg nem neztem, ugyhogy meg csak csodalgatom, simogatom, pengetgetem
-
tiv83us
veterán
válasz
Eastman #3410 üzenetére
Koszi Eastman. de ez a Roland Cube szallitassal egyutt meg tobbe kerul, mint maga az Ibanez SR300 amit kineztem magamnak
Talan kezdem egy kisebb 15W-s erositovel /velemenyek?/ es ha mar jobban benne vagyok a bass-temaban, akkor majd beszerzek valami komolyabbat. Remelem a fenti is megteszi kezdesnek, mert $100-nal nem kivanok tobbet raforditani az erositore.
-
M@trixfan
addikt
RG1570 van már 200-tól is Mondjuk abban még pick up-ot kell cserélni. Szerintem a Fender Strato vállalható árban van ahhoz, hogy legyen az embernek egy eredeti Fender gitárja aminek rendben van a nyaka. A nyak nagyon nem mindegy, én úgy érzem leginkább az egységes minőségi szintet kell megfizetni.
Azt viszont el kell ismerni, hogy bár egy bizonyos minőségi szint mindig ugyanannyiba kerül, de az évek során a belépő cuccok minősége egyre javul.
-
M@trixfan
addikt
Nem csörög össze-vissza, rendes hangszedők vannak rajta, jobb minőségű az összeillesztés ami szintén megnyilvánul a hangzásban. Konzisztens minőséget kapsz, nem kell 20-at átválogatni míg egy jó lesz. Ibanez-nél tapasztaltam, hogy a Prestige széria konkrétan más világ mint a koreai/kínai.
-
tgtom
tag
Tudtommal más ez egész összeszerelési minőség, kényelmesebb is talán (ez mondjuk nem biztos de LP-nél ezis változó) más pickupok vannak benne, illetve a fenderre jellemző faanyagból van. Ennyit tudok talán még másik kiegészítik
-
nap
addikt
Mi a kulonbseg a Fender/Squier azonos modelljei kozott?
-
tgtom
tag
válasz
lakisoft #3426 üzenetére
Hali!
100W körül talán a Kustom Quad100DFX. Metálra szerintem nagyon jó. Másik lehetőség pedif a Roland Cube 60-as ami igaz 60W-os de vetekszik a 100W-os marshallkombóval
ha Marshall kell, abból van a 100W-os kombó, de létezik fej változatban is. Ezek olyan 100 ezer körül vannak ha jól tudom -
M@trixfan
addikt
válasz
Eastman #3424 üzenetére
Nekem ilyen van már pár éve és nagyon bevált. Egy kicsit más a felülete a bevonat miatt, kicsit szerintem puhább ugyanaz az a vastagság. Viszont ebből még azóta sem szakadt el egyetlen húr sem és ilyen öregen is még tűrhetően szól, nem döglik meg a hangja mint a hagyományos mosópornak.
Amúgy az új Ibanezek állítólag Daddario húrral jönnek és két hét után berozsdált a semmitől. Ez alapján nem szívesn vennék Daddariót elektromosra, bár ki tudja...
-
lakisoft
veterán
Nos akkor még egyszer rákérdezek:
Venni szertnék egy 100W körüli gitárkombó-t tudnátok valamit ajánlani? A stílus metál (melodic speed és melodic dark).
Előre is köszi
üdv, lakisoft -
Eastman
addikt
Elixir húrt próbálta már valaki?
Sweet Lou 6: ...milyen vastag húrt használsz?
-
lakisoft
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #3421 üzenetére
Nagyon jó választás!!!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #3414 üzenetére
Tuxguitar nem megy Snow Leopard alatt, most próbáltam. Guitar Pro-t érdemes megvenni, ráadásul korrekt Cross Platform licence.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Venni szertnék egy 100W körüli gitárkombó-t tudnátok valamit ajánlani? A stílus metál (melodic speed és melodic dark).
Előre is köszi
üdv, lakisoft -
Eastman
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #3415 üzenetére
Szia!
Milyen húrokat tettél rá?
-
Sweet Lou 6
addikt
Egyébként hétvégén húroztam újra a klasszikus Yamahámat és gyönyörűszép hangja lett!
Nem hittem volna, hogy a húrokon ennyi múlik.
Most megakarom tanulni bassgitáron a pengető nélküli pengetést, rászánom ezt a hétvégét. Remélem menni fog
-
tiv83us
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #3412 üzenetére
Megnezem ezeket, koszi szepen
Viszont a Guitar Pro-nak valami OS X-es valtozatat kell megkeresnem, mert csak Mac-jeink vannak itthonMeg a tab-ek olvasasat kell megtanulnom, mert abszolut luke vagyok hozza, de ezt meg tudom oldani gitar nelkul is
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
tiv83us #3409 üzenetére
Na szóval, akkor most elég egyszerűeket mutatok, kezdésnek viszont tökéletesek:
YouTube-on sajnos pont nincs fent pár szám. Nem tudom ismered-e a GuitarPro progit, ott a Nézet menüpontnál betudod állítani, hogy mutassa a gitár tab-ot és akkor pofon egyszerű a tanulása. A progit innen töltheted, és .gp2-3-4-5 típusú fájlokat tudsz olvasni vele. Szerintem ezeket próbáld meg először:
Arma-god-damn-mother-fuckin-geddon
Szerintem ezeket próbáld először, ilyen sorrendben.
Ja és egy online hangoló, néha jól jön.
-
DeadMen
tag
válasz
Printszkrín #3403 üzenetére
Bocsánat,árakkal nem voltam tisztában bass téren. Csak ajánlottam,hogy áráházo képest nagyon jó kis cucc.
-
Eastman
addikt
válasz
tiv83us #3409 üzenetére
Szia Tiv!
Szerintem sok lesz a 35-40W. Nem igazán szobai az a teljesítmény, inkább kisebb klubbokba való stage cucc. Akkor szólnak szépen az erősítők, ha ki vannak hajtva. A Roland Cube-ot én is ajánlom. A beépített BOSS effektekkel kicsit bele tudsz kóstolni a BASS effektekbe is.
[link]
Üdv: E.
#3390-ra: ...a mély basszus amúgy is rezegteti az ablakokat, falakat rendesen.
-
tiv83us
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #3408 üzenetére
Hi,
Persze, hadd jojjenek, bar a basszerra meg varnom kell 1-2 honapot.
A hangszert magat mar 99%-ra biztosra kineztem, meg az erositon vacillalok picit, mert megoszlanak a velemenyek.
Valoszinu az arany kozeput lesz, egy kozepes teljesitmenyu /35-40W/ markasabb /Fender, Marshall/ lesz belole, csak azert az erositore nem akarok tobbet kolteni, mint a basszerra.Most ennek a sracnak a bass leckeeit nezegetem youtube-on, eleg egyszeruen es erthetoen magyarazza, mutogatja a dogokat.
Mar nagyon varom, hogy elkezdhessem pengetni a jo kis negyhurost! -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
tiv83us #3397 üzenetére
Üdv.!
Én nemrég kezdtem el basszerozni (előtte gitároztam), ha akarod ajánlok pár könyebb számot kezdésnek
Én is úgy voltam vele, hogy nem kell nagy teljesítményű erősítő, ráadásul pénzem is alig volt rá. Végül egy Marshall 15W-os kombó lett belőle, mert jó ára volt. Igaz, hogy nem szól baszott hangosan, de azért van hangja, erős benne a basszus és meglehetősen szépen, tisztán szól (még sose hallottam recsegni).
-
Skizz
addikt
válasz
Printszkrín #3406 üzenetére
Ahha, akkor a linkelt 15F rendel, 15C visszamond.
Köszönöm.
-
Skizz
addikt
válasz
Printszkrín #3403 üzenetére
2k-ért Dunlop 15C-t látok a Muziker webáruházban, ami a leírás szerint "húrosra ívelt", a 15F pedig egyenes. Húrosra ívelt? Ha ívelt akkor csak jó lesz..
mod: Belegabalyodtam mint... szóval belegabalyodtam.
A C40 nyaka nem egyenes.
mod2: tehát akkor ilyen kéne nekem a C40-re?
-
Skizz
addikt
válasz
Printszkrín #3401 üzenetére
Ahham, ha jól értem amit mondtál akkor nekem ívelt kell a Yamaha C40-re. Akko' gyorsba visszamondom. Köszike.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs