Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alien_
őstag
Sosincs késő valamit elkezdeni

Én alapvetően nem értek egyet azzal, hogy akkusztikus gitáron kell elkezdeni a tanulást. Ezen az alapon minden basszusgitáros kezdje nagybőgővel, de legalább is akkusztikus basszusgitárral? Eleve, nem ugyan az a két hangszer. Tény, hogy klasszikus után jobb, könnyebb kézbe venni a villanyozott testvérét, de ugyanúgy meg lehet tanulni 0-ról mindent csak elektromoson is.
Gitárválasztásban elsődleges szepontok között van a kényelem. Attól függően, hogy mennyit szánnál rá, valami standard 3 pickup-os Squire Stratocaster szerűséget ajánlanék így elsőre, mert rengeteg különböző hangot elő lehet belőle csalogatni, hozzá egy 15watt-os erősítő bőven elég lenne (pl. Roland Cube 15 watt). Ez így kb 70-80eFT.
A starter pack-eket meg szerintem felejtsd el.
Az is lehet, hogy Neked valami teljesen más jönne be, szóval az ajánlatom: be a zeneboltba, és próbálgatni, próbálgatni.pc-user: Hozzám közel áll az LP hangzásvilága, eléggé bejövős
Lightosabb rock témákkal próbálkozok per pill. (Metallica, Vines, Offspring, Led Zeppelin, stb), de még nagyon az elején vagyok.. -
cucka
addikt
Felmerült az ötlet, hogy jó lenne megtanulni valamennyire zenélni, méghozzá gitáron.
- Nem túl késő elkezdeni 24 évesen?
- Mindenképp elektromos gitáron szeretnék játszani, ez nem problémás? (Tudom, mindenki az akusztikust ajánlja, mert azon nehezebb játszani, de egyrészt nem szeretnék túl nagy akadályokat magam elé görgetni, másrészt a kedvenc zenéim közül kb. mindegyikben torzított villanygitár szól, tehát ez a tábortűz hangulat meg a "beatles klasszikusok akusztikus gitáron" dolog nem igazán vonz)
- Kezdő gitárnak mit érdemes venni? (Vállalható minőségre gondolok, amit nem fogok dühösen a sarokba vágni két hét után, meg mondjuk be lehet hangolni rendesen, ilyesmi) Egyelőre csak neten nézelődök, nyilván nem egyedül fogom megvásárolni a gitárt, de azért addig is jó lenne nagyjából képben lenni. Mivel főleg metál zenét hallgatok, ezért mindenképp olyat vennék, amely valamennyire normálisan szól ebben a stílusban is.
- Több helyen lehet kapni starter pack-okat, ezek nagyon bóvli minőséget képviselnek? Mert nekem azért elsőre furcsának tűnik, hogy két hangszedő áráért teljes felszerelést árulnak..
Egyébként még nem vagyok biztos benne, hogy lesz időm/pénzem erre a hobbira, szóval egyelőre csak próbálok okosodni..
-
alien_
őstag
Az eBay-es hamis Epi LP után múlt héten megjött az utód:

Epiphone Les Paul Studio Chameleon Green/Blue Limited Edition
Sajnos a fotók nem adják vissza, hogy hogy néz ki élőben.. Az a vicc, hogy maga a "vas" (test, pickupok, hangolókulscok, híd, stb) ugyan az, mint ami a 200eFt-os Custom -okon van (sőt, ez is Custom Shop-ban készült), és normális boltban sikerült 129 fontért vennem újonnan, és még hozzácsaptak egy 30 fontos ajándékcsomagot (gibson gitárápoló, egy minőségi kábel, meg egy normálisabb gibson heveder)..

-
alien_
őstag
Nincs valakinek Amplitube 2- höz csomó jó preset-je? Valaki használja esetleg ezt a programot Soundblaster X-Fi kártyával? Érdekelne, hogy kinek milyen beállítások jöttek be legjobban..
-
-
Eastman
addikt
#2984-re még valaki?

-
DeadMen
tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Értem. Megijedtem
Ha meglesz még később is,akkor lehet,hogy érdekel majd.
-
Eastman
addikt
No, végre rámesett egy villanygitár.

Lenne egy-két kérdésem az info-gitárosokhoz.
1. Réköthetem-e a gityót simán a DELL noteszemre amiben integrált HDA Intel karesz SigmaTel STAC9200 chippel van. Nem vágja haza, nem teszi tönkre? Ti hogy' oldjátok ezt meg? Nyilván egy kis erősítő vagy kombó jobb lenne, de mivel nagy csöves erősítőm van, egyenlőre nem akarom a szomszédokat a hiányos gitártudásommal pusztítani, maradna a notebook-fülhallgató párosítás.

2. Ki milyen / hányas húrt használ? Egy húrcsere nem ártana a gityón.

-
-
Kidus
őstag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Nekem is mondtak, de az a helyzet, hogy az akusztikus nem tetszik.
Meg akarok tanulni gitarozni, nem mai terv, es olyan hangszert akartam, ami tetszik.
Hangzasra is, kinezetre is. Ranezek erre, es szerintem gyonyoru, muszaj jatszani rajta
Ha olyan a hangszer, ami nem tetszik, kedvem sem sok van hozza.
Arrol nem is beszelve, hogy kezreall, valoszinuleg a vekony nyak miatt, es hogy mennyifele hangot ki lehet belole hozni....
-
DeadMen
tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Ha hamar szeretnél megtanulni,és biztos vagy benne,hogy meg akarsz tanulni,akkor nem. Ha van pénzed,érdemesebb elektromoson kezdeni,mert a nyak vékonyabb,és hamarabb tudsz fejlődni. De ahhoz,hogy tiszteld is a hangszert,és hozzászokj,ahhoz jobb az akusztikus,valamint abban az esetben is,hogyha lehet,hogy nem jön be a dolog,és hamar leteszed,mert kevesebb pénzt dobsz ki.
-
DeadMen
tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Szögreakasztod?

-
ReJim
őstag
eladó bass kombó: http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=rb1 irányár: 25.000 HUF. privi, e-mail.
-
(Darkwood)
őstag
Ha érdekel valakit egy elektroakusztikus gityu: [link]
-
Kidus
őstag
Orulok en is, mindenhonnan jot hallok errol a gitarrol.
Ez a Line6 Pocket Pod is erdekesnek tunik, de egyelore szerintem most raallok a tanulgatasra, es ha mar megyeget, raerek gondolkodni rajta, akkor mar lehet haszna
Most meg ott tartok, hogy le tudjam fogni amit le kell rendesen
-
(Darkwood)
őstag
Szerintetek mennyit ér most egy Jackson DXMG (Made in Japan!)?
-
alien_
őstag
Grat! Fender-rel meg B.C Rich-csel nem foghatsz melle, jo marka mindketto
Probalj ki egy Line6 Pocket Pod -ot, szerintem zsenialis kis kutyu, must have! (szponzoralt hirdetesunket hallhattak).Ha minden jol megy, en holnap szerzek a hamis helyett egy Epiphone Les Paul Studio Chameleon Blue/Green-t, valami hihetetlen olcson arulja egyik bolt a keszleten levo utolso darabot, reggel derul ki, hogy megvan-e meg... Ha nem, akkor marad picit dragabban ez

-
Kidus
őstag
Gitarcsere tortent.

Nem birtam a radios erositovel. A boltban kiprobaltak, mondta a srac, hogy valami mas gond is lehetett vele, mert eleg szarul szolt.
Meg tenyleg tul nagy volt a gitar es nagyon nehez, igy most lett egy szepseges B.C. Rich gitar, itt van rola egy kep, amit most lottem
Talaltunk hozza eleg jo aron egy Fender erositot is, jonak tunik a cucc a visszajelzesek alapjan.
Valakinek van tapasztalata ezekkel a cuccokkal?[ Módosította: tiv83us ]
-
Kidus
őstag
Egesz jol megy, szepen be tudtam hangolni, es talaltam nagyon jo kis "lessons" szekciot, fel is iratkoztam, mindent elmagyaraznak, megmutatnak egyenkent, lasssan, ahogy nekem kell

Tegnap mar par akkordot le tudtam fogni.
Nem konnyu, eleg ha kicsit hozzaerek egy masik hurhoz es mar nem szolal meg ugy, ahogy kene. Nem gondoltam sosem, hogy ennyire kell vigyazni a keztartassal is.
Egy gondom van meg, az erositom fogja a radiot
Gondolom ezzel nem sokat lehet kezdeni, max. masikat venni. -
alien_
őstag
Hogy megy a dolog?
Pont ma probaltam ki egy Line 6 Pocket Pod-ot, valami iszonyat jo! Itt kb 60font, es barmilyen jack-es hangfalra ra tudod kotni, kulon erositot nem igenyel... Allati jo! Egyetlen hatranya, hogy nem pedalos, effektek valtogatasa csak gombnyomkodassal oldhato meg. Van pedalos verzio is, persze dupla ennyiert.. -
alien_
őstag
A hurok normal hangolasban felulrol lefele: E A D G H(B) E
Erdemes eloszor az A hurt 440-es frekire hangolni, EZ segithet.
Minden hur uresen pengetve a folotte levo hur 5 fekvesben fekvo hangjanak felel meg (kivetel a G hurnal)
Vastag hurokat hangold be eloszor, mert a felso hurok jobban feszitik a nyakat, es igy nem hangoljak el a mar beallitott also hurokat.A gitar reszletesebb beallitasarol (pont ma xarakodtam vele en is egy orat): link
-
Inv1sus
addikt
Én ezek miatt a gondok miatt döntöttem úgy, hogy inkább eladom a gitárom és akusztikushoz visszatérek
. De ha születik itt valami jó tanács vagy javaslat, lehet megfogom gondolni magam. Szal nekem is az a gondom, hogy pl elvileg a gitárt úgy kéne hangolni, hogy hogyha a 12-es bundnál fogod le, akkor pont egy oktávval legyen nagyobb a hang. Na én ezt nagyából meg is csináltam, de nekem úgy tűnik, mintha pont ezzel hangoltam volna el. Nemtom, egyszerűen nem értem... 
-
Kidus
őstag
En kaptam Karacsonyra egy Les Paul style gitart.
Annyi lenne csak egy kerdesem, hol talalok neten anyagot ( akar videot, barmit ), amibol tanulni lehet.
Mar a hangolasnal is gondjaim vannak, egyszeruen fel ora b*szakodas utan sem stimmel minden.
Kerdes meg, hogy a tobbi beallitasnal van-e valami iranyelv, vagy olyan hangzast valasztok, ami nekem tetszik es kesz?
Ezen kivul meg az is a gondom, hogy kicsit nagynak erzem a gitart, es pottyet tul nehez is, de azt hiszem, ezzel nem tudok mit csinalni
-
alien_
őstag
Előtte természetesen kipróbáltam egy Les Paul Custom Ebony-t,nem láttatlanba vettem. 165 font nagyon jó ár lett volna egy eredetiért, de tudtam,hogy ha bármi gáz van (festékhiba,akármi), akkor paypal visszafizeti a pénzt. 20 perc volt hátra az aukcióból amikor megláttam, gyorsan kellett döntenem, úgy gondoltam, nem veszíthetek. Ha előre tudom, hogy már az Epi-ket is így hamisítják, lehet hogy nem vállaltam volna a rizikót..
Köszönöm az együttérzést.
-
máyköl
veterán
Egyetértek, nem szabad úgy gitárt venni, hogy nem nézted át. Tehát interneten szerintem ökörség gitárt venni, mert könnyen átverhetnek. Amikor elkezdtem gitározni, akkor is az első gitáromat a gitártanárom nézte át, 15-20 perc volt, míg meggyőződött róla, hogy a gitár ki fog tartani 2-3 évig. És igaza volt, mert 2 éve volt ez, és még mindig jó a gitár, és nem volt soha szervízben.
Tehát énis azt ajánlom, hogy amikor gitárt veszel jól nézd át. 
üdv: Beni.

-
magno
csendes tag
Sajnálom hogy így jártál. Rohadjanak meg hogy ilyen szemetet gyártanak és még át is verik az embert
. Egyik barátom az ebay-en vett egy Gibson les paul classic -ot és ott is ment a para hogy eredeti lesz-e, azt még hozzá kell tennem ha az ember hangszert vesz akkor az a minimum hogy a kezébe veszi még akkor is ha eredeti. Vettem már pár gitárt az évek során de mindíg jól átnéztem kipróbáltam mielőtt pénzt adtam volna bármelyikért. Nem úgy születtem hogy ezt egyből tudtam volna de mielőtt megvettem az első gityómat egy régi gitáros ismerősöm szépen elmondott mindent, hogy mit nem szabad és ez volt az első, hogy hangszert soha ne vegyél látatlanba. Azért is fontos ez mert még az eredeti epiken belül is nagy a minőségi szórás, kb 1 hónapja volt a kezemben egy Epi les paul custom ebony és a nyakán egy szép nagy festési hiba kb 5 centis részen egyszerűen nem volt lefestve, és így kijött simán a gyárból. Nem beszélve az utóbbi években mennyire romlott a Gibson minősége is (az ára viszont nem
). Ezt a hamisítványt meg küld csak vissza nekik csináljanak belőle tüzifát. -
Inv1sus
addikt
Hátha valakit érdekel:
Eladó Harley Benton HBL400BK gitár és Behringer MIC100 előerősítő link -
alien_
őstag
Ma reggel végre megjött a várva-várt csomag... Ahogy lehántottam a külső csomagolást, kapásból rámviygorgott egy "Made in Korea" felirat. Ezzel egy baj van, mégpedig hogy Qingdao -ban, Kínában van az egyetlen ázsiai Epiphone gyár... Szóval a gitár hamis, ami leginkább az összerakás minőségében látszik meg. A hangjával nincs semmi komolyabb baj, de sok helyen az illesztések rosszak, meg a potik zajosak mint állat... Az is érdekes, hogy hogy a fenébe kerül oda az a Zakk Wylde embléma a fej hátuljára? Megoldották a boldog karácsonyom ezzel, bár igazából számítottam erre...A hirdetésben természetesen nem ez a kép szerepelt, kiszúrtam volna egyből, hogy a scratchplate széle nem fehér.
Szépen küldöm vissza, így remélhetőleg anyagi károm nem származik majd a dologból.. Lehet, hogy beinvesztálok egy normális boltban egy normális LP-re..
Bárki drágább Epiphone/Gibson vásárlására adja a fejét, jól nézze meg hogy mit vesz, mert rengeteg a hamisítvány! -
alien_
őstag
Köszi, ezeket én is megtaláltam, de ahogy elnézem, elég sok féle hamisítvány van, főleg Koreából.. Találtam egy oldalat, ahol a serialt is lehet ellenőrizni, bár sokszor az se segít, mivel a mintagitár serialja is lehet az összes másolaton. Most vettem eBay-en egy Epiphone Les Paul Custom Ebony-t, és most elég rendesen bennem van a para, hogy nehogy hamis legyen... Itt van egy hatalmas PMT zenebolt nem messze, ott már megvizslattam egy eredeti Ebony-t, ha valami gyanús, akkor majd leviszem összehasonlítani, készítek fotókat, aztán körlevél Epiphone-nak, eBay-nek...
-
Enton
addikt
-
magno
csendes tag
Ahogy így nézem a képeket ez a ritka béna Gibson hamisítvány. Ennél vannak "jobb" hamisítványok is bár letörném a kezét aki ilyet csinál. Találsz a gitárshop-on is amolyan Gibson replikát rendes gibsonos gyöngyház berakással csak éppen messziről látszik hogy hamis. Az Epiket nagyon ügyesen hamisítják. Itt van Epi les paul custom-nál mire kell figyelni. A Gibson custom meg az Epi custom test mérete teljesen megegyező viszont a vastagságuk már nem. De ettől függetlenül már egy sima Epi standard is hozza jó les paul a sound-ot. [Epiphone Les Paul versus Gibson Les Paul guitar review]
-
alien_
őstag
Üdv!
Egy Les Paul fanatikus segítsége kéne: Ezen kritériumok csak a hamis Gibsonokra vonatkoznak, vagy ugyanúgy igazak a fake Epiphone-okra is? (Tudom, Epiphone 3 csavart használ a nyakon lévő dekorációhoz). Ugyanaz a mérete egy Gibson és egy Epiphone LP Custom-nek?
-
M@trixfan
addikt
-
máyköl
veterán
-
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
Igazából nem vagyok otthon a mindenféle torzító pedálokban mert nem használok. Viszont egy kombót tudok ajánlani amit egy régi gitáros barátomnál próbáltam ki kb 1 hónapja. Egy Behringer GMX-212. Ez egy 2x60W-os 2x12"-os Jensen/Bugera hangszóróval elátott modellezős full sztereo kombó. 24 bites multieffektel 27 gyári hangzással és meglepően jó hangzások vannak benne. A hangolója is teljesen jó. Ahhoz képest hogy 120W nem annyira hangos mint amire számítottam persze ez nem azt jelenti hogy nincs benne szufla. Engem meggyőzött a cumó. Sokszor az volt a bajom ha kombót próbáltam ki hogy nincs alja kevés a mély. Ebben van. Otthoni gyakorlásra tökéletes. Még gondolkozok rajta hogy veszek én is eggyet. De még előtte azt hiszem kölcsönkérem mert csak másfél órát szüttyögtem vele és még ki akarok próbálni rajta pár dolgot
. ha megnézed a képeket a hátulján lehet látni az audio ki bemeneteket na főleg ez az ami érdekelne még, ugyanis mindíg szgépre játszok itthon hogy egyből fel tudjam venni ha jön valami jó ötlet. 
Újonnan most 62 ezer jó árban van de használtan lehet találni jóval olcsóbban.
-
máyköl
veterán
válasz
Senki9876
üzenetére
Hát lehet, hogy tényleg erősítőbe kéne befektetned. Ezt szerintem neked kell megítélned, hogy szerinted te mennyire jó gitáros vagy. Merzt ha egy 10-15 dalt tudsz eljátszani akkor szerintem nem muszáj egy 150-200k-s gitár hanem egy 50k-s is megteszi, viszont lehet, hogy tényleg egy 34-45W-os erősítő min. kellene neked.
Sok szerencsét!üdv: Beni.

-
Senki9876
tag
Kösz az infót

Még várok egykicsit, azt majd meglátom. Jelenleg élvezem a jó hangzást a megjavult gitáromon. Hála az égnek mennyivel másabb úgy játszani hogy minden húr rendesen szól.azon gondolkozok hogy inkább egy rendes erősítőbe és torzítóba kéne befektetnem mint új gitárba
.
Valami jó ajánlás? combo vagy hangval hozzá erősítő torzító? Mennyit érdemes ilyenre költeni? fellépni valószinű nemfogok, de szeretem a jó és a tiszta hangzást és a hangerőt
-
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
Ez egy prestige szériás ibanez. Jóféle elvileg japán gyártmány. Dimarzio hangszedőkkel a hídnál super 3-as van benne, pont jó klasszikus heavy metálhoz. Gotoh hangolókulcsok nagyon precízek. Vékony wizzard nyak (nekem már túl vékony volt) a gyors játékhoz szólókhoz, ráadásul 24 bundos. Ez az ibanezek között egy kb közép-felső kategória. 130-ért megéri ha jár mellé a keménytok. Ha ilyen típusú-hangzású gitár kell akkor jó vétel. De annyit nem ér hogy koplalj

-
Senki9876
tag
Köszi!

valakinek véleménye erről a gitárról? [Ibanez RG1570 SDB] Elivel jóáron lehetne beszerezni, és még tetszik is. valószinű hogy addigra elvinnék mire én megvenném, de sose lehet tudni
-
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
Ezaz csak így tovább
. Valami féle metál zene lenne
. Én is mikor elkezdtem addig szórakoztam vele amíg jó nem lett. Még hangolóm sem volt
. Hallgattam a zenét és amellé hangoltam. Volt egy kis yamaha dobgépem azt használtam metronómnak
. Priviben dobok egy myspace linket nem akarom a topicot reklámnak használni, szerintem az nem ide való. Ott van fent minden koncert felvétel 3 EP-s szám stb. -
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
gitáron. Most egy Epiphone les paul studio-n azt használom koncerten is. Drop C hangolásban. Meg a másik 3 gitáron otthon mindegyik más más hangolásban. A gyári hangszedőket cseréltem a hidnál egy dimarzio Dp207-es van. Nyaknál egy dimarzio PAF classic DP194. Eredetileg Gibson 498T-t raktam bele de az nekem túl rock-os volt, úgyhogy elpasszoltam. Aztán egyik régebbi ((#2803)) hozzászólásomban dobtam egy képet is a gitárokról. Erőlködő egy Peavey Valveking Vk100-as fej + hozzátartozó láda annyi módosítással hogy Celestion Vintage 30-as hangszórókat raktam bele. És a gitárhoz hevederzár mindíg
.
-
Senki9876
tag
még válogatok. Olvasgatom visszafelé a topikot, pár ismerőst is megkérdezek. Leghamarébb január végére szánok új gitárt. Azt hogy hol veszem meg még eldől, de szerintem Mo. fogok venni vagy Osztrákba. Ezeken a helyeken olcsóbb a cumó mint Szlovákiába. max. költségvetés 500-600eur.
meg az combómat is szeretném cserélni. Amostani arra jó hogy a kocsiba ha unom magam akkor kiülök a kapotára és játszok
mostani combóm Roland Cube 15x (kezdésnek jó) -
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
A Vintage PRS kopi-nak is 628mm-es menzúrája van mint az összes LP gitárnak. Ez egy rövid menzúra így ha normális hangot szeretnél kicsikarni a gitárodból akkor érdemes 9-es vagy 10-es húrkészletet használni. Főleg mert ezek a gityók sokkal jobban szólnak vastagabb húrokkal. Én személy szerint használok az egyik gitáromon 8-38-as húrkészletet de valóban könnyen hangolódik mivel vékonyka ugyan meg lehet szokni de kezdésnek nem ajánlom. Másik hátránya a vékony húrnak hogy kevésbé rezonálja a gitártestet egy 8-as húrnál már inkább csak a húr meg a hangszedő hangja hallatszik. Bár ez attól is függ milyen fából van a gitár és hogy mennyire régi az a fa. Másik hogy különböző méretű húrcsereberénél újra be kell állítani a gitárt. Ha beállítják neked a boltban a gitárt mondjuk 8-as készlethez az nagy valószínűséggel nem lesz jó egy 10-es hez. pl: Meg kell nézni a nyerget is ha egy vastagabb húrkészletet raksz bele hogy fekszik-e rendesen. A nyakat is és a húrtávolságot az intonációt főleg különben hiába hangolod hamis lesz. Ráadásul a fix wrap-os a gitárod ha jól láttam na azzal meg ellehet bíbelődni.
-
Senki9876
tag
hmm ...
a gitárom elektromos
Vintage VRS110C Gloss Blackelektromossal kb féléve
de előtte már gitároztam 1 évet de aztán volt egy hosszabb kihagyásMunkámból adódóan van sok időm, ezert álltam neki ujra gitározni, de már elektromoson.
mostanság napi 2-4 órát töltök a gitár mellett
-
Senki9876
tag
hát valszeg az egész gitárvásárlás szopóka volt nálam.
kombót szinte azonnal cserélnem kellett, mert valami gebasz volt vele, aztán húr szakadás, utánna nagyon fura volt a hangzása
. Csak hát most 150km re vagyok kb az üzlettől, ahol vettem a gitárt (én most Szlovákiába vagyok, a gitár meg szombathelyi származású
)
már agyalgatok hogy ezt a gitárt kirakom dísznek, és beszerzek mellé valami Ibanez/Gibson gitárt. Már nézegetem is a lehetőségeket
-
máyköl
veterán
válasz
Senki9876
üzenetére
Hát... Nekem is van egy klasszikus gitárom. Azzal kezdtem az egészet, kb. 1,5-2 éves. Nem cseréltem rajta le a húrokat (mondjuk már az elektromos használom többet) . 10-12ezres egyszerű Eko gitár, nylon húros és még nem volt egyszer se szervízbe. Még a gyári húrok vannak rajta szerintem akkor azok is 7-esek.
Tied nylon vagy fémhúros?
Enton: Milyen gitárjaid vannak?

-
Enton
addikt
válasz
Senki9876
üzenetére
Azért az már régen rossz, ha egy gitárral (jelen esetben a tieddel) rohangálni kell vissza boltba. Az én kis ibanezem most januárban lesz 4 éves, és most fog menni nagyszervízre, ha találok olyan embert ai értelmesen helyre tudja pofozni. Tehát a lényeg hogy a tremoló tartó rugók és a húrlábak állítgatásán kivűl semmit nem szoktam babrálni rajta, ezeket is csak hangolástól/húrvastagságtól függő mértékben, de eddig minden féle húrral jól boldogult.
-
Senki9876
tag
a régi húrkészletel (ami elvileg 7 -es, és ezt egy hangszerboltos mondta) naponta kellet ujra hangolnom mert egyszerűen elhangolódik. a 10 settel meg heti 1x ha ellenőrzöm a hangolást és szinte semmit sem hangolódik el. De a vékony E húrtól a falat kaparom mert ha bemérem hangolóval akkor a hangoló szerint jó be van állítva, de a fülem meg halja hogy először mintha tiszta lenne de utánna már berezonál és egyszerően fura.
Ma megyek hangszerüzletbe és utánna járok a 7 húrkészletnek, és veszek 9 es és 8 készletet. meglesem hogy azzal mi a helyzet. Úgyrémlik hogy a legelején is amikor megvettem ugyan ilyen torz volt az E aztán bevették szervizre és kb 1 óra mulva jó volt. -
magno
csendes tag
Elárulná valaki hogy ezt a 7-es húr honnan jött? Mert én még az életben nem találkoztam ilyennel. Lehet hogy demo húrnak felraktak ilyet a gitárra hogy azért legyen már rajta valami?. Vagy megvan a zacsija és azon az van hogy 7-es? Vagy le lett mérve mikrométerrel? Ha valaki dob ide egy linket hogy kereskedelmi forgalomban lehet kapni akkor elhiszem. Amúgy teljesen jó a 10-es húrkészlet nincs azzal semmi baj (bár én kb D -re használnám de kinek mi esik kézre). Olyan meg nincs hogy az elektromos gitár nyakában legalábbis a szóban forgó Vintage-ben ha jól láttam egy PRS kopi, nincs nyakmerevítő pálca lehet hogy az 5ft -os noname gitárban nincs de ebben van. Ha nem lenne benne nyakmerevítő pálca akkor kb már eltört volna a nyaka ha nem akkor is kifli alakú lenne csak azért mert egy 10-es húrkészlet kb 60 kilóval meghúzza a nyakat. Másrészt be sem lehetne állítani, soha nem lehetne behangolni rendesen, gondoljatok bele akárhányszor húzol a húron annál rövidebb lenne a menzúra
. Bár a 7-es húrkészlet után (ami szerintem nem létezik minden gyártó 8-as húrtól indul) érdemes lenne beállítani főleg az intonáció miatt és a fix wrap -os híddal ellátott gitárokon az nem egyszerű. -
bodom87
tag
helló!
tudnátok ajánlani vmi lassabb dallamos számot ami viszonylag könnyen tanulható? (főként klassz gitárra) -
máyköl
veterán
-
-
Enton
addikt
válasz
Senki9876
üzenetére
Nekem ebben a tálalásban jobban fekszik ez a szám:
[link]Lehet azért is mert Ibanezen nyomja.
(#2912) máyköl:
Csakhát azért ha megnézzük akkor a sima Musicman sem olyan olcsób kategória. Eddig amiket láttam boltokban kirakva nem sok volt 400e alatt. Ehhez képest a 120 pedig már simán low-end.
-
máyköl
veterán
Ez egy korábbi hozzászólás:
éppenhogy minden nagyobb cég gyárt low-end szériát más néven : Fender - Squier, MusicMan - OLP, és a már említett Gibson - Epiphone, ESP - LTD márkapárosok.MusicMan - OLP? Ez igaz. Mert azért az OLP is 120k körül van, pedig csak low-end lenne?

szerk: Inkább beíromaz egészet olvassátok el.
-(#1649)
-(#1650)
-(#1652)
-(#1654)
-(#1655)
-(#1656)
-(#1658)
-(#1659)
-(#1660)
-(#1661)
-(#1663)
-(#1664)
-(#1665)
Azért érdekel a dolog mert az egyik haveromnak OLP-je van, nekem pedig Squier-em ,és érdekel, hogy mennyire térnek el egymástól az eredetiek és a low-end gitárok.
-
Senki9876
tag
Ha netán lenne olyan tapasztaltabb gitáros aki tdna az idejéből rámszánni segítség gyanánt azt megköszönném

Arról lenne szó hogy 1-2 számot kellene segítenie eljátszani, amiből ki tudok indulni.Ha netán akadna ilyen személy, az írhatna rám privibe.

Lehet hogy tényleg visza kéne raknom a 7 húrkészletel. Na majd kipróbálom (csak az e6 húrral van a probléma, a többi az zsír
) -
Senki9876
tag
hmm...
Elhiszem amit mondotok, de akkor olyan tanács kellene hogy tudnám rajta tartani a 10 húrkészletet. A 7 készlet kegyetlen kényelmetlen. Meglestem a nyakat és nem vettem észre hajlást, de valószinűbb hogy ti jobban tudjátok mint én. Én mégcsak tapasztalatlan kezdő vagyok
.DeadMan: jók a cuccaid

Amúgy a húrkészlet márkákról kinek mi a tapasztalata?
most a gitáromon D'Addario Chromes van. Szerintem jó, de nagyon más tipusom még nem volt, csak az ami eredetileg volt a gitáron és az a 7 húrkészlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keystation 49 (Midi controller)
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + EA Sports FC26 2 év garancia!
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- 8GB DDR3 1600Mhz SO-DIMM , Laptop RAM
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazság az, hogy neked nagyon szívesen eladnám, de a többit majd priviben, ha majd aktuális lesz! 
. Olyan mintha mikrofont dugnánk rá. Mellesleg én a mikrofonbemeneten használtam is.

. Egyik barátom az ebay-en vett egy Gibson les paul classic -ot és ott is ment a para hogy eredeti lesz-e, azt még hozzá kell tennem ha az ember hangszert vesz akkor az a minimum hogy a kezébe veszi még akkor is ha eredeti. Vettem már pár gitárt az évek során de mindíg jól átnéztem kipróbáltam mielőtt pénzt adtam volna bármelyikért. Nem úgy születtem hogy ezt egyből tudtam volna de mielőtt megvettem az első gityómat egy régi gitáros ismerősöm szépen elmondott mindent, hogy mit nem szabad és ez volt az első, hogy hangszert soha ne vegyél látatlanba. Azért is fontos ez mert még az eredeti epiken belül is nagy a minőségi szórás, kb 1 hónapja volt a kezemben egy Epi les paul custom ebony és a nyakán egy szép nagy festési hiba kb 5 centis részen egyszerűen nem volt lefestve, és így kijött simán a gyárból. Nem beszélve az utóbbi években mennyire romlott a Gibson minősége is (az ára viszont nem
Sok szerencsét!