Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real Ghoost
aktív tag
Költséghatékony Satriani hangzás Bár itthon ezeket a cuccokat megvenni is hatalmas kiadás, azért egyszer érdemes lehet megnézni a videót.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Plazmacucci #21107 üzenetére
Állapottól függően lehet olcsóbbakat is kifogni, meg érdemes átgondolni, hogy milyen zenére kell, és a hangszóró típusát is ahhoz megválasztani.
-
Real Ghoost
aktív tag
130ért is van egy a GS-en, helyileg Szolnok, az is szobában volt tartva és még garis. Ha ilyet akar valaki, az már jó vétel lehet.
De aki nem nagy színpadokon játszik annak teljesen felesleges, akármekkora erősítőt teszel rá, eszméletlen hangos lesz. (próbáltam 15W tranyós marshallal, leviszi a fejed )[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Plazmacucci #21107 üzenetére
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Plazmacucci #21130 üzenetére
Persze, a metálosoknál alap a v30as szóró. Van ettől jobb láda metálra de az sokkal sokkal többe kerül.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Plazmacucci #21143 üzenetére
Szeretnék én úgy nem tudni gitározni, mint ő, meg szerintem vagyunk ezzel még így páran....
-
Real Ghoost
aktív tag
Elmúltak már ezek a Jolanás-Musimás idők - hála az égnek -, ha nejlon helyett fém húros hangzásra vágyik valaki, nagyon olcsón tud ilyen gitárt venni akár újonnan is, teljesen felesleges emiatt kockáztatni, hogy tönkremenjen a nejlon húros gitár.
A klasszikus gitár is akusztikus nyilván, de mégis úgy van elterjedve, hogy a klasszikus = nejlon húr, akusztikus = fém húr. Valóban nem teljesen helyes ez így, de legalább kevésbé keverik össze őket.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Eastman #21262 üzenetére
Szerintem nem szólal meg elem nélkül. Legalábbis amikor a bass gitárosunk gitárjában meghalt az elem akkor folyamatosan esett a jelszint meg trogyogott az erősítő, először azt hittük az ment tönkre, aztán leesett, hogy mi is volt a hiba.
Az általános közhiedelemmel ellentétben szerintem használható tisztán is az EMG egyébként, de érződik rajta, hogy nem arra tervezték.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Moleman #21403 üzenetére
8-10 éve nagyon jók voltak a V100as Vintage gitárok, egy hangszerész ha belőtte őket akkor tényleg megették a hasonló kategóriás, de még a drágább Epiket is. Hogy most milyen amit újonnan kapsz, azt nem tudom.
GS-en van egy Tobacco Sunbrust változat egy Seymour Duncan Slash szettel, én arra néznék rá a helyedben.A PRS az egy kicsit más világ, de nagyon tetszik nekem is amit linkeltél, egy olyat elfogadnék én is
Az új Epiphone vásárlást én annyira nem ajánlanám egyébként, előbb utóbb úgyis tovább akarsz majd lépni, és akkor hatalmasat fogsz bukni rajta, mert használtan egyáltalán nem tartják az árukat.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz BluEyes #21422 üzenetére
A most futó "menő" márkák is elkezdték valahol, Fender úr egy egyszerű rádiószerelő volt aztán...
De nekem sem tetszenek ezek az új hullámos cuccok, a gitárosok többsége amúgy is rendkívül konzervatív, és nagyon ragaszkodnak, a régi, jól bevált klasszikus gitár típusokhoz, én is közéjük tartozom
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Moleman #21581 üzenetére
Használd egészséggel, nem semmi élmény lehet azért egy új Gibsonhoz hozzájutni, adnak a külsőségekre rendesen ezzel a sok papírral mindennel. Egy darab rock. A nyakra citrom olajat kenegess, azt a Dunlop fajtát pl. A gyári húrokat meg jobban jársz szerintem, ha rögtön kukázod.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz Moleman #21588 üzenetére
Csak mert gyárilag nagyon hitvány minőségű húrt szoktak felrakni, meg ki tudja mióta rohad már rajta, én nem sok gitárt vettem újonnan, de ha használtan vettem akkor is szinte mindig húrcserével indítottam. Onnantól érzek igazából sajátomnak egy gitárt ha már én húroztam fel
Az Epiket meg kurvára ne keverjük már össze a Gibsonnal...
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz BluEyes #21733 üzenetére
Tökéletes az a Cort kezdésnek, és nem buktok rajta nagyot ha végül esetleg mégis félreteszi és eladjátok, vagy a falra kerül. Jó lesz a húr is, gyárilag vastagabb lesz rajta, talán jobb lenne már a boltban ahol veszed megkérni az eladókat, hogy húrozzák fel.
Hangoló meg már minden okos eszközre (telefon, tablet stb) telepíthető, bár egy spec erre való eszköz mindig pontosabb lesz. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz UnConnecteD #21831 üzenetére
El kellene menned egy boltba és kipróbálni egy másik ugyanilyen erősítőt, ha az is így szól akkor más okozza a gondot, ha még azzal jó, akkor a tieddel irány vissza oda ahol vetted.
Ecc83 12ax7 ezek ugyanazt jelentik, vagy ha van is különbség max 1% lehet.
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok gitárosok!
Ha szeretitek a Nirvanát, akkor ez a cikk akár érdekes lehet nektek is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption PC teszt
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDD probléma (nem adatmentés)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest