Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
senior tag
Sziasztok,
az M5-nek van valami itthon boltból megvehető alternatívája? Tönkrement Sennheiser IEM mihamarabbi pótlást igényelne. Árban max 15K, mikrofon legyen rajta. -
Dicker
őstag
válasz Ati1979 #29500 üzenetére
Nem igazán ismerem, de a füleseivel nincsenek bajok. Talán kicsit drágábbak a kelleténél.
De ezt a lejátszót sem találom olcsónak Ennyiért már lehet tuttira is menni egy Cowon-al, vagy ismertebb, és beváltabb termékkel.
Amúgy próbálkozhatsz telefonnal is, amikben jó DAC-ok vannak, ha érdekel keress rá. Sok olcsóbb LG-ben, Samsungban meg azt hiszem Motorolában is van már Wolfson hangchip, ami egy ilyen hordozható lejátszóba jó.
Mondjuk én továbbra is egy külön eszközt javasolnék. Egyszerűen jobban kombinálható mindennel. Utcán meg ne hallgass zenét drága eszközzel, mert még a végén elvész...Ukraan
Nem véletlen nincs beírva az első hozzászólásba. Én annak idején bementem két üzletbe is, ahol a sérült dobozos olcsóbb termékeket 'áthallgattam' pár ismerősöm segítségével, amiket nem értékesítettek már. Így jó nagy részüket kiselejteztem a vállalható fülhallgatók listájából. Persze akadnak új gyártmányok is, de majd oda is eljutunk egyszer. Kétévente általában benézek.
Canyon CNR-EP8
SoundMAGIC PL11Utóbbit 5.500-ért megkapod futárral együtt másnapra. Külföldről még olcsóbban, csak arra várni kell, és nem tudom mennyire sürgős.
-
ggeleven
őstag
válasz ggeleven #29490 üzenetére
Válaszoltak a Meelec-től és van náluk raktáron M9!
Viszont szállítással együtt már 32$ lenne...
(És a korábban linkelt amazonos cuccot nem szállítják mégsem Magyarországra...)Szerintetek megér +12 dollárt az M9 a PL21-el szemben?
Tudom sokat rágódom, de jól szeretnék dönteni (persze az ár megköti a kezemet)!
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz MPeter87 #29506 üzenetére
Így, ahogy Péter mondja! :-)
De a 32-őt még laikusként is sokallom érte és könnyen lehet, h van ezen az áron jobb! :-)Köszi a tippet! Megnézem a GR02-őt, de azt már most látom, h másfélszer annyi, mint a PL21! :-D
-
contaxg
veterán
válasz Ukraan #29505 üzenetére
A mamám a kórházba kért egy fülhallgatót. Adtam neki egy Maxellt amit eztán nem is akart visszaadni. Mutattam neki egy másik Soundmagicet, szép piros vezetékkel, de nem érdekelte...csak a Maxell!!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
hobbyone
aktív tag
válasz ggeleven #29503 üzenetére
ggeleven
Ezekhez mit szólsz?
TDK MT300 ($24.99 ebay + head-fi)
Ljokerl listájában van egy Koss KEB70 nevű fülhallgató a 15-30$ közötti kategóriában ami hangra 5.4-et kapott. Ennek van egy TDK megfelelője, legalábbis kinézetben. A belső még lehet más!
TDK EB750 (árgép + https://ipon.hu/webshop/product/tdk_eb_750_feher/311720)
-
ggeleven
őstag
Köszi szépen a kódot!
Így meg is rendeltem M9-et, szállítással együtt 27$-ért!
Bízom az elolvasott tesztekben, de ha nem jönne be, akkor lesz egy eladó M9-em...Jajj, mikor lesz 2-3 hét múlva? Na nem mint ha a kölcsönkapott CX300 II szar lenne!
-
Ati1979
veterán
válasz Dicker #29502 üzenetére
Hát igen nem olcsó dolog.
De sajnos, jó lejátszót nem nagyon kap az ember olcsón. Ez állítólag veri a cowonokat. Egy class A erősítő az egész lényegében. Rá lehet kötni usb-vel a gépre, és akkor azon jön minden. Gyakorlatilag egy dac + amp combo. Nem kéne külön vennem azt.
Ezen az oldalon elég jól letesztelik a telefonok audio képességeit is:
[link] A wave1-ben is wolfson chip van. Ennél többet szeretnék egy kicsit hangzásban.
Igen nagyon vigyáznék rá az biztos. Sokszor megtetszenek ezek a dolgok valakiknek aki egyáltalán nem szeretnének pénzt áldozni rá.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Igen szerintem is. A hifiman az túl nagy nekem, meg nem egy esztétikai csoda. Persze ez legkevesebb.
A colorfly c3 viszont tetszik. Ennek utána fogok olvasni. Köszi a tippet!Ez így van, de leginkább egy olyan eszközt keresek amiben minden megvan. Fejhallgató erősítőt sajnos nem tudok az utcán használni. Amit meg igen az meg nem a legjobb. Dac+ amp-os cuccot meg egyáltalán nem.
Sajnos nagyon drágák ezek a dolgok, de nincs mit tenni.
Egyszerűen nincs kompromisszummentes alternatíva.
(Ha nagyon kell ilyen,akkor meg ott a B&W mm1.) -
KissLucifer
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném segítségeteket kérni, milyen fülhallgatót vegyek.
Őt néztem ki, ha szerintetek megéri az árát, akkor meg is veszem.
Sennheiser MX 375Ő az elképzelésem, de ajánlhattok helyette mást is.
Árban nagyjából 6e-ig, basszust adja ki minél jobb minőségben és lehetőleg tisztán szóljon.
Agybadugós kizárva, tudom, hogy mostanában ezeket nyomják, de a fülemnek nem igazán tetszik.
És lehetőleg asszimetrikus kábeles legyen.Röviden tömören ennyi.
Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm.
Kiss Balázs -
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Galaxy SIII mellé kellene valami értelmesebb agybadugós füles, lehetőleg mikrofonnal. Árban 5k-ig gondoltam elmenni. Szeretem ha van basszus eléggé. Party / Hip-hop zene menne.
Egy XE 200 Pro-t sikerült elhagynom a buszon, szóval az után kellene valami. Annek számomra tökéletes volt a hangképe, annyi basszust minimum szeretnék. Tudom, hogy 5k kevés, de jelenleg ennyit szánnék rá.
Létezik ilyen füles, vagy gyűjtögessek?Köszönöm!
• Honor Magic5 Pro •
-
ggeleven
őstag
Valaki fel tudná tenni a bejáratás cikkben szereplő zajokat valahova? Találtam rapidshare-es feltöltést, de onnan most valamiért egyik böngészőmmel sem tudom letölteni...
Köszi előre is!Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
HThomas
senior tag
-
Dicker
őstag
válasz ggeleven #29527 üzenetére
Szerintem az ott lévő flac hangok az egyik legjobbak ingyen. De van az oldalnak keresője, így nem csak az van, ami közvetlen be van linkelve.
Egyébként telefonra vannak komplett programok, ha esetleg azon járatnád be. SimplyNoise (android, és iOS egyaránt)
De az ő honlapjukon van három zajból is, így gépről is mehet a bejáratás. A fejlécben találod.http://simplynoise.com/Illetve nem csak ez a három 'zajszín' létezik. Így egy teljes spektrumú bejáratáshoz nem feltétlen elég. Ami link most nem elérhető azon volt egy komplett album.
A fehér zajjal meg csak óvatosan, mert ha hangosan járatod, akkor nem lesz jó vége, ezért vagy külön járatod a hangokat, vagy valami szoftverrel lecsökkented annak a hangfájlnak a hangerejét, mert a másik két hanghoz képest sokkal hangosabb.Egyébként a saját zenéid is elegendőek a bejáratáshoz.
HThomas
Ezekből a mikrofonos változatot nehéz beszerezni itthon.
Soundmagic-et egyszerűbb itthon kapni, de nem mikrofonosat.
De van eladó VSonic GR06, és Klipsch Image S4 is most itt PH-n, ha jól rémlik.Amit szerintem biztos meg tudsz kapni mikrofonosban az a Brainwavz M4. Keress rá, mert abból mindig van eladó. Vásárlás előtt meg meghallgatod. Ha nem tetszik visszatérsz ide, és legalább tudjuk milyen karakterisztika irányába indulunk el.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Maxell Drumsoundz update
Sikerült orvosolnom a szűk tér/távoli hangzás szindrómát! A képeken látható fülilleszték használatával.
A csövek a Monster Supertips foam illeszték szétesése/szétszedése után megmaradt gumirudak (az egyik szürkéskék, a másik fekete), amelyek hasonló nagyságúak.
A közepes gumit felhúzva (lásd bal oldalon) jobban előtérben vannak bizonyos magas-közép hangok, ami néhány számnál zavaró. Ezzel világosabb a hangzás.
A fülesen lévőn a legnagyobb szilikon van a fekete csövön. Ezzel feszesebb a hangzás, több a mély. A magas-közép tartomány nincs annyira előtérben. Nekem ezzel jobban tetszik egyenlőre.
Szóval aki ezt a fülest használva úgy érzi, hogy nem elég nagy a tér / távolinak érzi a hangokat, annak javasolt az slfln által ajánlott kétlamellás gumi beszerzése, vagy az enyémhez hasonló megoldás.
Durva, hogy a gyári illesztékekkel, és egyéb más szilikonokkal is távoliak voltak a hangok.
-
kazsolt
tag
válasz Dicker #29526 üzenetére
Sziasztok! Tudom sokszor el hangozhatott már ez a kérdés, de milyen fülhallgatót ajánlotok max 5-6 ezer körül. Legföképpen utcára, edzéshez használnám. Jó basszusokat szeretnék, szóval korrekt fülhallgatót. Gondolom ezért a pénzért ne várjak vmi hatalmasat, de szeretnék 1-2 tapasztalt tippet meghallgatni.
-
HThomas
senior tag
válasz Dicker #29529 üzenetére
Kössz a tippet, de sajnos az aprók közül egyik sem játszik. Holnap elutazom, ezért jó lett volna valami boltban azonnal átvehető alternatíva. Ennyire nincs értelmes füles 10-15 körül az itthoni üzletek kínálatában? Nem akartam újabb Sennheisert venni már csak azért sem mert a korábbi CX300-II-m egy év nem túl intenzív használat után megadta magát. Na mindegy, lehet, hogy az lesz a vége, hogy berendelek egy ilyet aztán reménykedem, hogy legalább mire én hazajövök a füles is megérkezik
-
ggeleven
őstag
válasz kazsolt #29531 üzenetére
Én pont most rágtam magamat végig ezen a témán!
Arra jutottam, hogy ezeknek érdemes utána nézni:
Soundmagic PL21 - 20 $ házhoz szállítással! Jó ár/érték arányú
MEElectronics M9 - 27 $ szállítással (BUY_AGAIN kupon használatával) mélyben bővelkedő, sok helyen dicsért füles (én végül emellett döntöttem)
Brainwavz Alpha/Beta - 20, illetve 28 $, a fentieket jobbnak tartják, de kinek mi ugye
Brainwavz R1 - akcióban 35 $, keress rá itt a fórumon, nagyon szeretik (fül feletti kábelvezetése van)
Vsonic GR02 - kevesebbet olvastam róla, mint az előzőkről, de ezt is ajánlották a figyelmembe
Canyon CNR-EP8 - ilyenem volt, úgyhogy tapasztalatból írom, hogy basszusa bőven van, de a kábele kemény, ezért nem szerettem (de olcsó és itthon is elérhető)Innen már tetszés és egyéb egyéni dolgok tudnak dönteni!
Ezekbe a tesztgyűjteményekbe pedig érdemes belenézni:
ljokerl
ClieOSDe vannak nálam tapasztaltabbak is itt, remélem tőlük is kapsz tippet!
[ Szerkesztve ]
-
dReFiX
senior tag
Megérkezett a Brainwavz R1 Dual Dynamic Speaker Earphones With Microphone, sajnos nem kompatibilis a telefonommal (zte blade, nem megy a mikrofon), akit esetleg érdekel beszerzési áron (7500 ) továbbadom, egyszer volt a fülemben....
-
sokaadik
csendes tag
Üdv
10-13 ezer ft-ig keresek in ear fülest, javarészt elektronikus zene megy. miket ajánlotok?
-
flash-
veterán
sziasztok
egy jó minőségű fülest szeretnékfelhasználási terület:rockzene(najó progresszív metalream Theater,és hasonló)továbbá néha komolyzene.
a HifiMan RE262 füles megfelel erre a célra?
mennyire mélytónusú ez a füles?olyat keresek aminek a hangzása kiegyenlített...tudtok adni cimet,ahonnan érdemes rendelni?ahonnan ti már rendeltetek?
mennyibe kerülne szállítással együtt?[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz flash- #29539 üzenetére
Szia!
Clieos listájára támaszkodva az RE262 a meleg+édes kategóriában van. Kiegyenlített/analitikus(?) fülesekre is láthatsz példát.
Csak átfutottam a Hifiman tesztjét, amiben arra utal, hogy erősítővel hozható ki belőle a maximum.
Ljokerl-nek is pozitív a véleménye a fülesről. De szerinte sem analitikus.
Még egy RE-262 teszt.
-
szipak
tag
habár még nem volt szerencsém re262-höz (habár kifejezetten kívánatos számomra), eddigi olvasatomban jazz-hez, komolyhoz kellemes választás, egy minimális közép környéki emeléssel.
az egyetlen probléma, hogy már kifutott termék, én csak e-bay -en láttam. a követő modell, re400, eddig nem aratott osztatlan sikert, nem hozza azt a színvonalat, mint elődje.
valamint egy záró gondolat:
megemlítetted, hogy kiegyenlített fülest szeretnél. ugye fülhallgatóknál a bogyókon és behelyezésen kívül nincs semmi, ami befolyásolná a hangzást. egy hi-fi-nél viszont ott az egész szoba, a polcok, a falak, a szőnyeg, a könyvek, a ....... eddigi tapasztalataim szerint ami legközelebb van a természetes hangzáshoz, az a közép tartományban picit kiemelt. ez nyilván az én egyéni véleményem, én leginkább jazzt és némi klasszikust hallgatok, az élő hangszerek hangja szempontjából én így gondolom. volt alkalmam több stúdió monitort is hallgatni (steril hangzás, mindent meg tudsz különböztetni, de nincs élet benne), meg több milliós hi-fi-ket is és az utóbbinál mindig életteli volt (nyilván ennyi pénzért ez az elvárható ), amit többek szerint a picit kiemelt közép, valamint a felharmonikusok is számítanak, de az ugye erősítőből jön.szerk.: ha van rá lehetőséged, hallgass meg néhány fülest és döntsd el, hogy melyik a számodra megfelelő hangzásvilág
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
A gond itt a metál, és a komolyzene összeegyeztetésével lesz. Egy bizonyos árkategóriáig nehéz olyat találni, ami mind a kettőt tökéletesen visszaadná.
Nem tudom mi az árhatár, de Fischer Audio DBA-02 MklI szerintem jó választás lenne. Egy kellemes darab, és megfelelne mindenre. Itt van is valakinek, ő be is számolt róla, vagy elmondja a véleményét, ha megkéred. Talán még ki is tudod próbálni valahol.Az erősítőkről meg annyit, hogy általában minden normális fülhallgatóhoz kell 15.000 felett, ha a maximum tudását akarja valaki kihozni.
-
Kopa
tag
Jó kis kiegyenlített füles, de erősítő nélkül nem hiszem, hogy sokat ér. Head-fin szerintem találnál használtan, de mivel már kifutott modell ezért max ebayen kapható még. Helyedbe vennék egy vsonic gr07-et ( [link] ) vagy egy rockit sound r50-et. Brainwavz b2-ön anno én is gondolkodtam de pl: egy dark eternal night szintű számnál nem biztos, hogy minden mélyet hallanál vele.
-
hobbyone
aktív tag
válasz Dicker #29543 üzenetére
Dicker
"Az erősítőkről meg annyit, hogy általában minden normális fülhallgatóhoz kell 15.000 felett, ha a maximum tudását akarja valaki kihozni."
Természetesen nem az ártól függ, hanem az érzékenységtől és az impedanciától/ellenállástól.
"The easy way of telling which IEM needs amping is contained in the spec. The general guideline is, IEM that have less than 50 ohms impedance and more than 98 dB on sensitivity most certainly doesn't require an amp to sound it best."
Forrás: http://www.inearmatters.net/2008/11/basic-guide-to-in-ear-canalphones.html + http://www.inearmatters.net/2008/12/to-amp-or-not-to-amp.htmlPersze ez nem aranyszabály, lásd Ati1979 esete a Shure SE 425 (22ohm/109 dB SPL/mW)-el.
+
Az Earjax, a Pana és Shure-ok stb. még mindig az ajánlott listán vannak.
-
dReFiX
senior tag
Milyen átalakító kellene a Brainwavz R1 Mikrofonos fülhallgatómhoz, hogy tökéletes legyen adroidos telefonokon ( zte blade ) ? köszi
-
gyenesmartin
őstag
A soundmagic E30 garanciális hiba ha az egyik oldal nem szól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- GTA V
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest