- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #990 üzenetére
visszaszívtam mindent!
"Hello Abel,
Please send me the serial number of the case, a proof of purchase and your address. I'll send you a replacement spare part.
This information may be added directly into the ticket fields if you click on the link below:
https://----The side panel for Define R4 is compatible with the Arc Midi, but it may not have the exact match in the coating.
Best Regards,
Fractal Design Support"wow
-
-
Archttila
veterán
válasz
hoffman_ #983 üzenetére
Irtam nekik, remelem holnap reggel valaszolnak. Viszont a Corsair H90-es radiatora lehet nem fog passzolni a kuckohoz.
Front: 2 - 120/140mm fans (included is one hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
Rear: 1 - 120/140mm fan (included is a hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
Top: 3 - 120/140mm fans (included is one hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed)
Bottom: 1 - 120/140mm fan (not included)
Fan controller: 1 - Integrated fan controller for up to 3 fans (included)Water cooling compatibility:
Front – 240 mm radiators (thick and slim) when HDD cages are repositioned or removed
Top – 240 mm radiators (thick and slim)
Bottom – 120mm radiators
Rear – 120mm radiators -
thomasvold
őstag
válasz
hoffman_ #965 üzenetére
Nekem másfél hét múlva jön egy Asus R9 280X.
Hát ha még garanciás akkor érdemes visszaküldeni, ha sokat használsz fülest. Nekem még semmivel nem volt baj a házon, remélem nem is lesz.
Az enyém ilyen jelen pillanatban : Házikó belseje
-
thomasvold
őstag
válasz
hoffman_ #959 üzenetére
Define R4-hez van, de jó az Arc Midi-hez is : Ablakos Oldallap
A hozzászólásoknál írják is,hogy jó hozzá, aki már rendelt belőle.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #753 üzenetére
Látom elvagy
Anno talán említettem a gumitalpak alá helyezett plusz szivacs megoldást mikor még az asztalon volt nálam is a ház.
Azóta letettem az alá ahol szőnyegpadló, egy forgácslemez darab és a szokásos szivacs pluszban de így meg maga a ház kezd zörögni egy idő után, igaz az asztal keltette "dobozhang" megszűnt.
Úgy vélem ház módolást kell végrehajtanom hogy csend legyen.Nálad is biztos segít ha kitöltöd azt a rést.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #735 üzenetére
Annyival jutottam előrébb, hogy az asztal is ludas. Az asztal alatti polc/láb tetején csak 4 pici gumibak tartja az asztallapot. Ez szerintem nagyon odacsap a rezgésnek. Veszek vékony rezgéselnyelő szivacsot, amit pont kitölti ezt a fél centis rést, és szerintem mérföldekkel beljebb leszek.
-
tatabánya
senior tag
válasz
hoffman_ #677 üzenetére
ma költöztem egy arc mini-be, vinyo kicsit recseg, de kivettem a dobozából hogy kipróbáljam a tartókat. ami zavaróbb a táp adta folyamatos búgás, az asztalon van nálam is így érezhető sajna. érdekes mert a vulcannal ez nem állt fenn. ventiket nem próbáltam nincs szükségem rájuk
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #674 üzenetére
Tény hogy nem a legjobbak a gyári ventik de kis fordulaton szerintem megállják a helyüket.
Viszont holnap én is kicserélem őket ha más nem akkor csak egy teszt erejéig a 120P-re.Halk gépet akarsz akkor lehet R3-at kellett volna venned vagy a mostanit leszigetelned de ettől függetlenül szerintem az asztalon való elhelyezés sosem lesz a halk gép barátja.
Esetleg az imént említett szőnyeg, szivacs, filc alápakolással csillapítható a mozgó alkatrészek által keltett, rezonanciás zaj.
Ha nem mozgatód a házat akkor talán ki is vehetnéd a tartósínből a vinyókat és a ház aljába tehetnéd őket egy szivacs darabra. -
egoistus
tag
válasz
hoffman_ #669 üzenetére
Szia ez a rezgés xl-ben nálam is volt de valamit addig pakolgattam játszottam a csavarokkal míg el nem múlt most csendben van mind a 4 vinyó.
Ezelőtt egy htpc-szerü házam volt egy silverstone lc-17 asztalon tartottam, na az bugott-morgott mindent csinált, egyszerűen az asztal felerősítette a hangját. Olyan 5-6cm-es szőnyeg polyfoam kombóra tettem végül úgy volt csendes.
Az xl most földön van este mikor csend van a monitorom sípolása lett már zavaró amit eddig nem is tudtam hogy van, így azt gondolom az xl még mindig jó kis ház, megérte.
Egy érdekes dolgot fedeztem fel, a porszűrő ami a tápnál van alul mióta megvan a ház soha nem volt igazán poros, egyszer tisztítottam csak ki viszont ami a vinyókat hűti na az kb hetente csurom pór. Ezzel ez az alsótápos földről szívó port összeszedő elképzelés megbukott.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #669 üzenetére
Hát a mozgó alkatrészek már csak ilyenek, zajt generálnak.
Nálam szinte még mindig úgy van ahogy összeraktam csak vga-t cseréltem és mégis betettem egy ventit az előlapba.
Vettem sűrített levegő sprayt amivel tisztítóm mert tényleg hamar megül a por és csúnyán nézz ki.
Venti cseréken én is gondolkodom, nem mintha ha hangos lenne de van itthon régről 2-3 db Coolink SwiF2 120P amiket a szilikon tüskékkel rögzítve talán még halkabb lenne a gép.
Alapból sem hangos max. néha napján kapja el valami rezonancia (szintén asztalon, 1 méterre tőlem) ekkor kicsit megmozdítóm a házat és elkussol.
Vinyókkal nem küzdöttem még talán nem is fogok max. beforgatom őket a légáramlat irányába mert most még merőlegesen kapják a friss levegőt.
Amúgy nálam is Samsung 7200rpm-es vinyók vannak (szerintem mindegy milyen gyártó, mindnek van hangja/rezonanciája működés közben) a négy gumibaknál rögzítve és betolva a sínbe és slussz. -
Kissjeno
tag
válasz
hoffman_ #663 üzenetére
Nekem is rezonáltatják a házat a vinyók, engem is idegesít, Az a furcsa, hogy amikor megvettem a házat akkor semmilyen rezgés nem volt utánna pedig megjelent és most is búg.
Nekem 2 vinyo van és arra gondoltam, hogy ezeket kellene külön vinyotartóba tenni mert összerezonálnak de még lusta voltam kipróbálni. Ha más nem akkor a te módszerd lesz.Körülbelül így 4-5 hónap használat után már lehet, hogy nem vennék ilyen házat.
Egy pár negatívum:1. a ventillátorok iszonyú hangosak teljes fordulaton, kb. 600-ra leszabályozva nem veszélyes
2. a vinyók rezegnek ahogy te is mondod
3. nekem az előlapi fejhallgató csatlakozásnak széttört a jack aljzata pedig szerintem nem is erőszakoltam meg (ez azóta sem működik)
4.kár, hogy lyukacsos a teteje mert rengeteg zaj kijön rajta
5. az előlapi rács nagyon poros tud lenni és körülményes takarítani
6.az előlapi USB2-USB3 külső HDD-vel nem akar rendesen működni időközönként szétkapcsolgat (Bár itt valaki, azt mondta, hogy ez inkább alaplap probléma de valahol azt olvastam , hogy azért is lehet mert túl vékony az előlapi USB kábel és emiatt leesika feszültség a kábel végére.Azt gondoltam , hogy 25000 Ft-ért talán minőségibb házat kapok.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #662 üzenetére
Na, éjjelre ez az utolsó. Úgy tűnik megoldottam. Elég házi a módszer, gányolás jellege van, bár igényes és amúgy sem látszik. A rack adta át szemtelenül a rezgést, de úgy tűnik sikerült megoldjam. A rendszer vinyó, a kisebbik biztos, hogy nagyon zúgott, egyedül is, most csak az van bent, csendbe. A megoldás:
1. A fentebb írt gumibak trükközés elengedhetetlen hozzá.
2. A rack egyik oldalon rögzíthető ugye a "polcba", míg a másik oldalon nincs semmi rögzítés. Nos ott tud átszökni a rezgés leginkább. Úgy oldottam meg, hogy a talpra ragasztott filcből vágtam 3 apró darabkát, és kétoldalú ragasztószalagból ezekhez 3 apró csíkot. Ezt a rack adott oldalára felragasztottam, és így toltam a helyére. Így befeszült picit jobban, illetve ezek a rezgést se adják át.
Nem 100%-os megoldás, de úgy 95%-nak elmegy
Meglátjuk mennyire lesz jó hosszútávon, szerintem teljesen.
mod:
Arról nem is beszélve, hogy most le van szedve az előlap, a tető és a két oldallap. Ha majd visszaraktam őket, az is egy plusz merevséget a háznak, szóval szerintem tök kuss lesz. Juppí, legyen igazam
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #661 üzenetére
Fogtam a gumibakokat, és kiszedtem úgy, hogy fele-fele helyett csak az egyik oldalon legyen, a HDD és a rack között, így csavar és a rack között nincs.
Most egy fokkal jobb, de nem értem a működését. Néha teljesen rendben van, és nem hallok semmi rezonálást, néha viszont megint visszajön, talán egy picit kevésbé, mint eddig. Viszont nem tudom eldönteni sem azt, hogy melyik HDD okozza, sem azt, hogy mitől múlik el/jelenik meg újra. Nagyon dühít már
mod:
A csavarlazítás nem segített semmit, sőt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #660 üzenetére
Annyit tettem az ügy érdekében, hogy egy ici-picit meglazítottam a keretben a csavarokat, hogy ne legyen bebetonozva a HDD, és egy kicsit többet tudjon "dolgozni" a gumi, illetve fogtam ezeket kis a szivacs vackokat, és ragasztottam a ház talpára. Az eredmény nulla, sőt talán még rosszabb, mint volt.
-
Kissjeno
tag
válasz
hoffman_ #614 üzenetére
Hello !
Nekem arc van és az előlapi USB 3 is szarakodott már. Egyszerűen volt, hogy fel sem ismerte az eszközt, de a HDD ledje világított. Vagy olyan is szokott lenni, hogy felismeri a HDD-t de kb. 5 percenként kiírja , hogy új eszköz van csatlakoztatva az usb-re.
Már usb2-ön is előfordultak ilyen problémák de azon ritka. A hátlapi USB 3-on tökéletesen működik a HDD, amikor elöl genyózik.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #411 üzenetére
Nálam két progi is ezeket az értékeket mutatja, előlapi hűtés nélkül, alaphelyzetben.
Játék alatt még nem is néztem. Lehet nem ártana.Előlapi porszűrő nagyon csúnya lett kb. 3 hét alatt.
Igen, nálam is az asztalon van ill. fél méterre az ablaktól és nagy por keletkezik a lakásban.
Nem fotóztam le mert nem akartam elrettentő példával szolgálni de engem nagyon zavart.
Lemez füleinek hajtogatása tuti nem húzza egy évnél tovább.
Szivacsból igen nehezen tudtam kiporszívózni a koszt , szóval inkább a mosás hoz eredményt. -
Kissjeno
tag
válasz
hoffman_ #413 üzenetére
Ötletes megoldás de én lehet kipróbálom úgy , hogy az írót hátrébb helyezem hátha be lehet pattintani elé a kis fekete előlapot és ha kell az író akkor valami kulturált módon kipattintani kívülrűl. Attól függetlenül nem értem, hogy lett a fehér íród tálcája fekete. Érdekes hogy a fekete író eleje is zavarta a szemed a ház kinézetén. Engem inkább a fehér íróm idegesít , fekete lenne lehet nem foglalkoznék az előlapos megoldással.
-
Kissjeno
tag
válasz
hoffman_ #411 üzenetére
Helló . Olvastam a blogot felmerült egy-két kérdés bennem.
Amikor a gép alaktrészei még az asztalon voltak a DVD író még fehér volt de a végén már fekete lett, mi történt közben vele?
DVD író előtti lap azért is érdekel mert nekem fehér íróm van és azért, hogy fekete legyen nem szívesen adok ki 4-5 ezer forintot. Ha jól látom a keretet hozzáragasztottad a író ajtajához? Ha igen akkor, hogy nyitod ki ? Tudom, hogy pl. neróból ki lehet nyitni de ha újratelepítés van akkor mi van?
Ez a ventillátor téma engem is idegesít, csak azt nem tudom, hogy 14 cm-es ventiben milyen márka vagy tipus lenne ami csendesen tenné a dolgát akár max fordulaton is? -
Jim-Y
veterán
válasz
hoffman_ #375 üzenetére
Szia, várjuk, és szerintem mindenképp címoldalra menjen, de tényleg, igérd meg!
Szerintem ez pont olyan, aminek a címoldalra kell mennie, közérdekű, érdekes, látványos.. mi kell még?
kissjeno: ha az SSD-s megjegyzés irónia akart lenni, akkor nálam sajnos nem jött át, ha nem, akkor meg xD merthogy annak nem is lehet hangja
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #367 üzenetére
Na eljött a pillanat és megrendelted, Gratula!
Remélem nem fényeztem túl a házat.Azóta történt:
Jó ideje használom és eddig meg vagyok elégedve vele, minden tekintetben.
Ház alján lévő porszűrő fantasztikus, szépen teszi a dolgát.
Tápegység is pormentes és jól teljesít. Kissé féltem mert még nem volt ilyen alsó táphelyes házam hogy majd nem kap elegendő levegőt a ház alján át de nincs probléma egyik hardverrel sem még több óra játék után sem.
Nálunk igen sok a por, pláne ablak mellett van közvetlenül a gép ill. a macskánk (aki a háznak dőlve szokott aludni az asztalon) szőre is hullik ami nagyon vékony szálú de ezeket is jól összegyűjti.
Előlapról leszereltem a ventiket mert ahogy azt sejtettük a rács minősége és rögzítése kérdéses meddig bírja a füleinek hajtogatását ha ki szeretnénk mosni az alatta lévő szivacsot ami hamar poros lesz és csúnya foltot hagy maga után.
Előlapban lévő ventit feltettem a ház tetejébe, kifelé fújó állapotban.
Vinyók így direkt hűtés nélkül is jól teljesítenek.
Mérő progik szerint 40 fok körüli mind három de szerintem ez nem igaz mikor a 25 fokos szobára 36-ot jeleznek. -
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #255 üzenetére
Ha csak el nem hallgattad eddig akkor már biztos.
Szerdán 17:30-kor megérkezett.Itt pedig egy kis szösszenet.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #206 üzenetére
Ennyiért mit várunk?
Ez prózai kérdés mert soha nem költöttem és nem is állt szándékomba a mai napig ennyit költeni egy házra és nekem se tetszik a műanyagok használata de eddig ez a legtutibbamit találtam.
Szerk: Alternatíva a Lian-li pc-A04 lenne, több kompromisszummal.
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz
hoffman_ #153 üzenetére
Hát az jó lenne, a minél jobb szellőzés nem cél, mivel játszani csak ritkán játszok, akkor sem túl erőforrás igényes játékokkal, plusz egy bitang (melegedő) kártyát sem engedhetek meg magamnak, úgyhogy a célok között a halk működés, és a minél esztétikusabb külső szerepel, meg pl az USB3-as kivezetés, ez pl fontos lenne, mert sűrűn kéne rákötnöm valamit^^
-
Jim-Y
veterán
válasz
hoffman_ #151 üzenetére
Azért ez így nem igaz, tűzre véletlenül se dobnám, mert jó véleménnyel vagyok a házról, nem bántam meg, hogy megvettem, de már annyit nézegettem előtte is a Define Mini-t, hogy most így, hogy végre lehet kapni, csak kipróbálnám, hogy milyen
max csalódás lesz a lianli után, akkor meg majd meglátom, hogy mi legyen, bár erre nem adok sok esélyt, az előlapi usb3 jól jönne, meg a hangszigetelés is (bár nem sokat adok a dolognak, szerintem annyi hangot nem fog fel, hogy megérje, de majd kiderül
).
-
TaaT
nagyúr
válasz
hoffman_ #131 üzenetére
még nem volt Fractal házam, első ránézésre az áruk, minőségük, és megjelenésük nagyon hasonlít az antec Performance One szériájára, ezáltal a célközönségük is közös...
mivel az antec házakat régebb óta forgalmazzák érthető hogy többet vettek belőlük, és több az elégedett tulaj akik ennek hangot is adnak...
én is azok közé tartozok akik először vettek egy olcsóbb házat (TT V3) de rájöttem hogy az nekem nem elég minőségi, így jött a miniP180 amit most ebben a topikban inkább nem fényeznék -
-
Jim-Y
veterán
válasz
hoffman_ #128 üzenetére
Az antec azért tényleg jó..én nem is értem, hogy egyáltalán miért kell hasonlítgatni, nekem egy pillanatig nem jutott eszembe az FD-ről az Antec...
A CM kórság pedig annak a hozadéka, hogy a házas téma iránt kevésbé fogékony laikus a CM-ről hall elsőnek mint "A HÁZ", és a tudatlanságát, vagy a témában lévő hiánosságait azzal kompenzálja, hogy mindent lefikáz ami nem CM
mod: szerintem risszul értelmezted az első mondatom, mert tulajdon képpen veled értettem egyet, és azokkal nem, akik a fractal házára egyből az anteccel reagáltak, azt állították szembe ezzel..
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
hoffman_ #119 üzenetére
Mondasz valamit bro'
Ez lesz a jó. Lakás az új házak.
Külön háza lesz a háznak?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
hoffman_ #107 üzenetére
Köszönöm, nem D1rect csinálta, ezek gyári harisnyázott NZXT és BitFenix hosszabbítók, itt találsz kismillió fajtát, én is innen szereztem be őket.
Újabb képek, talán kicsit jobb minőségűek. -
Recon666
Közösségépítő
-
Jim-Y
veterán
Nekem épp a hőmérséklet nem játszik fontos szerepet a döntésben, mivel teljesen konfig kímélő user vagyok
A PC használatom 80%-át netezés, és filmezés tölti ki, szv nem túl CPU+VGA killer dolgok
Amit szeretnék, egy minimalista design-ú alu házat, amivel minél csöndesebb konfigot tudok létrehozni
Kinézetre számomra a Define sorozat nagyon üt, de a legjobb a mini lenne ..
-
hoffman_
nagyúr
Beszélgetek itt magammal
Az R3-tól a hőmérséklet miatt ódzkodom, több helyen is néztem, elvileg melegebb, mint a legtöbb ház, már csak a "szigetelés" miatt is. Viszont ez alapján nem, egy kutya a CM 690 II-vel, és pl az Antec Twelve Hundred-dal. Ez kellemes. Még a végén R3 lesz
-
Recon666
Közösségépítő
Jaja.
Én most rendeltem a táphoz fehér NZKT hosszabbítókat,(1db 8pin alaplap, 2x6pin Pcie, 1db 24pin, 1db sata hosszabbító) az összes tápcsatihoz amit használok és 2db fekete harisnyázott sata kábelt, 12,5k lesz,ha minden igaz szerdán meg is jönnek, szerintem beszerelve gyönyörűen fognak mutatni, már csak a mobilx-ből kellene egy 12cm ventit rendelni a proci hűtőre és kész is lenne a ház.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Windows 10
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mazda topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest