- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
8 évre saccolom a tápom életkorát, és nem tudom meddig fog még biztonságosan működni. Nem akarnám megvárni a végét. Azt se mondanám, hogy valami csendes. A régi chieftec ba-02 házamban sokkal halkabb volt.
Hangtalan gépet szeretnék építeni, és a jövőben fejleszteni is fogok. R9 280-ra, esetleg az utódjára, de még a crossfire se elképzelhetetlen.
-
Sonja
nagyúr
Igen, sajnos erről sehol nem írnak.
Köszi a ventis képet!
Végülis meg tudom oldani, mert veszek egy ilyen előlapi keretet, és meg van oldva.
Kérdésem lenne a házban lévő vinyó tartóról is. Mennyire nyeli el a rezgést?
Tudom, hogy eleve ilyen gumi/műanyag alátéttel érintkezik a tartóval, de ugye maga a tartó fém (a fehér). Erre gondolok:
Kicsit félek tőle.
-
IreN!CuS
addikt
Mint írtam annyira minimális a túllógás ,hogy így -ilyen- képek alapján szinte észrevehetetlen ,de holnap lefotózom jó szögből ,hogy látszódjon.
12-es hűtő nem pálya mivel egy minél halkabb gépre törekszem az előző kávédaráló után.És mivel az r4-ben már mindenhol 14-es hűtők vannak és van fix vevőm az r3-ra ezért gondolkozom a cserén.Csak 110%-ra szere4nék biztos lenne abban ,hogy az r4-be már belefér.
-
IreN!CuS
addikt
Nekem most nincs oldalsó ventilátorom , eleve nem is "egy helyen van a kettő" így nem is értem ezt az egészet.A probléma ,hogy ha felrakom a hűtőre a 14-es ventilátort túlcsúszik magasában a hőcsöveken talán ~1 cm-el és ez miatt nem tudom rárakni az oldallapot ,a 14-es hűtő nélkül éppen ráfér.Az oldalsó ventilátor hely lejjebb van így nem tud a CPU hűtővel "ütközni".
-
smiti
veterán
Lényegében engem sem zavar igazán. Az bosszant csak, hogy az asszony laptopjának a hangját hallom a nappali másik oldaláról, de a nagy gép itt mellettem mintha nem is menne.
Holnap beüzemelem a szabályzót és meglátom jobb lesz-e mint ez a Fractal gyári megoldás. Mert ezen 3 lehetőség van, 5-7-12V állás, a Scythe-al meg azért mégis csak finomabban lehet állítgatni. -
Firestormhun
senior tag
Pénteken újítottam be egy Arc Midi R2-őt. 1 db gyári front ventit kiegészítettem egy Noctua A14 FLX ventivel, illetve kiszedtem a felső hdd keretet, minden más maradt gyári állapotban.
Pro:
- nagyon jó benne a légáram. Oldal lappal is csak 2 fokkal melegebb az 1.256 V-on járó, házban kavargató, igen melegedő 7970, mint anélkül.
- jó kábelmenedzsment
- tetszetős a házikó, a sötétített plexit nagyon eltalálták.
- 5V-on hangtalan, 7V ideális kompromisszum zaj/hűtés tekintetében, 12V-on nekem már egy picit hangos, de játék közben annyira nem zavaró.Cons:
- 8 pin cpu tápcsatit nagyon nehezen tudtam a helyére csatlakoztatni
- 5V-ra leszabályozott ventik mellett hallhatóvá válik a HDD alapjárati rezonanciája. (dam.......dam........dam.......dam)
- festés csak úgy vonzza az ujjlenyomatokat.
- másfél nap használat után a top exhaust ventilátor elkezdett kerregni,
rezonálni.Összességében elégedett vagyok a házzal, bár a 30e HUF szerintem sok érte egy kicsit.
-
Strix Aluco
aktív tag
Nem írtam sehol a plexit, meg nekem személy szerint nem is tetszik. Ha már doboz, akkor legyen zárt.
Nem vagyok olyan hiú, hogy a konfigom nézegessem, miközben játszom. Ha ez lenne a cél, vennék valami puccos Thermaltake vagy Aerocool házat, ami tele van csicsázva, de az anyaghasználat egy forintot sem ér. -
zodo
nagyúr
Most nézem a képeket, hát enyém se valami rendezett.
Tegnapi állapot, mikor megkapta végre a Alpenföhn Matterhorn Pure hűtőt a proci.Ha már itt vagyok akkor be kell írjak egy mínusz pontot az Arc Midi javára mert hiába van szerelő nyílás a proci hűtő cseréhez ha mégsem lehet azon keresztül végrehajtani a folyamatot egy Asus F2A85-V Pro lapon.
1-2 mm múlt a lehetőség de ki kellett szedjem a lapot. -
xtevo
őstag
Hmm, érdekes, amit mondasz, sőt megfontolandó! Az előző gépem nem a halkságáról volt híres így a vége fele, végülis 6 évet kihúzott
nem panaszkodom.
Egy gyári ventit szerelnék még pluszba be, az elvileg 9 dB, nem túl sok, de gondolom erősségre se világbajnok.Szélzaj... Ezt sajnos előre nem tudom megmondani, 4 venti + 2 venti VGA-n + procihűtő, azért lesz itt rendesen...
Amúgy aki marad a fehér-fekete színvilágban annak ez egy brutáljó venti lehet: katt az ára is megvan, de
Zaj 19,7 / 8 dB(A) (12 / 5 V)
Légszállítás 108 m³/h (12 V)Picit sikerült elbizonytalanítanod, ejnye...
(De köszönöm az infókat
)
-
xtevo
őstag
Jó ezt hallani.
Már szinte meg is terveztem az egészet, hogy rendezném be... Alapból ugye 3 db ventit adnak: 1 hátra, 1 felülre, 1 előlaphoz (lentre) kerülne, ezeket kötném a ventiszabályzóhoz, halkra állítanám. Majd vennék még 1 ventit szintén előlaphoz (felső) tenném, a felső hdd keretet elforgatnám és kivenném belőle fiókokat, így akadálytalan lenne a levegőáramlás, mégis stabil lenne a ház. Jobban hűtené a vga-t ez a venti, ami nem lenne leszabályozva. Értelem szerűen a hdd-ket, ssd-t alulra raknám be.
Nah, de visszatérve a Silencio-ra, az is nagyon tetszik, sőt. Talán jobban is, mint az Arc Midi, nem beszélve, hogy olcsóbb is 5k-val... Csak olvastam róla, hogy hűtés tekintetében nem világbajnok, én meg idővel procit is cserélnék majd, nem szeretném megfőzni a cuccaimat...
Egyedül hang szempontjából jobb a silencio, de ha felapplikálok egy ilyen gumiréteget arc midi oldallapjaira, akkor még profibb az egész.
-
hoffman_
nagyúr
Igen emiatt néha "bánom" hogy nem R3 lett, de ha egyszer ez tetszett
Gondolkodom utólagos szigetelésen, már rögtön az elején gondoltam rá, csak drága mulatság - pont amiket Recon is linkelt
Ennyi pénzért előbb elkezdek barkácsolni igényesen, hátha meg tudom oldani. A HDD-k zúgása így 2 nap távlatából nem múlt el, talán egy kicsit jobb csak. A ház sosincs mozgatva, de nem akarok rá ilyen szempontból "vigyázni", azt akarom, hogy masszív és mindig mobil legyen. Szerintem a következő lépés a gumibakok filcre cserélése lesz, meg úgy alleszusammen a kísérletezés.
Illetőleg februárban szeretnék egy új CPU hűtőt, és valami extrém halk ventit, egy 8 és egy 14 centiset. Ha ezek meglesznek, és a búgást megoldom, akkor a vízhűtést csókoltatom
ui.:
Recon, akkor vagy nem vagyunk érzékenyek ugyanúgy, vagy az XL-hez jobb ventik vannak, mert ezektől megőrülök
Persze teljesen leszabályozva csend van, de akkor a légszállítás is zéró.
-
hoffman_
nagyúr
Nekem egy 7200es Seagate 250GB és egy 5400es Hitachi 1TB van, szóval még az összerezonálás se hiszem, hogy megvan. Áh, nem tudom hogy legyek okos. Őszintén szólva ez már tényleg halk gép, de a közelség miatt érzem ilyennek, ennél már csak közel hangtalan géppel lennék beljebb
mod: De azt ki merem jelenteni, hogy a gyári ventik szarok...
egoistus:
Nekem a csavarozgatás és pakolgatás sajna nem oldotta meg
A régi házam is alsótápos volt amúgy, ott azért 1-2-3 havonta sok port szedtem le az aljáról, már egész kifejlett cicákat, de az Arc az asztalon van, itt nem sok port szed össze.
-
-Solt-
veterán
Írtam a Hardverker-nek a garancia miatt, azt mondták vigyem be... na most ehhez semmi kedvem, így egy kicsit még szenvedtem vele.
Kiszedtem mindent belőle, hogy legyen bőven hely variálni, majd beraktam az alaplapot, de nem rögzítettem. Beraktam a VGA-t is, rögzítettem a hátlaphoz, majd ezek után próbáltam lyukra illeszteni az alaplapot. 30 perces szarakodás után nagy nehezen találtam egy olyan "pózt" ahol minden csavart a helyére tudtam szenvedni úgy, hogy a VGA is rendesen a foglalatában legyen, és a hátlaphoz is tudjam rögzíteni.
Végül is sikerült kompromisszumos megoldást találni, de pont nem ezt várnám egy 40000.- Forintos háztól. Szemmel látható eltérések voltak a lyukaknál, ami szerintem durva hiba.
Most így ebben az állapotban a helyzet nem annyira durva mint a képen amit linkeltem. Volt júzer error is a dologban elismerem. Más kérdés, hogy a teljesen no name gagyi kis házikómban minden passzolt elsőre, így megszokásból úgy pakoltam be a dolgokat ahogy éppen kézre esett. Nem gondoltam volna, hogy a hátlaphoz kell igazítanom az "alapokat".
Ettől a történettől eltekintve elégedett vagyok a házzal, kb azt kaptam amire számítottam. A ventilátorok halkak, de nagyon gyengék... ezek nyárra biztos cserére szorulnak majd.
Remélem a balul sikerült első randi után boldog házasság lesz a dologból!
-
Gerisz
addikt
Hú, ratyi
.
Valami oka mondjuk biztos van (anyagi, vagy rezgés elnyelő)
Most látom, hogy a porszűrő kialakítása miatt kisebb az átmérője.
A fene megeszi.Na akkor a porszűrő tartó sínt kicsi ár kell alakítani, hogy elférjen nagyobb is, de a kerekeket kiemelve elférnének.
Ha majd a kezembe lesz akkor meglátom, úgy érzem.
Egyébként menyire kell várni ezekre a házakra?
Vannak raktáron, vagy mind hetek mire idekerülnek? -
Gerisz
addikt
Eddig nekem sem jutott eszembe sok minden csak egy oldallap, lehet ez itt bűn de nekem így képekről nem tetszik a fehér ezért ennek cseréje (minden fehér), a hátsó venti mögül a rácsot kivágni és ami még tegnap este eszembe jutott, hogy jól mutatna alatta egy ilyen. Bár lehet nagyon megemeli. Alapból milyen magas a "lába" az Arc Midi-nek?
Még a kerékhez a porszűrő miatt valami megoldást kell találnom.A harisnyázás az félig meddig kész van, időhiány miatt áll a projekt, meg lehet új teljesen moduláris tápot is veszek hozzá.
-
cszn
őstag
Egyébként beszéltem a hardverkerrel telefonon, mert ott is érdeklődtem az R3 után és teljesen korrektek voltak szóval semmi bajom velük. Meg már korábban vásároltam tőlük és akkor is minden rendben volt. Csak azzal nem voltam elégedett, hogy kb azt mondták semmi esély, hogy pár héten belül beszerezzék.
-
hoffman_
nagyúr
A HDD hűtéstől én is féltem, be is igazolódott. Direkt hűtés nélkül nekem is melegek, Everest szerint 38 a nagy és 43 a rendszer, ami azért elég sok, és kézzel is melegnek érzem. Muszáj tehát beszereljek előre is egy ventit, hiába félek nagyon a porosodástól. Az asztalon van a gép, ez kicsit javít a dolgon, de ahogy tudom, a tied is. Tényleg ennyire gázosan porosodik az első szivacs?
-
hoffman_
nagyúr
Köszi szépen a szösszenetet, tanulságos
Majd lehet kérdezek is, de egyelőre nagy az öröm. Hisz ha már itt tartunk, és eljött a pillanat, akkor nem csak megrendeltem. A kibontás/beköltözés nem tudom mikor fog megtörténni, de tűkön ülök
-
Kimmuriel
aktív tag
Hát teljesen magam alatt vagyok!
Totál bele vagyok habarodva a Fractal Design Define szériába, és nagyon szeretném már lecserélni a 8 éves házamat egy ilyenre, de a Define Minibe nem fér bele az ATX-es deszka, a Define R3 meg túl magas és már nem férne el az asztalon (sajnos útban van egy polc fölötte, amit már nem lehet feljebb tenni a rajta lévő holmik miatt).
Nagyon le vagyok lombozva!
-
tatabánya
senior tag
már hányszor megnéztem ezt a videot mire ideért
. az odd tartó keret okozott nekem gondot, de végül is belepasszíroztam ezt a lapot. sajna nálam viszi magával a hitachi az egész gépet...
tvse1995:
akár 3 db 3,5es is belefér fent van egy 5,25 -> 3,5 és az oldallapra is mehet még 1 db. -
cszn
őstag
Én csak a Define R3 tapasztalatait tudom leírni, de azért megteszem hátha.
Szóval nálam úgy működik, hogy a két fractalt előre raktam befele fújni. A tápomat sajnos csak felfele nézve tudtam betenni. Ezen kívül 3db 800rpm-es GentleTyphoont tettem bele. Egyet a táp mellé alulra, befele fúj. Egyet hátulra ami kifele fúj. És egyet felülre, szintén befele fúj, közvetlen a procihűtőre.
A tapasztalatok: A két elölről befújó nem számít olyan sokat, valószínű elég lenne egy is. A táp melletti sokat számít a tápnak is (lévén, hogy belülről szívja magára a levegőt), de a videokártyának még többet. A legtöbbet viszont egyértelműen a fenti venti dob az egészen, rengeteg friss levegőt kap így a proci és az alaplap. Alaplap hőmérséklet kb 7 fokot csökken ezzel a megoldással. Procc kb 2-t. A hátsó venti meg kötelező, nem is próbáltam nélküle. -
-
cszn
őstag
Köszi! Csak úgy elkezdtem írni aztán megnőtt közben.
2. Na látod erre nem gondoltam, pedig elég logikus így utólag. Már megérte ide jönnöm. Meglátszik, hogy nem vagyok jártas a témában.
3. Erről se tudtam, de esélyes, hogy inkább veszek egy normálisat. Szintén köszi!
4. Elég sokféleképpen kipróbáltam: Teljesen rácsavarozva a tálcára, kicsit rácsavarozva, csavarozás nélkül, plusz gumirétegen át rácsavarozva, de ezek közül egyik se tökéletes. Ha bármi máshoz hozzáér (végülis csak a tálcához tud, de ahhoz közvetlen egyik esetben se ért hozzá) akkor már átveszi a rezgését. Szóval a sok gumiréteg jó megoldás, csak a rögzítést kéne kitalálni még. Valami puha szivacs esetleg... még töröm a fejem.
Majd figyelem, hogy a te átköltözésed, hogy sikerül. Kíváncsi vagyok arra a kuckóra is.
-
Razermazer
őstag
Köszönöm Zodo
A képek még a rendszer légtelenítéskor készültek, most már szépen el vannak rendezve a kábelek nagyon pofás. Következő lépés majd a kábelek fehérbe húzása, bár nemigen fogom látni őket, de szeretem csinosítani a gépet, mert nekem több egy puszta tégladarabnál a szoba része és dísze.
-
hoffman_
nagyúr
Hát, itthon nem is láttam, legutóbbi emlékeim szerint 8000 körül van egy szett out-of-country. Az R3-ra hajazna picit ja, csak sokkal jobb lenne
Amúgy elképesztően frankó tervek vannak már a fejemben, nagyon remélem, hogy nyár végén el is tudom kezdeni megvalósítani...
Amúgy értem mi keverhetett meg, hogy ezt kérdezd
Javítom:
majd ha lehet kapni itthon. ÉS emészthető lesz az ára. - na, kb így
-
hoffman_
nagyúr
Zokni
Neem, igazából erre gondoltam majd, ha lehet kapni itthon, emészthető áron.
-
-
Jim-Y
veterán
Hát igen, azon a képen nagyon is úgy tűnik, hogy nem férne be:S Előbb még el kell adnom a lian-li-t..lehet sajnálni fogom, mert külsőre majdnem tök jó
Csak 1-2 dolog zavar a házban.. felülre kéne még egy venti, és az se lenne rossz ha a tápnak nem meleg levegőt kéne szívnia.. egyébként meg nagyon jó, ennél jobb minőségre nem is kéne
-
Recon666
Közösségépítő
Ha jól emlékszem kivehető a belső átalakító, legalábbis nállam, oldalt csavar fogja, ezen a képen látszik is a dvd meghajtó alatt.
-
Recon666
Közösségépítő
-
hoffman_
nagyúr
Tekintve, hogy a ház teteje gyakorlatilag "lyukas", szerintem ez nem oszt, nem szoroz
Mondjuk én majd tervezek egy belső szigetelőréteget felrakni oda is, és az olallapra is FD szivacsból, amennyiben ki tudom úgy alakítani a légáramlatokat, és hőmérsékleteket, ahogy szeretném. Ha ez sikerült, akkor egy venti-felfogatás csillapítása már gyerekjáték lesz. De még az sem biztos, hogy szükség lenne rá.
mod:
Viszont szükség esetén Jim-Y jól mondja, bevágsz valami vékony cuccot a keret és az előlap közé, és meg is van oldva. Bár, hogy arra mi lenne ideális, most nem jut eszembe semmi, de ezzel még ráérünk
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest