Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
-
kisza25
félisten
jól látom, hogy az első és 10.között majd 2másodperc van

-
Pastor rossz pásztor volt... Nem sikerült neki rendesen terelni a jószágot...

-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tenyleg ugy lehet... Akkor hogy birt kb 1.5 sec-et verni Webberre?
-
lenox
veterán
Vettel nem laggyal ment Q1-ben?
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Bátrak voltak.

-
Motion_Blur
félisten
Webber majdnem kiejtette magát Q1-ben

-
hobizoli
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
3bar-n ezeknek 1.6-s turboknak olyan nyomateka lesz, megbenulsz. 500Nm meglesz eleg szeles savban, de csucs siman felette is lehet, hiszen F1. A 3bar az majdnem szamolhato ugy is, mintha 3x1.6-s motornyi levegot nyelne be a motor, azaz ekkora szivo lenne. Azert az egy kicsit maris rajabb, mint egy kb fele ekkora, a jelenlegi 2.4-s szivok.
A WRC autoknal is csak az volt megadva, hogy 300LE max, de az kb mindenhol 300LE-s volt, nem csak csucsban, mert ott ahogy nott a fordulat ugy csokkentettek a nyomatekat ugy, hogy e ketto aranya mindig pont megfelelo volt. Ez mellett tudtak 650-800Nm-ket 2 literbol benzineskent alul, allj oda neki vmivel, ekkoranyomatekkel 2500rpm korul is tudnak mar 250LE-t
Az 535D dizel(!) bimmer mennyi is 3 literbol 2 csigaval, 560Nm? -
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az elég durva lesz.

-
Remus389
nagyúr
srácok, melóhelyen vagyok és nem tudtok egy-két tuti tippet hol lehet nézni online stream-elve a forula 1 időmérőjét?
-
bambano
titán
Máshol van bővebb infó arról, hogy mi a bajuk ezekkel a motorokkal ?
-
proof88
addikt
-
Fortissimus
őstag
-
MPowerPH
félisten
Alonso mekkorát korrigált. Szvsz, meglesz itt a sebesség. Kérdőjel az RBR.
Még ezek szerint az sem dőlt el, melyik első szárnnyal mennek...mod: Már nem az.
Vettel megint brutális, de Webber sem sokkal marad el. -
Stay
tag
na Sumi majdnem falnak verte a mercedest

-
darál0w
Jómunkásember
valaki dobhatna egy jo kis statisztikát Valenciárol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mike-
addikt
-
streamet dob vki a 3. szabadedzésről??
ty
-
Motion_Blur
félisten
Van normális, BBC-s stream?
mod: ami nem akad!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem ma megint lehet esély. Ha így lesz, akkor megtalálták az RBR -ek méregfogát, és köv. futamon már nem biztos, hogy egyértelmű lesz az RBR-ek fölénye, sőt...
Bár ez nem oszt, nem szoroz, Vettel olyan előnyt gyűjtött, hogy ezzel lazán megvan a VB, csak mindig pontot kell szereznie. -
AMD Power
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ez az avatar Nagyon nagy lett!

Remélem ma végre nem Vettel lesz a pole--ban.
-
TOM-202
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Húúú, ez az avatar! Schumit én is szerettem volna magamnak egyszer. Sebaj, azért gratula hozzá!

-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Vasárnap aztán meglegyen a dobogó,különben elvesszük

-
-Mike-
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
De gáz.

-
bambano
titán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
ezeket a motorokat nem lyukkártyás számítógépek vezérlik, így nem kell kis kosár papírt beletuszkolni az agyukba ahhoz, hogy átprogramozzák.
Beleraknak egyszerre kettő vagy több táblázatot a fontosabb paraméterekből és majd kapcsolgat a pilóta.
szélsőséges esetben majd viszi pendrájvon a programot és cseréli menet közben

-
JJános
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Csá Sumi! Grat. az avatarhoz!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Plutor
üzenetére
Elvileg egy boxkiállás során változtathatnak a motor paraméterein, kérdés, hogy időmérőn, mikor visszajönnek új gumikért, akkor ráköthetik-e a számítógépet. Szerintem gondoltak erre, és valami olyasmi lesz, hogy előre le kell adni az időmérőre, és azzal kell kezdeni a futamot, a kiállásnál meg ba***atják, mert túl sok idő elmegy, mire megváltoztatják a paramétereket, míg egy időmérős beállítással nem bírna ki a motor egy hosszabb etapot.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint csontszáraz futam lesz.Bár sosem lehet tudni

-
Plutor
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt ha jól értelmezem,csak az időmérő és a futam közt nem lehet buherálni.
Az időmérő alatt igen. -
SpongyaBob
veterán
Bevallom örülnék neki ha egy kissé nedves futam lenne.
-
Plutor
aktív tag
Az időmérő alatt lehet állítgatni a motor vezérlést igaz?

Mert akkor a két Red Bull megy egy gyors kört a 3. etapban,majd átállítják az elektronikát a versenyre. -
Motion_Blur
félisten
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azon csodálkozom, hogy Senna még nincs...
-
proof88
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
már hiányoltam a szövegedből Tostot

-
SpongyaBob
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi!
Szerintem is zsír 
hopsz, sorry ez dupla lett, nem szerkesztettem az előzőt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Micsoda avatar!!

Nem adod el?

-
SpongyaBob
veterán
Nem tudom mi lelte az öreget..de...
Hajrá Sumi!

-
Nowhereman
őstag
válasz
Weetjoue
üzenetére
Toro Rosso olyan jó, Bourdaisnak két hetedik helye volt összesen, ott inkább Vettel volt jó
nos, ha Bourdais azzal a gyenge Torro Rossoval a 4. helyről indult volna, nem pedig a boxutcából kőrhátránnyal, akkor a köridejei alapján kb. fél körrel Vettel előtt ért volna célba/esőben vastagon ő volt a leggyorsabb, a felszáradó pályán pedig csak Kimi tudott nála gyorsabb köröket tolni. Meg ugye volt egy olyan versenye amikor összeszedett egy olyan 25mp-s büntetést is, amivel csak Massa meg a FIA értett egyet/no meg Tost.
-
Nowhereman
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Hát kötve hiszem, hogy világbajnokként sokáig nyelné a Webbernek kijutó szopatásokat, aljasságokat...
-
JColee
őstag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Rosberg úgy véli, a Mercedes még esélytelen a dobogóra
Úgy néz ki, hogy nem a valós erőviszonyokat tükrözi a második szabadedzés.
-
bambano
titán
az öreg 5 századra vetteltől... nem is tudom, láttunk-e már ilyet...
-
Motion_Blur
félisten
Elég erős ez az Alonso, Hamilton, Vettel, Schumacher négyes az elején

A négy legjobb pilóta a mezőnyben (szerintem).
-
proof88
addikt
force india belső kamerából szinte éreztem ahogy nem tapad a kocsi háta az elejéhez képest a célegyenes enyhe jobbos ívében ahol ugye a hátsó szárny nyitva van, majdhogynem 0 kormány fordítással kanyarodott és éreztem hogy el tudna menni a feneke.
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt sok a válogatott bunkót akik ott irkálnak.

-
Motion_Blur
félisten
Nem keveset hoznak a lágy gumik!

-
szőröscica
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem tudom, hogy mi szükség van azokra a kis csapatokra, mozgó akadályt képeznek, semmi többet.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha jól láttam(akadozik a stream) a HRT éppen a boxba hajtott be,de a bejárat meg az ideális íven van,ahol kezdődik a boxba vezető fehér elválasztó vonal.
-
Motion_Blur
félisten
Alonso egy nagyon erős kört dobott el valamelyik nyomorék HRT miatt. Ezek miért képtelenek félrehúzódni? 44.9-es középső szektora volt, a Red Bull-oknak 45.2 van. Mondjuk ahogy láttam a mérési pont pont a fékpont körül van és Alonso ebben a kanyarban mindig nagyon későn fékez.
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
köszi

-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Így van! Erről van szó! Mert annyian drukkoltunk Suminak.
Nyavajgók meg mindig vannak, mindegy ki nyer, vagy vezet a pontlistában.
A Ferrari trendje felfelé ível, ezért Lonzi nyilatkozatával egybevág. Az más kérdés, hogy még nem eredményes. De most drukkolunk Lonzinak. Reméljük végre eredményes lesz.
-
Motion_Blur
félisten
fejezzétek abba...
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Weetjoue
üzenetére
"Hamilton nem nyújtott semmi kiemelkedőt akkor" ha itt 2007re gondolsz akkor :
Lewis fantasztikusan kezdte Formula–1-es karrierjét. Bemutatkozó versenyén harmadik lett, ezt további nyolc dobogós helyezés követte. Számára addig ismeretlen pályákon aratta első két diadalát. (forrás Wiki)
Plusz 1 ponttal maradt el a Vb címtől első évében.Ez nem kiemelkedő jól van grat.

2008 Vb
2009 szar autóval is nyert futamot pedig nézd meg hol állt az autó év elején(2ik futam után 1 az az 1 pontjuk volt ennyire volt acélos az az autó,amivel már a H ringen nyert.)
2010ben még az utolsó versenyen is harcban volt a VB-ért.
Végűlis lehet igazad van,egy igazi "ZS" kategóriás versenyző.Első évében csak egy Alonsot vert el több futamon is.
(#30918) Weetjoue nézz utána,hogy az a 2009es kocsi mit tudott után írd ,hogy rossz autóval nem bizonyított.Több mint 1 mpvel volt lassabb néhol 1.5 is megvolt.
-
Weetjoue
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Onnan hogy 8 pontot szereztek egész évben?

(#30917) JColee
em Hamilton vezetői képességeit tagadom, csupán azt mondtam hogy nem bizonyított rossz autóval, mint Vettel vagy bármelyik másik világbajnok F1-es pilóta. A 2009-es McLaren pedig nem egy Minardi(Alonso), Toro Rosso(Vettel), Jordan(Schumacher) vagy Sauber(Raikkonen). -
Oliverda
félisten
válasz
Weetjoue
üzenetére
"Akkor is teljesen más, az mégiscsak egy McLaren,"
Ez aztán a komoly érv.
A 2009-es Ferrari is mégiscsak egy Ferrari volt, és mégsem tudott semmit."De Vettel már a 2007-es Toro Rossoval újonc évében villantott egy negyedik hellyel, és arra aztán nem mondhatod hogy jó autó volt."
Miből gondolod, hogy nem volt jó autó? Onnan, hogy nem McLaren volt ráírva?

-
!Overdose!
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Respect -
Weetjoue
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem tudsz meggyőzni

Akkor is teljesen más, az mégiscsak egy McLaren, és Hamilton nem nyújtott semmi kiemelkedőt akkor. De Vettel már a 2007-es Toro Rossoval újonc évében villantott egy negyedik hellyel, és arra aztán nem mondhatod hogy jó autó volt.
#30913: bevallom, most megleptél
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Weetjoue
üzenetére
"Szerintem pedig befolyásolja, gondolj 2002-re vagy 2004-re, a kutya se nézte a futamokat"
Egy cikk 2005-ből: [link]
"Az adatokból úgy tűnik, a televíziós csatornáknak, és így az F1 befektetőinek is jövedelmezőbb, ha a Ferrari és Schumacher uralják a sorozatot, még akkor is, ha az unalmassá válik emiatt."
Erről ennyit..
-
Weetjoue
csendes tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Jól emlékszel, de a Massás esetnél teljesen egyértelmű volt hogy Hamilton a hibás, nyilván ilyenkor nem tehetik meg hogy máshogy ítéljenek. Én a kétes esetekre gondolok, mint például ez a Button-os ügy.
De ez csak egy elmélet, nem látunk be a sport mögé, így nem tudhatjuk valójában mi történt, de attól még van valóságalapja, és elképzelhető hogy így történt.
Szerintem pedig befolyásolja, gondolj 2002-re vagy 2004-re, a kutya se nézte a futamokat mert már a szezon közepétől világos volt, hogy csak Schumacher nyerhet ( ezt megcáfolhatjátok, mert nincs rá bizonyítékom
). A másik pedig a nézőszám a nagydíjakon, biztos vagyok benne hogy az is visszaesett. Gondolj arra hogy amikor Schumacher 2009-ben bejelentette hogy visszatér a Ferrarihoz Massát helyettesíteni, hetek alatt több jegyet adtak el, mint az egész hónapban. Ha ez tudta befolyásolni a jegyeladásokat, a pontverseny állása is biztos hogy befolyásolja. -
Oliverda
félisten
válasz
Weetjoue
üzenetére
Bourdais-t még az újonc Buemi is verte, így ő nem éppen egy túl acélos referencia.
"nem hinném hogy ez a rossz McLaren össze lenne hasonlítható egy jó Toro Rossoval."
Igen, mert a rossz McLaren számottevően rosszabb volt mint a jó Toro Rosso. Még a Force India is verte őket.
-
Weetjoue
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
És Hamilton nem is tudott felmutatni semmit egy negyedik helyen kívül a szezon első felében, aztán persze a McLaren följavult és már futamot is nyert, de nem hinném hogy ez a rossz McLaren össze lenne hasonlítható egy jó Toro Rossoval. (Nem volt az a Toro Rosso olyan jó, Bourdaisnak két hetedik helye volt összesen, ott inkább Vettel volt jó)
Mindenestre remélem odaszerződik a Red Bullhoz mert az nem akármilyen páros lenne!
-
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
pl. kilöki

-
Motion_Blur
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére

-
!Overdose!
őstag
válasz
Weetjoue
üzenetére
Az utólagossal nem, de a Massa-s esetért még futam közben büntették és bár nem emlékszem pontosan, de azzal ha jól rémlik vesztett pozíciót. Majd remélem valaki pontosít, aki emlékszik. Így továbbra is megdőlni látszik az elméleted.
A nézettségre visszatérve továbbra sem gondolom, hogy érdemben befolyásolná a pontverseny állása. Egyszerűen aki követi az F1-et az nézi, aki meg nem, az nem fog odakapcsolni. Már csak azért sem, mert egy szoros tabellától az adott futam még lehet dögunalmas.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem is zsír