Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Aktív témák
-
lenox
veterán
Ja es visszaterve az osszeeskuveselmeletekhez, nekem regen is gyanus volt, amit nemelyik csavo az utolso eveben tudott. Pl. Damon Hill Hungaroring, vagy Gerhard Berger Hockenheim. Nem tudom hogy csinaltak, nekem kb. ilyen minusz 20 kilo titkosan engedelyezve volt az otletem.
Szoval MC-val kapcsolatban az jutott eszembe, hogy ez valoszinuleg Sumi utolso eve... -
lenox
veterán
válasz
McCartman
üzenetére
Magat nem kell, a Merganal is inkabb az autot meg a csapatot kell osszekapni. Ezekkel meg van aki jobban all. Na mind1, mint mondtam szerintem is eselytelen, csak kar, hogy ilyen meltatlanul telnek sorban a versenyek, kozben meg a MC qualy alapjan lenne meg mit keresni.
-
lenox
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Sajnos en sem hiszem, de szeretnem. Akar egy Meki, Ferka vagy RB is jo lenne. Amugy az RB talan kicsit kevesbe eselytelen.
-
lenox
veterán
Nekem inkabb az jutott eszembe, hogy szep gondolat volt, hogy a Mester nemet, es nemet kocsiban nyomja, de mint latjuk, valami nem megy, es nem Sumakkal van a gond, szoval cserelni kene a csapatot. Pl. egy Kimi vs Sumi a Lotusban poen lenne, par regi pletykanak is pontot tenne a vegere. Bar a Lotus pont inkabb becsodolni fog lassan, szoval lehet, hogy nem a legjobb lo...
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Hat nem tudom, Mezei ket mondatot nem tud ugy elmondani, hogy ossze ne keverne a versenyzoket, meg annyi logikaja nincs, hogy ha a RB lassu az egyenesben, akkor ha a DRS ellenere nem eloz, akkor az vajon miert van? Persze, Weber erosen felhuzza, de mindenesetre Mezei nem is ert hozza, meg esze sincs, nagyon jott tenne, ha lecserelnek.
Mondjuk a radios 'Vigyazz Majkul, nyitva a szarny' uzenetet mindketten ignoraltak, pedig eleg ertheto volt, de mondjuk egyet-egyet mindenki hibazhat. -
lenox
veterán
Amugy ha most elegettek a williams benzinmintait, akkor kizarjak oket?
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alonsot csak utolerte.
-
lenox
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
Nem tudom, szerintem nyilvanvaloan provokalni akar, es gondolnam, hogy az alapelvek 'flame' pontja (felesleges indulatokat gerjeszt) alapjan moderalni lehetne, legalabbis a Hamiltonos bekezdeseket, meg a tobbi szemelyeskedest (a valaszokat is, pl. 'Te egy elég bunkó ember vagy' az nem kene beleferjen szerintem).
-
lenox
veterán
Erti valaki, hogy mi volt a merganal? Q1-ben tok kozel voltak egymashoz, aztan Rosberg rahuzott egy masodpercet, Sumak meg nem. Oke, hogy neha rosszabb a nyugger, de ennyivel?
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Tevedtel, mert ezzel egyetertek (az elso harom bekezdessel). Es ha figyeled felteteles modot hasznaltal, tehat hogy jobban kijohetnek a kulonbsegek. Nem szuksegszeru, hogy ki is jonnek, nem szuksegszeru, hogy az eredmeny a valos erosorrendet mutatja.
Te innen ugy folytatod, hogy akkor nezed az egesz karriert, en meg ugy, hogy figyelembe veszem, hogy ki milyen autoval mit ert el. Szerinted az igy kapott szamok mutatjak a valos sorrendet, szerintem nem. Szerinted 2007-2011-bol szamolt adatok vannak kozelebb a valos sorrendhez, szerintem meg 2009-2011-bol szamoltak. En nem mondom, hogy ez utobbi megmondja a valosagot, csak hogy kozelebb van hozza, mint a 2007-2011. -
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Mar irtad, hogy nincs kedved, megis volt
.Szerintem nem nekem rossz a felfogasom, hanem valaki masnak. Lehet, hogy neked egyertelmu, hogy az egesz karrierjuket kell nezni, nekem meg egyertelmu, hogy nem. Te egy Minardival, vagy egy 7. legjobb csapat altal szerzett gyozelmet ugyanannyira ertekelnel be, mint egy top csapattal szerzett gyozelmet. En fel tudom ezt fogni, hiaba allitod, hogy nem, es nem ertek vele egyet, nem fogadom el, mivel ez hulyeseg. Az a kulonbseg kettonk kozott, hogy en elfogadom, hogy a 2009-2011 eredmeny sem a vegso megkerdojelezhetetlen sorrendet mutatja a pilotak kozott, szerinted viszont csak az egesz karrier a mervado, ugyhogy te vagy az, aki ugyanazt hajtogatja.
Ja es ha jol latom alatta mar azert belattad, hogy nem igy van, csak felem nyomatod ezt a vedhetetlen allaspontot
. -
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Te kezdted azzal, hogy Webber Minardis eveit szamoltad Hamilton mekis eveivel szemben, nem? En amugy nem allitottam be Webbert semmilyennek, foleg nem szovetkeztem valaki massal, hogy mi-ti csapatokat alkoss, ellenben megmutattam, hogy az altalad elohozott statisztikabol levont kovetkeztetes milyen gyenge labakon all. Ennyi, es nem tobb, nyilvan elo lehet huzni minden evbol meg 100 kulonbozo dolgot, nezetet, mind arnyalja a kepet, ettol meg az eredeti szamok, amiket irtal, hamis kepet mutatnak. Ugyanaz 2009-2011-re mar kevesbe hamis, persze, meg mindig az, hiszen ez F1, nem egyformak az autok, a csapatok, stb. De a mondanivalomat szerintem erted, es gondolnam, hogy ha 2009-2011-rol az a velemenyed, hogy nem helyes a statisztikadbol levont kovetkeztetes, akkor belatod, hogy ugyanez 2007-2011-re sem helyes, kulonben ez kettos merce lenne.
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Oke, akkor hogy forditva is igaz legyen azokat az eveket se szamitsuk, ahol Hamilton csapata 5. vagy rosszabb, es Webber csapata top 3-ban van. Valtozik valami?

Szerintem amugy eleve nem lehet szimplan a szamok alapjan eldonteni, hogy ki a jobb, nem is en hoztam ezt fel. Esetleg egy csapaton belul lehet ilyet, illetve kozos csapattarssal szemben elert eredmenyek alapjan.
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
A csapat pontot meg balna stb. te vetted bele, en csak annyit tettem hozza, hogy a sereghajto csapatos teljesitmeny ne szamitson, mert hulyeseg osszehasonlitani egy top csapatban elert eredmennyel (2007-2008, erted, meki 2., redbull 6-7, szerinted tenyleg azert jobb Hamilton, mert a masodik legjobb autoval gyorsabb volt? Ez nyilvanvaloan csak egy vicc lehet.)
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Nezd, te talaltad ki, hogy milyen szamokat kell nezni, en csak azt tettem hozza, hogy oke, de valoszinuleg nem erdemes azokat az eveket szamolni, amikor Hamilton nem volt az F1-ben, illetve amikor Webber sereghajto csapatban volt. Igy marad a 2009-2011. Most neked ez sem tetszik, mert 1 hellyel gyengebb volt a Meki, de persze, amikor Webber 5 hellyel gyengebb csapatban volt, az nem tunt fel, meg nem erdekelt. Meg igy, hogy a szamok mar mast mutatnak, mint amit szeretnel, rogton melyebbre kell menni, nem eleg az altalad kitalalt szamokat nezni. Szerintem ez mar csak magyarazkodas, a teny meg az, hogy a szamokbol nem tudod kimutatni, hogy Hamilton jobb lenne, csak ugy, ha minden parametert te hatarozhatsz meg, az meg kb. semmit sem er, ilyet en is tudok, es rogton mas eredmeny jon ki.
-
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Szerintem azt mutatjak a szamok, hogy jo autoval kb. egal. Hamiltont szar autoban nem lattam, Webbert igen, o szuperul ment abban is. Hasonloan versenykepes autoban 2009-2011 vannak, ebben az idoszakban meg a Webber statisztikaja jobb. Szerintem azt a teljesitmenyt, amit egy elso 10-be be nem fero autoval Webber nyujtott ahhoz hasonlitani, amit Hamilton egy elso ketto helyre befero autoval tudott teljesen hibas gondolkodas.
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mondjuk azt nem tudni, hogy a ketto hogy viszonyul egymashoz.
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tenyleg ugy lehet... Akkor hogy birt kb 1.5 sec-et verni Webberre?
-
lenox
veterán
Vettel nem laggyal ment Q1-ben?
-
lenox
veterán
Van valakinek streamje?
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezt spec leirtad, de vagy nem lattad vegig azt a 15 evet az f1-bol, vagy elfelejtetted nagy reszet. En nem emlekszem a regi ciklusbol olyan masfel evre, ahol majdnem kivetel nelkul minden versenyen verte volna a csapattars Sumakot, es ilyen verszegeny versenyeket futott volna. Es azert az akkori csapattarsai is cserelodtek kicsit, tehat azert lehet kovetkezteti az eroviszonyokra az autoktol fuggetlenul is. Akkor top pilota volt, aki ezt nem ismeri el, az sajna elfogult, most meg masodik harmad eleje mondjuk. Oke, esetleg papiron most is latni valamit belole, de nem a kozvetitesbol.
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Az utolsóra inkább nem mondok semmit.
Akkor jol irtam le a velemenyed, ugye?
Nyilvan ha ertesz egy szikranyit az f1-hez, akkor vagod, hogy a mai Sumaknak nem sok koze van a regihez, szoval ha arra akartal volna utalni esetleg, hogy ez az igazi helye, es a regi 15 ev mind tevedes volt, akkor ezt biztos valamilyen szemuvegen keresztul latod igy. De kulonben ez a legkevesbe erdekes, inkabb az elsore mondhatna valaki valamit.érdemes visszanézni legalább egyszer.
Visszaneztem parszor, en nem talalok benne semmi kulonlegeset, a vert versenyzo az ellenfelre vigyazva hagyja azt elozni. Ha arra gondolsz pl. hogy Sumak csak arnyeka onmaganak, akkor egyetertek. En mindig remenykedtem valami villanasban, de eddig nem jott ossze, kifogyott az elem... Kar erte. Vagy ha Hami oldalarol nezem, ez egy jol kivitelezett kiserlet volt.
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Hat igen, mondjuk en pl. azert nem is mondok semmit az elozesekrol, mert az en erzekem szerint ezek altalaban mind a vedekezo hibajabol bekovetkezett balesetek, es regen ez igy is volt, berakta a versenyzo a kereket a masik hatso kereke melle, es akkor mar nem lehetett rahuzni, de amennyire en ertem, azota megvaltozott a szabaly, es nem ertem pontosan, hogy egyik elozesi probalkozas mitol jo, es mitol nem, esetleg ha valaki vagja, akkor leirhatna, hogy mi kell egy szabalyos elozeshez. Mert amugy meg nem kell szabadon hagyni a belso ivet, es akkor nincs hova berakni...
Sebinel azert nezzuk meg, hogy Mark urfi hol jar, szerintem igen vastagon kell azert fogni a kormanyt ehhez az eredmenyhez. Nem volt es lesz mindig szerencses, most volt egy kis segitseg, maskor meg volt mar bukta is.
Jol ertem, hogy Haminal nincs kifogasolnivalo, de Sumak monnyon le, es amugy is makkal szerezte az osszes cimet?
-
lenox
veterán
Szerintem szabalytalansag ismetlesert sulyosabb buntetes kellene jarjon, mert ha az illeto ismetel, akkor nyilvan vagy nem ertette, vagy nem erdekelte a birok itelete. Persze ha a birok hibasan dontenek, akkor ezzel jobban meg lehet szivni...
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tizenpar eve a gold 4 helyen meg erdo volt, ott ultunk fent a fakon, onnan kb. 70%-a latszott a palyanak (persze a fak magasabban voltak). Utana par evig supergoldoztam, de az kifejezetten csalodas a farol nezes utan.
-
lenox
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Nem akarlak meggyozni semmirol, tolem utalhatod kedvedre Sumakot. Amugy nem tudom, mibol gondolod, hogy az elozes ellen lennek, a rinya ellen vagyok, erted: 'Bementem a szuk helyre, majdnem berittyentettem, kocsog Sumak'. Amugy tokos elozes volt, bar szerintem felesleges kocazatot vallalt, de o tudja, csak utana minek rinyalni... Persze mar x-edjere irom, hogy DC meg EJ adta a szajaba...
-
lenox
veterán
válasz
Incubus
üzenetére
Ennek semmi jelentosege, 2 sec-kel gyorsabb autoja volt, meg akarhanyszor probalkozhatott volna, de neki meg kellett mutatni... Amivel nem is lenne akkora baj, ha nem rinyalna, de mint mar irtam nem is o kezdett rinyalni, hanem a brit kulonitmeny. De amugy el tudom kepzelni, hogy magukban tok jot mosolyog az egesz banda, volt action, ment az f1 reklamozasa, Birkanak a rinyalas a szerepe, Sumaknak az aggreszivkodas, igazi celebhakni, mindenki hozta a szerepet
. -
lenox
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Akkor ezek szerint Birka szabalytalanul, a palyat elhagyva elozott?
Amugy sajnalom, de mas a velemenyem, sok hely volt, el is fert Birka, joval hamarabb lathatta, hogy ennyi vagy ennyi hely sem lesz, megsem valtott a masik oldalra, ha valaki, akkor o biztos hibas ebben. Hogy el is hagyta a palyat, meg tetezi is ezt, illetve ahogy elfogyott az ut elotte, es berantotta a kocsit, illetve Sumak reakcioja mutattja, hogy kettojuk kozul ki figyelt a masikra, es ki volt, aki lesz-ami-lesz-en-leszarom modon vezetett... De nem kell velem egyeterteni...
-
lenox
veterán
Amugy erdekes volt a Birka interju, nem is o mondta a dolgokat, hanem lenyegeben a szajaba adtak. Amugy a felallas is furcsa nekem ahhoz, hogy az egeszet komolyan vegyem, a brit kulonitmeny Birkaval kiegeszitve rahuzza Sumakra a vizes lepedot
. Meg Hill kellett volna meg Villeneuve
. -
lenox
veterán
Na mar elo is vettek a 151c-t.
-
lenox
veterán
Amugy az hogy volt, amikor a mekinel hazudtak? Kivancsi leszek majd, hogy bemondjak-e a meghallgatason is, hogy nem volt team order, es hogy biztos muslica szalt Massa szemebe
. -
lenox
veterán
válasz
üzenetére
En meg siman mondanam, hogy lehessen elengedni, akkor nyiltan lehetne rola beszelni, elotte is, a verseny elott is, a fogadasok megkotese elott is, es senki nem lenne felbaszodva tole, a versenyzok se utalnak a masikat, hanem mondanak, hogy hat igen, nyertem volna, de ez a csapaterdek, es kiraly csavo vagyok...
-
lenox
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
En mar mikor bevezettek is mondtam, hogy hulyeseg tiltani a team ordert, mert ugyis lesz, meg az egyeni vb-vel mindenkit erre motivalnak, szoval ez az f1 resze, de ettol meg betiltottak. Annyi csak a kerdes, hogy bizonyithato-e, es ebben az esetben szerintem igen, tehat jonnie kell a buntinek.
-
lenox
veterán
válasz
Xirtam
üzenetére
En ezt most nem ertem. Egyreszt a csapatfonok szemelyesen szol, es hozzateszi, hogy confirmalja, erti-e, mire elengedi a masikat. Erted, ok-okozat, ez egyertelmuen team order. Masreszt te is irod:
Ilyenkor a csapat érdekét kell nézni
Tehat, akkor szerinted is az, ugye? Nade ez tilos tudtommal. Egyreszt konkret szabalyilag is tilos, masreszt fair play-es barmire rahuzhato gumiszabaly is van ra. Mondjuk szerintem sem szanalmas a Ferrari, csak siman megszegtek egy szabalyt, ki kell zarni oket erre a versenyre, esetleg par kovetkezore.
-
lenox
veterán
Nevetseges ez a forma1. Majd verseny utan megmondjuk az eredmenyt
. -
lenox
veterán
Szerintem nem 107%-ozni kell, hanem 3 futamra eltiltani, aki kek zaszlo alatt bohockodik.
-
lenox
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Hat szerintem ha kb. 1 perces + 10 autos elonyt szerzet valaki, akkor a drive through az tul kicsi buntetes. Persze ez nyilvan nem Hamilton hibaja (mar a buntetes merteke), neki meg a csapatnak azt kell kihozni belole, amit csak lehet, azt kiralyul csinaltak. Az eredmeny ettol meg nem igazsagos szerintem.
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem tul van ez lihegve egy kicsit. Ez ugyebar egy show, kell egy kis cirkusz a nepnek, persze, hogy a merga fel van haborodva, es fellebbez, a fanek utik egymast, no a nezettseg. Amugy meg kiraly kis elozes volt, szabalytalan, ugyhogy jott a 20 sec, Mihaly vigyorog magaban, hogy de jol beszopattam, Alfonz orul, hogy a birok megbuntettek Mihalyt, nyomatnak meg par hirt a kovetkezo versenyig (vagy tovabb), es mindenki jol jar. Kiveve akik egymasra haragszanak emiatt, pedig annak semmi ertelme...
Hajra Sumak! Lassan ugy tunik, megse volt kar, hogy visszajott nyugdijbol.
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na ja, de magam reszerol Webberrol tudtam, Gombosrol meg sejtettem, hogy gyengebb a csapattarsnal, a Nyugger meg remenykedtem, hogy mutat valamit. Zsooti is meg tudta mondani minden hetvegen, hogy melyik volt az az egy session, amikor jobb volt a csapattarsanal, de MS minden sessionben gyengebb volt, nekem ez a problemam.
-
lenox
veterán
Ez milyen f@spumpa futam volt... Cipesz lassan osszeszedhetne magat, nem olyan rossz egy hatodik hely egy nyugdijastol, de ha a kovetkezo 2-3 futomon is minden session-ben veri Rosberg, akkor lehet menni haza szerintem... Massa miert huzta a szajat, azt tudja valaki?
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Igen, tudom, FIA International Sporting Code Appendix L, de ez csak annyit mond, hogy ki kerhet, arra lettem volna kivancsi, hogy ki kert es kapott. Nem tudom, miert nincs pl. a FIA oldalan egy lista...
-
lenox
veterán
Van valakinek linkja/listara arrol, hogy kinek van szuperlicensze 2010-ben?
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Latom, jo hosszu parbajozas lett a kerdesembol. Na en arra akartam utalni, ha all az auto akkor a levego fent lefele ugyanugy nyomja, mint lent felfele, ha meg megy, akkor ugye a diffuzor gyorsitja a levegot, tehat alul jobban csokken a nyomas, mint felul, es bar alul meg ugyanugy felfele nyomja a levego az autot (hiaba hivjak szivohatasnak), a fenti ero joval kevesbe csokken, az eredo hatas egy az autot az uthoz nyomo hatas. A szarnyakon ugyanez van, alul kisebb a nyomas, mint felul (auto eseteben legalabbis). Ugyhogy en nem latok ilyen kulonbseget, hogy az egyik szivo a masik meg nyomo vagy szorito hatas. Mar csak azert sem, mert a levego, meg a gazok altalaban valojaban csak nyomni tudnak, szivni nem, ugyhogy erot ugy lehet letrehozni, ha az egyik oldalon kisebb a nyomas, mint a masikon, akar szarny, akar auto alja. Persze ettol meg az aero kialakitasa nyilvan kulonbozik, ha szabad levegoben van (szarny), vagy az aszfalt sik feluletenek kozeleben.
-
lenox
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Hat igen, ez gaz. De volt olyan is, amikor tulsagosan ki volt konnyitve az auto, es kisebb utkozestol is szettort, megsem tiltottak el senkit. Vagy akar azt is mondhatnam, hogy amikor azt mondjak a csavoknak, hogy nyomjad-nyomjad, netan esoben, az is veszelyes. De lenyeg a lenyeg, szerintem az, hogy brios veszelyeztette a pilotajat az nem sportszerusegi kerdes, ami alapjan eltilthatjak az f1-tol, hanem inkabb buncselekmeny gyanu, fel kell jelenteni, birosag jarjon el, ha kell, zarjak be, de a sportszerutlensegi vonatkozasa az egy kategoria egy keresztbeallassal a masik elott.
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Arra akartam utalni, hogy egyenesben oke, hogy 100 kg plusz uzemanyag csak 100 kg-mal nyomja jobban a kereket, de egy 4g-s kanyarban 400 kg-nak megfelelo erovel nyomja oldalra, raadasul kanyarban nem is oszlik el szimmetrikusan az ero, ugyhogy en azt gondolnam, hogy szamit az a plusz tomeg.
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
az autók elnehezedését nem kell túlértékelni; 2000* kg vs 2100 kg,
Egyenesben oke, de kanyarban?
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Mondjuk azt nem ertem, hogy miert nem inkabb a hatso gumival jatszanak vagy az elso szarnnyal? Gondolom olcsobb lenne, mint ujraterveztetni az egesz aerot, bar az elso szarny is komoly lenne, ha meg a hatso gumival jatszananak, akkor gyorsulnanak kanyarban, amit nem akarnak, szoval valamilyen szinten ertem en, csak azt latom, hogy a nagy koltsegcsokkentesbol sosem lesz semmi, akkor meg mi ertelme az egesznek.
b-type: nem ilyen egyszeru am, mert nem mind1, hogy kis vagy nagy sebessegnel nezzuk. Kis sebessegnel valoszinuleg eddig is tulkormanyzottak voltak, azert pakoltak elore a wolframot, igy keskenyebb elso gumival meginkabb igy lesz. Ezzel gondolom a kers-eseket szopatjak, de igazabol mind1 is, en csak arra gondoltam, hogy mindenki kukazhatja az eddigi aerot. Szegeny Brawn. Vagy majd jovore meglatjuk, ki sziv vele.
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hmm, koltsegcsokkentes es elso gumi szelessegvaltozas? Erdekes...
-
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Szerintem Fisi es a Hecceres kizart, hogy jovore allando pilota legyen, ugyhogy ha Massa meg nem lesz elegge formaban, amire azert van esely, akkor kell meg egy nev. Mikor is lesz Massa gokartozasa? Utoljara mintha novemberre mondta volna, addig nem lesz vegleges felallas, de lehet, hogy meg akkor sem. Alfonz - Maszat es Hami - Kimi az szuper izgalmas lenne (legalabbis az ev elejen, ha esetleg kesobb kiderul, hogy valaki nagyon veri a csapattarsat).
Meg egy Alfonz - Vili paros lenne vicces
. -
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Ez mondjuk ferdites, melyik gondolatmenetet nem igazolja a valosag? Az enyemet nagyon jol igazolja. A tied szerintem tobb helyen bukik, pl. szelesebb gumi nem jelent feltetlenul nagyobb erintkezo feluletet, meg a kormanytekeros kiserleted is forgatonyomatekot mer, nem erot, ugyhogy abbol kovetkeztetni siman hibas. De miattam nem kell futni a koroket, viszont ha nem neztel utana a forgatonyomateknak meg az erokarnak, akkor miert ram mondod, hogy csak ennyire erdekel? Mind1, tolem hagyhatjuk, nem en hoztam fel...
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Oke, igazad van, nem megfelelo stilusban irtam azt a hsz-t, bocs. En ugy latom, hogy tevedes volt, hogy idekeverted a nyomatekra/teljesitmenyre kihegyezest. Amiket itt meg ott irsz teljesen igaz, egyetertek, csak nem errol volt szo, hanem arrol, hogy elkepzelheto-e, hogy a 19k-s rev limit masnak kedvez, mint a 18k-s. Szerintem igen. Mas szerint lehet, hogy nem. Hogy szerinted igen vagy nem, az nem derult ki szamomra a hozzaszolasaidbol, egesz masrol szoltak ugyanis. Nyilvan hulyeseg olyat allitani, hogy nem baj, ha kicsi a nyomatek 18k-nal, csak nagy legyen a teljesitmeny ugyanott (ugye erted, hogy miert?).
Megint felhozod a gumit? En magamtol mar reg elfelejtettem, hogy ki nem erti az ero, erokar es forgatonyomatek kozotti osszefuggest. Erre gondoltal, nem, hogy miert nehezebb szelesebb guminal kitekerni a kormanyt? Nezd, fejlodtem azota, probalok szolidabb hozzaszolasokat irni (legalabbis ahhoz viszonyitva), ha erdekel, megprobalhatom elmagyarazni. Gumissal meg sem probalok konzultalni a temaban, tapasztalatom alapjan annyit ertenek hozza, hogy szelesebb gumi jobban tapad, mert nagyobb feluleten erintkezik az aszfalttal (ha jol sejtem te is ezt gondolod meg mindig), azzal meg nem tudnak mit kezdeni, hogy a tapadasi felulet nem a szelessegtol fugg, sokkal inkabb a guminyomastol. Ha van ra igeny, tolem elovehetjuk a kerdest, akar priviben is (bar nem ragaszkodom hozza), addig nyugodtan vigyorogj rajta, max sajat magadon nevetsz. Egyebkent ilyet, hogy 'széles gumi a súlya miatt tapad jobban' en nyilvan nem mondtam, de ha megtalalod, nyugodtan linkeld.
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Nem tudom, vilagos volt-e, hogy amikor azt irtam, hogy a felso tartomanyban van szukseg nagy nyomatekra, akkor nem arra gondoltam, hogy az alacsony fordulaton, vagy altalaban, hanem arra, hogy a felso tartomanyban. Masik oldalrol nem tudom, vilagos-e, hogy egy adott fordulatszamon nem tudod a motort kulon nyomatekra illetve teljesitmenyre hegyezni, ugyanis egyikbol kovetkezik a masik.
Ugyhogy kepzelj el egy nyomatekgorbet 15k-18k kozott, majd aldozd be a nyomatekot, pl. vedd le felere, es most meseld el nekem, hogy hogy lesz ebbol sok loero...
-
lenox
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Azert kicsi a nyomatek, mert kicsi maga a motor, nem azert, mert nincs szukseg nagy nyomatekra. A leheto legnagyobb nyomatekra van itt is szukseg a felso, leggyakrabban hasznalt tartomanyban, amibol nagy fordulatszamon lesz nagy teljesitmeny, de ugyanugy igaz, hogy teljesitmeny=nyomatek * szogsebesseg. Tehat egy adott fordulaton az a motor az erosebb, amelyiknek nagyobb a nyomateka, vagyis ha 18000-19000 rpm kozott a ferka nyomateka nagyobb, 17000-18000 kozott meg a mergae, akkor pont az van, hogy 19k-s rev limittel a ferka van elonyben, 18k-ssal meg a merga.
hunny: nem tudom jol ertem-e, de a motor fejlesztesenek egy reszet befagyasztottak, mas reszet nem. Ha a befagyasztott reszek nem egyformak gyartorol gyartora (marpedig igy van, nem? Kulonben egyenmotorok lennenek), akkor abban lehet elony valaki javara, ami nem annyira igazsagos, mert a maradekot hiaba fejlesztik a tobbiek, ha a befagyasztott reszben a merganal tobb a potencial, vagyis kevesebb penzbol rovidebb ido alatt tobb plusz teljesitmenyt hoznak ki. Persze, ez szabalyos, csak nem biztos, hogy igazsagos. De mondjuk eleve a befagyasztas volt hulyeseg...
-
lenox
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Teljesen ertheto, nem tudom, mennyire van joga a FIA-nak megvonni illetve meg nem adni valakinek a szuperlicenszet az alapjan, hogy kivel van manageri szerzodese, vagy akar visszavonni egy csapattol az indulas jogat, hogy ki alkalmazottja, nekem ezek eleg neccesnek tunnek. Masik dolog, hogy nekem a sportszeruseg oldala nem igazan tobb, mint mikor valaki direkt keresztbe all a masik elott, erre meg mar tobb pelda is volt. A veszelyeztetes meg nem a FIA dolga, hanem egy rendes birosage, azok majd bezarjak, ha akarjak. Szoval szerintem amugy is tul van lihegve, de Brios buntetese inkabb bosszu, mint buntetes...
-
lenox
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
A legnagyobb tudas az ara szerintem, de azert ez a loero/co2 kibocsajtas ez eleg nagy parasztvakitas szerintem. Persze, egy honda civic vagy egy golf gti ebben a mutatoban nem lesz jobb, de egy ariel atom jellegu auto barmikor, csak eleg nagy max toltonyomas kell.
Aktív témák
- ASUS ROG Ally
- Spórolós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.