Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Lehet már volt, de amit itt észrevettek, és linkeltek egy páran, most már feltűnt többeknek is.
-
adman
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Láttátok Vettel első légterelőjét? Egészen az aszfaltig elhajlik, ami fél másodpercet jelent neki körönként. Vagy bezárjuk a kiskaput vagy mi is ilyet építünk" –
magyarul még mindig nem sikerült lemásolniuk, és fogalmuk sincs h merre kéne elindulniuk
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Darren már megint jó pénzt szakíthatott.
Tuti, hogy most is ő adta a McLarennek a matériát (nem szükségszerűen, amit Twitteren felfedett, hanem annál is jobbakat és természetesen maximum felbontásban.)Vagy ezzel törleszt a fékkormányzás lebuktatásáért a McLarennek.

-
Nowhereman
őstag
Remek - akkor ezek után mindenki, aki akár köszönt is Schumachernek, akkor az említése már Sumit is szóba hozza. Ez esetben szerintem mint házigazda talán cseréld le "Schumacher és kollegái"-ra a jelenlegi fórum elnevezést.
És ebből a szempontból Rosbergson se kisebb rinyagép.
Montoya is összeakasztotta a tengelyt a fél mezőnnyel, de nem igazán nézte ötlettelenül a másik váltóját fél versenyen keresztül. És frankóbb lett nélküle? Nem.
Előzés? - nos az a jaramai futam is attól legenda, mert az öreg Villeneuve-t körönként kétszer is megtámadták. -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen...erősen gyanús a Redbull.Képtelenség,hogy tavajhoz képest idén is ugyanaz a felállás,semmi se változott...Valami bűzlik a RedBull istállójában,és ha valaki ráakad,abból lesz csak igazi botrány(talán elszedik Vettelke kupáját?)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére

darál0w:
Nem kell moziba menni a mozihoz, az is biztos
(na cimbi, hogy tetszett az első futam? volt eredmény?
) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mi lesz itt még....

-
Motion_Blur
félisten
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az egyik oka az lehet a bib törésének, hogy az idei McLaren már nem olyan, mint a tavalyi "rake" / az autó előredőlésében. A 25-ös kvázi az út síkjával párhuzamosabb, kisebb előredőléssel rendelkezett a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. Idén már egy elég decens rake-je van, így a bib is jobban/többet nyaldoshatja az aszfaltot (a 10 mm-es Jabroc* csúszótalpból 1 mm-t koptathat az egész futamon) és jobban ki lehet téve a sérülésnek.
*Aki még nem hallott volna róla, a Jabroc egy speciális tömörített laminált faanyag. A keményfák naturális természetükben azért nem ennyire ideálisak, mert nem annyira kalkulálható a kopásuk, mint a Jabroc-nak.
-
hoffman_
nagyúr
Gondolom nézted a futamot. A végén, mikor beállt a 3 dobogós versenyző - kis édes Petrov, nem tudta mit kell és elrontotta, egyem a szívét
Szóval akkor, Charlie Whiting durván nézegette a kocsikat, főleg a redbullt. Ha meglenne a kép, akkor legnagyobb poén(?) lenne odaollózni, hogy azt gondolja: Mi a frásztól ilyen gyors ez? 
-
D.Orion
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Fogalmazz inkább úgy, hogy nem csak itt van a trükk. Tegyük fel, hogy az első szárnnyal nyernek 0.3sec-et. A jól irányított kipufogó gázzal a többiekhez képest még 0.3-mat. Akkor adjunk a hátsó szárnynak és a kocsi aljának még 0.3-mat és máris 1 másodperc előnyük van körönként. A maradék 0.5-öt meg tudjuk be Vettel áramvonalat arcának.

tomic: Röviden az autó egésze egy nagy trükk és egyben zseniális tervezés. Nagy egészben kell nézni a dolgokat, ekkora előnyhöz nem elég egy dolog.
(#25283) hoffman_: Petrov az újságíróktól nem tudott befordulni a neki szánt helyre, mert el kellett volna ütnie minimum ötöt belőlük.
-
tomic
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
2.5 cm akár 1 másodpercet is jelenthet. De mint látjuk ez nem 2.5cm hajlik.
Amúgy te mire gondolsz mi a trükk?
Hofman: Ha csak a fele igaz akkor is sántít valami. De főleg a szabályzat!
Nem véletlen van tele a net a képekkel. Kedves (szimpatikus) Csárlink mikor lép erre? -
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Na, akkor jöhet a bulvárcikk ami leírja, hogy Hamilton-nál nem simán letört a bib, hanem szándékosan rosszul volt felrakva, hogy az első szárny lejjebb mehessen.

-
tomic
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kerst 6.6 másodpercig használhatják . Ez meg fent van az összes kanyarnál!
hoffman: olvasd végig [link] -
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hm. Ez viszont kellemetlen. De arra bezzeg van eszük, hogy fityegő-libegő flexi, határsúroló szárnyat dobjanak össze, a kers-t meg már nem tudják rendesen berakni

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De mivel ilyen gyatra KERS-ük van bent, elvileg(ha jól tudom) könnyebb is, tehát helyben vagyunk.
Pá:
Nem hiszem, hogy mindent megmagyaráz, de akkor egynek jó. Sajnos.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem lehet egy kalap alá venni a kettőt. Aki látta az időmérőt, nagydíjat és nem csak nézett, hanem látott is mikor egy McLarent szemből mutattak, észre lehetett venni, hogy még midig eléggé merev az eleje és pattog. Ez megrázza a szárnyat is. A videókészítő szépen elkaphatott egy ilyen részt is (tudatosan vagy véletlenül), lehet, hogy Red Bull fan és/vagy anti-McLarenes.

Darren Heath ["needless to say McLaren went bonkers"
] munkájára többet adok.És azon sem az oldallapok a durván furcsa, hanem a szárny központi szekciója. Azt tessék összevetni.
Mert a bibnek akadályoznia kellene az ilyet:
-
hoffman_
nagyúr
Lejárt a mod, bocsánat a floodért.
Jaj, és ezen kibuktam. Oliverda linkelte asszem. Horner de egy pökhendi egosita sz@r
Szívből remélem, hogy a McLaren elveri őket, főleg hátrányból. De akár a Ferrari is, ha pedig pont Schumi alázná le Vettelt egy futamon, atya ég, de boldog lennék. Nagyon lenéző a link alapján feltételezhető hozzáállása. Másfél éve még egy senki volt a Red Bull, a két másik nagy csapathoz képest sehol se volt. Jó, hogy beindult a szekér, de azért ne verjük a plafonba az orrunk. -
hoffman_
nagyúr
Nem lehet Titeket követni. Nem vagyok otthon egy napig, és 3 oldal lemegy, amin van vagy 25 hozzászólás, amire szívesen reagálnék.... Amúgy pedig maximálisan támogatom Oliverdát. Nem csak azért, mert tudja a frankót McLaren téren(
), hanem mert igaza van a puffogás terén is. Én speciel rohadtul nem unatkoztam a futam alatt. Egyrészt tényleg első futam, mit várunk. Szerintem pont elég volt arra, hogy bemutatkozzon pár új szabály - de ne mutasson meg mindent belőlük. A DRS parázs vitájába nem szállnék be - szerintem jó hogy van, de lehetne más/jobb is.Én személy szerint alig várom a következő futamot, az egyetlen ami miatt képes vagyok felkelni minden nap, mert tudom hogy már csak "10" nap...
Aki szintén örülne, ha Bari féle dilettánsok, és a többiek hagynák kibontakozni a Merci-t, illetve Schumit, annak egy kis szívszorító
Annyira elszomorodok, ha megnézem, tiszta ciki ^.^ Tényleg mekkora versenyző volt, atyaég
Szívből remélem, hogy idén villant valamit, legalább az íze kedvéért.mod:
A fölöttem zajló párbeszédhez: mennyit számít ez a pár centi az első légterelőn? Úgy kérdem, hogy tényleg nem tudom. Nem hinném, hogy nagyon sokat, de ha mégis, akkor örülök, mert van (már legalább egy) ok, amiért tudom, hogy miért mennek megint a redbullok minta gép...
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez szemből miért nem látszik?
-
tomic
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ott a másik tetű banda is!!!!
Nem véletlen ,hogy tavaly szabálymódosítás után a red bullok lassultak majd megtalálták a kiskaput és azt fojtatják idén is!
Nem kéne egy kézzel fogható kiskapuk nélküli szabályt hozni? -
tomic
addikt
Megint csalnak az ártatlanok!!!!
-
qfm
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én is a mercin buktam sokat, meg azon hogy alonso megelőzte webbert ez további 10 pontba fájt

-
Pá
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nehéz elfogadni az igazságot, ugye?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Tőled nem is vártam más választ..
-
Male
nagyúr
Itt van rendes verzió... ebben talán nincsenek hülyeségek.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Nowhereman
üzenetére
Próbálok segíteni megfejteni, hogy hogy került képbe Schumi Barichelloval kapcsolatban: ha Barika olyan rohadt nagy akcióhős, mint ahogy te azt állítod és csupán akciózásból, az előzést hiányoló nézők igényeinek eleget téve ment bele egy olyan előzésbe, amire egy szakavatatlan egységsugarú néző is megmondta volna, hogy nem sok jó fog kisülni belőle, ezzel kiejtette egy pontszerzésre esélyes versenyzőtársát (mindezért kapott egy boxáthajtásos büntit, amit Button is kapott egy kanyarlevágásért, holott a két dolog szerintem nem említhető egy lapon, de ez most más téma), szóval ha ekkora akcióhős, akkor miért is volt az a cirkusz tavaly a HRingen, amikor Schumi kicsit kiterelte a falhoz? Na így jött a képbe az öreg csak, hogy megértsd.
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Mióta ő a tehetségkutató főmufti? Van erről valami hír esetleg? Mert szerintem az ő hatásköre megáll a Torro Rosso-nál.

-
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Motion:
Ennek az egésznek mi köze Schumacherhez? Mert tudtommal a te kompetenciád ott merül ki, hogy Schumacher über alles és kész!
-
Nowhereman
őstag
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Mi köze van Tost-nak Webber-hez vagy egyáltalán a Red Bull-Renault csapathoz? Szerintem még mindig semmi...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Onnan, hogy maga Tost Úr feküdt be Webber autója alá a verseny előtti éjjel. Nem kérdés, szabotázs történt.
Tényleg paranoiás vagy. Nem tudod elfogadni hogy Webber gyengébben teljesített. Nézd meg a tavalyi évadnyitót. Ott is gyengébb autót kapott? Vagy Massa-nak is menet közben lőtték szét a verdáját, hogy 50mp(!!)-el verte meg a Alonso, aki 15 körig mögötte autózott??
Rubinnyó akcióhős? Amikor Schumacher rászorította a falra, akkor egyből összef*sta magát meg fekete zászlóért ordibált, pedig senkinek nem lett semmi baja, most meg szimplán megtorpedózott egy másik autót.
Nyugodtan éltetheted tovább a lúzer-sort (Quick Nick, Webbo, Bari), de az összeesküvés-elméleteiddel csak kinevetteted magad

-
proof88
addikt
-
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
A különböző állapotú gumik - hát valszeg ez a legtöbb előzés oka. Ilyen szituban még Vettel is le tudta előzni gombost...
Ha meg hiányolják a mélyen tisztelt fórumtársak az akciókat, akkor miért kell habzó szájjal azonnali nyugdíjaztatását követelni egy olyan akcióhősnek, aki mellényúlt. Birka vörös ködben versenyzett, kötve hinném, hogy nem egy reflex volt nála, hogy meg próbált bevágni Rosbergson mellé.
Nekem a hétvége csúcsa mégis az volt, amikor Tost a verseny után egy-két órával Webber gyengélkedését egy bizonyos műszaki hibának tulajdonítja.
Nos, nem az az érdekes, hogy Tost nem esik szokás szerint neki Webbernek habzó szájjal, hanem: HONNAN A FRANCBÓL TUDJA MI VAN ELROMOLVA EGY VERSENYAUTÓN EGY OLYAN EMBER, AKI AZT SE TUDJA VAN-E KERS A JÁRGÁNYBAN, VAGY NINCS, MÉG A VERSENY UTÁNI ÁTVIZSGÁLÁS ELŐTT? /megj. olyan hibára utalt, ami teljes vizitet követelt!/ -
D.Orion
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Malajziában majd kiderül, hogy mire képes a DRS. Én a FIA helyében pénteki napon némi tesztet hajtatnék végre. Felküldeném a versenyzőket körözgetni és az egyenesekben egy illetve két másodperces lemaradásokkal futtatnám a kocsikat. Ha az jön le a tesztből, hogy igenis 2 másodpercnél is megfelelő pluszt nyújt a rendszer, akkor engedném használni nagyobb lemaradás esetén is.
Az a baj, hogy nem gondolták végig, hogy mégis mi legyen ez a követési távolság ahol bevetheti. Az ilyen 10 másodperces távolságokra én pl. már ellenzem, mert igenis tessék önerőből utolérni a pilótát. A védekező félnek is kell esélyt adni, de a támadónak is. Ez az egy másodperc szerintem kevés, szerintem 4-5 lenne a max amire engedni kéne.
Talán úgy lenne tökéletesebb a rendszer, hogy csak akkor lehessen használni nagyobb(4-5 másodperces) üldözési távolságoknál, hogy ha anélkül is fel tud zárkózni a pilóta az előtte haladóra. Ha sikerül megközelíteni önerőből mondjuk 4 sec-re, akkor rá lehet szabadítani a DRS-t a pilótára. Ha nem megy önerőből a támadás, akkor meg minek... Azért nem kell senkit megelőzni DRS-el, hogy utána majd feltartsa, mert DRS rendszer nélkül lassabb. Szvsz, akkor a hátsó pilóta simán lenyomja DRS-el, igaz így egy oda-vissza előzést láthatunk, de a helyezés nem fog változni.
Ui.: A hsz persze nem csak neked szólt, csak a cikkre reagáltam így.
-
qfm
őstag
Kiírták a http://predictor.castroledgerankings.com/ -on a pontokat,
Total Points: 44
59-76.helyig van ennyi pontja az embereknek.
Kíváncsi lennék hányan játszanak összesen. Esetleg ha valaki még próbálta (itt volt linkelve korábban), hány pontot kapott?
Mod: megvan hányan játszottak: 4837
-
Oliverda
félisten
válasz
Atlantis
üzenetére
Elég nagy az arc, ez tény. Na majd meglátjuk, hogy ki nevet a végén.

...és még Dennis-re mondták anno, hogy nagyon unszimpatikus.

mod:
Az FIA pontosít a hátsó szárnyra vonatkozó szabályon
Erre kíváncsi leszek. Szerintem idén ötször megváltoztatják, aztán jövőre betiltják. Csak azért, hogy ne csalódjunk a döntéshozó képességükben...
-
Atlantis
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az. Ha nem volt eső, gyakorlatilag semmi nem történt a pályán. Egy cserével végigmentek, boxban előztek, stb. Műszaki gond is ritka már, mert agyon van szabályozva minden.
-
Atlantis
veterán
Dögunalmas futam volt, ennél sokkal jobb ausztrál versenyek szoktak lenni. Sehol egy SC, semmi, unalmas körözgetés. DRS még akár jó is lehetne, ha nem lenne ennyire korlátozva a használata.
Én ezt a Vettel gyereket nem komálom, vagy talán nem is őt, hanem a Red Bullt. Igazat adok Hamiltonnak, csak egy italgyártó, szégyellhetik magukat a nagy múltú gyári csapatok, hogy lenyomják őket már második éve. Mercedest még nem írnám le, versenyen nem sok esélyük volt mutatni valamit, ill. Rosberg nem ment rosszul, míg az a nyomorult öregúr el nem találta. McLaren pozitívan meglepett, remélhetőleg nem csak erre a pályára érvényes a jó forma. Ferrarit szintén nem írnám le, Ausztráliában ritkán mentek jól. Petrov dobogójának örülök, szegény Kubica asszem átkozhatja magát, nem rossz a Renault. Heidfeld talán belejön, tud ő ennél többet is.
Summa summarum: ez még csak egy verseny, ráadásul hűvösebb is volt az átlagosnál így a gumikról is korai lenne messzemenő kijelentéseket tenni. Szerintem amúgy jót tett gyártócsere vagy még inkább a lágyabb keverékek preferálása, így legalább többször is cserélniük kell. Már csak a verseny közbeni tankolást kéne visszahozni.
Félek, ez a szezon még rosszabb lesz, mint a tavalyi. Persze azért nézem, mert hátha mégse...

-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kiszerelték már pénteken az autóból.
-
D.Orion
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én úgy olvastam, hogy bent volt a kocsiban, csak ki volt kötve. A súlyelosztás miatt bent hagyták.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nah, akkor lesz ebből 1.5s is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Én azt olvastam hogy megbízhatósági problémáik voltak. Hogy ez konkrétan mit jelent...
Egyébként most szombat/vasárnap egyáltalán be volt építve az autóba és nem használták ('kikötötték'), vagy ki is szerelték? Mert az is elképzelhető hogy köridőben többet hozott ha nem volt beszerelve

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Jaws" (Richard Kiel) a korai James Bond filmekből.
mod: A 35 fokban már nem lesznek túlmelegedési problémáik?

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem már a "Redbull előz Redbull-t" szituáció is csak akkor jöhetne létre, ha Webber van elől, és még neki is bénáznia kellene.
Bármelyik másik autó előz RedBull-t szituáció ezzel ki is esett, ideális körülmények között. Jó, ha valaki tudna menni velük, de az előzéshez kell a 1,5sec. Ennyit meg nem ér a szárny + full KERS sem. -
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
Miután elindultak, Hamilton akkor is hiába nyomkodta a Kers -t. Én még emléxem a 2009-es évre, itt Melbourne -ben. A rajtnál mikor a két Ferrari megnyomta a Kers -t, alaphangon állva hagyták a körülüttök állókat. Látható volt az a plusz lóerő. Ellenben itt Vettel elindult, és Hamilton még csak nem is közelítette, ráadásul Webber is simán mellé ért.
Szvsz, nekem az jutott eszembe, anno a gyári Renault csapat, talán 2004-ben tudott ekkorákat rajtolni. Akkor még ugye volt rajtautomatika, de ha vissza emlékeztek, brutálisan kilőttek a rajtoknál. Csak arra akarok kilyukadni, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy az RBR-eknek sincs nagy szükségük a rajtnál Kers -re, mert alapból kedvezően viselkedik olyankor az autó.
Ettől függetlenül még rontani lehet, de ha Haminek ideális lett volna a start, akkor sem gondolom, hogy megfoghatta volna. 
Amit mondtál, az teljesen rendben van. Futam közepén hátrány lehet. Persze akkor, ha valaki gyorsabb tud náluk lenni. Arra most nem igen látok lehetőséget. Egyébként lenyilatkozták, hogy olyan pályákon bevetik, ahol sok a hosszú egyenes.
Webber -el kapcsolatban én is így vagyok, szvsz idén az RBR elintézi, hogy ne legyen kérdés, ki az első számú pilóta.
De ugye ez már tavaly is így volt, Vettel a kis kedvenc, bár félig-meddig érthető is, csak túl látványosan csinálják. -
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Vettel nagyot rajtolt, piszok jól elkapta....Lewis-nek elmondása szerint kipörögtek a kerekei, de szvsz ez a rajt inkább Vettel érdeme volt mint Hamilton hibája....az tény hogy Hamilton-nak nem sikerült jól, mert Webber meg tudta támadni. De Vettel látványosan nagyot rajtolt mindenkihez képest.
A KERS szinte semmit nem számított....egy olyan rajtnál ahol nagyobb a távolság az első kanyarig talán támadhatóak lesznek a Red Bull-k, de ha Vettel ekkorákat rajtol akkor kérdéses hogy a KERS segít-e ebben a többieknek.Ettől függetlenül ha a Red Bull nem használja a KERS-t az szvsz sebezhetővé teszi őket az idény során, Egy hosszabb egyenes, és a KERS+a szárny nyitása el fogja őket kapni, nagyon kevés hiányzik.
Továbbra is úgy gondolom hogy a McLaren-ben nagyobb a fejlesztési potenciál.
...és a többi futamon arra leszek kíváncsi hogy Webbo és Vettel azonos autóval megy-e....mert eddig nem úgy tűnik.. -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Mi van, élvezed?
Tavaly vártam a Te általad jósolt mekis csodát, de valahogy nem érkezett meg. Csak a bénázás ment. Ennyit arról, ki mit mond. 
A tavalyi év pedig azért lett izgalmas, mert az RBR sikeresen eltolta, amit csak el lehetett. Idén ahogy nézem ez máshogy lesz."Bízok benne, hogy a Red Bull nem nagyon fogja tudni használni a KERS-t. Akkor talán lesz esély arra, hogy lerajtolják őket"
Mester, és akkor azt mond már meg nekem, hogy Vettel Kers nélkül miért tudta állva hagyni a mezőnyt a rajtnál?

-
MPowerPH
félisten
válasz
mrlujoak
üzenetére
Hát, én továbbra is azt mondom, hogy ennyi idő alatt nem volt csapat utasítás, mert nem lehetett. És nem lassú volt, csak gumival nem bírta, Alonsonak jobban sikerült kigyorsítania. Ez ennyi, Buttonnak amikor levágta, egyből lassítani kellett volna. Erre ő mit csinált? Nyomta neki, mert vagy 2s-re otthagyta Massa -t. Esze ágában sem volt visszaengedni, de ezt lenyilatkozták ők is.
-
Oliverda
félisten
válasz
Qorthral
üzenetére

Olvass el kb. innen kezdve pár 10-20-50 hozzászólást.

Amúgy számomra a hétvége egyik nagy csalódása a Lotus. A mostani futam alapján majdnem ott állnak mint tavaly ilyenkor. Mondjuk A Ferrari-tól is többet vártam, bár őszintén szólva nem bánom, hogy sebességben a McLaren mögött voltak a hétvége folyamán.

Bízok benne, hogy a Red Bull nem nagyon fogja tudni használni a KERS-t. Akkor talán lesz esély arra, hogy lerajtolják őket, illetve a lassabb kigyorsításokkal teli pályákon (pl. Monaco) az időmérőn is nagy hátrány lesz a hiánya.
-
Qorthral
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ebből nekem is elegem van, hogy minden "okos" az első futam után temeti az évet, elmondja, hogy midnen futam unalmas lesz, augusztusban Vettel VB, akik ma rosszul mentek azok tehetségtelenek vagy nyugdíjazandók, akik jól, azok nagy tehetségek... Ugyan mikor lett divat a Formula 1-ben egyetlen futam után ítéletet hirdetni 24 versenyző további 18 futama "felett"? Pláne hogy ez az egy futam az Ausztrál GP, mely nem igazán mérvadó a szezon hátralevő részére nézve. Ráadásképp szerintem nem volt ez rossz verseny annak, akit a győztesen kívül más is érdekel ebből a sportból...
Jók a linkjeid, remélem ez az oltsá kicsit elhallgattatja a nagyokosokat
Gondolom másoktól is könnyen találunk hasonló érdekességeket, ha kicsit is keresgélünk ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Male
nagyúr
Heidfeld autója: ezzel nem csoda, hogy lassú volt...
-
Sanya595
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Mig a csapatrádió gombját megnyomhaták volna,már Alo elötte volt.
Közze nem volt ehez a csapatnak.Jahh.......és ha csak úgy tudta volna vissza engedni,hogy ezzel búkik 1 poziciót,mert ott volt mind a 2 ferka,akkor is ez lett volna a szabályos.
Volt már ilyen,hogy vissza engedést kihasznált egy 3.-dik pilota,ez benne van. -
Pá
addikt
Barikának, hogy volt 4db lágy gumis etapja, amikor az időmérőre és a versenyre összesen 3 szettet kapnak? Futam közben fel sem tűnt, hogy ennyiszer cserélt volna.
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az előzés után volt egy hosszú jobbos, majd egy sima jobbos - itt Alo mellette volt Massának,(Ide már eleve be sem fért volna Button, és így a 2 ferrarit engedte volna maga elé, ha mégis visszaadta volna a jogtalanul szerzett előnyt) majd a jobbosból kigyorsítva Massa feltűnően lassan tolta, így Alo simán elment mellette (0:28).
A harmadik jobbosban pedig már Button mögött Alonso volt, az ominózus "előzést" követő 15-ik másodpercben...
Így kicsit furi a helyzet, mert max annyit tehett volna Button, hogy azonnal "satuzik" és a hosszó jobbosban elengedi Massát...

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mrlujoak
üzenetére
Azért azt illik megjegyezni, Massa eléggé tolta (eröltette) neki, és még így is lassabb volt Alonso-nál. A védekezős körei alatt valszeg a gumit is rendesen lezabálta, s miután Gombos elment valszeg visszavett a verdából. Szvsz, ha legálisan előzi meg, akkor is elengedte volna Alonso-t...
Csapatutasítás terén meg Börni bá' véleményét osztom. Ez csapatjáték is, és a pilóták zöme félévig nyílt sisakkal küzdhet.
Ha az 'én csapattársam' számottevően gyorsabb nálam, saját érdekem is, hogy minél előrébb végezzen, mert ezzel (mostmár) sokkal több pontot rabol az 'ellenfeleimtől', mint tőlem.Vagy rosszul látom?

-
MPowerPH
félisten
válasz
mrlujoak
üzenetére
Pár kanyarral később? Az eset után azonnal megelőzte Alonso Massa -t. Mire a csapat reagálhatott volna, már Massa sokkal mögöttük volt. Érthető volt Alonso manővere, mivel tavaly pont ilyen helyzetben volt végig beragadva Massa mögé. Most kihasználta a lehetőséget, hogy még véletlenül se fordulhasson ez elő.

Ráadásul Button nem is akarta visszaengedni, meg is mondták, a sportbírók döntésére vártak. Pedig evidens volt, hogy bünti lesz, mert mögötte volt, amikor levágta a pályát. Akkor el kellett volna venni a gázt, és visszaengedni.
-
válasz
darál0w
üzenetére
Nem merek belemenni a részletekbe - meg ugye már a csapatutasítás legális - de nehezen képzelem el, hogy ne vették volna észre a lehetőséget, hogy Buttont félre állítsák ezzel a húzással...
Természetesen - a félreértések elkerülése végett - a büntetéssel teljesen egyetértek, Button ott előzött, ahol nem szabad.
Massát azonnal vissza kellett volna engednie, de pár kanyarral később már nem is Massa volt közvetlen mögötte...

-
darál0w
Jómunkásember
-
JColee
őstag
Még azt akartam kérdezni, hogy nem volt haminek valami műszaki problémája? Splitter, vagy mi a fene eléggé szántotta a talajt.
-
Csalódott vagyok a futamot illetően.
Nagyon.Nem igazán voltak izgalmak, Vettel kocsijának orra szinte szántotta a talajt
, a verseny után kizárnak egy csapatot (Sauber) olyan "hiba" miatt, amit már a futam előtt is észre kellett volna venni... 
Button hülye volt - a csapattal együtt - mert mégis mit gondolt, amikor nem engedte vissza Massát?
(egyébiránt a Ferrari gerinctelen volt, hogy rettentően hamar "engedték" Alonsot Massa elé a Buttonos mutatvány után...
)A Mercedes GP hagyján, hogy gyengén muzsikált a 7végén, de előbb Schumit tolták meg hátulról a rajtnál, sérülést okozva ezzel, majd az öreg (Rubens) beleszáll oldalról a másikba...

Hamilton szépen ment, csak gratulálni tudok neki!
A Force Indiák meg szépen felcsorogtak a pontszerzők közé, így "csak" a Mercedes GP kiesése miatt fáj - de nagyon - a fejem

A DRS meglétének fontosságát még nem láttam, na de ne törjek pálcát egy megoldás felett, amíg csak ennyi ment le a szezonból.
A Redbullok meg olyannyira lent hordják az orrukat, hogy nem hiszem el, hogy az FIA szemét nem veri ki...

-
Motion_Blur
félisten
válasz
jones965
üzenetére
Amire válaszoltál ott nem a KERS-ről volt szó, hanem a DRS-ről

Egyébként a KERS akkumulátorai kb. 2 féktáv alatt a nulláról teljesen feltöltődnek szal ha 16mp-ig szeretnék használni az nem lenne gond, csak mondjuk 2x8mp lenne ideális, vagy minden mérési pontnál (vagy a pálya adott 3 pontján) kapnának 3x5mp-nyi egységet.
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mobil flották
- Cyberpunk 2077
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tuti, hogy most is ő adta a McLarennek a matériát (nem szükségszerűen, amit Twitteren felfedett, hanem annál is jobbakat és természetesen maximum felbontásban.)
Szívből remélem, hogy a McLaren elveri őket, főleg hátrányból. De akár a Ferrari is, ha pedig pont Schumi alázná le Vettelt egy futamon, atya ég, de boldog lennék. Nagyon lenéző a link alapján feltételezhető hozzáállása. Másfél éve még egy senki volt a Red Bull, a két másik nagy csapathoz képest sehol se volt. Jó, hogy beindult a szekér, de azért ne verjük a plafonba az orrunk.
), hanem mert igaza van a puffogás terén is. Én speciel rohadtul nem unatkoztam a futam alatt. Egyrészt tényleg első futam, mit várunk. Szerintem pont elég volt arra, hogy bemutatkozzon pár új szabály - de ne mutasson meg mindent belőlük. A DRS parázs vitájába nem szállnék be - szerintem jó hogy van, de lehetne más/jobb is.