Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
heheh...ki lesz a leggyorsabb másolo?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
D.Orion
üzenetére
Akkor kiderülne a turpisság, és látná mindenki, hogy Vettel nem is olyan gyors. Ennyi lenne. Lehet, hogy nem lenne gyerekjáték, de biztos, hogy Hamilton verné. Egyébként meg Hamilton nagyon szereti Sennát, és bízom benne, hogy már elég lojális lett ahhoz, hogy egyenlő legyen a neve a McLaren-nel. Ez azt is jelentené, hogy nem igazán akarna új csapatot keresni. Pláne, hogy a McLaren meg tudja fogni a RBR-t.
Motion_Blur: Ez már igaz.
-
Tomeee80
csendes tag
http://overdrive.web4.hu/cikk/f1-a-mclaren-feljelenti-a-red-bull-csapatot
Szárny-háborúznak ismét a csapatok

-
cyberkind
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Persze hogy nem, ezért vannak a kocsik orrán a számok !

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csak éppen nem mondják meg a csapattársaknak, hogy ki-ki.
-
Templomegere
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére

-
D.Orion
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Vettel és Hamilton egy csapatban?
Gyanítom, hogy minden egyes futam után nagyon nagy ajtócsapkodások történnének. Egy egy kis világháborút le-le játszanának egymás közt.Vagy majd Vettel elmegy a Ferrari-hoz Alonso mellé és Webber megkapja Hamilton-t?
Egyiket se tudom elképzelni. Vettel és Alonso is megölné egymást. -
hoffman_
nagyúr
Elmehetnek a bús pi***ba, tudják mikor. Személyesen fogom megakadályozni azt a szignót, ha esetleg erre vetemedne, de természetesen nem fog.
más:
Örülök, hogy örül, de a Force Indiához hasonlítani magukat? Kicsit már túlontúl szerény a srác...

-
hunnylander
őstag
válasz
Templomegere
üzenetére
Annak a Motorsportál cikkecskének az információtartalma közelít a nullához. Csak a lényeget hagyták ki belőle.
Oldalnézetek:
[link]
[link]
[link]A megoldás eredménye szemből:
[link]
[link]Az orrhegy és a szárnytartó longitudinális erőhatásra rugalmas, a szárnyteszten vertikális terhelés van csak a oldallapokon.
A szabálytalankodást csak [a neutrális középső szárnyrészre ható] longitudinális terhelésteszttel lehet beszüntetni.
És a megoldással a Red Bull a neutrálisnak (=sem felhajtóerőt, sem leszorítóerőt létre nem hozónak előírt) középsó részt is leszorítóerő-generálóvá varázsolja.
Technikailag és szabályszerűen a longitudinális terhelésteszt bevezetésének semmi akadálya.
3.15 Aerodynamic influence :
With the exception of the cover described in Article 6.5.2 (when used in the pit lane), the driver adjustable bodywork described in Article 3.18 and the ducts described in Article 11.4, any specific part of the car influencing its aerodynamic performance :
- must comply with the rules relating to bodywork ;
- must be rigidly secured to the entirely sprung part of the car (rigidly secured means not having any degree of freedom) ;
- must remain immobile in relation to the sprung part of the car.
Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the ground is prohibited under all circumstances.
No part having an aerodynamic influence and no part of the bodywork, with the exception of the skid block in 3.13 above, may under any circumstances be located below the reference plane.
3.17.8 In order to ensure that the requirements of Article 3.15 are respected, the FIA reserves the right to introduce further load/deflection tests on any part of the bodywork which appears to be (or is suspected of), moving whilst the car is in motion.
A vastagított részek fordítása:
Minden körülménynél tiltott bármilyen eszköz vagy kialakítás, ami arra van tervezve, hogy csökkentse a távolságot az autó rugózott része és a talaj között.
3.17.8 Azért, hogy a Cikkely 3.15 követelményei be legyenek tartva, az FIA fenntartja a jogot további terhelés/hajlékonysági tesztek bevezetésére az autótest bármely részén, ami rugalmasnak tűnik (vagy annak feltételezett), mikor az autó mozgásban van.
(A 3.15 értelemszerűen a hajlékony, rugalmas elemeket tiltja.)
-
P00By
nagyúr
Haug: A Mercedes gondok nélkül sincs a Red Bull szintjén
Most meglepődtem!

-
eXodus
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha az a piros színű kocsi lesz, akkor nem gond.

-
eXodus
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt nem értem miért nem lépnek eggyel tovább. Az összes szárny/kiálló aero ellem legyn felxis.

Ha az első szárnyom megy akkor:
Hátsó szárnyon is.
Nagy sebességnél elhajló tükör.
Vagy akár diffúzornál is bevezethetnének ilyen hajó részeket.
stb -
Oliverda
félisten
-
Pá
addikt
Fuh, nemtom, én aszfaltos részt nem láttam, de persze nem jelenti azt hogy nincs, mert elég felületesen futottam át, csak a front winges részekre koncentrálva és most marhára nincs kedvem újra megnézni, mert g*** hosszú.

Ezek az idióták mit műveltek? Sportágat tévesztettek? De legalább a kocsijuk jó strapabíró.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hungaroringen nekik is hajlott elég rendesen, de nem olyan mértékben mint a Red Bull-nak. És az FIA által meghozott módosítások után (mérés) már nem hajlott nekik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Volt, csak úgy emléxem a szigorítások után pl. nekik módosítani kellett rajta.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tudtommal a Ferrari-nak már tavaly is volt flexi szárnya, és hozott is a konyhájukra.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nah, akkor kíváncsi vagyok kinek sikerült lemásolni először, és ezt követően az FIA mikor tiltja majd be.

-
Male
nagyúr
A ref. sík min távolsága van megadva, és ahhoz képest meg minden, nem? Én így tudom, de nem néztem utána, csak amiket olvastam másoktól, abból ragadt meg.
Tavaly volt itt erről egy hosszabb beszélgetés, ott merült fel az is, hogy mérhetnék folyamatosan a távolságot is menet közben... erre hoztam fel pont a kerékvetőket emlékeim szerint
/Aki nagyon unatkozik, az visszakeresheti
/Egyébként meg azon az állásponton voltam, hogy a hajlékony szárnyakat hülyeség tiltani...
- mert képtelenség normálisan ellenőrizni (kivéve szélcsatorna, de az meg drága módszer, és az összes szárnyat le kéne ellenőrizni, amit az év során felhasználnak, azokat megjelölni, stb... és ez rohadt sok munka, költség... ja, és a komplett autót kell mindig bepakolni, mert ugye a szárny rögzítése is lehet a trükk... legalábbis RBR-nél most épp az a verzió kering, hogy az egész orr lehajlik)
- mert nem hinném, hogy ma is olyan veszélyes lenne még, mint amikor tiltani kezdték (esetleg büntetés, ha ütközés nélkül letörik, aztán máris megépítik olyanra, hogy ne szálljon el, mint régen pár hátsó szárny).
- a zöldülést is ráfoghatják, hiszen nagy tempónál csökkenne a légellenállás, így kevesebbet eszik az autó
- a másik mögött haladva is lenne tapadás talán, hiszen a szárny a kevesebb levegő hatására kevésbé hajlik meg, így javul a "hatásfoka" (bár nem vagyok aero szakember éppenséggel, de szerintem lenne ilyen következménye is)
- mert egy fejlett technika... cseppet modernebb, minthogy mechanikusan mozgatjuk a szárnyat (DRS)Az új döntés kapcsán: Kíváncsi vagyok, hogyha majd a csapatok sorra lemásolják, és az aszfalton csúsznak a szárnyak, akkor mikor találja ki az FIA, hogy nem felel meg a szabályok szellemének, és tiltja be az egészet

-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ferrarinál és Mcinél sejtették, hogy már bejelentették az új első szárnyat?
-
Motion_Blur
félisten
FIA: A Red Bull első szárnya legális
Na akkor lehet nekiállni másolni, ami már lassan 1 éve nem sikerül senkinek

-
shteer
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
szerintem felesleges forradalmi elméleteket gyártani - egy versenyen vagyunk túl, nekem a tavalyi is bejött és remélem ez sem lesz unalmas - most minden csapatnál megy a fejlesztés-tervezés hogy beérjék a gyorsabbakat
a nagyobb KERS vagy hosszabb DRS használatot sem támogatom, ezek hiánya vagy az esetleges meghibásodások által még nagyobb hátrányt szenvednének a gyengébbek
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Értelem szerűen ezt a bugyuta idő-limitált "boost"-hülyeséget el kéne felejteni a francba.
Ha tényleg olyat akarnak, ami a közúti verdák hasznára válik, akkor ide is állandó hibrid erőforrás kell.
És ha mindenképp ragaszkodni akarunk az előzés-segítéshez, a +80 lovat meg lehet oldani úgy is, hogy az elektronika engedjen többet a motornak. +1000 RPM, vagy hasonló...
Nem volna nehéz ezt úgy megcsinálni, hogy jó legyen. A probléma szerintem az, hogy a csapatok torkán nehéz nagy változásokat fokozatmentesen lenyomni. Bár elvileg a V8-S4 átmenet sem épp gyaloggalopp, szóval ki tudja...
Kis csapatoknak nem oszt nem szoroz, hogy mit vásárolnak meg melyik gyártótól. Mennek a legolcsóbbra...
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
a motor KERS-el együtt x lóerőt 'tudhat'. Így a gyártóknak meg volna az a lehetősége, hogy a motorerő kárára hizlalják a KERS-t.
nem lenne olyan őrült - a max teljesítményhatár menne a motorba
-
Üdv,
Nekem van egy elméletem, miért küszködik a Forma1 évek óta az előzések hiányával. Szerintem a gond a költségek befagyasztásában és a túlszabályozottságban keresendő. Vagyis ha megvan adva egy bizonyos összeg, amit a legtöbb csapat kitud csengetni, akkor egy idő után azonos szintre kerülnek. Mint ahogy a top csapatok fél másodpercen belül vannak. (Jó a RedBull-t most ne nézzük, az külön kategória sajnos.) Így persze hogy nem tudnak előzni. Ehhez még hozzájön az is, hogy nincs meg a motiváció se, hiszen minek kockáztasson, ha már a rajtpozícióból megvan egy jó helyezés?Lehet hogy ha megint a határ a csillagos ég lenne, csak 2-3 csapat harcolna a világbajnokságért, de legalább lenne harc, nem csak két órán keresztül vonatozás. KERS, DRS, lágyabb gumik, ezek mind csak foltozások az alapvető hiba kijavítására.
Szvsz

-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Ennél egyszerűbb eljárás is lenne:
A függőleges terhelés mellett egy kis homlokfelületi terhelést is kellene adni a rendszernek szimulálva a légellenállást is.
Vagy elő kellene írni, hogy a szárny mondjuk kizárólag C35-ös szénacélból készülhet, így nehezebb lenne kerülni a kompozitokkal könnyedén átugorható izotrópitás és linearitási korlátokat... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
üzenetére
A FIA ilyen. Így működik. A motorteljesítményt is simán meg lehetne úgy adni, hogy motorpadon kimérve x lóerő és y newtonméter maximum. Nem kéne köbcentiket, fordulatszámot, dőlésszöget meg isten tudja hány adatot kőbe vésni azért, hogy végül ne legyenek a motorok erősebbek mint x lóerő és y newtonméter.
A rendelkezésre álló üzemanyag-mennyiség fixálásával a fogyasztást is be lehetne lőni. Ennyi...
A KERS se rossz dolog, de szabadabb kezet adhatnának a gyáraknak. Pl hogy a motor KERS-el együtt x lóerőt 'tudhat'. Így a gyártóknak meg volna az a lehetősége, hogy a motorerő kárára hizlalják a KERS-t. Motivációnak meg ott a tény, hogy a villanymotor sokkal nagyobb tartományban képes leadni a nyomatéka közel maximumát, vagy -kis időre- akár a névleges teljesítménye dupláját is.
Ezek mind olyan dolgok, amit én laikusként logikusnak tartok. Nem biztos, hogy tényleg működne is.
-
törölt tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
ennek az embernek az agyára ment a bagórágás

pedig régen ő volt a kedvencem... -
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Nekem is ez volt az első ötletem, de az FIA szerintem ragaszkodik a statikus mérésekhez. Legalábbis addig amig unalomba nem fullad a szezon.
Nyilatkozta Whitmarsh hogy annyira rövid idejük volt legyártani az új diffúzort, hogy az egészet titániumból kellett elkészíteniük kevlár helyett. Az pedig nem kicsi súlytöbblet.. McLaren akár a következő futamon odaérhet a Vettel nyakára és akkor már nem fogja érdekelni az FIA-t a flexi szárny. Nem mintha most érdekelné...
-
shteer
titán
válasz
manutdzoli
üzenetére
jobban illene ide a 'kipróbálja' szó
szó sincs arról, hogy otthagyja a rallyt -
manutdzoli
senior tag
Raikkönen a NASCAR-ban folytatja
Mindenesetre érdekes
-
Sanya595
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Igen,Én is egyettértek b-type-al,csak az a baj,hogy ez soha nem fog megvalosulni.
Az FIA mindig mindent ellenöriz meg beleköt mindenbe,de amitt kellene azt nem normálisan vizsgálják meg.Az ilyen aero-s ellemeket réges-régen szélcsatornában kellene tesztelni az FIA-nak. -
törölt tag
Sztem az a zavaró hogy miért ragaszkodnak egy mérési módszerhez ha az szrt sem ér?
Igen is kifogásolható....oké ne legyen az FIA egy gyorsreagálású csapat, bár néha tudnak azok lenni.
De ha egyszer hoztak már döntést aszerint hogy valami a szabályoknak ugyan megfelel, de a szabályok szellemiségének nem. (ami egy faxsák szvsz)
Na de mindegy, szal ha egyszer mát tavaly nyilvánvalóvá vált hogy ezekkel a mérési módszerekkel nem zárható ki a mérés lényege...azaz hogy egy szárny ne liftezzen.
Akkor miért használják továbbra is? Miért aggatnak nagyobb súlyokat....kicsit hülyeségnek tűnik.
Van szélcsatorna...az idény elején az FIA beméri az összeset, orrész első szárnnyal felfüggeszt, és 400km/h ráfúj..kész.
Amikor pedig valamelyik csapat fejlesztést szeretne eszközölni akkor szélcsatorna (ha van saját jó, ha nincs akkor a csapat csengeti), kimegy az FIA egy-két embere lecsekkolja és kész.Jelenleg számomra inkább az a bosszantó hogy nem, megvárják mire az egész világ rajtuk röhög, és akkor valamit kitalálnak, rém nyilvánvaló hogy egy aero elemet aero hatások közt kellene vizsgálni ha már van rá lehetőség, mennyivel megy? max 350-l...jó akkor nézzük meg 450-nél mennyit hajolhat.....orrész szárnyal fixál, mérési pontok hozzáfixálva, ventilátor felteker 450km/h-ra és pisszenhet a sör, már csak nézni kell..
-
[CS]Blade2
addikt
Nem hinném, a Renaulté szerintem egy mezei szárny lesz, csak jobb mint a mostani, mondjuk, hogy a betervezett fejlesztési csomag része. A Ferrari kérdéses, de, ha lenne olyan szárnyuk, akkor arra már hamarabb rájöttek, és még a portás is azon dolgozott volna, hogy el tudják vinni az első versenyre.
-
Nagymelák
senior tag
Csak halkan kérdezem meg,ha szabályos hogy a szárny ennyire hajlékony,akkor a többi csapat mért ragaszkodik olyan észvesztően a merev szárnyhoz?Nem lehet hogy mégsem szabályos?Mert gondolom egy rossz megoldáshoz nem ragaszkodna senki tavaly óta,főleg annak fényében hogy a Red Bull alázza a mezőnyt.
-
D.Orion
veterán
Kár, hogy nem nagyobb felbontásúak a képek.
A csupasz "oldalszekrényes" képet megnézném nagyban. 
-
kpal
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Van ott minek lehajlani

-
Pá
addikt
Most átnéztem a szabályzat idevágó részét, de nem találtam benne semmilyen ilyen részt. Egyébként nem is lenne logikus az aszfalttól megadni a távolságot, mert ennyi erővel minden kocsit ki lehetne zárni, amelyik egy picit ferdén hajt rá egy kerékvetőre.
Egyébként minden ilyen távolság a referencia síkhoz képest van megadva, ebben nem találtam idevágó részt, bár elég felületesen néztem át, mivel ki******* hosszú, de azért becsülettel átfutottam.

Az egyetlen rész a szabályzatban, amit találtam és bele lehetne kötni az ez:
"Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the ground is prohibited under all circumstances."
De ez meg megint túl általános és nem bizonyítható.
-
Male
nagyúr
Tudtommal nincs ezen a szinten belül (meg van adva a min. távolság az aszfalttól, aminél nem kerülhet közelebb), csak a teszten van a határon beül, ahol elhajlást mérnek terhelés hatására.
A Ferrari esetén is ezt mondtam, és itt is: nincs ezzel baj, kihasználtak egy kiskaput. Ez a dolguk... az FIA-é pedig hogy bezárja ahogy tudja ( vagy eljussanak odáig, hogy csak olyan szabályokat hozzanak, amit be is lehet tartatni... a csapatutasításnál már eljutottak idáig, ugyhogy talán nem reménytelen
). -
cyberkind
félisten
Lassan már annyira fognak hajlani a szárnyak, hogy el is törnek, és akkor neki csuccsannak a falnak, de jó is lesz majd az !

Beírtam a Red Bull Racing oldalán a keresőbe, hogy front wing, de semmit nem adott ki, valamit nagyon elakarnak rejteni !
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PazsitZ
üzenetére
Én is elfogult lehetnék, talán vagyok is, mert a McLarennek szurkolok? Teljesen mindegy. Szerintem nem fair* amit a redbull csinál, az én szememben egyedül Sumi csinálhatott ilyet a Ferrarival. Annak ugyebár sajnos vége, ergo több ilyennek helye nincs
De most nem fogok itt kardoskodni teljesen feleslegesen senki mellett. Lesz ami lesz, én - itt sokaktól különbözve - élvezem a futamokat, akármi van 
* És ezt nem féltékenységből mondom. Ha Whitmarshék csinálnák ezt, akkor ugyanúgy nem örülnék, én azt szeretem, ha nincsen semmilyen sumák a pályán.
-
Pá
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
"az lenne a fair, ha az FIA eldöntené, hogy szabad e hajlania, vagy nem"
Azt ugye tudod, hogy a jelenlegi fizikai ismereteinkkel lehetetlen olyan szárnyat készíteni, ami nem hajlik.
Innentől szabályozni csak azt lehet, hogy mekkora terhelés hatására mekkora lehet a maximális elhajlás. A jelenlegi szabály pontosan ezt teszi. És a mezőny összes tagja megfelel ennek a szabálynak. Vannak köztük gyorsabb meg lassabb autók.De mondom, ha neked van ötleted egy olyan módszerre, ami a jelenleginél egyértelműbb, tisztább helyzetet teremt, valamint egyszerűen és egzaktul mérhető, ellenőrizhető és betartatható, akkor azt szívesen meghallgatjuk.
-
sekli
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nagyon türelmes vagyok és próbáltalak rávezetni, de megpróbálom máshogy megközelíteni:
Most nagyon hajlik a RB szárnya, ez kétségtelen. Mit szólnál hozzá, ha fele ennyire hajlana az is túl sok lenne? És ha negyed ennyire? Szerinted a Ferrari szárnya a képen nem hajlik?*a dőlt betű az általad oly kedvelt ám a szabályalkotáskor kerülendő ún. szubjektív kifejezéseket jelöli.
-
PazsitZ
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Te még mindig nem vagy képes felfogni miről beszélnek neked?

Nem ütközik a hatályos szabályzattal = szabályos.Az egyértelmű, hogy a többi csapat merev szárnyával szemben nem fair, de feltételezem a következő futamon a fél mezőny ilyenekkel fog futni. Értem?
hoffman_ : Jelentem, én pont elfogult lehetnék a témában, mert Webbernek szurkolok, de más sem a Red Bullt akarja felmenteni, csak a nyilvánvaló hülyeség hajtogatását vitatja.
-
MPowerPH
félisten
Igazából az lenne a fair, ha az FIA eldöntené, hogy szabad e hajlania, vagy nem. A többi csapat is erre vár. Mert ha kimondják, hogy az, akkor a Ferrari, és a McLaren is megcsinálja a sajátját. Ne az legyen, hogy más is megcsinálja, és utána tiltják be. Mert ugye erre is volt már példa. És gyorsan kellene dönteni, nem ezen trónolni hónapokig. Ezt a képet ők is látják, és innen egyértelmű mi a helyzet. Még ha valaki nem tudja megemészteni, akkor is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pá, ha ez nem magyarázat, akkor semmi sem az.
Ez esetben nem is fejtegetem tovább, mert olyan lenne, mint majomnak az evolúció. -
Motion_Blur
félisten
egy kis magyarázat: [link]
-
hoffman_
nagyúr
Szerintem Alonso, és Hamilton karonfogva Whitmarsh-t és Brawn-t sem elmélkedik ennyit ezen a témán....
-
Pá
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Ez a hajlás régen átlépte a megengedettet."
A Te fejedben megengedett mértéket, vagy a hivatalosan meghatározottat? Mert a kettő közül az egyiket nem lépte át. Ebből a hozzászólásból nagyon jól látszik, hol van a probléma és miért nem vagytok hajlandóak elfogadni a valóságot. Azt meg már nem is értem miért választod külön a pályát meg a teszteket??? Teljesen lényegtelen a szabály szempontjából
Még egyszer elmondom, nem szükséges nektek saját szájízetek szerint értelmeznetek a szabályt, illetve különböző szándékokokat meg szellemeket belelátnotok, mivel egyértelműen fogalmaz.
-
proof88
addikt
nah nyugi már majd lesz valami
majd ráérünk akkor felháborodni, amikor további fejlemények lesznek 
én arra lennék kíváncsi, hogy ha mégsem igaz az extra könnyű, nagyon lassan töltődő KERS híre, akkor vajon lesz-e olyan, aki csinál ilyet? Megéri-e? Jó lenne konkrét adatokat ismerni, hogy térfogatban mennyivel kisebb, és tömegben mennyivel, egy ilyen cucc, egy normálishoz képest.
-
sekli
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, akkor szigorították a szabályokat. Lehet, hogy idén is fogják. Tavaly is módosították a szárny-tesztet is, ami a RB-nak volt a leghátrányosabb. És a padlólemez-teszt is érintette őket, ha jól emlékszem. Kicsit üldözési mániád van neked is...
Én egyébként eddig egyáltalán nem beszéltem az FIA-ról, csak arról próbáltalak meggyőzni, hogy a RB szabályos. -
MPowerPH
félisten
Sorry.
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Hasonlóra majd pont egy éve volt már példa:[link]

-
MPowerPH
félisten
Ez a hajlás régen átlépte a megengedettet. Nem ezen múlik. Az a probléma, hogy az FIA tesztjén nem csinál a szárny ilyet, mivel annyira ügyes megoldásról van szó, ami csak pályán működik. Azért ne vicceljünk már, ez nem átlagos eset, a szárny széle a pályát súrolja. Azt ne akard nekem beadni, hogy ez a normális keretek között van. Mert ennél jobban nem is tudna meghajlani.
Itt azt kellene lefektetni, hogy az autónak az FIA tesztjein kell a szabályoknak megfelelni, vagy a futamon. Mert ha elég a teszteken, akkor rendben van, tessék lemásolni. Ha nem, akkor meg az FIA-nak kellene lépni, nem töketlenkedni. Még mindig a Ferrari padlólemezt tudom felhozni, érdekes arra nem válaszoltál, pedig a teszteken az is megfelelt, az általad egyfolytában emlegetett kereteken belül volt. Mégis miután fény derült rá, azonnal be lett tiltva. Pedig az FIA arról sem tudta bebizonyítani gyakorlatban, hogy szabálytalan. Akkor most hogy is van ez? -
hoffman_
nagyúr
Azt, hogy sikerült a McLaren-nek végigvinne, amit elkezdett, miszerint is a pályán kívül verni meg őket, mert máshogy nem tudták. Ezt elkerülendő én rohadtul nem akarom, hogy bárminemű büntetésük származzon ebből kifolyólag. Én azt szeretném, ha (leginkább) a McLaren(de akár más is), így verné el az arcukat, de piszkosul. Utána már Horner is azt mond amit akar, már nem lesz semmilyen érzelmi ill. technikai alapon lévő ellenvéleményem. Mert bizony, így is elbukott, egoista lókötő.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Mastre
üzenetére
Úgy nézem tényleg ott tartunk, mint tavaly.

Akkor is ugyanez a téma ment.
De alapvetően amíg a kiírt szabálynak megfelelnek, addig szabályosak.De nem kell aggódni, megmondom mi lesz (ugyanaz mint tavaly): pár futamig mindenki akinek van kapacitása elmegy ebbe az irányba, aztán pár futam után ismét szigorítják szabályt..
-
sekli
addikt
válasz
Mastre
üzenetére
Nem erről van szó. A szabály szerint nem lehet flexibilis. No de az mit jelent? Azt, hogy Kovács Pisti nézi a TV-ben vasárnap délután a futamot és úgy ítéli meg, hogy ez márpedig flexibilis? Nem. Ez definiálva van, mégpedig úgy, hogy a megadott helyen a megadott irányú megadott erősségű erő hatására hány millimétert hajolhat ki.
Amúgy meg igen, ügyesen csinálják, le kell másolni. Korábban is lemásolták már, csak kevésbé ügyesen. Szerintem ez az ügy sokkal tisztább, mint annak idején a diffúzorral, ez még csak nem is kiskapu. -
Pá
addikt
Nah jólvan, én is kiszállok ebből.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crimson Desert
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyiket se tudom elképzelni. Vettel és Alonso is megölné egymást.