Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz koby11h #45499 üzenetére
Most volt időm egy 3 hetes Sentinel beta-val is megnézni a Gigabyte SSD-t.
Mindjárt más:
A régi már 24 TB írt adatot mutat és 88% kondíciót...
Szóval tényleg igaz, ha valaki nagyon vad értéket kap, akkor nézze meg mással is, és az utolsó Beta-val is...
Az, hogy ez most a Sentinel hibája-e vagy a Gigabyte nem oda és/vagy úgy tárolja le a Smart adatokat ahogy kellene, azt már nem nyomozom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
A Samsung Magician-ban hol látom, hogy hány % az élettartam? Azt látom, hogy milyen állapotú és mennyi írás van. De látok a perfomance menüben egy olyat, hogy active time 100% esetleg ez lenne? -
Cobrusz
senior tag
Sziasztok.
Lassan cserés lesz a 250es 970EVO rendszer m2.
Olyan kérdésem lenne..
Samsung 970 EVO+ 1TB vagy 980 1TB
Melyik lenne jobb választás?
Árban pár ezer ft a különbség
Köszönöm. -
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #45553 üzenetére
Tudom, lehet számolgatni, korábban írtátok is, csak kíváncsi vagyok, ez a menüpont az vagy nem az.
-
King Unique
titán
válasz kory24 #45558 üzenetére
"Az mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan"
"Összes indulás/leállás száma: 1212"Ez neked nem mond valamit, nem gyanús?
Vagyis látszik, hogy HDD-ként kezeli, ismerte fel a HDS az SSD-t, nem SSD-ként, mert akkor az összes írt adatmennyiség szerepelne ott, vagyis nincs miről beszélni és valószínűleg eleve fals az 1%-os kondíció. Aminek oka vélhetően az, hogy a HDS valamely muzeális verzióját használod - nem tudom hol tanítják ezt... - és nem az aktuális, naprakész 5.70-eset.[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Elnézést, hogy a fejléc lemaradt, de nem azért, mert 5éves "muzeális" verziót használok, hanem csak azért, mert nem regisztrált
Természetesen nem régi verzió: 5.70
Valóban az összes indulás helyett eddig tényleg írt adat volt ott, méghozzá kb 46TB
(úgy megijesztett a Kriikus állapot, hogy ez fel se tűnt)Néztem másik programmal is:
HDD-nek látja akkor a pc az ssd-t?
De eddig ssd-nek látta, hetente kb 1x rá szoktam nézni hds hogy állnak lemezeim és szép lassan csökkent az állapota és írta az összes írt adatot is....
Nem telepítettem a napokban semmit és a pc-ben sem történt változás, BIOS-ban nem jártam.
-
King Unique
titán
válasz kory24 #45563 üzenetére
A HDS esetében ilyenkor a legújabb béta verzióval is célszerű ránézni és/vagy eleve az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftverével (KSM) is.
A 46 TB írás kb. semmi, a HyperX FURY sorozat 120 GB-os modelljénél 354 TB a TBW, meg nekem is van egy ilyen ami ~ 40 TB-nál jár és még 90%-os, vagyis 46 TB esetén nyilván nem indokolt az 1%-os kondíció. Viszont a SMART-ban a 231-es attribútum - az alapján számítja a kondíciót - értéke valamiért valóban lement 1-re és rossz esetben lehet tényleg kezdi magát megadni az SSD, ami ugye nem mai darab és ennek okán végül is annyira nem lenne meglepő...[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz King Unique #45564 üzenetére
A KSM nem érzékeli nálam ezt az SSD-t (ezelőtt se érzékelte mikor még jó volt az állapota)
Mint írtam nem csodálkozom azon, hogy végét járja, hiszen csak 6 éves (vagy mennyi átlag életkor?)
Csak azt furcsálom, hogy egyik nap még 78% állapot másik nap meg 1%-ra ugrik, valamint ez is fura, hogy eddig összes írt adatot írt ki, mostmár meg összes indítást, mint hdd-k esetében.
-
kory24
őstag
válasz Raymond #45567 üzenetére
Inkább Te nézted be, mint írtam a program nem látja a szóban forgó 1%-os állapotú Kingston Hyperx Fury SSD-m.
Olyat nem írtam, hogy nincs a gépben másik ssd, mint látható van, de nem arról van szó.
Screenshotnak az a lényege, hogy nem látható rajta az az ssd.Remélem így érted
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #45573 üzenetére
De a jótól messze van.
10 éves SSD is simán mennek, mert "vót" bennük anyag.
Erdekes, hogy ekkora romlás lett, nand-ok döglöttek meg, vagy passz.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
válasz Graphics #45574 üzenetére
Attól függ honnan nézzük, ha a garanciaidő 2x-esét kibírta, akkor azért nem feltétlen.
Ebben is van, ha jól tudom ez még MLC-s, bár a hírhedt SandForce vezérlővel.
Ez jó példa arra, hogy nem feltétlen az írásmennyiség számít, hiába van rajta a TBW-hez képest kevés írás, mégis tönkrement, vagy fog hamarosan.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #45575 üzenetére
Mi a baj a Sandforce vezérlővel?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Lewzke
őstag
válasz Graphics #45577 üzenetére
Hát gondolom a tömörítésre utal, hogy reklámozták tömöríthető adattal és a valóságban nem mindig hozta azt a sebességet. De egyébként, nem volt rossz koncepció, igyekeztek a write amplificationt csökkenteni. Régi Corsair Force GT-k úgy mennek még mint az állat. Megbízhatóak. Volt egy szomorú időszak, amikor a 2D nand elérte a határait és a 15nm-en a TLC megadta magát, ugyanakkor hígult a minőség ellenőrzés a darabszám emelkedése miatt és ezzel együtt a vezérlők is hullottak, de úgy néz ki a 3D nand teljes uralma után újra megbízhatóbbak az SSD-k.
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok4
Bocsánat, hogy béna vagyok de még nem tettem gépbe M2 SSD-t ezért nem tudom mit kellene tennem. A BIOS látja de a W10-be nem látom a saját gép alatt.
Mit kell tennem? Teljesen új SSD-ről van szó.Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
félisten
A Startmenü keresőjébe beírod, hogy diskmgmt, leenterezed.
Erre kis idő múlva megjelenik a lemezegységeid listája.
A bal oszlopban lesz egy "Lemez" valami, amitől jobbra egy üres sort találsz, "Nem lefoglalt" infóval. Ott kell jobb egérgombbal először talán (Ha még nincs.) meghajtót létrehoznod ("Új egyszerű kötet" - NTFS), aztán betűjelet adni neki ("Meghajtójel...").
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
attiati
veterán
Vettem egy használt Samsung 850 Evo 250gb ssd-t.
MSI Tomahawk max B450 lap nem látja, biosban sem.
Ismert ilyen kompatibilitási gond?
Vagy user error lesz? Sajnos nincs másik SATA kábelem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest