Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baggio04
aktív tag
Akkor tuti.
Virtuális memóriával van egy kis gond, átállítottam 1gb-ra, restart és nem állt át... maradt a 3,25. Erre valami megoldás?
Van néha kis ciripelő hang (ami eddig nem volt jelen). Lehet hogy az ssd lenne? Még nem szereztem hozzá keretet, lóg a két kábelem és a szőnyegen van egyik éle.Baggio
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #4303 üzenetére
Virtuális memóriával van egy kis gond, átállítottam 1gb-ra.
Ha nem állt át, akkor nem jól állítottad be.
A szőnyegen való lógástól biztos nem cipereg az SSD, én inkább egérre gyanakodnék, nézd át a házad.
Ha nem használsz hibernálást, akkor azt is tiltsd le.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Van valakinek lementve régebbi, 1.9-es verziójú Intel SSD Firmware Update Utility-je (képfile formátumban)?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
félisten
válasz janos666 #4306 üzenetére
0811036202m388208850_Intel_SATA_Firmware_Tool_1_9.ISO
jelszó: fire@work[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
yossarian14
tag
Üdv!
Samsung 840 120GB-os friss SSD-m van. Ezeket az eredményeket kaptam a CrystalDiskMark programmal. Mindent az előírtak szerint állítottam be. Ez így oké?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #4307 üzenetére
Köszönöm.
Bár közben sikerült letöltenem az 1.9.2-est is, és az sem ismeri fel a "8Mb bug"-os Intel X25-V SSD-t. A v2.0.3-as látja, és elismeri róla, hogy Intel SSD, de azt mondja nincs hozzá frissebb firmware, mint az, ami már rajta van. Pedig van frissebb, csak az SSD most már a fejlesztő kódnevével, Postville nevén hívatja magát NO_SPACE serial-al.
Mikor aprópénzért átvettem, akkor azt hittem, hogy a klasszikus "8Mb bug" lesz, amit viszonylag könnyen javítottam volna HDAT2-vel (egy dco restore és egy ata secure erase a firmware frissítés után), de ez valami más, valódi hiba lesz.
Adtam neki DCO Restore-t is HDAT2-vel, egy reboot erejéig még a 42Gb kapacitás is visszaállt, de az ISSDFUT ilyenkor sem volt hajlandó firmware frissítésre, és gyakorlatilag írhatatlan/olvashatatlan volt a HDAT2-vel feloldott tárterület, amit aztán újra le is zárt a vezérlő, ismét 8Mb-ra.
A SMART naplója is el van szállva, pl. 0kb a host write. Ez így szerintem már papírnehezék.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #4310 üzenetére
Hopsz. Egy módosított issdfut.exe-vel sikerült feltenni a legújabb firmware-t.
Viszont ez mit sem változtatott a helyzeten. A serial-ba írt NO_SPACE talán azt jelentheti, hogy nem fér hozzá elegendő a NAND tárhelyhez, hogy abból adhasson nekem 40Gb-ot.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Van egy 64GB-os Kingston SSD-m, amit még kb 3-4 évvel ezelőtt vásároltam 50 körül, akkor ez volt az egyik legjobb választás a tesztek szerint. Jelenleg is használom rendszerhez, de most arra gyanakszom, hogy valami gond lehet vele. Nem foglalkoztam túl sokat vele, hogy őszinte legyek, de a lapozófájlt pl mindig kikapcsoltam, és nemigen másolgattam rá, csak a rendszert hagytam rajta dolgozni.
Az utóbbi pár hónapban tettem már rá játékot is, mert jelentősen felgyorsította a betöltési idejét, de a méretkorlát miatt csak egy került rá, amivel gyakran játszottam. A napokban arra lettem figyelmes, hogy mikor rendszer újratelepítés után másoltam vissza a játék mappáját, közben meg volt halva a gép, szerintem ez nem normális. Tegnap ezt a játékot újra kellett telepítenem, és a telepítés ideje alatt szintén meghalt a gép. Ezt úgy értsétek, hogy a böngészőben kattintottam valahova, aminek fel kellett volna hoznia egy fájl megnyitási ablakot, de az ablak csak 1 perc múltán jelent meg, akkor is használhatatlanul. Végzett a telepítés, de a rendszer még mindig nem tért magához, darálta a winyót/ssd-t. Vártam 2-3 percet, de semmi változás, mérgemben reseteltem. (konfigomnál látszik milyen gépről van szó)
Reboot után a játék is figyelmeztetett, hogy egyes fájlokkal probléma van (friss telepítés után), ezeket le kellett töltenie, mivel a netről csekkolta a fájlok épségét.
Ezen furcsa dolgokból következtettem arra, hogy valami gond lehet vele. Mit nézzek meg, mivel teszteljem le, és milyen tesztet futtassak rajta?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
vlevi
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #4312 üzenetére
Szerintem ugyanaz, mint nálam. Nekem is van az SSD után egy HDD. Látom, neked több is.
Egy idő után elkezdett megállni az SSD. Sőt, volt olyan, hogy totál behalt, windows restart sem ment, csak a resetgomb, volt, amikor annyira bedurvult, hogy system image backupot kellett visszarakni, mert boot közben 1-2 filet nem tudott beolvasni.
Két dolgot csináltam azóta a géppel. Az egyiket ide írtam : [link] , a másik pedig, hogy lehúztam a DVD meghajtót. Úgyis csak évente 2-3 alkalommal használom.
Nem tudom, hogy megoldódott-e a probléma, és ha igen, akkor esetleg melyik változtatás oldotta meg, de mostanság nem tapasztaltam a problémát.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
sziasztok
adott egy tökéletes Samu 840, 2 hetes, tök jól ment eddig. Most raknám fel az Ubuntut, bekap egy errort HDD errorral. Jó, megesik, újraindít. Laptop szétfagy semmi. Megint, semmi. Jó, SSD kivesz, nagygépbe berak, nem látszik. 10 próba után kb sikerült felismertetni, azt írja formázni kell. Jó, formáznám, szétfagy az egész gép.Esélyesnek látom ,hogy beszart ez a nyomorult ssd, de mégis miért?? Vagy valami ötlet, hogy mit tehetek garin kivül?
-
yossarian14
tag
válasz yossarian14 #4309 üzenetére
Tudnátok segíteni? A 4k olvasás/írásnál megfelelőek az értékek?
-
Impressa
őstag
válasz yossarian14 #4315 üzenetére
Szia!
Teljesen jók az értékek.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
ledgeri
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #4312 üzenetére
Futtattál már öntesztet (ilyen olyan), meg felülettesztet (olvasási)?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Pheq
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #4242 üzenetére
Hello Fire!
Mindent elévgeztem amit kértél folyamatokat betartva és itt a kép is amit kértél:
Előre is köszi a válaszodat!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Sziasztok.
Van érzékelhető sebesség különbség, ha a Samsung 830-as SSD-t Sata 6G csatolóba dugom Sata 3G helyett?
Magyarul lenne értelme az alaplap cserének sebesség növelés érdekében?Köszönöm.
-
félisten
Superfetch-t tiltsd le, Virtuális memóriát állítsd fix 1024MB-ra. Ezen felül minden rendben van amúgy (azon kívül, hogy érdekes egy meghajtó, csak úgy natúr Kingfast a neve és kész)
Rexcor
Őszintén szólva nem rémlik, hogy a Samsung Magician engedi-e HDD-k tesztelését, pláne más gyártóét, de ha véletlenül engedi, akkor nem lehet, hogy egy HDD-t teszteltél le?
Erről a progiról dobj képet: SSDOK[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #4324 üzenetére
De, szinte biztos, hogy egy WD merevlemezt tesztelt le.
⭐ Stella
-
Rexcor
őstag
Itt a kép:
Mondjuk a samsung progi azt írja hogy az OS a HDD-s használatra van optimalizálva. Hogy lehet ezt átállítani?
(Bocs ha hülyeségeket írok vagy kérdezek, de most először van SSD-m.)Amikor meg a kezdő oldalon ( disk drive) futtattam a tesztet akkor ezt dobta:
A random read mondjuk itt is kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sziasztok.
A WIN 7 topic-ból jöttem ide tanácsért.
a folytatást ott találod meg [link] [link]
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Mondjuk a samsung progi azt írja hogy az OS a HDD-s használatra van optimalizálva. Hogy lehet ezt átállítani?"
Nem tudom, igen ritkán használok/használtam magician-t."Amikor meg a kezdő oldalon ( disk drive) futtattam a tesztet akkor ezt dobta:"
Igen, ez a 840-es eredménye."A random read mondjuk itt is kevesebb."
Nem, nem az, csak az IOPS fogalmával kellene tisztában lenni. (rákeresel a neten, rengeteg találatot fogsz kapni)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Rexcor
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4331 üzenetére
Köszi szépen a segítséget.
-
haddent
addikt
válasz radi8tor #4336 üzenetére
Hát az lesz, csak nem tudom mire vélni a dolgot, hogy őszinte legyek...
Meg gondoltam hátha van valami titkos esőtánc amit ha eljárok az SSD -t a fejemen egyensúlyozva, akkor feléledNa jó nem, de tényleg.. Akkor nincs mit tenni (itthon)?
szerk. Ettől féltem (jogosan), hát akkor megy vissza ahonnan jött cirka 2!! hete
[ Szerkesztve ]
-
Pheq
csendes tag
A magyar nyelvű windows-ban a szolgáltatások menü pont alatt az "Elötöltés = Superfetch" nek felel meg, igaz ?
Valamint érdekes, hogy ilyen válasz idök vannak nekem
Ez már a változások után van amit még kértél, hogy csináljak meg.
[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
SSD mellé mennyi Ram illik?
Most 4Gb 1333 van a fedélzeten.
Van értelme az SSD mellett még 4-et venni?Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen lapom: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p35-s3/
Sajnos csak SATA2.
Most vettem egy 128GB-os 840PRO-t.
Feltelepítettem a WIN7-et és eléggé gyatra eredményt hoz.
Ilyen eredményeket kapok:
530 helyett 283
390 helyett 266
97000 helyett 39064
90000 helyett 36917Tudom, hogy csak SATA2-m van, de ez szerintem akkor is kevés.
Amúgy 6GB DD2 van, és 2.33GHz-s proci (E6550) + Win7 64bit.Segítségeteket előre is köszönöm.
Zoli -
Bodor
veterán
válasz World-Soft #4344 üzenetére
A 283 és a 266 teljesen jó SATA2-ön, az IOPS meg akár lehet procilimit is, vagy nem megfelelő AHCI driver, mert esetleg feltettél valami Gigabyte chipset csomagot, vagy nem az Inteles SATA csatlakozóra van dugva az SSD, hanem a Gigabyte-os lilára...
Erről a programról dobj egy képet, és egyből többet látunk. -
Dinter
addikt
Üdv!
Felrakjam az ASMedia chipset drivert és az AMD chipset drivert az alaplapi cd-ről?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
HDD-re telepített win7 oprendszert ghostoltam át újonnan vásárolt Samsung 840 Pro Series SSD-re. Tudom ez nem javasolt, friss telepítés kéne SSD-re, de akinek csinálom, ő így szeretné, nekem pedig nem sok kedvem van pepecselni vele. Lesz ebből számottevő hátránya (pl ssd élettartamának csökkenése) ?
A sebesség brutálisan megugrott, egy i7-es 16giga ramos gépről van szó, a win betöltés 2-3 percről 20mp-re csökkent."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy Kingston v300-as 60gb-os ssd-t. Feltettem a win7-et stb, minden rendben volt. HdSentinel is jól mutatta a dolgokat. Ma rákötöttem a hdd-t, és az alábbi hdSentinel kép fogadott. Ez így nagyon nem okés, annyi hogy a másik lemezen formáztam az egyik particiót és azon win volt, ott írta, hogy a formázás nem fejezhető be, de az ssd-hez nem nyúltam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen notebookot vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Bestbuy játékok
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- Politika
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest