Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#39743) Fire/SOUL/CD válasza Frawly (#39741) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Az biztosan nem oka, hogy OEM. Az OEM csak azt jelenti, hogy nem az SSD valódi gyártója adja rá a terméktámogatást, hanem az az OEM rendszerépítő cég, aki a saját termékébe beépítette. Ennyi, nem több, ennek semmi köze nincs a bootolhatósághoz."
Ez nem igaz. :N
Csak még nem találkoztál ilyen helyzettel(Én közel 30 éve vagyok a szakmában, tapasztalatból írom, nem a neten olvastam...). Vannak olyan OEM SSD-k(NVME-ről beszélünk), amik egy adott laposban simán bootolnak, kiszedve onnan és belerakva asztali gépek deszkájába meg max adattárolásra jók, mert arról nem boot-olsz... Miért? Pont azért amit írtál, mert az OEM SSD-n teljesen más Firmware-k vannak, igazodva az OEM rendszerépítő igényeihez, köszönő viszonyban nincsenek a gyári firmware-ekkel... Mindazonáltal, szerencsére ritkán lehet belefutni ilyen dologba, de hogy egyáltalán nem, az nem igaz...

Ettől függetlenül, az már kizárásra került, hogy a szóban forgó Samu SSD az nem OEM, abban igazad van teljesen, hogy lehet gyári hibás a cucc, ki kell zárni. :K
(Mondjuk az ilyen hiba nagyon ritka, hogy maga W10 telepítő lefut, rámásolja a fájlokat stb, csak a következő indításnál nem boot-ol be...)

MSI supportja ilyen szempontból csapnivaló, mert minden röhejes kérdésre van egy valag infó, de azt nem képesek odaírni a specifikációba, hogy NVME Bootable supported (vagy nem) ASrock alaplapokat kedvelem alapvetően, nagyon sokat pakoltam már össze(sok más mellett), de nem emlékszem, hogy bármelyik B250 vagy B450 lap ne tudott volna NVME-ről boot-olni...)

Kíváncsian várom, mi lesz ennek a "játéknak" a vége, mert akkor megint gazdagottam egy új tapasztalattal és én ezt szeretem....

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#39744) Frawly válasza Fire/SOUL/CD (#39743) üzenetére


Frawly
veterán

Ilyet én még nem láttam. Persze nem tartom kizártnak, hogy van ilyen, de ez annyira szégyenteljes húzás, hogy szégyenfalra illik. Ha tudsz ilyen SSD-ről, akkor azt írd meg kérlek, betesszük a topikösszefoglalóba, mint kerülendő modell.

Amit eddig OEM-et láttam, az bootolt minden gépben.

(#39745) Fire/SOUL/CD válasza Frawly (#39744) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az elmúlt 1 évben kétszer futottam bele ilyen dologba, szerencsére azok mind olyan gyártók termékei voltak, amik itthon nem annyira ismertek (hála égnek).
Pontos típust nem tudok írni, de az egyik az egy Transcend volt (nem tudom milyen laposban volt, mert vettek bele SATA-s SSD-t és eladták), a másik meg egy Origin Storage névre hallgatott és az egy Dell Latitude-ből lett kiszedve. Jelenség ugyanaz volt, látszólag a telepítő felmásolt mindent, de boot-olni nem volt hajlandó, visszatéve a Dell-be meg simán elindult(persze nem örült a W10, hogy hirtelen más lett teljesen a hardverközeg, de akkor is beboot-olt)

Én az OEM meghajtókat mindig is kerültem, másoknak sem szoktam javasolni, elsősorban a support hiánya miat, azokat az OEM meghajtókat, amiket meg laposokból szednek ki és úgy árulják külön, na az meg a legkerülendőbb, mert ott a garinak is annyi, mert az csak géppel együtt van, külön nem lehet gariztatni...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.