Hirdetés

Aktív témák

• fLeSs

nagyúr

van mégvmi amit nem értek.
    még mindig ez az indilinxes SSD.
    teliírtam az iometerrel, aztán azonnal készítettem egy írástesztet hdtune-val, utána 5 perc után, 15 perc után, 1 óra múlva és az előbb, 2 óra múltán. ehhez ugye le kellett törölnöm a partíciót (a hdtune csak így fut), de nem formatáltam le.
    az idő előrehaladtával egyre nagyobb területen közelít a maximális sebességhez az SSD, az elején még baromi lassú volt, 2 óra után viszont már 20 GB-nyi területet képes max sebességgel írni és a minimum 25 MB/s-ről 50 MB/s környékéig emelkedett.

amit nem értek az az, hogy miért javul az írás, mikor a partíció törlésével csak a partíciót töröltem és nem az adatokat amik előtte rajta voltak. :F ezexerint az SSD tudja, hogy a partíció le lett törölve és emiatt trimmeli az egész felületet mert egy új partíció létrehozásakor mindenképpen le kell majd formatálnom?
    ha igen, akkor minek trimeli? ezzel csak öregbíti a cellákat. egyszerűbb lenne megvárni a formatálást. :D
    ha viszont nem tudja akkor ez egy kib@szás, mert anélkül trimel hogy én azt megengedtem volna neki és így nem nyerhetjük vissza a korábbi adatokat. ha nem trimelne, akkor még meglenne rá az esély, de így már nincs.

Aktív témák

Hirdetés