Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Jason
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem próbáltam még IDE módban, de azon gondolkodom, hogy este kipróbáljam-e egyáltalán, mert most már jó lenne inkább használni.
Meg amúgy is úgy gondolom, hogyha megy így rendesen AHCI módban a gép (mert hallottam már kompatibilitási gondokról), akkor ebben a módban célszerűbb használni. -
Jason
tag
Megcsináltam azért a BIOS frissítést és megérte, mert sokat gyorsított a BIOS szintű boot-on.
Most már így nem irigykedek fLaSs videójának megnézése után, mert az enyém közel olyan gyors lett
BIOS UPDATE UP
És most már így a Microsoft-os AHCI driverrel is gyorsan bootol a rendszer.
Most már tényleg csak a hot swap beindítás nem sikerül.
-
Jason
tag
Az tény, hogy jóval lassabb, mint az IDE módú indítás.
Egyébként lehet, hogy jövő héten le is fogom tesztelni az SSD-met, hogy IDE módban belassul-e teleírás törlés teleírás törlés után. Akkor legalább kiderül, hogy trimes-e az amdsata driver vagy a vezérlőm olyan, ami megoldja a dolgot.
Nem lehet egyébként ezt máshogy megtudni? Csak ez a gyalogmódszer működik?
-
Jason
tag
-
Jason
tag
-
Jason
tag
Nem vág teljesen a témába, de nem tudom, hogy mi a gond:
Hiába van AHCI-ra állítva a SATA vezérlőm, nem működik a hot swap.
Mindemellett nem sikerül lecserélnem az SSD driverét, mindenképpen a Microsoftosat látom csak az eszközkezelőben. Hiába telepítek új AHCI drivert vagy frissítek vinyón lévő driver segítségével. -
Jason
tag
Az Intel jóval gyorsabb, a Kingston meg nagyobb

Ez egy nagy dilemma. Ha rátaláltam volna az Intelre vásárlás előtt, akkor elgondolkoztam volna. Bár én szeretnék két 10GB-os játékot is pakolni rá a rendszer mellett, így viszont jól jön a hely.@fLaSs: szerinted mennyire észrevehető a kettő közötti sebességkülönbség?
-
Jason
tag
Közben most esett le a jegyzeteimet nézegetve reggel, hogy mi lassíthat még a boot-omon (épp az általad képernyőre vetett írást nézegettem), hogy azt írtad "Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)" --> nekem van egy IDE-s DVD íróm, ami miatt be van kapcsolva az IDE vezérlő, gondolom a Windows feltelepített hozzá drivert stb.stb.
Gyanúsan ott áll meg gondolkozni a Boot-om a RAM infóknál ami után közvetlenül az IDE eszközök felismerése következik. Az AHCI eszközök felismerése ezután jön, ami egy kicsit időigényes, de aközben nem áll a boot folyamata és így az nem zavar. Akkor lehet, hogy ha kikapcsolom az IDE vezérlőt, akkor gyorsul a boot-om, nem!?
Sajnos így napközben csak elméleteket tudok gyártani, mert be kellett jönnöm a munkahelyemre ( a gonosz munka elszakít a gépemtől
)
A jövő héten igyekszem megcsinálni a kért teszteket, de ma sem lesz rá időm, aztán már csak jövő héten leszek a gépem közelében a mai este után.
Egyébként megcsináltam már a tesztek egy részét csak nem hoztam el a screenshotokat, majd ha nem felejtem el holnap megosztom a meglévő eredményeket. A következő dolgokkal vagyok kész:
Csináltam tesztet az alap Microsoft driverrel (msahci), majd felraktam az ATI ahci driverét. Utána egyébként mintha lassabb lenne, pedig az eszköz illesztőprogramja nem változott.
Leszedtem az alaplapomhoz járó amd ahci és raid vezérlő illesztőprogramját, de egyszerűen nem sikerül lecserélni vele az alap microsoftos drivert. Nem értem miért!? Eszközkezelő SSD megnyit, illesztőprogram frissítés, megadom a helyét és valami olyasmit ír, hogy disk driver, meg hogy nem talált újabbat a gép, pedig megadtam neki a következő filok elérési útját:
Mi lehet a gond
Összefoglalva a kérdéseim a következők:
- az IDE vezérlő okozhatja a boot belassulását?
- ha az előző kérdésemre a válasz igen, akkor a következő kérdés: miután kikapcsolom az IDE vezérlőt újra kell telepíteni a Win7-et? (ez mondjuk nehéz lesz, mert a DVD-ről tudom telepíteni, persze kell szerezni egy sata-s DVD-t)
- hogy tudnám kicserélni az SSD driverét így, hogy ennyire ragaszkodik a Win a Microsoftoshoz?
-ja és a végén: azt írtam, hogy 2007-es Microsoft driver van fent alapból, na ez nem igaz --> ez van fent:
2006.06.21.
6.1.7600.16385 -
Jason
tag
Az normális, hogy mióta AHCI-ra állítottam a SATA vezérlőmet megnőtt a rendszertöltésig a boot-idő (tehát a BIOS-os bootdolgokon sokkal lassabban lép túl) Főleg akkor akad meg látványosan, mikor kiírja a RAM sebességét.
Egyébként én nem vettem észre gyorsulást a Win7 x64 töltésében, de a rendszer sebessége az nagyon élvezhető lett. Gyorsan indulnak a programok.
Lehet, hogy egy megfelelő AHCI vezérlővel gyorsabb lesz a rendszerindulás is

Van arra esély, hogy egy BIOS frissítés gyorsít a BIOS szintű boot-on?
-
Jason
tag
Én is vettem egy Kingston SNV425-S2 -es 64GB-os SSD-t.
Az volna a kérdésem, hogy egy AMD gépben milyen driverrel érdemes hajtani?
(Gigabyte GA-790FXTA-UD5)
Alapból egy 2007-es Microsoft driver települ fel a Windows 7-el a frissítések után (gondolom előtte is az volt, ha ilyen régi)
Én találtam ma egy drivert, majd csak otthon fogom tudni kipróbálni este, de ez jobb lehet, mint a mostani? Nincs valakinek AMD-s tapasztalata? Úgy látom, hogy itt mindenkinek Intele van.Az AMD-s AHCI driver innen van: [link]
-
Jason
tag
Hadd legyen egy amatőr kérdésem!
Nekem azon múlik, hogy 32GB-os vagy 64GB-os SSD-re van-e szükségem, hogy az 1-2 két aktuális játékomat érdemes-e a gyors SSD-n elhelyeznem?
Gyorsabb lesz-e a játékok alatt pl. a lassú mentésvisszatöltés vagy sem?
Mi az általános vélemény ezzel kapcsolatban? Mivel nem értek hozzá, még az is kiderülhet, hogy az SSD élettartamának hosszabítása miatt egyáltalán nem ajánlott ezt a fajta vinyót játékkal terhelni...Előre is köszi a válaszokat!
Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest