- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
proof88
addikt
Az a gond, hogy ez nem úgy megy, hogy "ne olvassa ki írás előtt". Én már rég olvastam az ssd működési elvét, valahogy úgy rémlik, hogy vannak ezek az 512 byte-os egységek, és ezek 4 kB-os page-ekbe vannak szervezve. Olvasni lehet egyenként az 512 byte-okat, de írni csak a page-eket lehet, pontosabban törölni csak page-eket lehet, és írás előtt muszáj lenullázni a tartalmukat, tehát ha csak egy 512 byte-os egységet akarsz írni, akkor is ki kell olvasni a 4 kB-os page-et, lenullázni az egészet és visszaírni a módosított 512 byte-tal.
Lényegében, most mire is válaszoltam?

szerk.: rájöttem, hogy nem válaszoltam a kérdésedre.
Szóval az a gond, hogy ugyebár a windows meg más oprendszerek is, LBA-ban gondolkodnak. Ahogy a winyóknál, úgy az ssd-knél is a legkisebb egység 512 byte, és egy LBA-egység is 512 byte. Az oprendszer valahol alacsony szinten az LBA-címekkel dolgozik, de ezek nem ugyanazok a címek, mint a fizikai 512 byte-os cuccok az ssd-n. Ezért az ssd firmware-e vagy akármi fordítja át ezeket a fizikai megfelelőkre, tehát valójában az oprendszernek fogalma sincs, hogy egy fájl az ssd-n hogy van elhelyezve. De a TRIM elvileg erre van, hogy az oprendszer el tudja küldeni ezt a parancsot és akkor az ssd tudni fogja, hogy ténylegesen felszabadíthatóak azok a bizonyos 512 byte-os cuccok. Na várj ennek most utánaolvasok. 
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4415
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest