Hirdetés

Aktív témák

• Agony

aktív tag

Sziasztok!!

Egy hardwares és egy softwares kérdéssel fordulnék hozzátok.. :)

Asus P8H61-M Pro alaplapom van, amihez úgy döntöttem rendelek egy Samsung 830 128Gb-os SSD-t. Hétfőn érkezik meg és mivel eddig még nem volt szerencsém SSD-hez addigra gondoltam összeszedem a szükséges információkat az átálláshoz.

Találtam egy korrekt - talán mindenre kiterjedő - útmutatót a telepítéshez, azonban az egyik rész sehogy sem áll össze.

Megtörténnek a bios beállítások, többi meghajtó eltávolítva, megkezdődik a windows telepítés.

"The installation process is pretty straight forward. Just put in your install media, boot from it, and follow the onscreen instructions. Once you complete installation a and get to the start screen move on to the "Now It's Time For The System Set Up and Optimization!" section."

Elvileg felkerül a Windows, majd a következő pont:

"Configure a drive using a BIOS/UEFI motherboard and MBR format"

Őszintén szólva ezt nem teljesen értem. A W7 1 meghajtó 1 partíció esetén alapból azt jelöli ki master boot recordnak nem? De ha nem, akkor ezt a lépést nem a telepítés előtt kellene végrehajtani?

A hardwarel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy Fire/Soul/CD blogját olvasva, láttam, hogy az Asmedia Sata3 vezérlő kicsit lassabb a többinél.
    A Sata3 sávszélességét szerintem nem is tudnám kihasználni, így felmerült bennem a kérdés, hogy esetlegesen érdemesebb lenne az Intel sata vezérlőjére kötni, ami talán jobb, viszont csak Sata2-es?

Aktív témák