- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
Rocketman, 10/10. Ez a film él, tele van élettel. Csodálatos.
Most néztem meg hajnalban, de este újra nézem. Kimaradt egy egy jelenet mert kávé, egy kis reggeli.... a szokásos készülődés. De még így is tökéletes alkotásnak érzem :)[link] libabőrös ez a dal :))
Nemhiába mondta ezt egy kedves ismerősöm, hogy a zene az egyenesen az ágyba lőtt tudatmódosító (valami ilyesmi) de így van. -
emiki6
veterán
válasz
oriic #138297 üzenetére
Gondolom pont ezért. Meg engem pl nem érdekel a retroshock része, azaz a retro szörnyfilmek humoros bemutatása és amíg az volt a fő tematika én sem iratkoztam fel. A filmkritikák, bemutatók, tematikus listák az ami engem érdekel, de azért a gépszínház részeit se tudom nem megnézni.
A magyar youtube nézők között kevesen érdeklődnek a minőségi és ilyen jellegű tartalmak iránt. A trash népszerű, amit dancsó csinál meg a gaming.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #138295 üzenetére
Rákerestem most itt a topikban az A kiállhatatlan / The bothersome man / Den Brysomme mannen -re és rajtam kívül ketten említették, ami meglepő, mert érdekes koncepció. Of course ez is Retroshock-nál talált film, asszem a nincs kiút első részében van, talán első helyen.
Youtubeon fent van magyarul.
Szerk: ha, a filmvilág archívum II-ben is van még 3 említés... :D
-
Miklós315
aktív tag
Kétféleképp tekinthetünk rá: figyelemfelkeltő intésként vagy trendi propagandaként.
Ami közös, hogy profin működnek az utalások, hasonlatok, végső soron az allegória, de innentől az értelmezések tükrében már igencsak eltérőek a részletek megítélése.Kezdem a könnyebbel.
Egy általánosító, aggodalmas kiáltás a rohanó-kiüresedő és felkészületlenségéből fakadóan kiszolgáltatott (nyugati) világnak. Nem tervezünk, csak lébecolunk, van idő, meg még látni-tapasztalni kell, bulizni meg „élni”. Aztán apró léptekkel komolyabb mélységek felé totyogunk (pl. összeköltözés), egyébiránt meg végiggürcöljük valami munkavégzés keretében az időnket. Na, egyszer csak – mint hátunkra egy púp –, meglepetésszerűen amitől jön a hibáztatás, eltávolodás, és a házasságok ~fele megy a levesbe, a kölykök figyelemzavaros, dekoncentrált, passzív-agresszív, média-nevelt, hálátlan kis gazemberek lesznek…„bepottyan” egy gyerek (kakukkfióka, amely kitúrja „életünket” a helyéről, hogy önzőn leuraljon minket), aki túlterheléses rabigába taszít,
Jogos a panasz: oda kell figyelni, valahogy ezen változtatni kell.
Az a bajom, hogy a film jó néhány eleme sokkal inkább a másik verzió felé tereli az értelmezést.Jöjjön a vízözön.
Önkényes-mesterséges, negatív narratíva a kérdéskörében az ökotudatosság jegyében, szigorúan fehérek számára, hiszen agyerekvállalás maguk a sátán fattyai, akiket kényszerből kell – még a Stockholm-szindróma kialakulását is felülíró utálattal – életben tartani (vö.gyerekek ), hogy ezek az életet megkeserítő szörnyek aztánnevelni : hurrá, nincs több zavaró-gátló tényező, lehet menni robotolni az önújratermelés jegyébenteljes szenvtelenséggel kaparják el „nevelő 1-es”, majd „nevelő 2-es” humusz-kompatibilis porhüvelyét a kertben fegyőrré tenné a… ki is?, és egy utálatos görcsöt kellene felügyelniük, aki idegesítő, időrabló, ijesztő és hálátlan. AzAz anyaságot egyértelműen úgy ábrázolja a film, mintha a nőket pedig haragos távolságtartás és/vagy ezzel együtt veszélyes agresszió jellemzi. Az általánosító kép abból ered, hogy 1. a főhősökönapaságot , amikor 2. azkívül senki nincs jelen a lakóparkban egészen a film végéig felfedezi az általános-közös sorsot, mely így egyetemes problémává tágítja a szűk sztorit.„anya”
Jól világítja meg a A gond ezzel az, hogy ezt is az elkedvtelenítésnek rendeli alá a mestermű.nevelés során jelentkező ismeretlenség-bizonytalanság faktort több megoldással, azaz, hogy a „szülők” nem nagyon értik, mit néz a gyerek, kikkel lóg kamaszként, kivé érik az ifjú pokolszökevény.
Az ökotudatosság a gazdasági nonszenszből fakad: az ijesztő fehér népség újratermel(tet)i magát a szép, tipikus „fehérek egyenházas lakóövezetében”, ami olyan belterjes, hogy . Az ellátmány csak úgy jár: nem kell érte dolgozni, nem kell érte fizetni, stb., mindig csak van. A szemét is csak úgy eltűnik: nem számít hová, kik nyakába, nem kell vele törődni, mert mindegy, hogy kik kárára tartják fenn a jómódú rendszert, csak működjön. Ez a közvetett-utalásos vád a párhuzamosnincs is kiút belőle szállal épp rímel is az aktuális gazdasági-politikai-kulturális narratívára, amivel pár röpke év alatt teljes frontos letámadást hajtott végre a közgondolkodás-befolyásoló lobbi.családellenes Az a nihil, amit a
főhőseink „képviselnek”, azaz, hogy kiutat helyzetükből nem találnak, kedvüket nem lelik életükben (melyet hátborzongatóan abszurd-monoton fogságként fognak fel) remekül érzékelteti a materialista, önző, tudattalanul átvegetált életmódot, melyet csak tovább mélyít e mű, amikor mosollyal a száján bólogatva helyesel valaki, látván a „család okozta gyötrelmeket” felsorakoztató jeleneteket.
Pedig ott szunnyad a pozitív értelmezés lehetősége: (bár ezzel újat nem mond, de) felhívja a figyelmet azokra az apró csodákra, amiket rohanó hétköznapjainkban szürke, unalmas, evidens részletekként könyvelünk el: a szélre, egy táncra, az együtt töltött időre…Azt gondolom, értékrendtől függően tud működni így vagy úgy a film. Akárhogy is, érzelmeket, gondolatokat tud kelteni, és nem is túl hosszú. Viszont, ha lightosan is, de művészfilmes kamaradarab íze van, szóval ezzel a tudattal tessék nekivágni a "kalandnak".
Retroshock és Tibiajax ajánlásával, a mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.#értékelés
-
bagyulajuve
addikt
válasz
brownus #138285 üzenetére
15 hónapot éltem kinn Arizona-ban, nem tapasztaltam ilyet, bár ez nem mostanában volt
3 hetet voltam kinn Philadlephiában 3 éve, ott sem tapasztaltam
persze fehérként ezt másképp érzékelem, szóval biztos van rasszizmus, mint mindenholamúgy pont most rasszistázta le Trumpot Cohen, pedig nem az - szóval itt azért van némi szándékosság, tehát lehet úgy készíteni "filmet", hogy rasszistának tűnjön USA
-
Tibiajax
nagyúr
Vivarium
hd,szinkron
az, amikor valaki olyat ír, hogy igeen, beteg a film, de ahogy telik az idő azóta hogy megtekintettem, egyre több aktuális dolog böffen fel, ami tanúságos és elgondolkodtató, nekem már egy jó ajánlás. kiváltképp, ha low-budget melóról van szó, egyediről és újszerűről..
na ez az alkotás az.
azonnali hatállyal elrendelem, hogy ezt a kis csodaalkotást megnézze
1., akinek van gyerkőce - kisgyerkőce -, mert igen sok elgondolkodtató párhuzam fedezhető fel a témában, miközben várod, hogy vajon ebből az egészből mi fog kisülni
2., aki velem együtt imádja post-apokaliptikus hangulatú mozikat - bár ez a film nem konkrétan az, mégis az elveszett sivárság kézzel tapintható - és ezt nagyon tudjuk szeretni..
3., aki imádja látni, hogyan tudnak kisköltségvetésből, mindenfajta csinnadratta nélkül szép csöndben egy igen emlékezetes kis cuccot letenni az asztalra, amit sokáig garantáltan nem fogsz elfelejteni
minden más szó csupán spoiler lenne, nem is húzom tovább az időt, készítsétek be ahogy lehet a kazettát és elő a ropival, mert vétek lenne kihagyni Tibi bácsi mai ajánlatát, mely után garantáltan nem fogtok tudni ficánkoló gondolatok nélkül elaludni
9/10 -
brownus
veterán
[link] :D bocs (insta link)
-
brownus
veterán
Picit csalódás volt a borat kettő. Összességében jó volt, merész is, a lánya szerencsére vitte a prímet :d
Aki az usaban él/élt, tényleg ennyire jellemző a rasszizmus, antiszemitizmus. Tényleg ennyire a fehér férfiakra van minden kitalálva? Vagy csak annyira mint bárhol máshol a bolygón? :) :((utána fogok ennek olvasni csak ha valaki írna megköszönném mert most erre nincs időm. pár mondatban szívesen olvasnwk erről. az oké, hogy most erre fókuszált. azt se tudom mi volt "igazi" , nem "beavatott" nem színész. Pl. NY polgármestere?? Omg)
Vagy a blood moon dance?? Jaaajjjjjjjj
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mik76 #138282 üzenetére
a film ugyanoda fut ki es a genmodositott foldonkivuli leny szerepe egyedul a sztori tovabblenditese. a film befejezese szimbolikaban szebb: Dr Manhattan es Ozmondyas kepes tullepni szuperhos mivoltukon azzal, hogy bar ok teremtettek a vilagbeket, errol hallgatniuk kell. Rorscharch erre keptelen: ugyan azt allitja csak az igazsag erdekli, de kozben keptelen tullepni sajat magan, az onjelolt "good guy" szerepen es a hirneven (hiszen az o memoarjai alapjan leplezodne le minden). mikozben a maradek ket "hos" csak haza akar menni: ez az istenek jatszmaja, ahol mezei halandoknak nem osztanak lapot. hiaba a penz, a kopeny vagy az alca. egy mu fejlodik, kulonbozo formatumok pedig eltero modon mukodnek. legjobb peldanak ott a Faust, Goethe variansa bar talan a leghiresebb, nem az elso. modernebb muveknel ott a Shining vagy a Battle Royale: a Shining es a Battle Royale filmkent es konyvkent is remek, filmkent viszont mindketto elter par eleg kritikus ponton.
filmkent is van ra pelda, ld a Descent EU es USA cutjat.
-
Mik76
senior tag
válasz
proci985 #138276 üzenetére
Foldon kivuli elolenyek tamadasa a lenyeg, ami kozos ellensegkent osszekovacsolja az emberiseget. Az hogy anno az iro ugy kepzelte el oket ahogy az az o dolga. Elotte Dr Manhatten-t "elkergette" hogy ne legyen konnyu segitseg az emberek szamara. Itt ugye a dilemma az hogy par millio halott aran jut el az emberiseg odaig hogy nem egymassal akarnak harcolni. Az hogy a film ezt Dr. m-re tereli felesleges. Vagy erted, hagyjuk mar hogy a Romeo meg a Julia merget isznak a mu vegen... Igyak meg a szulok. Jo lesz, sot jobb is lesz igy a film. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
mephi666 #138277 üzenetére
a kepregeny anno bivalyerosen nyitott, ahogy lattam a memekbol meg mertek tartani a lenduletet. viszont a kepregeny nagyon hamar osszeomlott, ahogy hallom viszont a sorozat nem koveti el a hibat, hogy azza valik, aminek gorbe tukrot probal allitani.
akkor elertek a szovjet szuperhosos szalat gondolom a leirasod alapjan
.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- sziku69: Szólánc.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Temu
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest