Hirdetés

Aktív témák

• guest

veterán

Én az SZDSZ-re szavaztam, a második körben az MSZP-re szavaznék, de nálunk már nyert az MSZP-s jelölt... Nagyon jó eddig ez a topic, én is remélem, hogy nem fog eldurvulni. Az én véleményem:
    1. Gazdaság: a 94-98 és a 98-02 közti állapotot NEM LEHET összehasonlítani!!! (Közgazdász végzettségem van, nem vagyok szakember, de az átlagtól azt hiszem, kicsit jobban értek hozzá.) 94-ben az MSZP egy súlyosan eladósodott, fizetésképtelenség határára sodródott gazdaságot vett át. Horn eleinte nem akart megszorításokat, de aztán ő is belátta, hogy nincs mese. Jött Bokros, s a stabilizációs csomag NEMZETKÖZI MÉRCÉVEL MÉRVE IS páratlan siker lett. (Bokrost azóta is az egyik legjobb szakembernek tartják egész Európában...) A társadalmi áldozatok nagyok voltak - ezt az MSZP sohasem tagadta -, de azért éhezés, totális elszegényedés, stb. nem volt, és másfél év alatt megfordultak a negatív folyamatok, kiegyensúlyozott, fenntartható növekedés kezdődött. Orbánék beleültek a jóba, persze, hogy jobban osztogathatnak - de ez NEM AZ Ő ÉRDEMÜK! Ehhez képest meg lehazaárulózzák Bokrost, meg a mai ellenzéket...
    2. Politikai kultúra, a közélet légköre: az elmúlt négy évben a Fidesz tudatosan gerjesztett ellenségeskedést, gyűlöletet. Folyamatosan azt sugallták, hogy aki nem ért egyet velük, az szándékosan árt az országnak (hazaáruló). Szemrebbenés nélkül állítottak iszonyatos valótlanságokat: pl. megfigyelési-ügy. A legdurvább azonban az, hogy a másképp gondolkodók hazaszeretét, Magyarország iránti elkötelezettségét kérdőjelezték meg - ez felháborító és elfogadhatatlan!

Jó pár dolgot tudnék még sorolni, de fő vonalakban mondjuk ennyi, így is hosszúra sikeredett (sajnos...), bocs.

Aktív témák