Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Én és a számítógép
Aktív témák
-
guest
veterán
Sziasztok,
az 1945-1989 között történtekről kérem csak az nyilatkozzon aki kompetensnek érzi magát a témában. Félreértés ne essék, én sem érzem magamat benne kompetensnek, pedig ebből részben ebből írtam a diplomamunkámat, és számos iratot végignyálaztam a levéltárban a fenti időszakkal kapcsolatban. Kérem mindenki csak olyan tényekre hivatkozzon amiről biztos, alátásztható értesülései vannak, különben a vita parttalan lesz.
Az újságok (bármelyik) által hozott tényeket óvatosan illik mindig kezelni, mert a cikkírók mindig sugallni akarnak valamit.
Érzelmi alapon sem érdemes vitázni.
Tárgyilagosan, objektíve, szubjekíve jelzőket én személy szerint mindig igyekszem kerülni.
Az én nagyapám 6 évig volt szovjet fogságban, és nagyon sokat mesél róla, nem indulattal, érzelemből. Ő átélte a Horthy korszakot, Don kanyart, Budapest ostromát, Rákosi korszakot, Nagy Imre korszakot, sebesültszállítóként működött a forradalom alatt, a Kádár korszakot is végigélte, és a rendszerváltást is. Szavazott már ide is oda is, de mindig ember próbált maradni minden körülmények között és személyes példát mutatva. Most 87 éves, nem akart és nem is tudott elmenni szavazni, mert a lábai már nem a régiek, meg azért mert nem érezte, hogy átlátná a mai helyzetet. Remélem még sokáig köztünk lesz.
Faludy György Pokolbeli víg napjaim, Pokolbeli víg napjaim után könyveit is mindenki figyelmébe ajánlom, ugyanúgy a napokban elhunyt Hofi Géza feledhetetlen munkásságát is.
Themistokles -
guest
veterán
En nem azt irtam, hogy kuldtek. Szerencsere nem kuldtek senkit. Ami meg a puha diktaturat illeti: bizony akkoriban ilyen durva eszkozok mar nem voltak, am 56 elotti evekben sem volt mar annyira jellemzo a kemeny megtorlas. Aztan azt hiszem mindenki szamara ismeretes, hogy mi lett a vege. Tudod ahogy a helyzet valtozik, ugy valtoznak az eszkozok is. Marpedig a rendszervaltas idejen olyan helyzet volt Magyarorszagon, amiben senki nem tudta igazan, mit hoz a jovo. Es ebben a helyzetben sajnalatos modon valakik a megoldast egy az altalam leirt jovoben lattak. Mindannyiunk szerencsejere nem igy lett. De ettol meg szomoru, hogy ilyen kijelentesek utan meg lehet vallalni ilyen poziciokat. Foleg hogy igazsagugyminiszter legyen valakibol igy. Egy tragikomikumba hajlo dolog ez. De azt hiszem ez szervesen most tenyleg nem tartozik a temahoz. (bar azok akik megszenvedtek az elmult 50 evet, biztosan nem szivesen nezik az ''ismeros arcokat'')
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest