Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz guest #6 üzenetére

Úgy látom, végre nagyjából normalizálódott a hangnem, annak ellenére hogy politikai fórumról van szó... És ez a mai világban nagyon nem semmi, értékelni kell...
    Akkor én is leírnám a véleményem. Én az mszp-re szavaztam, és rájuk is fogok. Miért is?
    Hát először is: lássuk mik azok az érvek, amivel az mszp-t a legtöbbször támadják: Bokros-csomag, különböző (vélt vagy valós) visszaélések, főleg a privatizáció kapcsán. Az én véleményem szerint nem szabad egyik négyéves ciklust sem önállóan, kizárólag magában értékelni, mindig figyelembe kell venni az előzményeket is.
    A rendszerváltáskor az mdf vezette kormány egy eléggé rossz gazdasági helyzetben levő országot vett át, nagy adóssággal. Az ő 4 évük alatt több mint a duplájára nőtt az államadósság, valamint a rendkívül rossz feltételekkel zajló privatizáció nagyobb része is megtörtént (most hadd ne emlékezzek meg az abszolút fölösleges, a külsőségekre adó pénzkidobásokról, mint pl. bizonyos temetések). Ezt hagyták örökül 1994-ben az mszp vezette új kormánynak. Ezek tények, utána lehet nézni. A szocik a gazdaság erősítését választották, szvsz ennek szükségességét nem, legfeljebb a mértékét és a kivitelezését lehet vitatni. Ebbe bele is buktak, de az új kormánynak már egy jelentősen jobb gazdasági helyzetben levő kormányt hagytak hátra. A privatizációval kapcsolatban csak annyit: a nagyobb része az mdf vezette kormány idején lett lebonyolítva...
    1998-tól a fidesz (és szövetségesei) került(ek) hatalomra. Senki sem vitatja a pozitív intézkedéseiket, de látni kell: megvolt hozzá a gazdasági hátterük. Szvsz ha az mszp maradt volna hatalmon, ők is hoztak volna hasonló (nyilván nem teljesen ugyanolyan) intézkedéseket - erre egész egyszerűen mostanra értek meg a feltételek.
    Amiért NEM a fideszre szavazok:
    - szvsz minden kormány valamelyest a zsebére dolgozik, de azért ennyire nyíltan, nyilvánvalóan és cinikusan eddig még senki (még a vizsgálóbizottságok megalakulását is megakadályozva),
    - az általuk megengedett, minden jóérzésű ember számára abszolút irritáló és taszító stílus és hangnem (ebbe beletartozik az a gúnyos, lekezelő mosoly is, ami mindig ott van Mikola, Várhelyi, Pintér és újabban Dávid Ibolya arcán is).
    - Konkrétumokat tekintve a nyilvánvaló visszaéléseket hadd ne részletezzem - lusta vagyok teljes körűen előásni minden ügyet, de azért a példa kedvéért álljon itt a legnyilvánvalóbb: Happy End kft...

Aktív témák

Hirdetés