Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Z_A_P #24 üzenetére

Z_A_P!

Ha az adókedvezmény 2 millió, akkor én, aki évente 1.99 milliót keresek, ugyanúgy nem fizetem be az SZJA-t, mint aki évente 800e Ft-ot. Tehát én NAGYOBB kedvezményben részesülök (mert jövedelmem * SZJA adókulcs nagyobb!), pedig többet keresek. Azaz összességében még többet fogok keresni (nettó).

guest (#26)!

Mivel a családtámogatás csak gyerekes családoknak megy, és a saját bevételük adóját igényelhetik csak vissza, ezért aki nem dolgozik, nem is igazán tud visszaigényelni semmit, tehát nem tud a költségvetésből ''meló nélkül leakasztani''. Pont ezért mondtam, hogy az alapötlet jó, csak a kedvezményeket a keresettel fordítottan kéne arányosítani. Ne mondd már nekem, hogy aki melózik, keres 80-100.000 Ft-ot egy hónapban és van x gyereke, az olyan lusta, adócsaló sutyernyák lenne! Ha azt akarod, hogy kevésbé jól keresők is vállaljanak gyerekek, támogatni kell őket, és természetesen nem úgy, hogy a 80 ropis fizetést 88-ra emeled. Tehát: az adókedvezmény jó ötlet, az egyenlő mértékek kevésbé.

A minimálbéren bejelentettek problémáját pedig alkalmas törvényekkel kell megoldani. A minimálbér azért legyen 50e Ft, mert ennyi reális. Érted, ha meghatározhatnád, hogy mondjuk a cégeknél minimálbéren dolgozók átlagkeresete 110.000 Ft, akkor legyen 110.000 Ft-os minimálbér? Nyilván nem, senki sem kapna munkát...

Az ingyenes jogsiszerzés rossz ötlet.

A ''mi oldalunk által ígért'' mondatod viszont NAGYON nem tetszik, sajnos pont a MI és a TI miatt balhéznak most az emberek. Kérlek, fogalmazz inkább úgy, hogy a Fidesz által ígért... legalábbis nem hiszem, hogy minden tekintetben azonosulni szeretnél velük :) (mint ahogy én sem, egyikkel sem).

Aktív témák