Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
userxy
őstag
Szálkásnak lenni azér kel mert jól néz ki
Meg amúgy egészséges ha nem cipelsz magadon plusz 15 kiló zsírt.
a 12-15% tzs nem full szálka azzal nagyon sokan élnek és szerintem köszönik szépen jól vannakköztük én is
Mázsás nyomás felett kezdődik a férfi
Amit linkelsz faszi az semmi extra 12 % körüli tzs az simán tartható.
egyszer eléred és kajában szemlélet váltást csinálsz utána olyan kényelmesen tartható mint állat.
Ezzel nincs baj, hogy szezonálisan csinálod. Jó időbe kint, rossz időbe kondi. Mindegyik jó és eredményes ha jól csinálja az ember.
-
RBJ
addikt
válasz
userxy #11906 üzenetére
Azért full szálkát ne várjon senki, szerintem ilyen magasságnál és testalkatnál igazán nehéz elérni. és hozzá tenném nem versenysportról vagy aszerint kinézésről beszélünk. Nem akarom én, hogy ropogjon a bűr rajtam.
Meg azért mázsa alatt nincs férfi.folklór.
Ha ehhez hasonló kinézetet elérnék elégedett lennék.[link] Sajna ehhez egész évben full topon kellene lenni.
Az a baj nálam, főleg ezzel a sajátsúlyos edzéssel, hogy főleg szezonsport. Én csak jó időben tudom és kint teljes odaadással csinálni. -
itouchfan
senior tag
na üdv újra, kicsit read only lettem az utóbbi időben
edzeni se edzettem annyit, csak foci volt, a húzó gyakorlatokat szinte egyáltalán nem csináltam egy hónapig, de jobb is lett a csípőm jóval, sőt nem is nagyon fájt (ugye növekedési gond: csontozat < biológiai kor < izomzat) fekvők, tolódzkodás, törzserősítés ment, fejlődök is szépen, bár most inkább állóképességben, mint erőben, de élvezem és ez a lényeg. húzódzkodni kedden húzódzkodtam először, kb ~1 hónap után, meg kötelet is másztam, és egyből elkezdett fájni a csípőm szerdán, csütörtökön, nem nagyon, csak úgy éreztem állandóan a szúrást, de mára elmúltma edzettem újra, kipróbáltam a 10 perces szenvedést is, de 16 percig csináltam
invertált evezés, szűk huzi, lefüggés, L-tartás függésben, ezek voltak még, és kíváncsi leszek hogy fog-e fájni a csípőm a következő napokban. most arra gondolok, hogy lehet hogy a függő helyzet, azaz hogy ugye a csípőmnek kell tartani a lábaimat, az viseli meg ennyire és attól fáj..
vagy szerintetek nincs összefüggés a 2 között?
-
_balázs_
csendes tag
válasz
kolosanyi #11911 üzenetére
Tisztább étkezés, a ch bevitel meg maradhat, nekem legalábbis beválik, én is vizesedek/zsírosodok könnyen, furcsán hangzik de:
+ mondjuk egyel kevesebb erőgyakorlat(tudom nehéz megállni), +2: vega étrend(tejterméket ettem, ittam fogalmam sincs az melyik fajta vega) időszakosan(nekem már egy-két hét is látványos eredményt hoz)->ez meg könnyebb mint gondolnánk, már ha csak a vöröshúst elhagyod kezdésnek kis időre az is jó és hangsúlyozom nem kell egy életre vegának lenni.Nekem most volt majd 5 hónap kihagyásom edzés terén volt időm átgondolni, átértékelni a dolgokat, sétálni tudtam meg néha biciklizni, ma tudtam elkezdeni alapozni, de legalább rászántam magam és vettem egy futócipőt.
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11911 üzenetére
Attól függ mire lennél hajlandó a cél érdekébe.
Az izom és erő megtartásához diétába a legjobb módja erőltetni a nagyon nagy súlyokat kondiba. heti 2-3 teljes testes edzés.
Emellé, jöhetne még a heti tornád. Illetve egy kis futás. De te úgyse akarnál színpad formát az alap 12 % körüli tzs a te izom tömegeddel brutális lenne.
Heti 6 edzéssel lennének szép eredmények
Erőre visszatérve még egy jó kis kaja módosítás szerintem sokat dobna rajtad.
Persze ha a keretek nem engedik vagy nincs lehetőség akkor kár olyan célokat kitűzni amit nem tudunk elérni.
én is most így vagyok akarhatok nagy lenni ha baszok kajálni normálisan....
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #11909 üzenetére
Az edzésforma nálam adott, saját súlyos erőgyakorlatok, néha kiegészítésnek egy-két kézisúlyzós dolog, illetve némi állóképességi edzés. Na ebből hogy hoznád ki kajával ezt? Óvatos diéta, kis kalóriamegvonás és nagyon odafigyelni a minőségi szénhidrát meg fehérjebevitelre?
Vagy kox... -
CJ3
senior tag
A Csontozatom nekem is erős, tehát én is kevesebbnek látszok mint amennyi, de 80 kg szálkás izom jobb
-
kolosanyi
veterán
válasz
kolosanyi #11907 üzenetére
Na ez a legnagyobb bajom egyébként amellett, hogy nincs kitartásom egy durva diétához. A "szaklapok" is csak annyit tudnak mondani erőszint csökkenésre diéta alatt, hogy vedd meg az aminosavam, meg használj súlymellényt, mert úgy megmarad az intenzitás. Holott ez faszság, a csökkentett kalóriabevitel józan paraszti ésszel is kikövetkeztethetően erőcsökkenést fog okozni. Na most ha lediétázom magam, elviselem az erőcsökkenést, aztán szintentartón hagyom a kalóriabevitelt, akkor az erőszintem nem fog csak úgy visszaugrani az eredeti állapotra, azt csak többlet bevitellel tudom megoldani, akkor meg megint bezsírosodok. Ezért irigyeltem mindig az ektomorfokat, tök mindegy mit kajálnak, akkor is szálkásak maradnak és lesz erejük. Szopás ez a genetika.
Hagynom kéne a p*csába ezt és elmenni strongmannek. Azok mind olyan culák, mint én és ott az se baj, ha 160 kilós vagyok. Söt, még előny is.
-
kolosanyi
veterán
Szerintem se, de csak azért mondom, mert a teljes zsírmentes testtömegem is 98 kiló.
Egyébként azonos magasságú embereknél a csontozat is hasonlóképpen alakul, a "vastagcsontú" az nem igaz. Ami miatt te is meg én is nehezebbek vagyunk mondjuk a street workoutos nagyágyúknál, az egyrészt a magasság, másrészt a magasabb testzsírszázalék, "vizesebbek vagyunk". Emellett talán a sovány izomtömeg is több arányaiban, de ezt nehéz megítélni. Akkor tudnánk megmondani, ha hasonló szárazság, definiáltság mellett ránk nem ez a -105 lenne igaz, hanem -100, vagy -90. Nekem erős a gyanúm, hogy simán befogynék 95 kiló környékére, ha ezt a szálkásságot el szeretném érni, szóval arányaiban rajtam nem több a "minőségi" sovány izomtömeg. Meg egyébként a hobbigyúrósok döntő többségére ugyanúgy igaz ez is.
(#11906) userxy
A fenét jó, én szívesen lennék 90-95 kilós atom szálkásan, csak nem tudom megcsinálni. Lehet, hogy egyszer elég erős leszek fejben hozzá és teljesen lediétázom magam, de egyelőre sajnos képtelen vagyok rá. Ugye endo-mezoként rettenetesen nehéz nekem egy ilyen formát elérni. -
-
CJ3
senior tag
Én 92 kg voltam karácsonykor mikor elkezdtem komolyabban az egészet. Januártól áprilisig már leadtam 11 kg ot, közben leszoktam a dohányzásról is január végén
Ami 4-5 év alatt feljött rám + kg azt 4 hónap alatt ledobtam ez szerintem egyéni teljesítmény + a cigi elhagyása ami durva hogy nem hízok hanem tudok fogyni
Én is pl felhúzásból örültem ha 1-2 db ot meg tudtam csinálni. Tegnap lementem és kb 30-35 felhúzást lenyomtam
Most már korlátnál is 5-6 felhúzás szabályosan megy ezt persze körönként mondom szóval 4 x 6 db.Nekem az a jó, hogy a súlyom "nagy" volt és úgy erősödöm illetve csökken a súlyom és így nekem is könnyebb az edzés meg az erősödés.
Ez olyan február körül készült.
Ez meg március közepén.
-
emiki6
veterán
Nekem azt mondta valaki, hogy muszáj választani (már ha autómatikusan nem választ az agy) egy oldalt még kiskorban, hogy az az oldalad nagyon jó lehessen. Mert ha megvan a lehetőséged a választásra, de nem választasz (vagyis mind2-t választod), akkor lesz 2 jó oldalad, de nagyon jó nem.
Ebből adódik, hogy a jobbik oldal idegrendszere fejlettebb és ügyesebb, tehát erősebb is.
Emellett persze fejleszteni kell a másik oldalt is, így lehet egy nagyon jó és egy jó oldala az embernek.
Viszont szerintem ne felejtsük el, hogy az egyik oldalunkkal sokkal többet elérhetünk, mint a másikkal és ezért ne szorítsuk a jobbik oldalunkat minden esetben a kevésbé jó keretei közé.Sanyi: "Pont ez a jó benne, hogy már a nevéből is látszik, hogy mi az elem"
Lásd: abcúg -
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #11900 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy mindenki aszimmetrikus. Gyűrűn, teljesen kiakasztott könyékkel a segítő kéznél csak ballal megy az íjász húzódzkodás. Mármint jobbal megy úgy is, ahogy a videón van, ő ugye először behajlítva húzza fel magát, aztán akasztja ki a könyökét, ami jelentős könnyítés. Ballal megy úgy is, hogy végig nyújtva van. Na most ez azt jelenti, hogy nem sokára meglesz az egykezes húzódzkodás ballal, jobbal sajnos még jóval távolabb vagyok.
Ezellen tényleg csak annyit tehetsz, hogy akkor lépsz tovább, ha a gyengébbik oldallal elérted a következő progressziós lépést. A szimmetrikus gyakorlatok előnyösek valóban.
(#11901) userxy
Pedig logikus, ha egyszer megérted, sokkal jobban rááll az agyad, mint az angol elnevezésekre. Vannak támasz helyzetek, ilyen a fekvőtámasz, kézállás, stabil támasz helyzet (tolódzkodás felső pontja) és így tovább. A másik nagy csoport a függő helyzetek, függeszkedés (húzódzkodás alsó pontja), lefüggés (gyertya a gyűrűn) stb. Illetve vannak a kettő közti elemek is, például a keresztfüggés, ami igazából se nem függés, se nem támasz, vagy a zászló, ami megint ilyen.Azok a tartások, ahol a test nyújtott, egyenes állapotban van és párhuzamos a talajjal, mérlegszerű tartásoknak hívjuk. Mellső függőmérleg, hátsó függőmérleg, oldalsó függőmérleg (azaz a zászló), támaszmérleg, fecske és így tovább. Van még egy pár.
A lábemelés megtartása meg ülőtartás, mert olyan, mintha ülnél és statikusan kitartod. Ha támasz helyzetben csinálod, akkor támasz ülőtartás, ha keresztfüggés közben, akkor keresztfüggés ülőtartással. Pont ez a jó benne, hogy már a nevéből is látszik, hogy mi az elem, nem úgy, mint az angol neveknél.
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11899 üzenetére
jájájááá igazad van arról beszélek amiről te írsz
olyan hülye nevük van ....
(#11900) Dobi 562
teljesen jó gondolkodsz. a gyengébbikkel kezd és az legyen a max ami azzal megy.Meg a szimmetrikus gyakszikat nyomasd jobban. amihez egyszerre kell mind két oldalad. Idővel szépen felzárkózik a gyengébb oldalad.
-
Dobi 562
addikt
Idonkent felveszem a gyakorlataim, megnezni hol tartok. Egy ideje arra dolgozok, hogy minel szabalyosabban csinaljam oket. Itt a fal melletti HSPU utolso sorozata a mai edzesrol.
A videoban is lathato (meg perszer ereztem is kozben), hogy a jobb kezem sokkal gyengebb, mint a bal, hamarabb elfarad. Bal kezes vagyok egyebkent, meg (ket)ballabas. Gyerekkoromban sokat kosaraztam, lehet emiatt is alakult igy, hogy a bal oldalam sokkal erosebb. Egyre inkabb zavar, valahogy korrigalni szeretnem.
Arra gondoltam, hogy mindig a gyengebb oldalammal kezdem a gyakorlatokat es ahhoz lovom be, mennyit csinalok a masik oldalammal. Peldaul egy labas guggolas, bal labbal menne szabalyosan mondjuk 8 egyszerre, jobbal csak 6 (de ott egyensuly gondok is vannak), igy 6-os sorozatokat csinalok mindket labbal, nehogy a bal meg jobban lehagyja a jobbat.
Ez igy mukodhet, idovel korrigalodhat a ket fel kozotti kulonbseg? Esetleg van valami mas javaslat, mit kene csinalnom?
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #11898 üzenetére
Na igen, azárt a focinál kiemelt szerepet kap a robbanékonyság.
A könyék még hagyján, az nekem is érzékeny pont, hamar túlerőltetem és akkor begyullad, viszont a törött csukló nagy hátrány. Akkor beszűkül a csukló mobilitás, amit azzal tudnál kompenzálni egy támaszmérlegnél mondjuk, hogy kifelé, vagy hátrafelé forgatod a csuklód. A képen ez látható. Hátrafelé viszont jóval kisebb nyomatékot tudsz leadni, ezért az egész vállövnek nehezebb dolga van.
Ja, és ne vedd kötekedésnek kérlek, de a támaszmérleg az ez, ha meg oldalt van a kéz ugyanebben a tartásban, az a fecske. Egyébként ez egy rettenetesen szép fecske, ilyen alacsonyan nagyon ritkán látni, ezzel a kivitelezéssel csak a legelitebb tornászok képesek rá. Ami neked megy szerintem, az az támasz ülőtartás (angolul l-sit). Ez szép teljesítmény, tekintetbe véve, hogy nem is edzettél rá igencsak szép. Egy "A" szintű elemről van szó, a tornászoknál alap, viszont ettől még korántsem könnyű. Nekem a sérülésem után 2 év edzése kellett, hogy menjen.
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11897 üzenetére
Rohadjak meg most csak azért hoyg leteszteljem ugrottam egyet egy lábbal (rendesen leguggoltam) a szobába szerintem frissen üdén nem láb edzés után átbírom ugrani a zsámolyt. 70%ig biztos vagyok benne.
Jó hát láb robbanékonysághoz lehet segitett a majd 10 év foci...Na az ízület az gyenge pont könyököm csuklóm az hulladék...
Főleg a bal csuklóm mióta egyszer szilánkosra tört hála a focinak
ja am nem rendes gyűrűn hanem csak trxen de az ülö támaszmérleg egész pofásan megy csak nem sokáig max sztem 10- 15 secig tudom szépen megtartani...
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #11895 üzenetére
Mármint mély egylábas guggolásból? Mert akkor kb annyira atletikus a lábad, mint Bruce Leenek.
Elit talajtornászok szokták ezt, esetleg nehezítik súlymellénnyel. Nekik vékony, de nagyon erős, robbanékony lábak kellenek, mert a mindenféle ugrásokhoz nagy súlypontemelkedés kell.
Nyilván ez visszafele nem igaz egyébként. Tehát ok, hogy megvan az a fekvenyomás érték, de a támaszmérleg ettől még nem lesz meg. Ott a vállöv ereje egy nagyon fontos tényező, de legalább ennyire ott van még a törzs és az egyensúlyérzék is.
Egyébként kurva erős vagy testsúlyarányosan. Szerintem elég komoly eredményeket érhetnél el akár street workoutban is. Az alap erőd sok esetben megvan, az ízületeidet kellene hozzászoktatni a nyújtott karos munkához (ez lassan megy), meg a törzset még jobban megerősíteni kicsit és úgy kilőnél, mint a rakéta.
(#11896) -Solt-
A pózgatya buzis, ezt a testépítők is tudják.De ettől még nem lebecsülendő az ő teljesítményük se. Eszeveszett kitartást és munkát követel meg az a sportág. A legtöbb sportnál a munka az edzés első percétől az utolsóig tart, meg a versenyeken is. A táplálkozást elintézik annyival, hogy egyél sok húst, ne egyél sok zsírosat és kész. A testépítők egész nap, attól a pillanattól fogva, hogy kinyitják a szemüket, egészen addig, amíg el nem alszanak, csak ezzel foglalkoznak. Időzített, előre kimért kajálások, edzés, aerob, gyógyszerek adagolása stb. Az is igaz, hogy koxolnak, de más sportágakban is jelen van. És attól még, hogy valaki bekoxol, még nem lesz Mr. O, ha ez így működne, akkor a hobbigyúrósok szerintem kétharmada ott pózolhatna a színpadon, azt a legtöbbjüknél én is jobban nézek ki, pedig nem gyúrok. Szóval kemény meló az is.
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11894 üzenetére
Ez tuti nem fedi a valóságot így bár jó közelítés.
75 kilóm és a 176 centim
Egylábas guggolásból átugrok egy zsámolyt de a max guggolásom 110 kiló. itt az a 2 2,5-es szorzó nagyon sok..
Felhúzásom a 170 kilós max az lefedi a 2,5-es szorzót.
támaszmérleget nem tom megcsinálni de fekvenyomni tudok
a törzs és core izmok gyengék nekem ehhez az tornához
na majd nyár végére kibaszom magam azt megyek a játszótérre keménykedni
Am vmit ér hogy tornázgatok húzódzkodásba kondiba saját súllyal a maxom 14 volt most az felment 20ig
Szóval nem lehetetlen
másfél hónap alatt jött ez akkor valami csak lesz ebből
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #11893 üzenetére
Sommer nyilatkozta valahol, hogy többször vizsgálta a tornászai külső ellenállással szembeni erejét. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy aki képes a keresztfüggésre, az a saját testsúlyával képes (mármint annyi van ráakasztva a súlyövre, mint a saját tömege) minimum 1-et húzódzkodni. Aki képes támaszmérlegben több karhajlítást is végezni, az a saját súlyának 1,7-1,8-szorosa környékén maxol fekvenyomásban (ez elég komoly azért). Aki képes arra, hogy egylábas guggolásból átugorjon egy zsámolyt, esetleg ezt még pár kilóval nehezítse, az tarkón guggolásban olyan testsúly 2-2,5-szerese környékén maxol, és az ilyen erőszintű sportolók röhögve felhúznak a testsúly 2,5-szeresével is. Most ez abszolút erőben nyilván nem sok, mert ők általában ilyen 60-75 kilós fazonok, de akkoris figyelemreméltó szerintem.
Még egy érdekes észrevételezés. Nekem a volt röpis edzőm mindig azt mondta, hogy a tökéletes testsúly az magasság centiben -105 és az így kapott szám lesz kilóban a tuti. Tehát nekem a 195 centimmel 90 kilósnak kellett volna lennem (nyilván full szálkásan, tehát nem skinnyfat fazonnal). Nos úgy látszik, hogy ez a tökéletes atletikusság záloga.
Egyébként simán odaadnám azt a 20-25 kilót akárkinek, aki igényli. Akar a fene 115 kiló lenni. Csak nekem a 110 kiló kezdődő kockahassal is olyan, hogy 1-2 napig tudom tartani, aztán megy el az erőm és gyorsan bezabálok, aztán máris oda az egész.
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
-
CJ3
senior tag
Még a mai nap befejezése egy Haskerék edzés
Délelőtt Workout
Délután Bike
Este Haskerék -
kolosanyi
veterán
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11887 üzenetére
Még nem találatam olyan gyakorlatot amivel sajátsúllyal ugyanolyan izomlázat tudnék elérni mint kondiba.
Pedig azért én is kipróbálok ám mindent
Sőt még személyi edzőm is van
Pár év alatt kondiba annyi mindnet kipróbáltunk. Nekem tömegnövelésre az vált be hogy odabaszni neki és egy hétig semmi. Amikor ilyen edzés volt jött is a tömeg és az erő rendesen.
Amikor meg csak úgy hogy nincs izomláz akkor nem is volt nagyon sok eredmény.
kinek mi válik be.
(#11889) kolosanyi
Konditermi mércével a saját súlyomhoz képest nagy súlyokkal dolgozok. Így nekem ezek a saját súlyos dolgok annyira nem basznak földhöz.
A statikus erőgyakorlatok basznak inkább földhöz
De azt most erősítjük. Még azért nem megy mert még meg kell szokni a mozgásformát. Ha az idegrendszer megszokja nem lesz para.
-
kolosanyi
veterán
-
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11884 üzenetére
Saját súlyos edzésnél nem látom értelmét heti egyszer edzeni. NIncs akkora terhelés.
Kondinál elég ha odabaszós edzést csinálsz. De az olyan hogy az 5. nap is kapaszkodva ültem le szarni.Nálam most így néz ki.:
1. nap mell -tri
2. nap hát bi
3. nap láb váll
Aztán újra az elejétől.
És vasárnap meg az úr is megpihent így az nekem is edzés nélküli.vagy én is azt a bontást tudom még elképzelni, hogy felső test alsó test. De nekem ez kényelmesebb.
(#11885) kolosanyi
Szerintem keverni a legjobb mert azért csak számít a kinézet is
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11884 üzenetére
Tehát intenzitást növeltél, azért nehezebb így.
Életképesnek életképes, de szerintem sokkal hatékonyabb, ha teljes testes edzést csinál az ember, vagy legalább alsótest-felsőtest bontást. Ha egy napon van nyomás-húzás, az azért jó, mert így biztos nem marad ki semmi, szimmetrikus lesz a fejlődés, valamint ellentétes izompárok dolgoznak rögtön egymás után, tehát le is nyújtják egymást. Illetve ha csak egy izomcsoportra koncentrálsz, az átmegy gyúrós volumenedzésbe, ami a jó, ha minél gyorsabban akarsz minél nagyobbnak tűnni, de erősödni nem fogsz olyan gyorsan. Kicsit tudományosabban megfogalmazva, az egy volumenedzés lesz, ami a szarkoplazma hipertrófiának kedvez, nem a miofibrillárisnak, tehát nem az összehúzódásra képes fehérjerostok nönek, hanem az azok körül lévő raktárkészletek.
Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb, minél gyorsabban tömeget magadra pakolni, vagy pedig teljesítőképességet javítani.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
kolosanyi #11880 üzenetére
Így szoktam csinálni. Eleinte (amikor nem volt plusz súly) direkt húzódzkodórúddal a "nyakamban" csináltam, elősegítve a helyes testtartást.
Egyébként még arra gondoltam, hogy azért érzem így, mert eddig könnyedén ment mindkettő +8kg-mal. Csütörtökön már nem volt olyan sima a fél guggolás 17-tel, úgyhogy jövő héten meglátom, mennyit bírok teljesből 17-tel. Akkor fény derül mindenre.(#11881) userxy
Tisztában vagyok vele, hogy több kell, de jelenleg elég ennyi, bár lassan valóban ideje lenne növelni a volument.
Ez az "utálat" hasazásnál már megvan. Egyszerre szeretem és gyűlölöm.
Most suliidőben pont belefér a 4 edzésnap (tolás-láb-húzás-törzs*) a hétbe. Nyárra tervezem, hogy átállok úgy, hogy minden heti kétszer, mivel akkor lesz időm bőven.
Egyébként elég lehet az hosszútávon, ha minden csak heti egyszer kerül "leedzésre"?*Eddig ez a terv tetszik jobban, hogy egy edzésen csak egy terület illetve mozdulat kap kiemelt figyelmet. Az átmozgató időszakban nem jött be annyira, hogy egy napon volt tolás-húzás és láb-törzs.
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi #11880 üzenetére
Rossz a link
Mostmár tényleg igyál egy kávét
én ma már bevertem 3at
(#11879) -PLevi-
Kifejtem neked. --> kevés gyakorlat.
A comb az az izom amit akár saját súllyal akár kondiba terhelni kell!!!!!! akkor nő. Nem picsogni nem lányoskodni a comb edzés sakkor jó ha utálod és az az érzésed van hogy soha többet ilyet nem akarok.Nekem most kb így néz egy félig meddig saját súlyos edzés.
Széles terpeszbe 30 guggolás normálisan semmi extra
Szűk terpeszbe 30 guggolás normálisan semmi extra
közép terpeszbe plussz 26kilóval 4x15
Egylábas guggolás lábanként 5x5 ( mostmár plussz súllyal akarom nehezíteni)
trx kötélbe beakasztva a láb úgy lábanként 4x10
merev lábas felhúzás 26 kilóval 4x10Vádli pedig 140 pipiskedés lábanként 20asával csere---- bal láb jobb láb
És ezt heti kétszer.
Mert ez is kevésbé fingatja a lábat mint egy jó konditermi edzés azt csak heti egyszer toltam. -
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11879 üzenetére
Na, akkor javítva. Ez a szabályos guggolás, így tuti nem nehezebb a fél mozgástartomány.
Ha most se jó, akkor dupla kávét iszom.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
kolosanyi #11867 üzenetére
Köszi! Pár héten belül már többek között ezekből fogok válogatni.
(#11868) userxy
Köszi a választ!"De lehet specifikusan a comb egyes részeire nagyobb intenzitást adni.
Minél szélesebb a terpesz és kifele néz a lábfej annál inkább a comb belső része kapja a terhelést. Szűk terpeszbe vagy zárt lábbal meg lábfej befele néz akkor meg a comb külső része."
Eddig nem tűnt fel, de most kipróbáltam és érzem a különbséget!"Azért könnyebb neked lentről guggolni mert lendületből guggolsz."
Nem. Egészen biztosan nem. Mindig kerülöm a lendületből végrehajtást."Amint a teljes guggolást is úgy csinálod mint a fél guggolást, hogy megállsz az alsó holt pontba és az izmok nem reflexből dolgoznak hanem megnyúlnak rájössz hogy nehezebb."
Alapjáraton 2-1-2-1-es tempóval szoktam operálni, ez guggolásnál még lassabb egy kicsit a nagy mozgástartomány miatt. E mellett nem létezik az, hogy 'lendület'."A progressziód elég karcsú legalábbis szerintem.."
Ki tudnád fejteni kicsit bővebben? Minden tanács, kritika és ötlet érdekel! -
yootti
tag
A gyorsan felszívódó szénhidrát az miben van?
-
RBJ
addikt
Edzés után fehérje turmix.
-
yootti
tag
Üdv!
Edzés közben szabad-e egy-két szem szőlőcukrot elrágcsálni? -
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11866 üzenetére
Egy kis sport mozgás ismeret szükséges.
Guggolás alapból a comb izmait terheli. De lehet specifikusan a comb egyes részeire nagyobb intenzitást adni.
Lábfej kifele befele néz széles terpesz szűk terpesz... stb..
Minél szélesebb a terpesz és kifele néz a lábfej annál inkább a comb belső része kapja a terhelést. Szűk terpeszbe vagy zárt lábbal meg lábfej befele néz akkor meg a comb külső része.
Azért könnyebb neked lentről guggolni mert lendületből guggolsz.
Amint a teljes guggolást is úgy csinálod mint a fél guggolást, hogy megállsz az alsó holt pontba és az izmok nem reflexből dolgoznak hanem megnyúlnak rájössz hogy nehezebb.
A fél guggolást azért érzed nehezebbnek mert ott nincs lendület vissza fele.
A progressziód elég karcsú legalábbis szerintem..
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11866 üzenetére
Nincs. Csinálj kozák guggolást, módosított egylábas guggolást, kitöréseket (hátrafelé nehezebb), csípőemelést.
-
-PLevi-
senior tag
A sima és a zárt lábas guggolás között van jelentősebb eltérés nehézségben? Illetve az mitől van, hogy a fél guggolást (comb vízszintesig) nehezebbnek érzem? Megválaszolom: Az, hogy lefelé menet meg kell állni, szerintem megterhelőbb, mint teljesen leengedni. Felfelé pedig úgy vettem észre, hogy szinte nem is számít a kicsivel nagyobb mozgástartomány. Lehetséges ez, vagy csak én érzem így, illetve csinálok valamit rosszul?
Ez utóbbit nem hinném, nagyon ügyelek a helyes végrehajtásra.
Eddig így nézett ki a guggolás progresszió:
1. hét: két alkalommal 3*12 bicska guggolás
2-6. hét: heti két alkalommal 3*12 teljes guggolás
Idáig tartott az átmozgató szakasz.
7. hét: 5*12 teljes guggolás
8 .hét: 5*12 fél guggolás +8kg (szék)
9. hét: 5*12 teljes guggolás +8kg
10. hét: 5*12 guggolás zárt lábbal +8kg
11. hét (most csütörtök): 5*12 fél guggolás +17kg (két 8,5kg-os egykezes súlyzó)(Plusz ezek mellé minden alkalommal, edzés végén 1*15 guggolásból felugrás. (A legelső alkalommal csak 1*10 volt.) 2-3 másodperces negatív, majd amint leértem, abban a pillanatban ami a csövön kifér.
Milyen hasznos tud lenni az edzésnapló.
A csütörtöki lábnap már elég kemény volt (igen, rájöttem, hogy ez volt az első igazán kemény lábedzésem...), de nagyon élveztem. Úgy tervezem, hogy hasonlóképpen az eddigiekhez a cél először 5*12 teljes, majd zárt lábas guggolás lesz 17kg-mal. Viszont innentől lassulni fog a progresszió tempója, nagyjából elértem a jelenlegi maximumomat.
Mivel ennél több súly nem áll itthon rendelkezésemre, idővel az aszimmetrikus gyakorlatok fognak következni.A lábedzésemben egyébként vádliemelés szerepel még, de ez most lényegtelen.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Melorin #11863 üzenetére
Ezt hívják TUT-nak (time under tension, izomfeszülési idő). Ez is egy megközelítés, de nem nevezném mindenek felett állónak. Legnagyobb hátránya, hogy a gyors izomrostokat kevésbé fejleszti, emiatt se a robbanékonyság, se a max erő nem fejlődik úgy, mint a rövid izomfeszülési idővel, kevés ismétléssel dolgozó tervek esetén. Hiba lenne csak egyik vagy csak másik módszerre alapozni egyébként. Nem is tudom melyik edzőtől olvastam, azt mondta, hogy nála az edzés maga az a szerszámosláda, az edzésmódszerek a különböző szerszámok a ládában, a verseny meg a szeg a falban, a csavar, amit be kell hajtani stb. Találó metafora.
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi #11859 üzenetére
Nyilván vannak egyéni eltérések, azt se mondom, hogy túl okos volt tőlem, hogy nem melegítettem fiatalon.
Nem igazán volt akkor ennyi elérhető infó, mint mostanában, mikor csak felmegy az ember a netre, és rögtön talál mindenről egy átfogó tanulmányt, meg annak az ellenkezőjéről is. -
kolosanyi
veterán
válasz
troller #11858 üzenetére
Való igaz, hogy minél idősebb az ember, annál többet kell a melegítésre szánnia, de alapvető dolog, hogy nagy izomfeszülést előidéző gyakorlatokkal csak kellő melegítés után foglalkozunk. Én 24 vagyok, de a 15 éves sportmúltam alatt akárhányszor nem melegítettem be rendesen és intenzív mozgást végeztem, húzódás lett a vége. Például meccsek előtt közlik, hogy 5 perced van melegíteni, te meg az első labdamenettől 100%-os erőbedobással akarsz játszani, mert a barom edző üvölt a pálya szélén...
Na mindegy, a lényeg, hogy marhaság ez a GTG. Bár én nem emiatt csináltam, csak úgy le akartam nyomni párat, de hát ez ugyanaz a hülyeség. Be kell melegíteni edzés előtt, utána meg le kell vezetni kicsit. Rá kell szánni azt a +20 percet az edzésre, nem szabad sajnálni az időt, mert könnyen sérülés lehet a vége. Most egy húzódás nem nagy dolog, de hátráltat, mert fájdalmas és lassan múlik el.
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi #11855 üzenetére
Ja, és ez a korral csak rosszabb lesz. Anno tizen-huszonévesen minden melegítés nélkül nyomtam rögtön az edzést, egyáltalán nem éreztem hiányát, aztán valahol 30 felett kezdtem érezni, hogy talán mégse jó ez így. Mostanában mindig 10-15 perc szívpörgető ugrálás+karkörzés kombó, meg az adott gyakorlatból egy sorozat könnyített súlyos változat. Húzódzkodásra akartam én is csinálni a GTG-t, de pillanatok alatt sikerült lesérülnöm, mikor reggel ébredés után hót mereven lenyomtam egy sorozatot.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #11856 üzenetére
Igazából újabban vettem elő kicsit, mert sok izomcsoportot megdolgoztat és nehéz gyakorlat, viszont az erőgyakorlatokban való erősödést nem igazán segíti elő. Hatásosabb a mélytámaszos fekvőtámasz (azaz a pseudo planche pushup
).
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #11854 üzenetére
Nem vészes, majd lenyújtom meg bekenem izomlazítóval és jobb lesz. Viszont ezért baromság a GTG. Melegítés nélkül nehéz nyomások, guggolások napjában többször is... Még ha csak sima fekvőből nyomsz le pár sorozatot, az hagyján, de ez nem valami biztonságos módszer.
Egyébként az a vicces, hogy jobb oldalt a hátam húzódott meg, bal oldalt meg a vállam. Pedig ugyanúgy nyomom mindkét karral. Mármint nyomom minden izomból, ahogy csak tudom, ezt nem is lehet úgy koncentrálni, mint egy fekvenyomást, vagy egy bicepsz hajlítást. Jelenleg 5 a maxom elfogadható formával, terpeszben. 😊
-
kolosanyi
veterán
Ne csináljatok egykezes fekvőt bemelegítés nélkül. Meghúzódott a hátam elég rendesen.
-
kolosanyi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest