- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz
kolosanyi #12198 üzenetére
Na hasonlót éltem át tegnap. Nem szokásom enni napközben de kaptunk az egyik pékségnél három táska péksütit ajándékba kicsit segítettünk rajta.
Na egy csokiöntetes kakós csiga, lekváros csiga, óriás sajtos rud, lekváros pudinkos nagy táska, ez be egymás után. Szidtam magam is majd belém dagadt.
Estére nyoma se volt úgy edzettem mint a pinty.
Állítólag kell néha túlzabalásásos napot tartani az anyagcsere felpörgetése végett.
Ami általában a vasárnap. -
kolosanyi
veterán
Na, mára végeztem a tanulással. Lefekvés előtt azért gyorsan megcsináltam 4-3-3-2-1 hspu-t meg pistolt (most nem volt kedvem felszerelni a húzódzkodót). Tegnap alig bírtam bármit is csinálni, ma végre valamennyit aludtam délután, előző este is korábban feküdtem le, illetve még vagy 1400 kalóriával túl is zabáltam magam. Ennek eredményeképp szinte csak úgy dobáltam magam mindkét gyakorlatban. Nemhogy fáradtam, hanem egyre erősebb voltam. Ráadásul még csak be se melegítettem és semmi bajom. Ki érti ezt...
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #12194 üzenetére
Nabazd, ezt nem is lehet követni...
Amazing Bo Staff Skills
Mondjuk én csak 1,5 méterest használok, a Bo bot (lol) 1,8m-es
Szerk: 3:07-nél a váll alatt átfordítással kurtam be a térdem
-
emiki6
veterán
válasz
kolosanyi #12191 üzenetére
Én is gondolkoztam a félmeztelenkedésen, mikor 25+ fok, tűző nap és mindenki félmeztelen kb, csak én nem. Mondjuk tartottam magam, de legközelebb nem fogom.
Ma itthon 5 sorozat huzi meg pike fekvő, aztán 20 perces fekvő szenvedés.
Aztán pár óra múlva kimentem (most először) gyakorolni a botforgatást. Egész könnyen elsajátíthatóak az alapok, a folyamatos, gyors forgatáshoz kell sok óra tapasztalat. Nagyon jó aerob mozgás, erősíti a vállat, ha vízszintesen tartod a karod, nomeg azokat az izmokat, amik forgatják a kart. Mikor befejeztem kicsit égett a két vállam, nomeg a jobb térdem, bár utóbbi azért, mert véletlen kétszer rábasztam a bottal
Fogok szerezni 1 vagy 2 nunchaku-tis, íme egy videó róla: [link] Itt a csávó csak kikapcsolódásként pörgeti, de ez már nem annyira aerob. -
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #12191 üzenetére
megnéztem vagy 10-et mire egy normálisat találtam. a végén már idegesítettek ezek az eszeveszett hülye mozdulatok, meg hogy úgy csinálja meg a muscle up-ból 360 fordulatot, aminek egyébként semmi értelme nincs, hogy előtte 8 métert nekifut majd felugrik a rúdra, fellendül előre szinte vízszintesig és abból a lendületből nyomja ki magát, és utána úgy száll (mit száll, esik le) a rúdról mint aki most kötötte ki a gordiuszi csomót, hihetetlen
váááo, fanatikus tag lettem
-
brownus
veterán
-
itouchfan
senior tag
na EZ egy nagyon jó videó.
elképesztő mire képesek egyes emberek.
-
itouchfan
senior tag
válasz
emiki6 #12186 üzenetére
szerintem ne csak ezt csináld, cserélgesd a kéztartásokat, hogy mindenféle szögből terhelődjön az izom. nekem a huzis edzésem az úgy néz ki most hogy bemelegítek, invertált evezés, 10p. szenvedés valamilyen huzival, statikus elem gyakorlás(pl tuck front lever), más huzifajta, statikus elem gyakorlás (pl, ülőtartás?ülőfüggés), megint más fajta huzi, és aztán még lábemelés, vagy térdfelhúzás. ha gondolod kipróbálhatis ezt, nekem egész jól bevált, eddig ez a legjobb.
kolosanyi: azt is lehet, de akkor az a technikára megy rá szerintem leginkább. bár az is kérdés hogy pl evezésből, fekvőből mennyit csinál egy ilyenben az ember. megpusztulásig vagy hogy határozza meg az ismétlésszámot? mert ez nem rossz ötlet, nekem tetszik, azért gondolkodom rajta. viszont én úgy csinálnám akkor hogy egyik mindig statikus elem, a másik nem. csak nem tudok ennyi statikus elemet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #12185 üzenetére
Igazából simán lehetne azt is csinálni, hogy kinézel 2 gyakorlatot minden napra és egy héten azt csinálod. Pl hétfőn fekvő-evezés, kedden támaszmérleg-mellső függőmérleg, szerdán guggolás meg ülőtartás, csütörtökön huzi-hspu, pénteken kézállás meg zászló. Meg is van minden napi 20 perccel.
Egyébként ezzel az a baj, hogy kicsi az edzésenkénti volumen, nem hiszem, hogy számottevő tömegnövekedést lehetne ezzel elérni. Maximum tűzoltásra jó, ha megszorulsz időben és nem tudsz többet rászánni naponta.
-
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #12182 üzenetére
Rájöttem, hogy nem 25-30 perces edzéstervet kell keresni, hanem még 30 percet.
Úgy csinálnám ezt hogy kétnaponta. Egyik nap a HSPU+huzi, másik nap Pistol+front lever vagy mittudomén. Hogy legyen egy kis idő regenerálódni.
Emiki6: arra gondoltam hogy kezed magad felé néz vagy elfele, széles vagy szűk vagy érted.
mert szerintem nem mindegy, van ami nekem pl nehezebb.
-
kolosanyi
veterán
Hát a mai napot nem bírtam megcsinálni. Már a melegítésnél besavasodtam, fáradt és gyenge vagyok. Egész héten nem aludtam ki magam, ma is csak 4 kávéval tudtam végigcsinálni a napot. Holnap pihenő és szombaton újra megpróbálom ezt.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #12181 üzenetére
Sima huzi, első sorozatban 8 ismétlés megy viszonylag szabályosan. A következő négy 6-5-4-4 azthiszem, ez össz 27, vagyis átlagosan 5 ism.
Ha percenként csinálok sorozatokat és 3-mal kezdem, akkor 8-10 percig megy hármasával, aztán a 20. percig szoktam csinálni kettesével. Ezt a két módszert szoktam felváltva (egyik nap így, másik nap úgy) huzinál és sima megnövelt mozgástartományos vállszéles fekvőnél.
Nem csak ennyit csinálok, de ezek az edzésem biztos pontjai, minden ami emellett csinálok az változó.
Most elsődleges cél az ism szám növelés (max és átlag) huzinál és fekvőnél. -
emiki6
veterán
Én tegnap csináltam ppp-ket immár viszonylag szabályosan 2-3 db-ot sorozatonként. Van most izomláz rendesen. Húzódzkodásból még van mit javítani, 8 a max, 5 az átlag...
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #12177 üzenetére
Kicsit néha igen, tegnap például a hasam nagyon rossz volt, de összességében egész jól vagyok. Délelőtt fájtak még a vállaim (izom), mostanra viszont elmúlt. Épp tanulok, de olyan 9, fél 10 fele nekiállok a 4. napnak
Viszont azt már most látom, hogy a nyújtott karos edzést el lehet felejteni egy ilyen program mellett, örülök, ha lesz egy pihenőnapom a héten, nemhogy még futkorásszak, meg egyéb gyakorlatokat csináljak.
Egyébként alapozás jelleggel nem is rossz ez. Csinálom egy pár hétig, aztán meglátom, hogy mi lesz az eredménye. Tippre azt mondanám, hogy a nyújtott karos munkában visszafejlődök kicsit, viszont minden más erősödik. Ha meg összességében az erőnléted javul, akkor nagyon hamar magasabb szintre lehet jutni nyújtott karos munkában is, szóval akár még jól is elsülhet az egész.
-
itouchfan
senior tag
Na ma megvolt az első kocogás a combhúzódásom óta. Néha éreztem fájdalmat de összességében jó volt. Holnap megtolom keményebben, aztán szombaton erősítek újra a nyelvvizsga után.
Kolosanyi: nincs izomlázad? Nem "fájsz"?
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #12175 üzenetére
Pavel 3. Nap. Magas HSPU, L huzi, pistol 3-2-2-1. A hasizmaim komolyan elkezdtek fájni a minden napos gyötrés miatt, más egyelőre nem vészes. A magas HSPU-tól érdekes módon a tricepszem és a hátam érzem a legjobban, utána csak a vállam. Mellre nem érzem, de másnap vérbővebb az is, tehát dolgozik rendesen.
-
itouchfan
senior tag
mai is meg volt, ma huzik, inverz evezések, tuck front lever (egyre jobban megy, bár nagyon hamar fáradok), l- tartás, térdfelhúzások. a legvégén csináltam térdfelhúzást úgy, hogy közben felhúzott helyzetben tartottam magam, azaz az állam a rúd felett volt, hogy még a bicepszemet is nyírjam, de annyira felment a pulzusom ettől is, meg úgy edzés végére most, mintha legalábbis sprintben nyomtam volna egy ingafutást..kajakra lüktetett a halántékom, sztem 180 felett volt tutira. nektek is szokott ilyen lenni?
-
kolosanyi
veterán
Orosz erőnövelő program 2. nap: hspu kápán, L huzi, pistol, 3-2-1-1. Érezhetóen könnyebben ment, mint tegnap, viszont jobban megviselt, pedig többet melegítettem. Most eléggé fájok mibdenhol, szerencsére izom, nem ízület. 26 perc volt ma.
-
RBJ
addikt
Mai nap nyámnyilára sikeredett. Máskor alig vártam az edzést kevesebb a motiváció mint máskor. Kezdek fáradni 4:30 kellek este jó ha 18:00 hazaérek.
Nyomni kellesz valami koffeines pezsgőtablettát edzés előtt. -
itouchfan
senior tag
Na mai adag megvolt, bár sok tanulnivaló miatt csak 45-48 perc fért bele de az adta, a lehetőségekhez képest jó volt.
-
kolosanyi
veterán
jó ez az ülőtartásos húzódzkodás. Érzem is a hasam tőle. Húzni talán egy minimálisan nehezebb, mert így eleve nem tudsz lendületet belevinni és a végén a lábad rángatásával besegíteni, meg talán egy kicsit mechanikailag előnytelenebb helyzetbe kerülsz, de nem ez a fő előnye. Jobban összehangolja a felsőtest izmainak feszítését, miközben a karok, a vállöv és a felső háti szakasz dolgozik, a has is rendes edzést kap. Eddig nem nagyon csináltam, de most ezt fogom minden nap.
(#12170) itouchfan
Előfordulhat, hogy begyullad valamim a nagy intenzitás és a frekvencia miatt, ahogy nálad a heti x foci miatt is biztos vannak/voltak már kisebb gyulladásos sérülések (csonthártya a lábszáron, térd, akármi). Az előnye az, hogy kurva gyakran csinálom, ezért hamar tudok fejlődni a kiválasztott gyakorlatokban. Amúgy a volumen nem magas, tehát nem félek ilyesmitől, meg egyébként se 12 nap alatt alakul ki a túledzés, hónapok kellenek hozzá. Nem kell ettől annyira félni, a fele nem igaz a shop.builderék, meg a városi mendemondák ijesztgetésének. -
kolosanyi
veterán
Pavel program 1. nap. HSPU megnövelt mozgástartományban 3-1, utána 1-1 talajon. Ülőtartásos huzi 3-2-1-1 (ez lett volna a cél HSPU-ban is, de örülök, hogy végre ment belőle 1 ismétlés is). A végén poénból ugyanennyi pistol, hogy a láb is kapjon. 23 perc volt az egész.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #12165 üzenetére
Igazából mehet a kettő együtt is, ahogy a fegyencben is van akár. Elkezded az alacsony ismétléses munkát egy nehéz variációval, aztán azt elviszed 8-10 ismétlésig, majd váltasz és így tovább.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #12163 üzenetére
Ja hát ez nem erő-állóképesség, ez tiszta erőprogram. Van ennek sok ismétléses változata, feljebb linkeltem a harcos biszbaszt. Nekem ez most egyrészt időtakarékosság - napi 30 percet könnyebben rászánok, mint rendesen 1,5 órákat -, másrészt így akkor továbbléphetek a megemelt HSPU-ra, meg talán az egykezes huzi negatívokra egy idő után. Ha mondjuk íjász huziban elérem a 6-8 ismétlést, akkor már nagyon jó vagyok.
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #12162 üzenetére
Csak ugye nálam egy hétfő abból áll, hogy muscle upok, rúdon, gyűrűn, húzódzkodások amíg csak megy, pl.
Ezt dobjam sutba a programért 4 hétre?Megnézem ma csak a programot végezve mennyire fáradok le, szerintem én az ismétlésszám növelésre megyek, abban gyenge voltam úgyis, utána rálehet térni az erőnövelő programra, de azt mondjuk hátizsákba pakolt téglákkal nehezítve.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #12161 üzenetére
Ez az edzés és kész. Ebből látszik, hogy olyan intenzitást kell választani, hogy beszarsz, 1RM 95%-a, vagy még több. Nem egy ízület kímélő program, de hát az oroszok már csak ilyenek.
-
kolosanyi
veterán
válasz
kolosanyi #12159 üzenetére
Na, meg is terveztem. A 3 ismétléses, erőnövelő programot fogom követni, olyan nehezítéssel dolgozom majd, ami elég intenzív ehhez. Tehát Továbbra is húzódzkodás és HSPU a két fő gyakorlat, ezek lesznek minden nap, mellé heti 1 alkalom nyújtott karos gyakorlatokból álló edzés, ekkor guggolás is lesz. Heti két futást kell még megoldanom, az csak reggel lehetséges majd, utalni fogom a hajnali kelést.
Ez a program:
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #12158 üzenetére
Kicsi a hólyagod.
Úgy döntöttem, kipróbálom a harcos húzódzkodást. Mivel mostanában sok időm nincs gy edzésre, a lecsökkent volument megnövelt frekvenciával és intenzitással igyekszem kompenzálni. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Az a terv, hogy minden nap nyomok nehezített húzódzkodás változatot, plusz hozzá kézállásban karhajlítást. Hétvégente egyszer ehhez hozzácsapok egy kis nyújtott karos munkát, akkor több időm van, illetve valahova a futást is be kéne még iktatni, majd kigondolom, hogy hova. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből.
-
emiki6
veterán
válasz
kolosanyi #12157 üzenetére
Moziban enni és inni? Ti nem vagytok normálisak!
A popkornt jól elsózzák, amitől jó szomjas leszel, de a film meg 2+ órás és nem igazán van olyan rész, ahol ki lehetne menni.
Én kb. 10 éves koromban megtanultam, hogy mozi közben az evészet ivászat felejtős (max 1-2 korty víz), mert tele hólyaggal nem igazán lehet élvezni a filmet.A cukor mentes kóla meg olyan, mint az update túróstáska...
-
kolosanyi
veterán
Mai etap megvolt. Military press 35 kilós kézikkel 2x5, majd 31 kilósokkal 3x5. Utána planche lean, szűk húzódzkodás 7-6-5-4 (lassú tempóval), majd a végére zsugor mellső függőmérlegbe húzások. Ezután 2,4 km hegyi futás, 5-ös terhelési zónában, pulzus 180 felett végig. Holnap jó lesz.
-
fmx
aktív tag
sziasztok,segítséget kérnék.Tudtok valamilyen edzés programot vagy valami jó leírást a front lever elsajátításához ? nekem sajnos most nincs időm böngészni kösz előre.
-
itouchfan
senior tag
De nagy csend van...
Tegnap meccsen szerencsésen meghúztam a farizmom, le is kellett cserélni, offos lettem pár napig pedig belejöttem az utóbbi hetekben rendesen. -
kolosanyi
veterán
-
westcoastog
veterán
Zsugormellsőfüggőmérlegabcúgkombó
Persze van benne lendület. -
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #12143 üzenetére
Na nekem meg volt.
most nem ment annyira jól sajnos, a hasam is megfájdult közben...mindegy azért benyomtam 4 csirkecombot utána
Egyébként összeszámoltam az edzésnaplómból, hogy márciusban 22 edzésnapom volt, áprilisban 24. Mondjuk ebben vannak duplázások is, volt hogy foci után nyomtam egy erősítést vagy hogy bicikliztem és edzettem is, de szerintem így se rossz annyira. -
emiki6
veterán
Én tegnap csináltam egy mobilizálós, törzsemeléses edzést is. Mintha a hát borrdákhoz kapcsolódó izmait, nomeg a felsö gerinc merevítőket és ezt meg kell még párszor ismételnem, mert nem igazán aktívak azok az izmok. :/
-
kolosanyi
veterán
Úgy látszik lesznek edzőtársak a tűzoltóknál. Vannak futók, street workoutosok, kondisok, egyik srác TRX edző. Zsír...
-
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #12137 üzenetére
Az nem rossz
tegnapi fekvőzésben én is elmentem utsó gyakorlatként emelt lábas fekvőben addig amíg lekoccoltam a talajt az orrommal
viszont 3x12 lassú (5 mp) fekvő volt az első, és hát már az kinyírt. Viszont utána sikerült 3x12 gyémánt, ennyi eddig sose ment szóval tökre örülök.
aztán csináltam még széleset, hátsó fekvőt és végül emeltet de igazából az összes csak egy szenvedés volt, de jobban ment mint amit hittem. Mai is hasonlóan szenvedős és pörgős lett, délelőtt kell letolni mert déltől suli délután meg foci. Már várom.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #12135 üzenetére
Végül zászlóztam kicsit, aztán lenyomtam egy gyűrűs tolódzkodás, pliometrikus húzódzkodás szuperszettet, majd egy emelt lábas fekvő, inverz evezést, mindkettő 5-5 sorozat. Az utolsóban 2 inverz evezést tudtam megcsinálni, meg a fekvőt is talajon nyomtam, 4 után végem volt. 35 perc alatt megvolt.
Egyébként komoly izomlázam lesz, mert már most is fájok. A zászló az elején nagyon szar volt, mert a vízszintes rudakat csak nagyon szélesen tudtam fogni, póznán meg nem tudom még megcsinálni. Ilyen széles fogással brutál nehéz volt.
(#12136) yootti
Igen. Meg ezen kívül dinamikus láberőt és koordinációt. -
yootti
tag
Üdv!
Az ugrókötelezés az állóképességet növeli? -
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #12133 üzenetére
Nekem is annyi szokott lenni, de most nem lesz több időm. Mondjuk ha sietni kell, jobban járok, ha nem ennyire technikai gyakorlatokat csinálok, hanem az alapokat, ahol nem kell tökölni apróságokkal, csak nyomni parasztba. Akkor meg gyűrűs tolódzkodás, húzódzkodás, guggolás és talán ha belefér, akkor a függőmérlegek, de erős a gyanúm, hogy az kimard.
-
kolosanyi
veterán
Mai tervezett program: fél órás villámedzés a kondiparkban. Még nem tudom, hogy logisztikázom össze, minél több izomcaoportot meg kéne dolgoztatnom ezalatt. Fél órába a melegítés meg 3 gyakorlat fér bele, vagy 4 ha két szuperszettet csinálok. Szerintem függőmérlegbe húzások lesznek az egyikben, guggolás + abcúg negatívok a másikban.
-
Pickit3
aktív tag
Na rég írtam.
Májussal szintet léptem azaz level2. Mivel a level1 már röhögve ment már és untam is 3hónapig csinálni így szerintem megértem rá. Első 2 edzés után újra éreztem, hogy végre fáradok és mozognak az izmaim.Este fél kilenc után /fél sötétben/ ki szoktam menni a játszótérre és szerencsére nem szokott senki lenni így nyugodtan edzhetek. De 9körül szokott arra járni 2lány akik rátámaszkodnak a kerítésre 10 percre és engem néznek...egy kissé zavarba szoktam jönni.
-
troller
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz
yootti #12115 üzenetére
Az egész interval edzés rizikó szerintem már ennyi idősen (nem bántásból
), de nagyon óvatosan kell csinálnod. Ezért lenne jó a kocogás. Gyaloglással tudnál egy aerob alapot felépíteni, aztán kocogni lassan, fel kell így építeni türelmesen. Biciklizés is jó lehet. De a tabatával óvatosan mindenképp.
-
yootti
tag
válasz
itouchfan #12114 üzenetére
Köszönöm.
A tabatát elkezdtem.Gyílkos!A hatodik után kész vagyok.Tudom nyolcat kéne csinálni és ezt négyszer.Azon gondolkodtam hogy nem rizikós nekem a négyütemű fekvőtámasz így ötven évesen?Amúgy teljesen jól vagyok,másfél éve eddzegetek.Viszont futni nem szeretek,gyerek koromban is utáltam. -
yootti
tag
Üdv!Azt szeretném kérdezni,hogy a négyütemű fekvőtámasz égeti-e a zsírt a hasról?Ha nem,akkor melyik gyakorlat az amelyik hatásos és otthon is lehet végezni?
-
itouchfan
senior tag
Osztálykirándulásos reggeli edzés is meg volt, edzőtárssal, egész egy szinten vagyunk és sokkal jobb így, edzőtárssal, motiváljuk egymást.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog #12104 üzenetére
Undorító...
-
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #12104 üzenetére
Hát ez nem normális. Ráadásul iszonyat ronda.
-
westcoastog
veterán
Egy újabb fogyatékos elmebeteg.
The Incredible bulk: Bodybuilder risks his life by injecting oil and alcohol into his biceps
-
kolosanyi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest