Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
ami nekem kell, pl. a reggeli sun salutation, meg esténként a hip stretching.
mindenki tapasztalja ki magának, de mióta ezeket csinálom, nem fáj a gerinc oszlop melletti izom, a fenék feletti rész. (sokat ülök gép előtt, napi 5-6 óra sajnos, melóban)pár tipp:
kutya póz, kobra póz, eke állás,
gyermekpóz, -
Woodslave
félisten
szoktatok egyenes rúdon tolódzkodni? Úgy értem a mint a muscle up befejező része. Van valami értelme a párhuzamoshoz képest? Jelenleg röhej, de az teremben pont ezt nem tudom csinálni, mert csak az jöhet szóba hogy két rudat teszek az állványra de elég szűk úgy gondoltam kipróbálom. Ez a cikk is adta az ihletet.
-
Woodslave
félisten
válasz
itouchfan
üzenetére
mivel erre se lehet egyértelmű választ adni, ha szereted úgy érzed nem hátrányos akármilyen formában sőt, akkor szerintem csak azért mert egy cikkben azt írják hogy felesleges nem kell abbahagyni. Én soha nem nyújtok, de igazából mondjuk felső testnél nem látom semmi hátrányát. De ki tudja lehet ha nyújtanék jobban fejlődnék.

Valóban az lenne az igazi, hogy külön napon smr, nyújtás mobility, csak sajnos ehhez még annyira se értek. Az smr az jól esik lábon, arra mostanában alsótest edzés előtt illetve hétvégén szoktam időt szakítani, úgy gondolom a nyújtás se ártana.
Bár a logikája nekem még mindig homályos, ha súlyzóval (vagy jelen esetben saját testsúllyal) teljes mozgástartományban edzel, akkor annál jobb megnyúlást nem kell produkálni. Ezért se értem ezt a merev izomzat dolgot. Nyilván nem egy betömegelt gyúrósból kell kiindulni és valszeg nem lesz boxoló laza izomzata az embernek, de valszeg 5 perc nyújtástól se.
-
itouchfan
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Hát hogy őszinte legyek, nem tudom. Azért kérdeztem utána. De én így érzem a legjobbnak, szerintem ez is eléggé egyén függő. Én hosszabban nyújtok, minden izomcsoportot, van amit megismétlek 2x, és van hogy egy izomra több nyújtást végzek.
Majd kíváncsi leszek mit mond Wood, és kolosanyi .

-
-Solt-
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
Ma például húzódzkodtam és guggoltam... előbbi után nyújtottam a hátam, vállam, bicepszem, mindegyikre ment 1 db 30 másodperces gyakorlat, majd a lábazás után nyújtottam a combom, combfeszítőm, vádlimat... ezekre is ment 1-1 30 másodperces gyakorlat... akkor ez így kevés?

-
itouchfan
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Teljes test edzést csinálok, legalábbis teljes felsőtest. Simán kijön, mivel van két bicepszed, tricepszed, vállad, mellet is két oldalról nyújtjuk külön-külön, stb. Illetve van amit néha megismétlek többször, de ez ritka. Plusz ebben benne van az ernyesztés is, lazítás, lerázás,stb.

-
Karcub
senior tag
Köszi a választ. Én még nagyon kezdő vagyok,szval utâna fogok majd olvasni ennek az aerob sétának. Nah,ez az egészséges étrend összeállítás nekem nem nagyon megy,számomra bonyolult mit szabad és mit nem szabad enni,mit kell mit nem kell. Ebben esetleg tudnál segíteni? Legalább az elkezdésében,vagy hogy hol tudok erről meg több infòt stb..
-
-Solt-
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
12-15 percet? Az, hogy jön ki, mikor ilyen 30 másodperceket írnak gyakorlatonként?
Más: Lábaztam ma, próbálgattam az egylábas guggolást (kéz segítséggel még), és alaposan éreztem a combomat a végére. (5x5) Siettem utána melóba, és a nagy sietségben elfelejtettem, hogy lábazás után a lépcsőn lefelé történő haladást érdemes ilyenkor óvatosan kezelni... lendületből nekiindultam, hogy akkor leszaladok, mert ugye kicsit késében vagyok... gondolom nem kell részleteznem, hogy mekkorát borultam!

-
-
itouchfan
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
olvastam erőemelő oldalakat is...igen, láttam ellenkezőt is. igazából fax tudja. kéne egy külön nyújtó vagy mobility nap, smr-hengerrel, profi nyújtással. csak kinek van türelme hozzá... marad az edzés végi alapos nyújtás. eddig is 12-15 percet nyújtottam minden edzés után, csak hallottam, olvastam ezzel ellenkező véleményt. fax tudja, lehet igazából tök mindegy.

-
Karcub
senior tag
Ez az edzés "mód" , "forma" előnyösebb,mint a konditermi nagy súlyokkal valò edzés forma? Vagyis ezzel a fegyencedzéssel ha kitartóak vagyunk,akkor le lehet adni a súlyunkból? Mivel rajtam több felesleg van,mint azt kéne hogy legyen,ezèrt ezzel a fegyencedzéssel szeretném ezt csökkenteni. Lehetséges ez?
-
-
itouchfan
őstag
Pár nap betegség miatti kihagyás után ma edzettem újra. Atta.
amúgy rendben tényleg jó volt, nem gyengültem el szerencsére.Lenne egy kérdésem: akkor most a nyujtassal kapcsolatban mi az elfogadott szempont? A gyuros topikban is volt téma nem rég, illetve amúgy is kérdezem. Hasznos edzés után nyújtani? Milyen hatásai vannak a nyujtasnak? Esetleg van valakinek valami tanulmánya?

-
brownus
veterán
voltam vasárnap délelőtt az orczyban, futottam pár kört, meg szerettem volna huzi-tolizni. egy f.szlény ellopta a tolodzkodó egyik vasrúdját
igen, így kell ezt, szaros 100 forint? talán 200? leszarva, hogy ez másoknak a rekreációjához kell!? b+ -
Because
őstag
Lidlben lesz majd pár cucc, aki esetleg az otthoni felszerelést bővítené: [link]
-
F34R
nagyúr
mondjuk nekem az tobbet er ha elotte bemelegitem jol az izuletet mint szedjek ra valamit eloszor is.
-
F34R
nagyúr
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Ez csak gluko, volt nekem is hasonlo, csodat nem tesz.... igaz abba 2500 volt vegyesen leginkabb glukosamin.
A komplexek azoknak valo akik igen csak nagy sulyokkal edzenek es vagy van volt serulesuk. Kattogast nagyon sokara lehet elmulasztani, arra en is keresnek valami csodaszert
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Shingen
üzenetére
Ez július óta összegyűlt fotókból van csemegézve
Akkor vettem először fehérjét is, mikor indult a magyar MP oldal.(#14059) Shingen

Jelenleg:
Tabik:
Omega3, L-karnitin, CLA, Multivitamin (daily, alpha men), Glükozamin, Thermopure, alváshoz 5-HTP, D3 most télen.Por:
fehérje, glutamin, bcaa(#14060) ZedMester Ilyenekre gondoltam...
[link] [link](#14061) dekrer Glükozamin szulfát akcióban 360db-osat berendeltem, majdnem egy évig eléglesz. Napi 1 de elején mehet 2 is. Anno vállamal meg csuklómmal csodát tett, muszáj is lennie az alap csomagjában mindenkinek, amilyen terhelésnek ki van téve az ember.
Érdemes váltani UK oldalra a termék lapján és olvasgatni ott több a vélemény, 1-2 hét alatt sok embernek segített.MP kuponkódok, ajánlom az oldalt van hogy olyan kódok is vannak amit MP "nem hirdet ki".
Hogy valami rosszat is irjak, a My tésztacsaládot senkinek se ajánlom, mypenne, myspagetti stb, berendeltem sokat, de szósszal majd elvásik, olyan mintha tintahal lenne különböző formában
ilyen gumis még főzés/sütés után is. -
F34R
nagyúr
-
Deck
titán
Ízületvédésre szedtek valamit?
Vékony vagyok, néha szoktak az ízületeim kattogni.
JutaVit glükozamin-kondroitin-MSM
Ezt néztem ki, olcsó is.
-
SkyS1gn
félisten
Szomszédom is annak (volt) a híve, csábítgatom őt is át MP-re, ennél rosszab még az énproteinem, azthittem anno hogy az a MP hazai oldala, Thermopuret legelsőt onnan rendeltem, még magyar cimke volt rajta, de valahogy mégsem, mert alindult juliusban a magyar MP oldal, január óra meg Ft-ra is átálltak.
Verhetetlen szerintem az MP, izesitett 2.5kg fehérje álltalában akcióban 8-9k. Vitaminok, aminosavak is nagy akciókban potom pénzért vannak, néha van ajándék shaker ez-az. Olcsó és gyors szállitás. Naponta változó akciók.
Én most egyetemre berendeltem kb 1.5 havi nasit is, rohanós napokra. Csomag energy bar, kvafinom müzli, Protein Cookie meg Brownie. Van pancake mixem, mysyrup, brownie mixet is próbáltam, smoothie stb, rengeteg dolgot vettem már és próbáltam

Ha bármi kérdésed van és tudok segíteni csak irj!
Pár random kép az elmúlt fél évből. -
SkyS1gn
félisten
Aham, multkor volt aminora meg kapszulásokra 80%, + rávágtam a 15% kapszulás kódot... amivel amugy becoptam mert d.u. még 30% volt aztán este meg csak 15% mire rendeltem, igy igazából 3400volt kb, de az is jó 240db-os.
Thermopure is 11k helyett 3500kb.120db-os alap áron is 5390Ft te hol láttál 7ért?, LOL most ki is fogyott, ilyet se láttam. Tuti az akciók miatt.
-
-
SkyS1gn
félisten
-
mark!
őstag
Ezaz, ma sikerült (kapaszkodjatok meg, epikus teljesítményjelentés következik!!) 3db gyémántot, egyhuzamban

-
Deck
titán
Napi 2db elég a Myproteines multivitaminból? Vagy inkább napi 1 Biotech One a Day lenne a jobb?
-
Shingen
addikt
Pffff komoly a srác.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
Inkább Szarka Ákost ajánlom, na nem mintha Levivel baj lenne. A Honvéd a legjobb szerintem, mert ott egy nemzetközi szintű szertornász az edző és eszközök is vannak. Továbbá csomó arc, aki így edz, tehát van lehetőség edzőtársakat keresni. Na meg olcsóbb is. Más érvet nem tudok felhozni.

-
itouchfan
őstag
válasz
itouchfan
üzenetére
Ma fogok edzeni, mert a tegnapit áttoltam mára. Kicsit éreztem még a szerdait, illetve csütörtökön talajtorna+kézállás gyakorlás is kicsit betett de mostmár nagyjából jó. Jövő héten lehet hogy megyek edzőhöz, de mindenképp felveszem a kapcsolatot valakivel. Lehet hogy a Jakus Levi lesz a befutó, akit ajánlottál kolosanyi, de még ha találok valakit aki edzőteremben edz és szimpatikus , nem zárkózom el.

-
SkyS1gn
félisten
válasz
itouchfan
üzenetére
Én is, kiváncsi voltam 20perc alatt hány fekvő megy, 309 lett a végeredmény! 30-20-10.... és 10esével mentem végig. Utána kicsi freestyle, meg has.
Jelenlegi forma 91Kg. -
itouchfan
őstag
Edzettem. Atta.

Mivel átrendezték a focis edzésbeosztást, úgy jött ki hogy hétfő-szerda-péntek tudok edzeni szóval most teljes testezek.
-
itouchfan
őstag
válasz
kolosanyi
üzenetére
köszönöm szépen

ezt a torna szakosztályt már akkor néztem, amikor először írtad ide hogy jársz. de szerintem a lóval, korláttal, gerendával, stb. elég időm lesz nem csak hogy ismerkedni, de még barátkozni is a TF-en, ha sikerült bekerülnöm.
szóval egyelőre csak egy edzőt keresnék aki megnézi, hogy amit csinálok, azt jól csinálom-e, ill. segít az alapgyakorlatok tökéletes kivitelezésében. 
-
kolosanyi
veterán
Nekem se fog még szarrá koxolva se, de ettől még lehetek ügyes és erős. Már így is elmondhatom magamról, hogy jobban mozgatom magam az emberek döntő többségénél. Tudok zászlózni, hátsó mérlegezni, egykezes fekvőt, egylábas guggolást, rúdig lábemelést, állásból állásba hidat, HSPU-t, ülőtartást, saslengést, kézállást csinálni, kötelet mászni. Mindezt 2 méteresen méteresen és ~120 kilósan. Tornász sose leszek és street workout versenyre se fogok tudni nevezni sose, de magamhoz képest rengeteget fejlődtem minden téren az elmúlt 2,5 évben.
Nem a koxos négerek meg az ukránok dubstepes youtube videóiban kell motivációt keresni, hanem a saját sikereidben.

-
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
Én a Jakus Levivel edzettem 3 hónapot, akkoriban fejlődtem a legtöbbet. Azóta nem tudom mennyire foglalkozik ezzel, engem egy idő után nem tudott vállalni, mert sok dolga volt az egyetemen és mellette mindig ment melózni, kamionokat pakolt. A Szarka Ákost szintén szoktam látni a MOM Parkban edzést tartani. A Levi 3 ezer/alkalomért vállalt, Ákos tarifáját nem ismerem.
Javaslom inkább a Honvéd SE Torna Szakosztályát, keresd Mihók Ádámot. A Honvéd profin felszerelt tornatermében mindent tudsz gyakorolni az ő felügyelete alatt, van gyűrű, nyújtó, bordásfal, de ki tudod próbálni a párhuzamos korláttól elkezdve a lovon át az összes tornaszert, még a gerendát is ha ilyen hajlamaid lennének. Ádámról azt kell tudni, hogy egy többszörös országos bajnok szertornász, világkupát is nyert, nagyon rendes, segítőkész és melegítés nélkül 10 támaszmérlegben karhajlítást akármikor lenyom neked ha megkéred.

Ja, a Honvédben hétfőn és pénteken volt edzés este 19:00-tól azt hiszem. 6 ezer volt egy hónapra így az edzés. Mellette vasárnaponként is előfordult, hogy tartott edzést, de ez nem volt állandó. Ezért külön kellett fizetni, de nem tudom mennyit, nem voltam ilyenkor edzeni.
-
mark!
őstag
Tegnap edzés közben roppant egy jó nagyot a térdem. De tényleg nagyot. Baj??
-
kolosanyi
veterán
Nehéz-könnyű-közepes elv. Haladóbb szinten hasonló programozással lehet a legjobban fejlődni.
-
kolosanyi
veterán
Hogy érted, hogy mennyire?
(#14017) Because
Azt nem mondtam, hogy nekem sikerül, de ez lenne az ideális.

-
kolosanyi
veterán
Eleget aludni. Alap képlet szerint 7-8 óra amihez hozzájön minden edzéssel töltött óránkéntórával még egy óra.
Eleget enni. Saját tapasztalat, magasabb szénhidrát bevitel mellett gyorsabb a regenerálódás.
Figyelni a mikrotápanyag bevitelre, különös tekintettel a kalciumra és a magnéziumra.
Izomlázad mindig lesz, az természetes, de tudod mérsékelni. Meg kell találni azt a terhelést, amivel másnap enyhe izomlázat érzel és nem olyan vagy, mint akin átment egy nyerges vontató. Túl sokat csinálsz mindenből úgy látszik, illetve túl kevés a pihenőidő. Inkább dolgozz kevesebb ismétléssel, de azt nehezebb gyakorlatokkal végezd.
-
mark!
őstag
Sziasztok! Egyszerűen elment már a kedvem az egésztől, mert ha nekiállok edzeni, másnapra izomlázam lesz, és így 2-3nap kimarad, mivel izomlázzal 1fekvőt alig bírok kinyomni. Mit tudok vele csinálni?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
kolosanyi
üzenetére
Próbálom fekvőző bakon vagy min de azis szivacsos nem az igazi, de ott sem tartok ezzel hogy a térdem 90fokot zárjon be a tözsemmel, eléggé lóg még.
Kézenállásból lassú lejövetet fogom gyakorolgatni, az is igen váll gyilkos. Meg nyilván az hogy fel tudom igy tolni magam is nagy előrelépés váll terén, csak hát itt hajlitva van a kar, nem nyujtva, de majd idővel.
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Azzal csak óvatosan, tanulj a hibámból. Következetesen kell rá edzeni, de nem szabad túl gyakran, mert a könyököd és a csuklód bánja majd. Én félretettem, mert azt tapasztalom, hogy 3 alapja van a támaszmérlegnek. Az egyik a stabil kézállás, a másik a nagyon erős hátsó mérleg és a harmadik a szintén erős támasz ülőtartás. Ha ezek nincsenek meg, felesleges támaszmérleggel foglalkozni. Nekem hiányzik a kézállás és az erős ülőtartás, utóbbi éppenhogy megvan.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
Kézenállás megy már rég óta, meg kézen menés, pár hspu de csak lendítéssel tudtam eddig felmenni kézenállásba, mostanra megy guggolásból felnyomással

Kolosanyi, ja igen arra gondoltam

-
kolosanyi
veterán
Na megvannak az idei célkitűzések. Próbáltam reális maradni, ezért alálőttem annak, amit tényleg szeretnék.

Saját súlyos gyakorlatokban:
- Kézállás legalább 15 másodpercig stabilan (most olyan 5-6 másodperc megy)
- Abcúg legalább 1 ismétlés (még nem megy, de idén komolyan ráhajtok)
- Mellső mérleg terpeszben legalább 5 sec (jelenleg jobb napokon megvan az egylábas 2-3 másodpercig)Ezek a hangsúlyos elemek, a következőket inkább szintentartásként, minimális fejlődésként könyvelem el:
- Zászló zárt lábbal 5 másodperc (most 2-3 megy)
- Hátsó mérleg zárt lábbal 5 sec (már most megvan, csak szintentartás)Súlyzós gyakorlatokban:
- Guggolás: 200 kg 1RM (most 170-nél járok)
- Felhúzás: 200 kg 1RM (most 170)
- Fekvenyomás: 150 kg 1RM (130)
- Military press: 90 kg 1RM (80)Maximum havi 2,5 kilós progresszió, ami elég óvatosnak mondható. Szerintem ez van annyira óvatos, hogy ne rokkanjak bele és tartható is. Idén nyáron nem diétázok, tartom a jelenlegi tzs%-ot, az erőnövelésnek szentelem az évet.
-
SkyS1gn
félisten
Köszi, ez eléggé bemelegítés elött volt, hallani ahogy kiroppannak az izületeim
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindig elakadtam ahogy előre hajolram, nem birtam felnyomni a valagamat egészen mostanáig.

Igen megcsappant a testzsir% is, hasamon főleg észreveszem, próbálom a 100%-ot nyujtani edzésben is, kajában is odafigyelek, de szerintem a CLA is segít

Lesz kép hamarosan
Frontlever, muscleup, fecske amik jöhetnek most

Az a jó ilyenkor ha valami összejön ad egy plusz motivációt, tudja az ember hogy fejlődik.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igen, így kell ezt, szaros 100 forint? talán 200? leszarva, hogy ez másoknak a rekreációjához kell!? b+